Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Mislim da cu mozda da probam, samo ne znam za sta ce mi vise dugmica 😂

Moj otisao na garanciju… Crat kvar na netu uz ove prve serije :O

Mazeni su i pazeni, tesko da je neka tecnost.

Stavi ga potrbuške manje je primetan, ako imaš prostora. I brže ide u sleep mode 😂

Kupi neki dobar sticker. Ja sam uzeo punisher i mogu reci da bas mocno izgleda. Ghost of tsushima mi je takodje bio ok.

Dosta stvari je već vidjeno mada su sad potvrdjen datumi izlaska. Sem MGS3 Remake nema iznenadjenja.
Spiderman 2 deluje odlično što je i očekivano.

• FF 16 (22. jun)
  • Alan Wake 2 (17. oktobar)
  • AC Mirage (12. oktobar)

Sem vec navedenog meni je jos interesantna najava za Thalos Principle 2 i to je to. Bukvalno je mogao ceo event da se preskoci i lepo sacekaju normalni 4k snimci na njihovom kanalu jer nije ovde nista bilo "live". Koliko samo nedostaju nekadasnje konferencije kada su developeri davali prezentacije, pa koliko god da su bile ishajpovane sto se finalnog proizvoda tice i dalje su miljama ispred ovih modernih smaracina.

I nekadašnje konferencije su imale publiku, koja makar daje neki dobar vibe svojim urlanjem, ovo danas postao slideshow tizera...

I ne samo to nego si mogao da vidis i lica developera i jos neke ljude koji zapravo ucestvuju u nekoj demonstraciji svog proizvoda. Sa ovim modernim prezentacijama imas samo ove upper management tipove Rajana i Hermana, sve ostalo prezentovano da li je proizvod AI ili stvarnih fizickih developera negde uopste nije bitno.

Cim sam video zelenu pticurinu...
images.jpg

Meni je bio više nego solidan event. Potvrđen MGS serijal, prikazan napokon Phantom Blade Zero, novi IP u Journey fazonu, malo detaljniji pregled i datumi izlaska za Alan Wake 2 i AC: Mirage, Spider-Man 2 poduži gejmplej i koliko-toliko potvrda da će na jesen izaći, prikazane slušalice i taj najavljeni hendheld za remote igranje...

Eventualno je falio još neki tizer što se tiče TLoU Part II Multiplayer i Wolverine, ali opet, tek je maj i moraju nešto da ostave i za ostatak godine.

Slab event, osim Alan Wake 2 i novog Spajdija, lično mi je sve ostalo za zaborav...
Tačno tako... Da se nadovežem, ne odnosi se na tebe Markic, niti na bilo koga.
Dakle, nikakav hejt, fanboy-izam ili početak svađe samo konstatacija jednog menadžera ;)

Prilično smorna prezentacija, Spajdi izgleda super, dosta slično kao prethodnici sa novim dodacima koji će sigurno obogatiti gameplay. Deluje mi da bi se mogao pojaviti i za PS4, premda ne znam koliko su novi elementi zahtevni za Last gen.
MGS, AW2 (pomislih novi RE), Phantom blade takođe. Meni se sviđa i Dragons Dogma.

Xbox sprema: Starfield, Stalker, Forza, Hellblade, Avowed i još neke koje nisam nabrojao... Ovo su dakle ekstremni teškaši, i ako navedene igre budu odlične a pojave se u roku od oko godinu dana...

Mislim da će Microsoft-ova prezentacija morati da ponudi nešto daleko interesantnije od ovog večeras ako misli glavom a ne *uzicom. Sad im je prilika pa neka Spencer mlatunja šta god hoće. To bi značilo izuzetnu konkurenciju a onda rezultiranje prilično zategnutim nadmetanjem i još boljim igrama oba tabora, a profitiramo mi igrači.

MGS3 remake je bio za očekivati… ali me opet izuzetno raduje, kao i ceo MGS serijal.

Inače ostalo, bas ali bas slabo… poprilično sam razočaran. Osim Phantom Blade-a, koji je opet neki Souls fazon i ona dva indie naslova (Sword of the Sea i Neva čini mi se), ništa sto me je odusevilo.

Ajde Alan Wake 2 i Spiderman 2, ali opet ništa nešto sto će da oduva. A da ne pričamo o tome da mi većina igara izgleda na nivou PS4 sto se grafike tiče. Pogotovo Spajdi… Ajde još je u dev fazi, ali opet grafika ništa spec.

Davno je prošao period kada je E3 bio aktuelan i kada se jedva čekalo u junu da se predstave nove igre.

Inače, ne znam dal se meni samo učinilo… trejler za AW2 i onaj jedan pandur uz onu FBI agenticu sto su ga na kratko prikazali, meni isti Max Payne. :)

Dakle sto se igara tiče, slabo… handheld ili TK remote deluje kul kao i sluske ali opet ništa vau.

Moraće do kraja godine ozbiljno da prikazu nešto.

Summer Game Fest je tu za 2 nedelje, biće još svačega, uvek bude. Geoff ma kakav god da je, uvek ima nešto što dogovori iza kulisa. :)

Ne mogu da provalim da li je Phantom Blade u soulslike fazonu, ili je vise casual igra.
Ako neko zna neka napise

Inače, ne znam dal se meni samo učinilo… trejler za AW2 i onaj jedan pandur uz onu FBI agenticu sto su ga na kratko prikazali, meni isti Max Payne. :)
Naravno, u pitanju je Sem Lejk, kreativni direktor Remedy studija. Čak se čuo i glas Džejmsa MekKaferija koji je dao glas Max Payne-u. Moguće da će i ovog puta upravo njegovom liku dati glas.

@DBraveZ: Računaj da će imati nešto soulslike elemenata uz ubrzanu mehaniku borbe. Nešto poput Sekiro.

Poslednja izmena:

Mislim da cu mozda da probam, samo ne znam za sta ce mi vise dugmica 😂

Imam ja ali trenutno u kutiji. Super je vise dugmica za pucacine ili slicno ali gubis mogucnost punjenja DSa na charging stationu tako da sam ga zbog komfora punjenja na kraju skinuo i vratio DS u originalno stanje.

Sto se tice samih DS kontrolera ovi novi su djubre u odnosu na one koji su dolazili uz PS5, sto se tice stick drifta svi su isti (ako ne koristis dugo pocne da drifta, ako previse koristis pocne da drifta,…kako zapadne). Ali ovi sto sada imaju da se kupe su uzasno losiji nego prvi DSovi. Stednja je uzasno uzela maha. Imam 6 kontrolera od onog sto je izasao sa PS5 pa do najnovijeg maskirnog i rasklapanjem zbog ciscenja svakog ponaosob vidi kako se vremenom sve vise stedelo…

Dosta stvari je već vidjeno mada su sad potvrdjen datumi izlaska. Sem MGS3 Remake nema iznenadjenja.
Spiderman 2 deluje odlično što je i očekivano.

• FF 16 (22. jun)
  • Alan Wake 2 (17. oktobar)
  • AC Mirage (12. oktobar)
Ne kontam ovu Sony politiku da se najavljuje "tuđe" a svoje eksluzive guraju u stranu i odlažu (ajde Spidermen ok), a to je jedino što je valjalo na PS...

Većina ovih igra (MGS, AW2, AC:M, Talos 2) doće uskoro po izlasku i na MS Game Pass za skoro pa džabe, a ovde će koštati 70 baksa po glavi...

Evo kolegin post na odgovarajućoj temi https://forum.benchmark.rs/threads/xbox-series-x-s.459149/post-6893010 verujem da će bar dve od pobrojanih igara biti na GP day one...

Ne mogu da provalim da li je Phantom Blade u soulslike fazonu, ili je vise casual igra.
Ako neko zna neka napise
Ljudi kažu da je "Nioh and Sekiroh's weird love baby". To su samo pretpostavke. Ja se nadam da je tako.

Kopija switcha mi je bas čudna sa celim gamepadom, moze da bude dobro.

Ma to im je onaj local streaming handheld, bukvalno uređaj koji je svako mogao kod kuće da napravi sa svojim telefonom...

Ako je kod Istvana iz Subotice ja sam dobio nov dzojstik za 3 dana nakon reklamacije za drift :)
Da. Isto dobio za 3 dana nazad. Svaka čast čoveku. Ni jedna prodavnica tehnike u Srbiji ne bi tako brzo odradila reklamaciju (pod uslovom da bi je uopšte odradili).

Nazad
Vrh Dno