Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Hvala ekipo🫡.

Nista strasno, imali neki bug/feature gde su im SSD-ovi radili u leru tj imali velike upise i smanjivali health bez znanja korisnika...
Pogadjalo je izgleda 980/990 serije ali su navodno resili kroz update fw-a... Koliko je reseno kroz update ne bih ulazio.
U principu ne bih uzimao Sammy ako nije jeftiniji od konkurencije (a nije), niti imam poverenje u njih (doduse 2x1tb Evo mi stoje u desku i sljakau bez problema za sada)
Takodje i ADATA ssd-ove bih izbega jer oni bas saraju sa revizijama (guraju losije komponente)

Ja bas tada prosle godine kada je bila vest za Samsung uzimao SSD za PS5 po drugi put, prvi je bio 1tb wd 850x, drugi od 2tb-a je bio Kingston Fury+bequiet mc1.
Iako sam mogao za slican novac da uzmem 990pro sa preinstaliranim heatsinkom
Da, bacih sinoc na brzaka pogled i videh neku pricu o degradaciji diska, ali s obzirom da je to bilo pre godinu i po okvirno, cenim da je do sada uveliko reseno. Imao sam vec par Samsung SSDa i zaista nisam imao problema, ali svakako je dobro znati i ovo.

Na Amazonu sam nasao ponudu (oba 2TB sa hladnjakom) 990 pro za 151e i Kingston Fury Renegade za 132e, pa se tu razmisljam najvise. Ponude su za inostranstvo, kod nas je skuplje.
Na iponu sam gledao i suzio na ove opcije. Bas je danas iskocio 990 pro na nekom popustu, 70k HUF mu kod domacih madjara izadje na oko 155-160e. Trenutno jeftiniji od vecine opcija.
KC3000 izadje na oko 130e, ali onda bih pre isao na Fury Renegade preko Amazona.

1732969667146.png

Ako je za PS5 uzmi najjeftiniju 2tb bez razmisljanja...
KC3000 2TB i dodas heatsink, mada ga neki clanovi ovde furaju i bez...

Jeste za PS5. Razmislicu svakako, trenutno najvise naginjem na Fury sa heatsinkom ili mooozda Samsung... Sta cu kad sam fanboy 😅
Hvala za info :cool:

Pa da, kad pogledaš gore cene koje sam okacio, Fury je čak malo skuplji od 990 pro.

Nista strasno, imali neki bug/feature gde su im SSD-ovi radili u leru tj imali velike upise i smanjivali health bez znanja korisnika...
Pogadjalo je izgleda 980/990 serije ali su navodno resili kroz update fw-a... Koliko je reseno kroz update ne bih ulazio.
U principu ne bih uzimao Sammy ako nije jeftiniji od konkurencije (a nije), niti imam poverenje u njih (doduse 2x1tb Evo mi stoje u desku i sljakau bez problema za sada)
Takodje i ADATA ssd-ove bih izbega jer oni bas saraju sa revizijama (guraju losije komponente)

Ja bas tada prosle godine kada je bila vest za Samsung uzimao SSD za PS5 po drugi put, prvi je bio 1tb wd 850x, drugi od 2tb-a je bio Kingston Fury+bequiet mc1.
Iako sam mogao za slican novac da uzmem 990pro sa preinstaliranim heatsinkom
Interesantan bug, ne bi poateni proizvodjaci ovo namerno nikad :D

Ispostavilo se da je 990 pro sa heatsinkom 152e preko madjara (jeftiniji of fury-ja). Mislio sam da uzmem preko Amazona Fury za 132, ali se ispostavilo da mu treba mesec i po sto mi je kasno, pa sam prelomio i narucio 990 pro. Naravno, za svaki slucaj pre nego sto ga metnem u PS, nakacicu na racunar i azurirati firmware za svaki slucaj.

Hvala svima na pomoci pri izboru :)

Moze li neko preporuci servis za dzojstike? Otisli drugaru analozi, pa ako neko moze na pm, kad vec ovde ne moze. Zahvalan unapred.

Stigle i aluminijumske pecurkice. Nije moralo nista da se turpija, odgovaraju bez ikakve modifikacije. Narucene ODAVDE sa Aliexpresa. Osecaj subjektivan, i odgovara a nekako i ne odgovara. Cekam misljenje samih musterija u igraonici pa javljam utiske. Trenutno koristim poslednju verziju hall senzora L4C koja se lako kalibrise online, a za koji dan ce mi stici i ovi Budget TMR senzori pa javljam rezultate. Okacio sam i circularity test izmedju orginalnih (doduse ostecenih koji su trebali da se menjaju) i posle zamene.

Prilozi

• viber_image_2024-12-03_11-05-27-936.jpg
    viber_image_2024-12-03_11-05-27-936.jpg
    170.6 KB · Pregleda: 39
  • viber_image_2024-12-03_11-05-28-091.jpg
    viber_image_2024-12-03_11-05-28-091.jpg
    172.2 KB · Pregleda: 40
  • MixCollage-01-Dec-2024-05-29-PM-8111.jpg
    MixCollage-01-Dec-2024-05-29-PM-8111.jpg
    103.3 KB · Pregleda: 42
Jedina razlila koju sam primetio jeste da ne klizaju kada se prstin oznoje leti kad je baš vruće.

Jedina razlila koju sam primetio jeste da ne klizaju kada se prstin oznoje leti kad je baš vruće.

Upravo zbog toga sto ne klizaju mene licno malo i iritira. Tj. kliza na sredini a ne kliza na krajevima. Opet kazem subjektivni osecaj. Kao da mi bezi prst sa pecurkice, ali opet kazem musterije ce da daju najbolju ocenu o istim.

Moram prvo da ga nakacim na komp da ažuriram firmware. Problem su dodatne obaveze sa strane, a onda kad imaš slobodno vreme, u fazonu si mrzi me.

Moram prvo da ga nakacim na komp da ažuriram firmware. Problem su dodatne obaveze sa strane, a onda kad imaš slobodno vreme, u fazonu si mrzi me.
Pre samo četrdesetak godina su se ljudi ovde dovijali na raznorazne načine da se iz inostranstva domognu parčeta hardvera brzina od par megaherca, kovali šeme kako prošvercovati kroz carinu, putovali lično do Minhena, plaćali to hiljadama evra (prevedeno u današnju vrednost novca), a konačno prvo uključivanje mašine je bio dogadjaj koji pamtiš celog života ...
A danas pazariš "alien hardware" maltene u samoposluzi, za neke relativno sitne sume, i onda si u fazonu: "meh... smor mi je da odvrnem dva šrafa i ubacim to."

Hahaha :) pa sta da radis... godine su to...
meni stigle pulse elite pre 3 dana, otvorio ih, stavio na policu i jos ih nisam upalio :)
a nije da nisam igrao sony u medjuvremenu

Jedno pitanje, ko zna... Do pre neki dan sam sa ortakom delio moju PS Plus pretplatu. I to je funkcionisalo bez problema jer je on imao PS4 ja PS5.
Pre neki dan je i on kupio PS5... Kako to ide sad i da li moze i dalje da on odigra/download-uje igru sa mog Ps Plus naloga?
Decko koji prodaje deljene igrice mi rece da nece da moze da cemo moci samo kupljene igre da delimo ali ne i one iz PS plus kataloga?
Nije valjda dotle doslo 😭

Ostaje vam sve isto kao dok je bio na PS4.

Ja sa ortakom mogu da delim bas tako, samo kupljene, obojica na petici. Mozda ima neka fora ali ne znam za nju.

Može i PS+ katalog da se deli, šta više i stream iz Premium paketa može da se deli.
@Hermess tvoj nalog (nalog sa kojim je kupljena pretplata) podesite kod njega na konzoli kao primarni
Settings > users and accounts > other > console sharing and offline play > enable
On ulazi na tvoj nalog da bi skinuo igru i posle je pokreće i igra sa svog.
Ti igraš sa tvog naloga sa kojim je kupljena pretplata.

Poslednja izmena:
Može i PS+ katalog da se deli, šta više i stream iz Premium paketa može da se deli.
@Hermess tvoj nalog (nalog sa kojim je kupljena pretplata) podesite kod njega na konzoli kao primarni
Settings > users and accounts > other > console sharing and offline play > enable
On ulazi na tvoj nalog da bi skinuo igru i posle je pokreće i igra sa svog.
Ti igraš sa tvog naloga sa kojim je kupljena pretplata.

Hvala na informaciji. Da li treba da podesavam sharing i na mom nalogu, na mojoj konzoli? Ili to ne diram?

Nazad
Vrh Dno