Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ja se nadam da ce koliko toliko da mi resi problem motion sickness-a, bas sam imao problem sa PSVR-om

Sta je zanimljivo sa VR-om? Je l' izvodljivo u dnevnoj sobi ili ti treba zasebna soba bez icega sto bi polomio, udario i slicno. :D
Imam osecaj da bih sve polupao po sobi kao oni po klipovima. Video jednog lika jednom u trznom centru, covek u transu, kaze mi supruga ajde ti, reko bezi bre, da izadjem na televizor. :D

@Labello PSVR2 će imati praćenje okoline i upozoriće te ako se previše približiš nekoj prepreci. Neke igre se igraju sedeći, neke stojeći, a u nekima moraš da se krećeš. Pa u skladu sa tim ti je potrebna i odgovarajuća prostorija. Okvirno, 2x2m slobodno u dnevnoj sobi ti je dovoljno za sve igre.

Ma ja igrao u sobi 2.5 metra širine... jeste da sam na Waliking Dead udario nekoliko puta u zid i u orman ali imerzija :D Jedino se nikad nisam mogao navići, bukvalno nakon maks sat vremena muka. Nadam se da će sa novom tehnologijom biti bolje

Zavisi dosta i od igre.
Mozes ti Alyx igrati i ako imas 1 m2 prostora, ali ako hoces da se bacas (a nema razloga da to ne radis) trebace ti dosta vise.

Ma ja igrao u sobi 2.5 metra širine... jeste da sam na Waliking Dead udario nekoliko puta u zid i u orman ali imerzija :D Jedino se nikad nisam mogao navići, bukvalno nakon maks sat vremena muka. Nadam se da će sa novom tehnologijom biti bolje
da, da i ja sam imao problem mucnine... pogotovo u nekim brzim igrama...

Mnogi i dan danas imaju problem sa gledanjem 3D bioskopskih projekcija tj. imaju mučninu i nelagodu tokom i nakon gledanja, verujem da je i sa VR isto - neko ima problem, drugi ne, i ne verujem da će to ikakav skorašnji napredak VR tehnologije rešiti...

Izvinite za OFF

Ne bi trebalo da bude prevelikih problema. Samo nemoj sedeti dok igraš neku igru u kojoj se krećeš. To provereno izaziva mučninu.

I oko svoje ose se okreći sam, a ne pomoću kontrolera.

Ja sam se lično plašio da neću imati pravi efekat, jer sam na jedno oko skoro pa slabovid, pa opet imam pun doživljaj.

Stvarno bi im bio pun pogodak da izbace HL Alyx, definitivno najbolja VR igra.

Poželjno je veća prostorija. Sistem te sam upozorava ako dođeš do granice ili neke prepreke. Mada desi se da ćušneš nešto.

Ali možeš pomoću teleporta I u manjim prostorijama opušteno da se igraš.

Tolerancija se vremenom stice, ali osim toga postoje neke stvari koje pomazu: ventilator koji duva u glavu tokom igranja, tablete za mucninu, grickanje djumbira, cak postoje i posebne znojnice za VR igranje.

Mnogi i dan danas imaju problem sa gledanjem 3D bioskopskih projekcija tj. imaju mučninu i nelagodu tokom i nakon gledanja, verujem da je i sa VR isto - neko ima problem, drugi ne, i ne verujem da će to ikakav skorašnji napredak VR tehnologije rešiti...

Izvinite za OFF
Farmakologija je to davno rešila. Dramamin :D

Očekivano

Ne bi me čudilo da već sad povećaju cenu. Ali da, sad je poslednji voz izgleda za ovu trenutnu, iako ni ona nije idealna. 50e nije malo, uz parče sreće za te pare mogu se uzeti dve polovne ps5 igre. Makar sam ja tako prošao, zapravo, 5500 din za Returnal i Demon's Souls ukupno. Na store-u daju neki bedni popust povremeno al inače je 70$ svaka :)
Veoma brzo se povrati taj trošak na disk verziju

Ne želim da ispadne da pljujem ili fangirlujem za x box ali neće se mnogo usrećiti sa ovom generacijom. Mi smo uzeli opet ps5 zbog klinaca i Astra i vr.

Suludo je da ovo rade kad većina igara radi bolje na seriji x , imaju problema sa rt u dosta igara , konzola nema snage i to revieweri primećuju da je uvek slabija od serije x na youtubu. Imaju pritužbe na baterije dualsense, 2 ili 3 tužbe za overcharging igara i jako ružan dizajn same konzole. A opet imamo 3 ili 4 eksluzive za sony ps4 i ps5 i retunral ps5 eksluzivu (ako ima još neka izvinjavam se ) i 3 puta prežvakan TLOU part 1 uncharted 4 itd.
Ljudi sa ps4 ne moraju da menaju još konzolu ako ne gledamo framerate i rezoluciju do ragnaroka.

Zašto ovo rade kad se može uzeti xsx koji je realno jači? Možda i MS poskupi konzole ali opet xss je 220e ponekad u EU. Što moj komšija Mitar kaže Merak nema cenu. Neko hoće da ima i treba da kupi.

Deluje da su potezi izhitreni. Sve ovo treba da doprinese da padne cena a ne da skače. Bolje da rade na ekskluzivama i da taj vr2 stvarno nešto donese novo a ne da budu state verzije igara. Mislim da će kupaca još oterali ka MS kao što smo i mi prodali prvi PS5 početkom godine i prešli na x box. Možda i MS prati povećanje cena. Sada ko hoće stvarno treba da uzme

Postoje čak i priče o nekim "Pro" modelima konzola uskoro, a oni povećavaju cenu na osnovne :poop:

Ne želim da ispadne da pljujem ili fangirlujem za x box ali neće se mnogo usrećiti sa ovom generacijom. Mi smo uzeli opet ps5 zbog klinaca i Astra i vr.

Suludo je da ovo rade kad većina igara radi bolje na seriji x , imaju problema sa rt u dosta igara , konzola nema snage i to revieweri primećuju da je uvek slabija od serije x na youtubu. Imaju pritužbe na baterije dualsense, 2 ili 3 tužbe za overcharging igara i jako ružan dizajn same konzole. A opet imamo 3 ili 4 eksluzive za sony ps4 i ps5 i retunral ps5 eksluzivu (ako ima još neka izvinjavam se ) i 3 puta prežvakan TLOU part 1 uncharted 4 itd.
Ljudi sa ps4 ne moraju da menaju još konzolu ako ne gledamo framerate i rezoluciju do ragnaroka.

Zašto ovo rade kad se može uzeti xsx koji je realno jači? Možda i MS poskupi konzole ali opet xss je 220e ponekad u EU. Što moj komšija Mitar kaže Merak nema cenu. Neko hoće da ima i treba da kupi.

Deluje da su potezi izhitreni. Sve ovo treba da doprinese da padne cena a ne da skače. Bolje da rade na ekskluzivama i da taj vr2 stvarno nešto donese novo a ne da budu state verzije igara. Mislim da će kupaca još oterali ka MS kao što smo i mi prodali prvi PS5 početkom godine i prešli na x box. Možda i MS prati povećanje cena. Sada ko hoće stvarno treba da uzme
Najverovatnije, kao i Microsoft, prodaju konzole sa gubicima koje posle nadoknađuju sa digitalnim proizvodima, PS+ i slično. To je mislim čak i poznata stvar, da gube na konzolama. Ubaciš inflaciju u jednačinu i dobiješ odgovor. :/ I Microsoft će uraditi isto, ne jer žele već jer moraju.

S tim da Microsoft ima više lufta da bude na gubitku zarad neke buduće perspektive. Zavisi od toga šta žele.

Ali realno je da sve poskupljuje, i tek će. Winter is coming ❄️

Slažem se ali nije trošak 50 dolara sigurno. Pre će biti 15 do 20 na sa svim troškovima. Ovo je potecinjivanje kupaca. Konzola bez eksluziva bez stocka u prodavnicama posle 2 godine diže cenu. Stvarno nema veze ko je fanboy ko nije ali ovo nema logike. Pre će biti da je odluka rukovodstva kompanije da muze igrače. Nama je najviše zasmetalo prvo dizanje cena igara na 70 80 usd zato smo i prešli na game pass. Opet kažem imamo oba sistema ali ne mogu da kužim ovo i vredja razum kupaca i onih loji čekaju na konzolu.

Ti znaš koliki je trošak? Vrlo verovatno je i debelo preko tih 50 dolara pa ajde bar malo gubitak da pokriju. Sve je otišlo gore i ne staje. A zima dolazi što kaže kolega. Ja imam i Xbox i PS5, ne pamtim kad sam igru odigrao na Xbox. Služi mi da odgledam neki film jer ima bolji plejer. A stotine sati sam utukao u PS5 eksluzive: Račet, Spodermin, Returnal, Demons Souls, Last of Us part 2, Horizon, Gran Turismo 7...

Da ne pričamo o tome što od avgusta prošle godine prodaju konzole bez gubitka, a to je zaista nešto što niko nije očekivao, jer je prethodnoj generaciji trebalo dosta vremena da počne da postiže rezultate u plusu:

Ovo je samo nagoveštaj šta nas očekuje u narednom periodu po pitanju cena.

Nazad
Vrh Dno