Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Kupio danas nvme kućište da formatiram sony nvme od 1 tb. Kad međutim playstation 5 SSD izgleda pokvaren i ne prepoznaje se nikako na laptopu. Ubilo ga 5 nestanaka struje zbog radova.

Zna li neko pouzdanog KP prodavca da ima još uvek po onim akcijskim cenama na lageru Slim Digital? Tačno sam se iznervirao kada sam video da sam zakasnio par nedelja 😩
Ili vredi li čekati naredno sniženje? Nov sam u toj priči "kupovina na KP preko Mađara" pa ne znam "šablone", kada su sniženja, kada kupiti, da li čekati itd.
Hvala.

Kod Istvana je koliko vidim 410e, mislim da je najpovoljnije bilo tipa 395e tako da ono...

Oni sve to naručuju po potrebi, retko da neko nesto ima na lageru. Ideš na iponcomp.com, pa tamo pogledaš cene, tj da li je to što ti treba na akciji kod njih ili ne. Nema neke univerzalne formule, pa da automatski možeš da preračunaš koliko bi koštalo, pogotovo jer za skuplje artikle daju neke popuste itd. Ako se dobro sećam, za malo skuplje artikle, tipa preko 100e, ako HUF cenu podeliš sa nekih 450, dobićeš okvirno cenu u evrima. Naravno, svaki prodavac ima neku svoju računicu, pa je uvek najbolje pitati više ljudi, pa se odlučiš za jednog.

EDIT: i zaboravih, oni kao iponovi "poslovni saradnici" vide neke druge cene, pa je to kao razlog više što ne može precizno da se proračuna koja je cena.

To što piše po oglasima često ume da bude netačno zbog ceste fluktuacije cena, a prosto je nerealno da oni za milion proizvoda non stop ažuriraju cene.

Kontaktirao sam nekoliko KP prodavaca i niko nema Slim Digital na stanju. Ištvan kaže za 2 nedelje da ga kontaktiram kao tada će biti (mada verujem po mnogo većoj ceni).
Gledao sam na tom sajtu što je @nikornla linkovao, i vidim da su Slim Digital na stanju (makar ove Fortnite verzije, ali niko na KP trenutno nema ni to). Cena je 460 eur tako da očekujem 440 eur na KP kada ponovo bude dostupan.

Može neko da mi pošalje u PP još nekog pouzdanog KP prodavca da pitam? Hvala.

Sto ne narucis sam iz DE, preko onih koji dostavljaju za Srbiju.

Tu nema garanciju a izaci ce ga skuplje nego preko KP.

@pistachiomiss Nece kod njega biti drasticno jaca cena, on je uvek najjeftiniji na oglasima i stalno je oko 400e digital..

Jel iz Madjarske ima garanciju?

Da, i resava je brze nego u domacim radnjama.

Da li je ok da kupim ps4 u 2025 ili ništa ispod ps5 ne bi trebalo? Igralo bi se na vox 4k 43 inca televizoru uglavnom vožnje i fudbal... I još poneka zanimljiva igra. Koja su ograničenja u odnosu na ps5 i kolika je razlika?

Da li je ok da kupim ps4 u 2025 ili ništa ispod ps5 ne bi trebalo? Igralo bi se na vox 4k 43 inca televizoru uglavnom vožnje i fudbal... I još poneka zanimljiva igra. Koja su ograničenja u odnosu na ps5 i kolika je razlika?
Mogu da odgovorim samo kao neko ko je bio u istoj dilemi pre par meseci kada sam počeo da se raspitujem i istražujem.
Ja sam se opredelio za PS5 Digital Slim (sa KP jer je jeftiniji) iz ovih razloga:
  • PS5 je sada negde na sredini životnog veka što je idealan odnos cene i dostupnosti, šteta ne iskoristiti situaciju
  • Imam 4K TV i PS5 to gura bez problema
  • Generalno mi se dopada novi DualSense kontroler i Astro Bot igrica (glavni razlog za kupovinu PS-a uopšte)
  • Digital edicija jer su igre na diskovima skupe kod nas, a na KP nema još uvek mnogo polovnih jer svi čuvaju CD-e (za sada)
  • I kada izađe PS6, PS5 će ostati relevantan što znači da sam sa PS5 "pokriven" još min. 3 godine njegovog životnog ciklusa plus backward podrška od 6 godina kada izađe PS6

PS4 kupiš samo ako ćeš igrati PS4 igre sa CD-a pošto ih ima dosta na KP.

Lično uvek volim da uzmem ono što je aktuelno i novije, ali nisam se gurao da kupim po početnoj ceni kada se konzola pojavila. Zato kažem sad je idealno vreme jer je na sredini životnog ciklusa - još uvek je relevantan, a nije ni tako skup kao na početku.

Nadam se da sam pomogao. ali oni koji imaju konzole duže vreme će sigurno dati bolje savete :)

Hvala, a da li ima negde da se kupi nov 4 i koliko košta? Za 5 znam, ima svuda

Hvala, a da li ima negde da se kupi nov 4 i koliko košta? Za 5 znam, ima svuda
Nema potrebe da uzimas nov, bukvalno ce te kostati isto ko polovan malo koriscen PS5 - kao sto i sam kazes, ima ih svuda.

Ja bih da sam na tvom mestu uzeo PS5 sa diskom polovan, i pokrio tako i PS4 i PS5 diskove, i igrao se do mile volje tako.

Ili za 120-130e PS4 Slim i ubacio SSD (npr onaj 1TB sa temu-a, tako sam ja) i do sestice bio miran - em manje greje, em se nesto brze ucitavaju igre, em te cela akrobacija kosta 150-160e u vrh glave.

Najskuplji faktor u svemu su dostupnost diskova za ono sto zelis da igras i naravno PS+ pretplata.

Iz mog ugla nista pre PS5 ne bi trebao da gledas pogotovu sto razlika u novcu nije velika. Nov PS4 u ovom trenutku bi bio finansijsko samoubistvo jer bi platio skoro kao PS5 a dobio bi mucak.

Na primer, EA FC25 nije ista igra za PS4 i PS5 i matchmaking nije cross platform sto znaci da ako igras online mozes da igras samo protiv ljudi koji igraju na PS4 a takvih je realno X puta manje od PS5.

Hvala, a da li ima negde da se kupi nov 4 i koliko košta?
Nema ga više nigde novog, nažalost. Nov PS4 Slim je bio oko 27k tamo u oktobru, kada su prodate poslednje količine.

Ali, za primarnu konzolu, ne bih išao ispod PS5 Fat/Slim.

Toleriše se već neko vreme u ovoj temi, jer su praznici i sve razumem, ali postoji posebna tema za pitanja poput "Gde da kupim PS5?". I nema potrebe da se ponavlja diskusija tamo i ovde, niti da se ovde na svakih par dana vrte ista pitanja. Čitajte već napisano, kontaktirajte prodavce, pa vidite sa njima kada stižu nove količine konzola.

Hoću da kupim za poklon, ne kupujem meni. Zato bih nov. A mnogo mi da dam 500 evra za ps 5. Svaki savet je dobrodošao 😃 Kupujem drugu, nije detetu 😁

Hoću da kupim za poklon, ne kupujem meni. Zato bih nov. A mnogo mi da dam 500 evra za ps 5. Svaki savet je dobrodošao 😃 Kupujem drugu, nije detetu 😁
Iskreno, kupi mu portal onda. Ja bih se smorio zestoko da dobijem ps4, nit da ga prodam nit da ga koristim :D
Jedino ako je neko ko nikad nije ni igrao nista pa mu je svejedno

Iskreno, kupi mu portal onda. Ja bih se smorio zestoko da dobijem ps4, nit da ga prodam nit da ga koristim :D
Jedino ako je neko ko nikad nije ni igrao nista pa mu je svejedno
Šta je portal? Nikad nije igrao ps i igrao bi samo fudbal i možda neku vožnju... Krajnje nezahtevan korisnik. Dal negde preko ima 4 i posto je sad najjeftinija petica?

Ako je drug gejmer znacice mu pre 340-350e PS5 polovan nego PS4 nov, nece zameriti sigurno.

Nije to telefon ili laptop pa da mu ogreban ekran, slabija baterija..radna je to masina.

Au nije valjda ps 4 izašao pre 10 godina? Ja sam mislio tipa 2018-2020. Nije gejmer, igra jedino fudbal i ponešto još, ali fudbal i vožnje su glavne.

Kako i na xbox i na PS može da se igra Fifa?

Nije, ozbiljno pratim tehnologiju, ali o konzolama blage veze nemam jer me nikad nije zanimalo. Eto sad ispala prilika.

Možda je glupo ali ako je tako uzmi mu onda xbox series s. Jeftina je konzola a opet je iz aktuelne generacije a ne prastari ps4

Ja imam PS5 ali bih rekao da je ovo tačno.
Xbox series S je najjeftinija varijanta da igraš aktuelne igre.
Polovna je 200 evra i još 5-6000 za Game Pass sa KP i igraš sve osim PS ekskluzive.

Au nije valjda ps 4 izašao pre 10 godina? Ja sam mislio tipa 2018-2020. Nije gejmer, igra jedino fudbal i ponešto još, ali fudbal i vožnje su glavne.

Kako i na xbox i na PS može da se igra Fifa?

Cross platform je ali sa ogranicenjem da moraju da budu konzole "iste jacine".
PS4 moze samo sa Xbox One i to onu slabiju verziju, a PS5 moze sa Xbox X/S i PC.

Pošto može da se nađe polovan dobar ps 5 (poželjno sa garancijom) i nov/polovan Xbox series s?

I ako su crossplatform zašto onda iko kupije pa5 kad može na duplo jeftinijem Series S da igra sve isto?

Nazad
Vrh Dno