Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ako si se nastavio na moju priču gde sam napisao da nema VRR i 120Hz mod. To nema veze sa 120 fps-a.

Ako imaš TV koji podržava 120hz, kao i VRR, igra koja je u stanju da održi 40 fps-a, poput ove u balance modu, će izgledati daleko tečnije, prirodnije i uz niži input lag u 120Hz modu.

Spiderman remaster, spiderman 2, Ratchet, Horizon FW i još brdo igara odlično koriste tu opciju. Ovde fali.
Imam TV sa VRR i 120hz, al' nemam šta da igram(ne računam ps4 igre, remastere i remake). Probao sam vrr i pomaže, skoro kao 60fps sa malo višim ms. Dobra stvar.

Odlična stvar, ogromna je razlika u odnosu na 30fps, šteta samo što baš mali broj igara ima tu opciju (obično samo Sonijeve ekskluzive).

Da li neko ima iskustva sa pokretanjem PS5 preko PS portal, dok je PS5 POWERED OFF? Dakle ne u rest mode nego bas iskljucen.
Situacija je da je nestala struja dok nismo bili kod kuce i sada ne mogu da pokrenem PS5 sa portalom...

Mislim da to ne moze, mora da bude u rest modu.
Ali nisam 100% siguran

Na telefonu sam gledao i meni deluje to što pišeš. Po review-u deluje da je Q3 supwrioran u odnosu na PSVR2. Sacekacemo nekog našeg da javi utiske ko ima priliku da uporedi oba.
Q3 je superiorniji, daleko je slika jasnija, boje su bolje na PSVR2, nekako su življe i toplije jer je bolji panel u pitanju.
Velika prednost je i to što je neverovatno lagan headset, ne oseti se uopšte maltene, čak i na ovim velikim vrućinama može opušteno par sati da se izvuče bez kapi znoja.
Sa psvr2 je pola sata dovoljno da budeš gola voda.
Kontroleri su na strani psvr2, mada nisu uopšte loši na q3.
Sledeća prednost kod q3 je wireless, to je ogromna stvar, za sve praktično osim za simulacije, gde se ionako sedi pa kabl nije faktor.
Mora se imati dobar wifi ruter zato, inače ne vredi.
Prednost je naravno i to što je standalone, ne treba mu ništa eksterno, kod psvr2 možeš samo igre da igraš i to ti je to, sad sa pc adapterom je nešto bolja situacija po tom pitanju doduše.
Nema problema oko sweetspot, blura, mure, reprojection itd.
Samo ga staviš i to vrlo lagano i sve je odlično, ne trebaju čak ni aksesoari, meni je i ovaj stock strap vrlo dobar.
Dobra stvar kod psvr2 je rumble u samom headsetu, kad se upali uvek se oseti :)
Haptics je isto bolji, ne znam više šta bih mogao da dodam, nešto sam propustio sigurno.

Godinu dana? Vidim da se kao release date spominje kraj 2024

I da bude release oko katolickog Bozica (sto ce verovatno i biti slucaj) dok dodje kod nas kao za njih nebitno trziste proci ce sigurno jos par meseci/pola godine. Mozda ga Madjari budu imali ranije, ali ce cene biti sigurno naduvane.

A koliko bi mogla da padne cena za trenutne Slim verzije? I je l uopste ima smisla ici na Slim zbog tih dodatnih 200gb prostora?

da padne cena? ne posluje soni tako :D pro ce biti verovatno 649$, 599$ ili slicno tome u US, nemoj da ocekujes nikakav pad cena, barem ne kod nas

Haha pa vise sam mislio ako izadje novija verzija, pa obori cenu ovoj starijoj, nesto slicno kao kod telefona/laptopova

^

Sony:

giphy.webp

To se desava kad izlazi nova generacija, ovo je samo refresh tako da nema pomeranja cena na dole. Samo gore ide za pro verziju.
Jedino moze da se ocekuje neki popust tipa za novu godinu i slicno

Jeftinije jedino iz ugla da ce ljudi sa obicnim PS5 prodavati svoje konzole kad uzmu pro. Novim ce cena ostati ista a Pro model ide na 599 ja bih rekao

Misliš povoljnih 130k, uz Destruction derby remaster, Spiderman Miles Morales (ostalo na lageru) i Last of Us remade remaster of remake.

A ma jok, ja samo madjare priznajem :D

Nemoj da ste na kraj srca bice sigurno neki super ultra mega turbo naslov na launchu 🤣

Posle 20 godina igre na PC - igram iskljucivo Fifu ili sad EA FC 24,presao bi na ps5. Slabo o tome sta znam ali ovde ucim a i na drugim mestima.
Cak sam do pre mesec dana igrao na tastaturi,sad sam tek otkrio gamepad.
Ja sam na ea launcheru vec godinama digitalno kupovao igru tako da mi digitalna kupovina karticom i preuzimanje igre od ea uvek bilo lako.
Sa diskom sam zavrsio jos pre 11 godina.
Tu brate kupis igru i igras,daju ti cesto update i nista vise ne placas,pogotovu sto ja ne igram online i onaj UT.Igram MC.
Kad sam poceo da citam o konzoli ps5 glava me zabolela.Te ne mozes ko Srbin da se prijavis,moras da si UK itd.Te preplata...za sta?Pa sony play store uhhh!
Da ne davim mnogo,posto sam nov igrac ps5 koji bi igrao samo ea fc 25,da li je za mene bolje da kupim digitalni ili standardni sa diskom ps5?
I da li mi vazi nalog sa ea ili bi morao nov da napravim?

Vazi ti EA nalog, a kupovina igre je na tebi, disk mozes da prodas kasnije, mozes da cuvas za kolekciju, digital ti ostaje zauvek.

Nije baš tačno...

Imaju vidu da mora da se kupi PS plus pretplata da bi igrao online. Ali, ako ne igraš online - to te onda ne zanima (konkretno, to ima i druge neke benefite, ali otom potom).

Kao što je kolega iznad rekao, možeš da kupiš igru na disku i preko digitala. Diskovi su generalno kod nas neopravdano skupi, imajući u vidu da igru uzimaš odmah po izlasku (pričam o zvaničnim prodavnicama).

Ono što ja radim jeste da uzimam digitalno, ali ne na svom nalogu. Tu već postoji razrađeni sistem gde ti "deliš" igru sa još nekim i time i štediš malo na samoj kupovini.
Plus, imajaći u vidu da je Fifa sezonska igra, možeš da je prodaš nakon što se izigraš pa da ponoviš kupovinu za novu verziju.

Da sumiram:
  • Kupuješ igru na disku. Skupo, samo tvoje, imaš apsolutnu slobodu da posle prodaš ili pokloniš.
  • Kupuješ igru digitalno, na svom nalogu. Malo jeftinije, ali igra zauvek ostaje kod tebe.
  • Kupuješ igru digitalno na deljenom nalogu. Jeftinije i imaš istu slobodu kao sa diskom. Potencijalno nije sigurno, u smislu da druga strana može da se napravi pametna i da proba na mufte da "prisvoji" igru.
Pričam ovo jer ja konkretno Fifu uzimam isključivo kroz ove deljene naloge, jer me ne zanima da je čuvam (imajući u vidu sezonski karakter).

Poslednja izmena:
Dodatan problem je sto na cenu igre moras da uplatis i osnovu ps plus pretplatu koja ti omogucava da igras online (trosak koga nema na pc-u).

Dakle ako ne delis ni sa kime naloge i to, igranje Fife te na godisnjem nivou izadje minimum 130USD ili GBP, ako uzmes obicnu verziju igre odmah nakon izlaska za 70 i uplatis godinu dana osnovni ps plus za 60.

Nemoj da ste na kraj srca bice sigurno neki super ultra mega turbo naslov na launchu 🤣

Pa dobro, sa PS5 je dosao Demon Souls.

Ako sa Pro dodje npr. Bloodborne Remaster (znam, vlazni snovi), prodavace se kao vruci kolacici. Ja znam da bi u tom slucaju pao preorder na keca.

Vrh Dno