Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Za tu negde isto vreme 6 dzojstika , u 3 revizije i def najizdrzljiviji su prvi. Sad sam im zamenio baterije vecini i zanimljivo da su prvi iako imaju identicnu bateriju kao 2. i 3. revizija po svim gabaritima i pisanijama doze drzali iako se vise igralo. A baterije su odjednom pocele brzo da se kvare nije bilo neke postepene degradacije. Davao sam vec detaljno ranije razlike i utiske....Jedino sto nisam probao je pro controler a nemam ni zelju obzirom na cenu , i po iskustvu sa XBOx elite kontrolerom jer je ispao losiji koliko je skupilji :D

@sonetpro_kg Nisi skapirao taj, V2 koji je neko pustio "buvu" da je video na tipa sajtu best Buya se niakad nije pojavio, jedini kontroler pored OG DS5 je DS5PRO i skoro je izasao onaj accessibility controler sto podseca na rucice starih arkadnih masina zbog cega me privlaci da ga uzmem :D
Kako si uspeo uništi toliko gamepada? Deca lome ili?
Ja nikad nisam menja gamepad, npr na PS3 i dan danas rade oba, toliko stotina sati u nekim igrama dok se imalo vremena i volje. PS4 isto oba rade izlizale se one gume na pečurkama stavio onaj silikone sa Aliexpressa. PS5 doduše jako jako slabo je korišćen jer su odbili sa ne normalnim cenama pretplate i igara. Xbox Series X oba gamepad u savršeno stanju, na jednom se bogami podosta igralo.
Imam čak i stari Xbox gamepad negde star 15g što sam koristio za PC.
Jedini gamepad koji sam uništio davno pre 23g razbio ga o pod i skakao po njemu da ga dokusurim, zlatna vremena igranja ISS sa društvom 😂

Takodje, jos uvek joypad-i sa ps3 ispravni, na ps5 posle 2 god ne vidim nikakve znake koriscenja. Ne znam kako vi jedete dzojstike :)

Verujem da dosta zavisi od koriscenja i uslova cuvanja. Kome dzojstici stoje na mestu gde ima mnogo prasine pre ce da zaribaju u smislu drifta, takodje neko koristi analoge lagano a neko roka sa njima kao da su palice za bubnjeve...
Sto se tice kvarova trigera, moguce da ima veze sa time sto ljudi gase (kao sto sam ja ugasio prvi dan) - pa ih zato nema toliko :D

Kako si uspeo uništi toliko gamepada? Deca lome ili?
Ja nikad nisam menja gamepad, npr na PS3 i dan danas rade oba, toliko stotina sati u nekim igrama dok se imalo vremena i volje. PS4 isto oba rade izlizale se one gume na pečurkama stavio onaj silikone sa Aliexpressa. PS5 doduše jako jako slabo je korišćen jer su odbili sa ne normalnim cenama pretplate i igara. Xbox Series X oba gamepad u savršeno stanju, na jednom se bogami podosta igralo.
Imam čak i stari Xbox gamepad negde star 15g što sam koristio za PC.
Jedini gamepad koji sam uništio davno pre 23g razbio ga o pod i skakao po njemu da ga dokusurim, zlatna vremena igranja ISS sa društvom 😂
NIjedan nije unisten, jedan doduse sam ja unistio slucajno ali sam mu zamenio napuklu zadnju stranu, sve ostalo je problem do kvaliteta dzojstika. na samo jednom od 6 komada nije menjano nista. na ostalih 5 menjani su uvlacnom vajperi na jedom je morao da se menja ceo analog, i na jednom pecurka analoga jer je guma pocela da se odlepljuje pa je bio uzasan osecaj pod prstom. Znaci sve je propadalo ono sto je "planirano" od strane sonija da propadne. Sto se tice starosti dzojstika imam 2 OG jedan uz soni drugi kupljen odmah kao dodatni, posle kako su izlazili kupovani su crni, crveni, rozi, maskirni. Pegla se non stop na njima kao da su u igraonici :D doduse ja sam presao na simracing pa peglam na volanu osim kad pravim liverije ili pravim slike iz trka.

Xbox kontoleri s druge strane za za oko godinu dana posedovanja, originalni sto je dosao uz XBox radi savrseno ali zato Elite V2 je dugme za RB pocelo da zeza i da radi na svaki treci "klik" sto je takodje poznat problem s ovim kontrolerima.

Sto se tice kontrolera svi se koriste samo u kuci i pazi se s njima, nema pica i jela nikad bacani, mozda je neki pao sa garniture 1-2x na tepih slucajno , kad se zavrsi igranje pakuju se u fioku ili futrolu.

Naspram svega ovoga Oled Switch imam 2 komada vise od godinu dana za decu oba se akaju pogotovo kad se ide na put tu se naravno ne moze putno voditi racuna o jelu i picu i opet nikad problem za sad da ne ureknem.

Koorui 27e1qa ili KOORUI 24E3 za Playstation 5 ili neki drugi za te pare? Koji monitor uzeti za PS5, video sam po internetu za ove budget monitore taman toliki mi je i budzet sta bi bilo dobro uzeti, dobro bi mi dosli i neki predlozi.

PS5 i monitor od 100e ne idu u istu recenicu.
HDMI 2.1, 144hz, IPS, 27" 1440p, VRR je neki minimum sta monitor mora da poseduje.

Bez toga, PS5 mi je nazalost useless.

Takodje, jos uvek joypad-i sa ps3 ispravni, na ps5 posle 2 god ne vidim nikakve znake koriscenja. Ne znam kako vi jedete dzojstike :)
Evo kod mene će sad 4 godine kako imam PS5, originalni gejmpad radi kao sat. Uzeo sam drugi nakon godinu dana i on je perfektan. Igram se samo na PS5 i imam bar 2000 sati a verovatno i više. Mislim da je deo tajne što apsolutno nikad ne igram sportske igre :)

Evo kod mene će sad 4 godine kako imam PS5, originalni gejmpad radi kao sat. Uzeo sam drugi nakon godinu dana i on je perfektan. Igram se samo na PS5 i imam bar 2000 sati a verovatno i više. Mislim da je deo tajne što apsolutno nikad ne igram sportske igre :)
Ja imam 2000h samo u GT7 od cega 600h preko kontrolera 🤣

Mali update ako se nekome desi za Pulse 3D ipak su ponovo pukle. Mora da se radi ojačanje kako ne bi ponovo pucalo. Radio sam po ovom uputstvu i za sada rekao bih da nema šanse da ponovo pukne. Ceo dan juče sastanci ni da krcne.

Prilozi

• Screenshot_20241008_090839_Reddit.jpg
    Screenshot_20241008_090839_Reddit.jpg
    189.7 KB · Pregleda: 191

Retko kad igram sportske igre, ali sam ubedjen da je beli kontroler dobio drift samo od pecanja u RDR 2, više sam vrteo analog nego da sam uzeo štap i stvarno otišao da pecam :D

Kad i kako brate :D

Hahahaha, žuljeve sam dobio od pecanja :D Srećom to se završilo na PS4
Lepo nabavio konzolu cim je izasla prva revizija cb11xx gt7 imam od kad je izasao i peglalo se 🤣 sad manje preslo se vise na acc. Malo sam slagao za jedno 250h ali opet 🤣udjes u lige i onda vrtis i vrtis a vreme prolazi 🙂

Prilozi

• IMG_3062.jpeg
    IMG_3062.jpeg
    90.8 KB · Pregleda: 147
Mali update ako se nekome desi za Pulse 3D ipak su ponovo pukle. Mora da se radi ojačanje kako ne bi ponovo pucalo. Radio sam po ovom uputstvu i za sada rekao bih da nema šanse da ponovo pukne. Ceo dan juče sastanci ni da krcne.
Kako si počeo da popravljaš gamepad i sluške, otvorićeš uskoro Sony PS servis i krenuti u zaradu :D

Prestali su da mi rade dzojstici za PS4. Lik iz servisa mi kaze da su pregoreli jer sam ih punio na punjac od telefona?
Sto jesam, ali vec milion puta.
Jel' to zaista moze da se desi kao sto kaze?

DualSense punim 3 i po godine na punjačima za Xiaomi i Honor telefofone. Ništa se nije desilo. Čak ne primećujem ni da se trajanje baterije smanjilo.
Da naglasim i to da je Honorov punjač 100W.

Prestali su da mi rade dzojstici za PS4. Lik iz servisa mi kaze da su pregoreli jer sam ih punio na punjac od telefona?
Naravno da može, ali mislim da su šanse ispod 1%. Mislim, pola života punim i gamepadove za PS4 na razne punjače i sada ove za PS5, pa nikad ništa.
Opet, sa druge strane ako ti je više gamepadova crklo u isto vreme... Ko će ga znati.

Koji je punjac tacno u pitanju? Bilo je problema na pocetku cini mi se sa QC2/QC3 punjacima za Samsunge one tipa S6 S7 S8 cini mi se, ta generacija, na redditu sam davno citao.

Honor 100W ili npr Macbook 140W punjaci nece da problem prave jer ne podrzavaju taj qualcommov standard, i znaju da 'iskomuniciraju' najobicniju 5W (5V/1A) struju za punjenje, ali ovi Samsungovi hoce da prave problem jer nemaju 'logiku' koja moze da pregovara struju na relaciji punjac-dzojstik i moze da se desi da riknu tako.

Pa bila je cudna situacija. Jedan dzojstik je poceo da se gubi. I tu sam ih palio, gasio, menjao tip konekcije u podesavanjiama i opet vracao.
A kad sam krenuo, posto mi je PS4 u drugom stanu, ostala su oba da svetle i ako je PS iskljucen.
Nisam.imao vremena da vidim sta je zurio sam.
Mislio sam da su se pogubili i da ce kacenje preko USB da ih povrati.
Meðutim dođem posle 2 nedelje u stan...nista..oba mrtva...ni USB ni punjenje...
Imate li preporuku za jeftiniji džojstik za PS4? Pošto ga palim samo kad sam u tom stanu.

Ja sam kupio onaj PlayStation charging station i rešio tako punjenje kontrolera. Najjednostavnije mi je bilo, ne jurim usb kabl itd
Mi kupili taj sony stalak i punjač i teško je smeće. Toliko loše je urađeno ležište za kontrolere da stalno padaju ako se malo dodirnu a da bi se ostvario kontakt za punjenje baš moraš da pogodiš tačno u ležište ( što nam je uspevalo iz nekoliko puta).
Kad je u pitanju analogni stick drift, nama se javljao nakon 4 do 6 meseci korišćenja pa je bilo nemoguće koristiti sony. Otvaranjem analognih prekidača videli smo da su limovi tj ringovi za kontakt oksidirali, iako je vlažnost u prostoriji ispod 50%. Nakon te oksidacije kineskih limova ( a inače se rade u kini i ceo prekidač može kod nas da se kupi za male pare) javlja se lažni kontakt koji vuče kontroler u stranu. Nakon zamene nekoliko novih dual sence kontrolera, rešenje smo našli u modovanju upravljača, ugradnjom trimera za promenu vrednosti otpora analognih kontakata. Tako da smo trimerima navodili stick na centar ose i od tada nije bilo više problema. Videli smo da je iluzorno kupovati upravljač na svaka 4 do 6 meseci. Sony jednostavno nije želeo da reši taj problem. Štaviše, njiov bezobrazluk se pokazao kada su smislili "rešenje" da kupimo novi, 4x skuplji upravljač, na kome se lako menjaju analogni upravljači ubacivanjem zamenskih i vidu kertridža, pa je svaka zamena koštala tada ( sada neznam cenu) kao cena novog standatnog dual sence upravljača.

Prilozi

• 1729874390130.jpg
    1729874390130.jpg
    229.9 KB · Pregleda: 37
Sony je retardiran sa tim punjačima, retardiran je generalno ali sa punjačima je baš mongoloidan, isto je i za VR kontrolere, nema šanse da se nabode iz prve, pričam dakle o njihovom punjaču, treba nekoliko minuta da ga uglaviš kako treba i jedino po svetlu može da se provali da je uopšte leglo pravilno. To toliko iritira da me nije iznenadila vest da su ga povukli sa tržišta, ali tek nedavno nakon dugog boravka na tržištu, da su makar napravili bolju varijantu pa zamenili staru, nego jok, povuci i kao da ništa nije bilo. Slično je i sa slušalicama, lakše je od kontrolera ali isto treba da se nabada, neverovatni su .... :sick:

Ne znam sta bih vam rekao, ja imam original dock i punjenje je milina. Dokle god lepo postavis dzojstik sve je super, u smislu da ga ne pustis sa 5cm visine i to. Jednom u X postavljanja ne uhvati kontakt.

Nisam probao tj. nemam dock za standarne ps5 dual sense kontrolere, možda taj radi ok, imam original dock za VR2 Sense kontrolere i užasan je.
Dakle, radi on kako treba itd. nema tu zamerki nikakvih, ti možeš bez problema da nakačiš kontrolere na dock i ostaviš ih tu, ali neće puniti, da bi krenuo da ih puni stvarno treba dobrano da se potrudi i "nabode" ležište.
Sad sam pogledao i nisu povukli zapravo taj dock, čitao sam ranije na redditu čini mi se, da ne može da se nadje pa se pričalo da je povučen, baš zbog toga o čemu pričam.

Mislim, možda nekome to ne smeta, šta znam, naravno da nije nemoguće i da ćeš ti uspeti nakon par minuta da ih natakneš ali meni to nije zabavno.

Nazad
Vrh Dno