Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Obrisan mi je W3 pa ne mogu da vidim ali kontam options pa kontrole.

Igrao W3 pre 100 godina na PC-u, ali koliko se sećam to jeste cinematic feature, dešava se u igri kad se Geralt ne pomera neko vreme a igra nije pauzirana...
Ма није,чим кренем да играм врти се.
Клип сам снимио да се лепо види кад стоји како се окреће. Чим кренем напред,све исто.
А у опцијама игре није било нигде та за тај deadzone. Покушавао сам да померам слајдере за тај десни стик кроз опције у игри али се ништа није променило.
Збуњује ме то што се то дешава на оба џојстика.

Na netu što sam našao piše da je do kontrolera. Ubodi ga na komp pa idi na ds.daidr.me pa vidi kako se ponašaju ose na kontrolerima.
Чим сам ово покренуо одмах се видело да десна стоји лево и да подрхтава.
Чак је и ова лева била на горе.

Изгледа да сам се ја зезнуо да и други џојстик зеза. Мислим да сам их мешао зато што су исти. Дакле један је добар а други по тесту зеза.

Takodje pitanje u vezi portala, zena mi se navukla, i to na mortal kombat... Elem, da li mozemo u isto vreme sa istog naloga da igramo razlicite igrice? Ja na ps5 ona na portalu, a mozda cak i obrnuto 😒

Portal radi preko remote play, reprodukuje ono što prikazuje konzola.
Nedavno su ubacili i stream opciju, ali zahteva PS Plus. I dalje je u beta fazi i ne znam kako šljaka, nisam probao jer nemam aktiviranu pretplatu.

Pozdrav, nameravam da kupim PS5 pa me zanima vaše mišljenje da li biste mi uopšte preporučili, navodim razloge:

1) Poslednji put sam konzolu igrao početkom 2000-ih i to je bila sega, od tada samo PC.
Igram najviše Helldivers 2 na Steam-u, ali bih probao i Astrobot i još možda neke trke (koje ne mogu da igram na K+M) pa otuda ideja da kupim PS5.

2) Probao sam PS4 kontroler na PC-u i bilo mi je baš teško da ga koristim jer je veoma mali, a ja imam velike šake, pa dobijem grčeve posle 5 min.
Da li je PS5 kontroler bolji po ovom pitanju? Ko ima veće šake da li ima problema sa PS5 kontrolerom?

3) Da li uzeti nov, polovan ili od Mađara preko KP? Pitam jer:
video sam na forumu da se ljudi žale na "drift" koji se često javi i posle par meseci. Ako uzmem nov - imam garanciju (ali samo 2 god), ako uzmem polovan - imam "lufta" da kupim nov kontroler, ako uzmem od Mađara - imam garanciju ali se sporije/teže ostvaruje. Inače imam lemilicu i amaterski znam da lemim, pa postoji i opcija da menjam senzore.

4) NajJeftinija varijanta za nabavljanje sadržaja?
da li uzimati wallet kodove (video sam kako ovde na forumu) pa kupovati u PS store, ili uzeti model sa CD-om pa kupovati CD-e? Nešto treće?
Ako bih išao full digital pristup, na koju državu napraviti nalog i kako kupovati sadržaj najjeftinije?

Nadam se da nisam udavio :) Hvala.

Можда није лоше имати конзолу са диском и ако ћеш га можда мало користити.
Некад су дискови јефтинији од дигиталних игрица, диск после можеш да продаш, позајмиш од некога.
Ако играш више игрица у исто време, мењање дискова може да смара као мене.
Ја ИГРАМ GTA 5 клинац FC 24. Таман се завалим у кревет, упалим конзолу, а оно други диск, онда морам да устајем да мењам диск.

Дигиталне имаш да купиш са другим налогом за мале паре. Пређеш, опет можеш да продаш другом налог.

Обично се прави налог на Америку, Британију, па и Турску јер је јефтиније.

Za vas koji ste ubacili ssd, je l ste vratili onaj metalni poklopac? Misljenja na netu su bas podeljena, sony kaze da se vrati...

Ја сам узео Fury Renegade са хладњаком, да вратио сам поклопац.

Можда није лоше имати конзолу са диском и ако ћеш га можда мало користити.
Некад су дискови јефтинији од дигиталних игрица, диск после можеш да продаш, позајмиш од некога.
Ако играш више игрица у исто време, мењање дискова може да смара као мене.
Ја ИГРАМ GTA 5 клинац FC 24. Таман се завалим у кревет, упалим конзолу, а оно други диск, онда морам да устајем да мењам диск.

Дигиталне имаш да купиш са другим налогом за мале паре. Пређеш, опет можеш да продаш другом налог.
Jesi li nasao skoro neku igru na disku da je bila jeftinija od digitalne opcije? Stalno se to ponavlja ali ja za ove 3-4 koliko imam PS5 ni jednu jedinu igru nisam nasao da je bila povoljnija na disku.

Jel ja to ne znam gde da gledam ili sta? 😀

Jesi li nasao skoro neku igru na disku da je bila jeftinija od digitalne opcije? Stalno se to ponavlja ali ja za ove 3-4 koliko imam PS5 ni jednu jedinu igru nisam nasao da je bila povoljnija na disku.

Isto, jedino sto je bilo lako prodati one tri igre na disku uz prvi sony ps5. Ako cak nekad bude i jeftinija, u 90% vremena ce biti bar 50% skuplja. Bar u nasim radnjama.

GTA 5 - 2999
Mortal Kombat - 3799
Far cry 6 - 2499
Grand Turismo - 4799

2K Lego Drive - 2999
Sackboy A big adventure - 2999

GTA 5 - 2999
Mortal Kombat - 3799
Far cry 6 - 2499
Grand Turismo - 4799

2K Lego Drive - 2999
gta v i sackboy su na ps+, možeš da igraš pola godine 100+ igara za cenu te dve, a do tad će i one biti na popustu sigurno.
GT 7 sam platio 29$ pre dve nedelje na popustu. Za ostale nisam siguran jer ih nisam ni gledao

PS+ немам јер ништа не играм он-лине. Ове сам купио прошле године негде у ово време, тад су биле јефтиније на диску код нас.

GTA 5 - 2999
Mortal Kombat - 3799
Far cry 6 - 2499
Grand Turismo - 4799

2K Lego Drive - 2999

Evo koje su cene ovih igara na US Storeu kad su na akciji:
  • GTA 5 - 19.79$
  • Mortal Kombat - 19.99$
  • Far Cry 6 - 14.99%
  • Gran Turismo 7 - 29.39$
  • 2K Lego Drive - 20.99$
  • Sackboy A Big Adventure - 19.79$
Obrni okreni digitalno je svakako jeftinije, disk se jedino isplati ako nadjes bas povoljno negde preko oglasa.

Plus ako kupujes one naloge, sve jos duplo jeftinije.

Stvarno me zanimalo da li mozda negde nalazite bas jeftine diskove, ali da je to samo u Americi moguce, po njihovim volmartima i targetima

Pozdrav, nameravam da kupim PS5 pa me zanima vaše mišljenje da li biste mi uopšte preporučili, navodim razloge:

1) Poslednji put sam konzolu igrao početkom 2000-ih i to je bila sega, od tada samo PC.
Igram najviše Helldivers 2 na Steam-u, ali bih probao i Astrobot i još možda neke trke (koje ne mogu da igram na K+M) pa otuda ideja da kupim PS5.

2) Probao sam PS4 kontroler na PC-u i bilo mi je baš teško da ga koristim jer je veoma mali, a ja imam velike šake, pa dobijem grčeve posle 5 min.
Da li je PS5 kontroler bolji po ovom pitanju? Ko ima veće šake da li ima problema sa PS5 kontrolerom?

video sam na forumu da se ljudi žale na "drift" koji se često javi i posle par meseci. Ako uzmem nov - imam garanciju (ali samo 2 god), ako uzmem polovan - imam "lufta" da kupim nov kontroler, ako uzmem od Mađara - imam garanciju ali se sporije/teže ostvaruje. Inače imam lemilicu i amaterski znam da lemim, pa postoji i opcija da menjam senzore.

da li uzimati wallet kodove (video sam kako ovde na forumu) pa kupovati u PS store, ili uzeti model sa CD-om pa kupovati CD-e? Nešto treće?
Ako bih išao full digital pristup, na koju državu napraviti nalog i kako kupovati sadržaj najjeftinije?

Ako ces nov onda od Istvana sa kupujem prodajem

У тренутку кад сам узимао игрице диск на акцији је био јефтинији од дигиталне. Једино је GTA 5 био скупљи 400 динара. Тад сам тек набавио Сони.

Сад гледам да узмам дигиталне кад су на попусту за пар еура, углавном играм пуцачине из првог лица и то оне старије.

Чему служе ови поени? Сад бих да узме неке игрице за по пар еура Battlefied 1,4,5. Slime rancher... Од нове године је пресек.

Prilozi

• Screenshot_2024-12-27-23-20-51-326_com.scee.psxandroid.jpg
    Screenshot_2024-12-27-23-20-51-326_com.scee.psxandroid.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 35
Ja sam svojevemeno menjao te poene za pare u walletu

Sto se tice trka tu ti je pc koji vec imas mnogo bolja opcija. Ako su ti fokus trke onda je bolje da uzmes neki volan nego Ps5.
Astrobot kako su krenuli ce isto doci neminovno na PC tako da iako je ovo PS tema ne vidim zasto bi kad vec imas PC zbog fakticki jedne igre prelazio na PS pogotovo sto si navikao na M+K.
Ja igram samo trke i osim GT7 sve ostalo plus jos mnogo trkackih igara imas samo na PC. A veruj mi GT7 je vise ishajpovan nego sto je trkacka igra kad ga uporedis s AC, ACC , ACC EVO (za par dana koji ce po najavama biti nesto kao GT7 samo mnogo bolje) , iracing,…

Nazad
Vrh Dno