Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Uspeo sam da ga povežem na komp i upalim uz pomoć DS4 softvera - sve radi, osim dugmeta da ga upalim i povežem sa sonijem :D

Uspeo sam da nađem neki thread, izgleda da to nešto ispod dugmeta neretko ode (istroši se) i onda se desi ovo.

Lako se otvaraju, nadji neki tutorial na yt. Naravno sko je to čišćenje gumice ili neka jednostavna banalnost.

Eh, muke kripto milionera :LOL:
Mislim da sam poceo da skupljam xx stvari koje mi ne trebaju ili bolje da kazem koje necu ni koristiti u toj meri. Probati da ali tu se prica zavrsava. Ali sta cu kada je lepo. 😀 Bice interesantno popunjavati gaming policu. Mada imam i neku ideju da okacim gamepad-ove po zidu. Samo ce me smarati prasina tako da cu razmisliti.

Prilozi

• PXL_20231203_162643970.jpg
    PXL_20231203_162643970.jpg
    154.4 KB · Pregleda: 122
  • PXL_20231203_162617188.MP.jpg
    PXL_20231203_162617188.MP.jpg
    126.2 KB · Pregleda: 114
^
Bolje jedno 'ladno nego cet'ri mlaka? :ROFLMAO:

Sto se izbora za "pro" kontrolere tice rekao bih da su za PS5 svi mlaki...

Pisali ste više puta da ste hladnjak za ssd uzimali i na KP, ali nisam pronašao neku sliku ili konkretan model koji ste uzimali. Evo dva modela pa mi reciti da li bi mogao bilo koji. Ovaj prvi koji se fiksira nekim gumicama što se dobijaju u kompletu piše visina 6mm, a drugi je 7mm. Da li to staje u PS5 tj da li može posle da se vrati onaj poklopac (nisam još rasklapao, video na netu da ima taj poklopac preko ssd).
U pitanju je Kingston KC3000.

Prilozi

• ssd hs 1.jpg
    ssd hs 1.jpg
    39.3 KB · Pregleda: 58
  • ssd hs 2.jpg
    ssd hs 2.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 69
Ovaj drugi je dosta bolji.
Meni je stigao za 30ak dana sa AE.

Meni je u međuvremenu stigao i ovaj, što mi se čini kao još bolje rešenje.
Samo pazi da roze pad ide ispod (deblji je).
Isti SSD od 2TB.

Sony se ne buni. Nisam nešto merio temperature posebno.

1701692805721.png

Ovaj drugi je dosta bolji.
Meni je stigao za 30ak dana sa AE.

Meni je u međuvremenu stigao i ovaj, što mi se čini kao još bolje rešenje.
Samo pazi da roze pad ide ispod (deblji je).
Isti SSD od 2TB.

Sony se ne buni. Nisam nešto merio temperature posebno.

Pogledajte prilog 416752
A poklopac na stari heatsink da li si vraćao, ili?
Za ovaj novi mi je jasno da on sam sadrži i poklopac...

Mora poklopac da se koristi, zbog airflow.

Misliš onu limenu pločicu?
Nisam je vraćao.
Samo stranicu plastičnu naravno jesam.
Hvala.
Stigao nvme pa hoću da budem spreman da ne otvaram PS5 džabe.
Da li u PS5 imaju već preinstalirani oni odbojnici za nvme?
Šraf pretpostavljam nema?
Ako nema ni jedno ni drugo, gde to nabaviti obzirom da sa nvme nije stiglo, a ovi što su stigli sa matičnom su potrošeni.

Hvala.
Stigao nvme pa hoću da budem spreman da ne otvaram PS5 džabe.
Da li u PS5 imaju već preinstalirani oni odbojnici za nvme?
Šraf pretpostavljam nema?
Ako nema ni jedno ni drugo, gde to nabaviti obzirom da sa nvme nije stiglo, a ovi što su stigli sa matičnom su potrošeni.
Naravno da ima šraf i odbojnik u soniju.Samo memara sa hladnjakom ti treba .
edit :
Ah sad videh da je Falcon već odgovorio .

Ok hvala. Videću koliko je debeo (da prostite) nvme sa hladnjakom i da li može Sony-ev poklopac da se vrati preko njega.

Ako ne može, onda ću ga staviti bez hladnjaka kao @baltam0s

Hvala svima na savetima, ovaj postupak instalacije nvme je baš user friendly, bukvalno je napipavije skinuti onu plastičetinu...
E sad, dembil nemam pojma gde sam zaštekao heatsink tako da sam u slot stavio klot KC3000.
Za sad, radi super.

Takođe primetio sam da mesto za odbojnike u ovoj verziji PS5 izgleda dosta drugačije nego na prvoj verziji i
umesto rupa na staroj verziji:
1.jpg

tu su sad tri izbočine između kojih stoji odbojnik, ovako:
2.jpg

@Čika_Kure

Nemoj da se zezas stavi heatsink... Takodje i metalni stock poklopac znaci za airflow, bilo je u nekom klipu gde su objasnjavali. (sem ako ne kupujes onaj ultra-nabudzeni hs koji ide preko njega)
KC3000 se ne greje toliko (ja imam fury renegade koji je opet nesto hladniji) ali se ne bih zezao da ga stavim klot sem ako ne planiras da se otarasis konzole za 2g.

Kod mene je Patriot Viper VP4300 1TB bez heatsinka više od godinu dana, no problemo. :)

Ljudi, danas cu prvi put pokrenuti PS5.
Tema je zaista preduacka, pa se izvnjavam unapred, ali jel moze par saveta na sta da obratim paznju. Uzeo sam konzolu sa diskom, pa bih polako krenuo da se upoznajem. Dobio sam prvi savet da je bolje da konzola stoji horizontalno.
Hvala svima unapred !

Zezate se za 750 dinara, glava ne boli duša mirna.
@Yojinbo Ma imam heatsink samo sinoć nisam uspeo da ga nađem...
Verovatno sad neću ni čačkati dok ne vidim gde da kupim neki kršteni thermal pad da ne stavljam ove kineze.

Prebacio 4-5 igara koje ne igram aktivno na nvme, to je prošlo munjevitom brzinom i nisam video nikakav problem, kad sam ih pokrenuo za probu.

Nisi mogao nigde da nadjes heatsink od BeQuiet-a (MC1, obican ne "pro) u Srbiji?
Ja sam dva puta koristio, jednom za 1tb i drugi put za 2tb verziju, prevashodno zbog termalnih padova.
A i cena je bila fazon 10-12e, sto je koji evro vise od kineskih opcija.
Cini mi se da sam ti vec pisao/pokazivao u PM...

Mada videh da je Elutang (ima ga na Aliju) nahvaljen i da su ljudi mahom koristili za PS5 ispred brendiranih opcija.

Да ли могу да стримујем онлајн утакмицу од Пес2024?
Играм са колегом 1на1 онлајн па сам хтео да видим да ли је могуће да то што ми играмо виде још двоје других колега?
Свако ид нас има сони,3 псн претплате турсе премијум.

Nazad
Vrh Dno