Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Biću zainteresovan za novi PS kontroler kad reše stick drift, mislio sam da me neće stići al evo već neko vreme bukvalno ne mogu da igram ništa sa tim džojstikom. Desna palica na svakih 10-15 sekundi samo ošine na gore, što znači da kamera skače uvis i sve 3d igre učini neigrivim.
S druge strane, Xbox one kontroler koji sam do nabavke ps5 konzole koristio za PC gejming - i posle 6 godina i dalje sjajno radi, iako su palice malo izlizane, al lako je kupiti one pečurke svakako. Ali odvikoh se od njega jer sam kao hteo da koristim povoljnosti dualsense-a, uz DSX. Sad svakako nema smisla.
Potpisujem ovo. Ortak ima PS5 i evo već treći kontroler mu dobio stick drift. Jako su loše odradili kontrolere. Na PS4 mu nijedan nije otišao, a i jPS4 i PS5 se igraju svakodnevno po dosta sati. Sramota za Sony.

Mozda jeste losiji kvalitet PS5 kontrolera, ali ista stvar se desavala i na PS4. Barem kod mene, i opet kao po pravilu na gamepad-ovima koji su manje korisceni. I nije fabricki defekt, samo su loseg kvaliteta potenciometri u palicama.

Pa ako se pokvario nakon 2 meseca onda se i smatra fabrickim defektom, tako je po zakonu (da budemo precizni tako je unutar 6m od kupovine)..

Tebi svakako ne menja nista, dobices novi dzojstik i to je to.
Нисам добио нов џојстик, имао сам три опције : Поправку ( савет момка који ради на рекламацијама)
Замену Џојстика( његов савет је да би чекао и вероватно ништа од тога)
Враћање конзоле и џојстика ,а мени лову назад) .На моју жалост нисам добио нов џојстик , и хвала , нисам знао за 6 месеци "фору" .

Pa malo su te prevarili, za bilo koji tehnicki uredjaj koji se pokvari u prvih 6m imas pravo da odbijes popravku i trazis nov novcijat. Tako je po zakonu o zastiti potrosaca.

Нисам добио нов џојстик, имао сам три опције : Поправку ( савет момка који ради на рекламацијама)
Замену Џојстика( његов савет је да би чекао и вероватно ништа од тога)
Враћање конзоле и џојстика ,а мени лову назад) .На моју жалост нисам добио нов џојстик , и хвала , нисам знао за 6 месеци "фору" .
Sta si uradio?

Ja sam reklamirao gamepad star nekih godinu ipo dana, nisam hteo popravku i dobio sam nov bez problema. Tako da sto kaze kolega gore, malo su te zavrnuli

Прихватио опцију поправке !? И чекам одговор сервисера или сервиса за 15 дана.
Нисам знао за 6 месеци, а и лик задужен за пријаву кварова ми је искусно прећутао тај детаљ, него саветовао поправку. Уши су ми ко "Donkey" у цртаном филму.

Prilikom kupovine polovnog ps5 kako da provalim da li je otvaran i popravljan? Jel ima neku nalepnicu kao cetvorka ili je neki drugi sistem?

Како и где проверити колико имам пара у PS store? Раније сам као могао да видим, али сада се уби тражећи где се то налази.

Udjes u store pa trougao i potom desno na ikonicu profila i ispod ikonice bi trebalo da ti piše.

Na aplikaciji može isto kada se ode na store, pa onda na payment methods, ispiše onda tu i stanje na walletu.

Стварно сам ћорав, стоји исод имена. Мисло сам да је нешто друго.
Хвала.

Javite ako vidite da je PSVR2 PC adapter stigao u prodaju kod nas, sutra je svetska "premijera".

Sto pre krenem da igram HL Alyx, to bolje. :)

Ko zna kad će to, kukaju u UK da ih nema. Navodno su negde poljaci pustili ranije u prodaju, nisu čekali release date. Što nije jedno sa drugim uvezano 😊

Ko zna kad će to, kukaju u UK da ih nema. Navodno su negde poljaci pustili ranije u prodaju, nisu čekali release date. Što nije jedno sa drugim uvezano 😊
Meni track & trace kaže da adapter stiže danas do 15h, znači unboxing i testiranje kasnije popodne. U međuvremenu provalim da sam već mogao da testiram PSVR2 na SteamVR-u jer moj klinac ima RTX 2070 sa USB-C portom (VirtaLink, ili kako se već zove) tako da njemu i ne treba adapter.

Mora se imati i dobar BT dongle, ako ga već nema na PC ploči, 4.0 min.
Inače kontroleri zezaju, gledao sam samo jedan review i unboxing, neki lik je imao neke probleme ali ok, tracking malo zeza isto.
Pored adaptera treba i Vlink kabl, koji iz nekog razloga ne ide uz adapter.

Ako neko moze da uporedi PSVR2 i Quest 3 za PC igranje, veoma bih voleo da cujem misljenje.

Stigala pošiljka, čim nađem vremena pada testiranje (i igranje, naravno). Pored PSVR2 imam i Quest 2 tako da mogu da napravim poređenje samo između ta dva VR headset-a.

PSVR2 adapter.jpg

Ako neko moze da uporedi PSVR2 i Quest 3 za PC igranje, veoma bih voleo da cujem misljenje.
Ovaj uporedio, kaže da Quest3 bolje izgleda.
Treba ipak BT 5.0 a ne 4.0, bar po njemu, ne znam, ja ću ipak da sačekam sa nabavkom adaptera, ne znam šta dobijam sa PSVR2 headsetom na PC, naspram Quest3 recimo.
Da ima sve mogućnosti kao na PS5 naravno, ali je sakat na PC za one najbolje.

Moj omiljen VR jutjuber izbacio sad review, kaže da su boje bolje na PSVR2 i da je "on par" sa Quest3, ali da je na Quest3 čistija slika.
Treba da mi stigne Quest3 uskoro, adapter će da pričeka malo.
Ako neko ima samo PSVR2 i ne namerava da uzima Quest3 onda mislim da je adapter sjajno rešenje, u suprotnom mislim da treba imati posebne headsete za PC i PS5

Ako neko ima samo PSVR2 i ne namerava da uzima Quest3 onda mislim da je adapter sjajno rešenje, u suprotnom mislim da treba imati posebne headsete za PC i PS5
Ja imam Quest 2 i nakon kratkog testa u Zaccaria Pinball (u VR-u daleko najviše igram simulacije flipera) mogu da kažem da je razlika VELIKA, u korist PSVR2! Nisam verovao da je moguće dobiti ovako realan prikaz detalja i boja, mada sam probao samo jednu tablu (Space Shuttle), sad gledam košarku. Kupiću i Quest 3 i živo me zanima da li on može da prikaže ove table još realnije, meni to sad deluje kao nemoguća misija.

Verujem za Quest2 ali Quest3 je druga priča, verovatno kao PSVR i PSVR2
Zanima me baš pancake lenses u kom su fazonu kod Quest3, videću nadam se sledeće nedelje.
Mislim, uzeću i ja adapter ali frka je sada nabaviti ga a ne žuri mi se.

Pozdrav, izvinjavam se sto pitam ovde, nisam nasao pravu temu za ovo..
Da li neko ima iskustva sa Playstation Portal, konkretno me zanima da li radi u 60FPS-a, ima li kakvih seckanja tokom igre, imam solidan protok interneta tako da to ne bi trebao biti problem..

Ja sam kupio Quest 2 samo da bih igrao Virtual Pinball u VR i odusevljen sam kako sve izgleda i funkcionise.
Kada je najavljen PSVR2, vec sam bio spreman da ga kupim ali sam odustao kada sam video da nema PC podrsku (niti je tada bila najavljena) i uzeo sam Quest 3. Skok u kvalitetu slike je ogroman.

Sada kada vidim da ima adapter, voleo bih da znam ima li smisla prelaziti na PSVR2 jer bi sa njim mogao da igram i PS5 VR igre.

Počeo preorder za Astro kontroler. Mene upravo olešio za 80e, istog momenta mi pustio link. 😁

1000016904.png

Nazad
Vrh Dno