Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ja konacno zavrsio RDR2... Majko mila, koliko je mene ubila ta igra... Toliko je spora , nedinamicna, troma... To je blagi uzas... Jednostavno mi nije legla nikako...

Krenuo sad Guardians of the Galaxy... Na prvu mi nekako mnogo sarena... drecave boje...

Moze da se igra Morales odmah, ali nije to to.
Prica, likovi, sve se nadovezuje na originalnu igru. Obavezno odigraj prvo to pre Moralesa.

Ja konacno zavrsio RDR2... Majko mila, koliko je mene ubila ta igra... Toliko je spora , nedinamicna, troma... To je blagi uzas... Jednostavno mi nije legla nikako...

Krenuo sad Guardians of the Galaxy... Na prvu mi nekako mnogo sarena... drecave boje...
Meni je npr RDR2 bas legao, uzivao sam! Nakon zavrsetka main story-a nisam se posvetio dalje igri ali kao sto rekoh, fantasticna igra.

Dok GTA nijedan nisam odigrao ceo tj zavrsio.

Pa ne znam sta da ti kazem... Imam utisak da sam 70% igra jahao konja od tacke A do tacke B... Fast travel mi je toliko spor zbog gomile cinematics-a dok se postavlja sator, pa dok "putuje" do odredista, da imam utisak da bih pre dojahao do tog odredista...
Fajtovi traju 30s, lootovanje traje 3minuta (ba kraju sam prestao da lootujem)... skoro svaka akcija zahteva drzanje dugmeta da bi krenula (delay oko 1s), na primer otvora fioku 1s + uzmi nesto iz fioke +1s... Ili lootovanje, tok pridje dok okrene lika dok mu uzme nesto dok se podigne... I tako ako lootujes 10 coveka, smoris se...
Bas mi sve nekako usporeno...
Takodje imam utisak da sam izgubio gomilu vremena na neke nebitne stvari... Tipa cetkanje konja, onda u ona 2 epiloga na kraju cistis stalu i pravis ogradu i ima kroz igru jos gomila tih po meni bespotrebnih stvari... Te stvari bi po meni bile ok da su isle kao cinematic...

Nemoj da me neko pogresno razume, igra je dobra, samo meni nije legla... Prva stvar je sto ne volim westerne i tu tematiku...
Igra je veoma realna ali po meni u nekim segmentima bespotrebno realna...

A za GTA isti slucaj i kod mene :)

RDR2 treba da se igra na PC-u, na konzoli je blago receno generaciju losija. Ja na konzoli jedva dosao do Valentine gradica i ugasio. Smor mi je gledati onaj blurr fest. Na PC-u sam poceo prelaziti po drugi put. Totalna uzivancija. Grafika je predivna.

Mozak mi je krečana od jutros, pa da proverim...

Da li je izvodljivo uspostaviti konekciju nosilac-gost između dva naloga iz različitih regiona?

Npr. sestrić živi u Kuvajtu, kaže da mu je nalog registrovan na Kuvajt (u šta baš i nisam siguran jer nigde nisam našao gift cards za Kuvajtski PS).
Elem ako mu kupim USA gift card pretostavljam da neće raditi ako je nalog stvarno kuvajtski.

Međutim šta ako otvorim namenski USA nalog, kupim za njega gift kod iskoristim ga, kupim igru koju hoće i dam mu podatke naloga?
Nemam sumnju da bi on mogao igrati igru na tom novom nalogu, ali da li bi taj uSA nalog mogao povezati sa svoji kuvajtskim glavnim nalogom, nosilac-gost šema?

Ja sam je probao mozda sat dva i obrisao. I za moj ukus previse spora, dosadna.

Meni tuzno kada vidim kako je ljudima RDR2 "previse spor" tuzno mi je jer znam na sta je dosla gejming scena, samo da se nesto dobije, samo da je nesto brzo. Pokrenes igru ono neki reward sa animacijom otvaranja kutije, unutra 3 srebrna budjona, jupiiiiiiiii.
Ili singleplayer kao sto je hzd, fast travel ovamo, fasta travel onamo pa koji moj je onda open world kada stalno fast travelujem, daj mi meni sa sortiranim levelima pa da preskacem gde hocu kao covek.

Meni licno je RDR2 savrsenstvo od igre, bas takva kakva je, da je ubacen fast travel manje bi mi se svideo itd...

Poenta je u mnogo dobroj atmosferi koja te uvuce u taj svet ako imas bar malo maste pa se osetis kao da se deo tog sveta i svaki fast travel bi te "probudio" iz tog sveta, svaka svetlucava nagrada za ovo ili ono bi te "probudila" iz tog sveta. Igra je jednostavo imitacija realnosti.

Dobra stvar je sto nisam jedini koji ovako misli, mnogo ljudi ceni ovu igru pa mi to obecava da ce RDR3 kada izadje tamo posle 2067-e imati ovakvu atmosferu umesto vec x puta vidjen sistem jurnjave sto veceg levela da bi dobio sto bolji gear ne bi li imao osecaj da si uradio nesto znacajno u svom dosadnom zivotu.

Ja počeo Ghost of Tsushima, gotovo savršen combat sistem (meni preduslov za bilo koju igru, džaba priča i sve ako combat nije dobar), uz odličnu priču i grafiku ovdje - zagarantovano uživanje.

Mozak mi je krečana od jutros, pa da proverim...

Da li je izvodljivo uspostaviti konekciju nosilac-gost između dva naloga iz različitih regiona?

Npr. sestrić živi u Kuvajtu, kaže da mu je nalog registrovan na Kuvajt (u šta baš i nisam siguran jer nigde nisam našao gift cards za Kuvajtski PS).
Elem ako mu kupim USA gift card pretostavljam da neće raditi ako je nalog stvarno kuvajtski.

Međutim šta ako otvorim namenski USA nalog, kupim za njega gift kod iskoristim ga, kupim igru koju hoće i dam mu podatke naloga?
Nemam sumnju da bi on mogao igrati igru na tom novom nalogu, ali da li bi taj uSA nalog mogao povezati sa svoji kuvajtskim glavnim nalogom, nosilac-gost šema?
Povezivanje naloga? Prvi put čujem za to. Naravno da će moći igtari tu igru na svom nalogu ako taj novi nalog na svojoj konzoli stavi kao primarni. A to što nisi našao Kuvajtski gift kartu nije dokaz da ne postoji. Za mnoge zemlje nema da se kupi. Za Kuvajt imaš na offgamers sajtu

Povezivanje naloga? Prvi put čujem za to. Naravno da će moći igtari tu igru na svom nalogu ako taj novi nalog na svojoj konzoli stavi kao primarni. A to što nisi našao Kuvajtski gift kartu nije dokaz da ne postoji. Za mnoge zemlje nema da se kupi. Za Kuvajt imaš na offgamers sajtu
Ma buni me to da li kuvajtski i usa nalog mogu da "sarađuju" kad se USA nalog stavi kao primarni na konzulu, da ne bude neke regionalnog ograničenja kad pokuša igru da pokrene sa svog kuvajtskog naloga.
Ali čak i da tako bude može da igra igru na tom novom nalogu, bez povezivanja sa primarnim nalogom.

Hvala za sajt, pogledaću.
Deluje mi najjednostavnije da mu uzmem giftcard koji će moći odmah da iskoristi na svom primarnom nalogu.

Kakva povezivanja naloga? Gde si to video da neko to radi i kako se to radi?. Ja na svojoj konzoli imam US,UK,Nemaćki,Bugarski,Honkong i Švajcarski nalog i sve radi bez problema.
I sa svakog možeš da koristiš i igraš igre na svom primarnom nalogu koji je npr. Brazil? Naravno pod uslovom da prethodno vežeš US,UK,Nemaćki,Bugarski,Honkong i Švajcarski nalog za konzolu kao primarnu?

EDIT: Pošto si mi dao linkka onom sajtu, verujem da ću odmah kupiti kuvajtski gift card da se ne zezam, tako da je ovo pitanje sad čisto teorijsko, za rubriku "da li je moguće"...

Ma covek pita da li moze da igra igre ako je jedan nalog brazilski, drugi avganistanski (akcenat je na razlicitim regionima a ne na deljenju naloga)... @Čika_Kure, moze.

^ To pitam... Da li ima regionalnih ograničenja...
Hvala na odgovoru.

Za jedno mesec dana cu morati novi TV da uzmem… Je l ima sta sad aktueltno do 1k €, a da je 65 inca? Znam znam znam, OLED, al nema za tu cenu…

TLOUR za PS4 je port ps3 igre. Da su PS3 i PS4 verzija izasle istog dana, niko ne bi PS4 verziju zvao Remasterom. Ali to je marketinsko ime koje je Sony odabrao, sad je gotovo. Nabudzili su vizuelne slajdere, dodali sve HQ texture koje su imali, i cinematic modele ubacili u redovan gameplay. To je sve normalno kada se prave verzije igre za vise od jedne genracije konzola.

TLOU Part 1 za PS5 je druga zverka, vizuelno je sve drasticno unapredjeno.

TLOUR za PS4 je port ps3 igre. Da su PS3 i PS4 verzija izasle istog dana, niko ne bi PS4 verziju zvao Remasterom. Ali to je marketinsko ime koje je Sony odabrao, sad je gotovo. Nabudzili su vizuelne slajdere, dodali sve HQ texture koje su imali, i cinematic modele ubacili u redovan gameplay. To je sve normalno kada se prave verzije igre za vise od jedne genracije konzola.

TLOU Part 1 za PS5 je druga zverka, vizuelno je sve drasticno unapredjeno.
Cak i da je grafika jednaka realnosti, bio, video... znam ko ce kad da popije metak, u cemu je fora, zar je gejming publika toliko nisko pala da joj je najbitnije da li se vide ili ne refleksije na prozoru kuce pored koje prolazi.

Volim ja lepu grafiku, da me ne shvate pogresno, ali se zapitam da li je bilo potrebe da se "otimam" za ps5 kada sam mogao da pazarim polovni ps3 i budem u toku sa scenom.

"Gde ste ljudi, sta pikamo ovaj mesec... tlou, pro skater, alone in the dark... aaa... najs, najs, volim ja ovaj next gen".

Ovo im je sporedan projekat, da uposle novajlije sa kojima su prosirili tim.

Pravo je pitanje sta ce sledece da prave posle one ogromne MP igre. Hoce li biti TLOU3 ili nesto novo.

Ironicno, TLOU2 ni nema native PS5 app vec je samo PS4 verzija sa otkljucanim frejmrejtom tako da je vrlo moguce da posle ovog TLOU1 rimejka padne i TLOU2 "remaster"...

Stigao nam je novi kontroler, Dual Sense Edge.

Nazad
Vrh Dno