Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ja sam se nadao da ce opet biti Jin Sakai, uzeci u obzir kraj igre i sugestije oko toga da ce biti "lovljen", bilo je nekako za ocekivati da ce se radnja prebaciti na mainland Japan.
No dobro sa druge strane ako nemaju vise sta da ispricaju sa tim likom, bolje da ne cede suvu drenovinu. Za glavno zemsko kao opak ronin u feudalnom Japanu ne vredi trositi reci...

Od ostalih igara Midnight Walk i Hell is Us (genericni mix Death Strandinga i Jedi/souls-like) deluju interesantno...
Za ostatak lineup-a nemam komentar, posebno ono na kraju svakog trailera gde devovi moljakaju za pre-order igre...
Koliko su ocajni govori dovoljno govori da se opet provlaci TLoU u prezentacijama u nekakvoj formi...

Stize i nova kolekcija DualSensea i covera.

Izbacili su vise covera nego igrica od pojave PS5. Cak su za PS5Pro unapredjene igre vrteli par igara u krug ako ste primetili da bi popunili vreme tipa gt7 se vrteo 3x. Jako mrsavo.
Bas tesko razocarenje SoP, cak i klinac koji obozava Tsushimu je bio u fazonu necu to da igram. Ok da su skocili u neki jakuza fazon pa da je zensi lik ali sto rece @Yojinbo nema logike zenski samuraj u feudalnom Japanu…

Pozdrav, zanima me da li mogu prodati nalog sa digitalnom igricom koji sam kupio a da i dalje mogu igrati na svojoj konzoli i da li taj neko ko bude kupio može uopšte da udje na nalog?

^ Ti zapravo neces da prodas nalog, jer kad bi ga prodao (kako dolikuje), ti vise ne bi imao pristup. Koliko ja kontam, ti bi da prodas "pristup" tvom nalogu, ali da ti i dalje budes vlasnik.
Nisam se bavio time, pa ne znam detalje, ali to sto ti hoces je u sustini share naloga. Imas opciju da nekome das opciju da pristupi kao gost i to mi deluje kao najpribliznije onom sto si naveo u postu. Za vise detalja ce neko drugi morati da odgovori.

Pogledajte prilog 459567
Pa malo je i moralo...
Da se razumemo, nikome ne smetaju žene kao heroji u nekoj igri, al samuraj žena ili samuraj crnac.
Pa brt
Немам ништа против жена, далеко било, нити против жена у свету гејминга, али брате, јел вам ове две личе као особе које су поштено добиле посао, а не због воук ДЕИ заразе? Што се тиче жена у самим игрицама, то ми није проблем, нпр у АЦ Синдикејт сам све време са Иви играо, врло вероватно да бих и са овом у Шедовсу више времена провео нео са црнцем. Углавном, игрице су лошије јер студији запошљавају особе као што су ове две са слике да би испунили квоту, а и сами знају да то не води ка нечему добром.

Ja ovo pričam godinama, sa vrhunskim igrama je verovatno kraj. Sad imaju neke kvote gde moraju da zaposle persons of colour, lgbtq itd.
Nažalost je trenutno tako, ne gleda se više samo znanje i sposobnost.
Plaćamo cenu bolesnika krajnje ekstremne levice, kroz gejming, serije, filmove...
Jedini izbor je totalni bojkot i prozivanje u slobodno vreme.

Ma nemam ni ja nista protiv devojaka ni u igrama ni u industriji , ali faudalni Japan i zenski samuraj 🤔
Sve ostalo ste apsolutno upravu, razne agende su unistile igre (i ne samo njih) i to je to. Bilo je i ranije svih gore nabrojanih osoba u industriji ali se nije forsiralo to sto se danas forsira sto dovodi s jedne strane do pada kvaliteta s druge do odbojnosti….uzrocno poslednicno ostajemo bez kvalitetnog normalnog sadrzaja u svim sferama zivota

Dizete frku sada, a gde ste na temi AC Shadows gde em zena, pitanje sta preferira, i crnac. :D

Svakako ce ova igra da bude 10x bolja.

Tu smo, al' nam se brišu komentari jer baš vreðamo 😂

samo oštro, mora tako :) krenule su woke prozivke i na GoY kao i za AC Shadows. Svakom po zasluzi.

Ja ovo pričam godinama, sa vrhunskim igrama je verovatno kraj. Sad imaju neke kvote gde moraju da zaposle persons of colour, lgbtq itd.
Nažalost je trenutno tako, ne gleda se više samo znanje i sposobnost.
Plaćamo cenu bolesnika krajnje ekstremne levice, kroz gejming, serije, filmove...
Jedini izbor je totalni bojkot i prozivanje u slobodno vreme.
nije mi samo jasna ekonomska logika iza svega toga, nemoguce je da neko ne uradi statistiku tipa - da vidimo ko kupuje moj proizvod, kog pola, uzrasta je i sta voli
garantujem da ghost of tsushima bi statistika bila da je kupilo 90% muskaraca i da preferiraju da igraju kao muskarac
banalizujem sada, ali kao da prodajes prikljucne masine za traktor a hajlajtujes u reklamama da pri radu pustaju zeljka samardzica ili tako nesto

nije mi samo jasna ekonomska logika iza svega toga, nemoguce je da neko ne uradi statistiku tipa - da vidimo ko kupuje moj proizvod, kog pola, uzrasta je i sta voli
garantujem da ghost of tsushima bi statistika bila da je kupilo 90% muskaraca i da preferiraju da igraju kao muskarac
banalizujem sada, ali kao da prodajes prikljucne masine za traktor a hajlajtujes u reklamama da pri radu pustaju zeljka samardzica ili tako nesto
Postoje ogromni finansijski podsticaji za kompanije koje prioritizuju "DEI", od poreskih olakšica do ogromnih državnih i privatnih investicija. Izguglaj malo, iznenadićeš se.

Ja lično ne vidim problem što će glavni lik biti žensko, dokle god to ne bude delovalo isforsirano. Igrajući Tomb Rider ili Horizon nikad nisam pomislio "igra bi bila mnogo bolja da je glavni lik muškarac kao ja", koga bole brige dokle god je igra kvalitetna i zanimljiva.

Samo treba istražiti investitore/deoničare i to je to + što je kolega iznad napisao. Lepo je napisala neka aktivistkinja skoro, u grubom prevodu:
" mizogena rasistčko fašistička marvo, nećete imati šta da igrate ako nastavite sa takvim ponašanjem "
Možda i bude u pravu, videćemo.

Nije problem kad je žensko. Problem je kad je samuraj žensko. Isto kao i crnac samuraj. Za razliku od Yasuke koji nije ni bio samuraj, ženski samuraji su zapravo postojali i nisu bili retkost, ali kapiramo agendu koja se gura.

Mislim, sad je samo chit-chat, verovatno će igra da kida, SP skoro uvek raspiči. Samo eto, kad kažeš "samuraj", sigurno ti ne padne prvo na pamet ženska osoba u feudalnom Japanu, iako ih je bilo.

Nije problem kad je žensko. Problem je kad je samuraj žensko. Isto kao i crnac samuraj. Za razliku od Yasuke koji nije ni bio samuraj, ženski samuraji su zapravo postojali i nisu bili retkost, ali kapiramo agendu koja se gura.

Mislim, sad je samo chit-chat, verovatno će igra da kida, SP skoro uvek raspiči. Samo eto, kad kažeš "samuraj", sigurno ti ne padne prvo na pamet ženska osoba u feudalnom Japanu, iako ih je bilo.
Pa sta je onda problem, koga briga onda sto je zensko ako ne kvari ni imerziju?

Rade to izmedju ostalog da bi privukli i devojicice da igraju, sto je meni skroz ok. 99% glavnih likova su muskarci u igrama, a sad kad malo razmislim, u nekim od omiljenih mojih igara glavni likovi su zapravo zene i bukv im nista ne fali.

Žena samuraj ide ubija druge samuraje u 16. veku u Japanu? IMG_6702.png
Meni je omiljena igra Tomb Raider i gle čuda, Lara je glavni lik 😅

Dizete frku sada, a gde ste na temi AC Shadows gde em zena, pitanje sta preferira, i crnac. :D
Te ajme molim vas, pa nismo ovde toliko mizogeni...
Nemamo nista protiv zena koje preferiraju druge zene... Cak sta vise za takav sadrzaj je pozeljno da ide u 4k 120fps i hdr-u...

Pa sta je onda problem, koga briga onda sto je zensko ako ne kvari ni imerziju?

Rade to izmedju ostalog da bi privukli i devojicice da igraju, sto je meni skroz ok. 99% glavnih likova su muskarci u igrama, a sad kad malo razmislim, u nekim od omiljenih mojih igara glavni likovi su zapravo zene i bukv im nista ne fali.
Ne znam za tebe, ali meni svakako kvari imerziju, posebno ako si odigrao prethodnu igru...
Pritom je GoT bio prilicno hvaljen za svoj prikaz vremenskog doba sto je itekako doprinelo imerziji.
Uz to, zbog kraja u prethodnoj igri, nekako je i bilo ocekivati da ce se nastaviti saga sa Jin Sakai-jem.

Posto ne dizemo dramu toliko, sta mislis koliko bi se drame podiglo da je Horizon FW bio nastavak koji bi Alloy zamenio sa muskim protagonistom?
Raspeli bi ih na kolac a kriticari (mediji), cak i da je vanserijski naslov, bi pokopale igru sa losim ocenama...
To je cela poenta price

Poslednja izmena:
I VR update za 9.99
images

69.69$

Poslednja izmena:
Ne znam za tebe, ali meni svakako kvari imerziju, posebno ako si odigrao prethodnu igru...
Pritom je GoT bio prilicno hvaljen za svoj prikaz vremenskog doba sto je itekako doprinelo imerziji.
Uz to, zbog kraja u prethodnoj igri, nekako je i bilo ocekivati da ce se nastaviti saga sa Jin Sakai-jem.

Posto ne dizemo dramu toliko, sta mislis koliko bi se drame podiglo da je Horizon FW bio nastavak koji bi Alloy zamenio sa muskim protagonistom?
Raspeli bi ih na kolac a kriticari (mediji), cak i da je vanserijski naslov, bi pokopale igru sa losim ocenama...
To je cela poenta price
Igrao sam igru naravno i meni licno apsolutno nece pokvariti imerziju zenski lik. Moje licno misljenje. Aposlutno mi je nebitno da li igram kao muskarac, zena ili vanzemaljac ako je prica dobra.

A za ovaj drugi deo, mislim da smo mi na forumu malo zreliji od te price, drama, lose ocene, itd zbog nekih nebitnih prica.

I TLOU2 su mentoli napadali zbog toga sto je Eli lezbejka pa mi je opet igra vrhunska, bukvalno me ne trunku ne zanimaju te takve stvari 🙂

Par minuta pre 10AM je otvoren preorder za PS5 Pro u domacim radnjama, tik ispod 900€. Moj order je finalizovan u 9:59, sad krece cekanje do isporuke.

30th Anniversary nije u ponudi.

Nazad
Vrh Dno