Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Jedna stvar, koja moze zvucati banalna al je ne znam.
Dodje mi prijatelj da igramo PES. Ili ja odem kod njega na PS4.

Za player broj 2, da li pn moze privremeno da se uloguje sa svojim nalogom (i ja kod bjega) ili je bolje/mora samo ono guest2?

Pitam da l ima svrhee zbog trofeja recimo…
Plus da ne krene nausmicno sve i svasta da skida na Play Station :D

Astro's Playroom je ovaj put zapravo prezabavna, gomila kul referenci na ps1,2,3 i 4, a cak i vrlo pristojan platformer : )

• Like
Reagovanja: Wuk
Astro's Playroom je zaista sjajna igra. Moraću da je odigram ponovo u skorije vreme.

• Like
Reagovanja: Wuk
Znam da je ovo bilo hiljadu puta, ali da pitam ovdje nadam se da cu dobiti odgovor. Uzeo sam ps5, sad hocu da kupim digitalnu verziju igre Crash Racing Team ( na sajtu spacenet), uvjek sam imao korektnu saradnju sa njima. Zanima me da li cu moci da je igram jer ima verzija samo za cetvorku

Znam da je ovo bilo hiljadu puta, ali da pitam ovdje nadam se da cu dobiti odgovor. Uzeo sam ps5, sad hocu da kupim digitalnu verziju igre Crash Racing Team ( na sajtu spacenet), uvjek sam imao korektnu saradnju sa njima. Zanima me da li cu moci da je igram jer ima verzija samo za cetvorku
Naravno, igra je kompatibilna sa PS5 kao i 99% PS4 igara

Pozdrav svima, nov sam sto se tice PS konzole, pa imam jedno pitanje, trazio sam po netu resenje, ali mi nije dovoljno bilo jasno, pa da pitam ovde.

Kada sam kupio PS5, napravio sam prvi nalog i on je postao primarni na mojoj konzoli. Medjutim, kasnije sam morao da napravim novi sekundarni nalog sa drugim regionom.
Ono sto me zanima je da li mogu da izbrisem prvi nalog sa konzole i da prebacim drugi nalog sa sekundarnog na primarni bez ikakve propratne stete kako ne bih morao pri svakom ukljucivanju konzole da se Sign In na taj sekundarni nalog ili taj prvi nalog koji sam napravio mora da ostane na konzoli (iako nemam nista na njemu sto se tice igrica)?

Unapred hvala.

Mozes da ga maknes, jedina "steta" bi bila sto ne bi mogao da igras igrice sa njega ali posto ih nemas onda samo napred

Od sinoc sam se i ja prebacio na PS5 sa PS4 Pro :)

1632827508891.png

Nisam imao mnogo vremena da se igram sa njim ali imam par highlights-a :)
  • Dualsense dzojstik mi mnogo bolje lezi u ruci u poredjenju sa Dualshock 4
    • Bas je dobra fora sa otporom na L2 i R2 tasterima, ali mi je takodje i cudna jer na primer u Fifi dok menjam igrace ako prebacim sa umornog (gde je veliki otpor) na odmornog (gde nema otpora) prst propadne i prosto je nekako cudno
    • vrhovi pecurkica kao da su malo drugaciji, te mi zuljaju palac 🤦
  • Loading time za igre je pravo osvezenje
  • O grafici nemam sta da kazem specijalno, prilicno je jasno da je improvement
  • Integracija sa TV-om (LG webOS) me je bas iznenadila
    • Dobre stvari
      • Automatski se slika prebacuje u low latency HDR Game mod (to PS4 Pro nije mogao)
      • Daljinskim od tv-a mogu da kontrolisem konzolu u smislu kretanje kroz menije i ostalo
    • Nekako lose stvari
      • Cim prebacim na HDMI input (sto se cesto desi slucajno) gde je PS5, isti se sam upali
        • Opet, imam mogucnost sa daljincem od tv-a da ga ugasim, ali ono
      • Ako ugasim soni i tv, cim ponovo upalim tv zapamti koji je HDMI poslednji bio povezan te se i PS5 odmah upali sa tv-om

• Nekako lose stvari
    • Cim prebacim na HDMI input (sto se cesto desi slucajno) gde je PS5, isti se sam upali
      • Opet, imam mogucnost sa daljincem od tv-a da ga ugasim, ali ono
    • Ako ugasim soni i tv, cim ponovo upalim tv zapamti koji je HDMI poslednji bio povezan te se i PS5 odmah upali sa tv-om

Za to paljenje konzole imaš rešenje tako što odeš u Settings/System/HDMI/Enable HDMI Device Link i ugasiš tu funkciju.

Pa znam, ali onda cu izgubiti i prebacivanje na game mode i verovatno jos nesto 🤷‍♂️

@shomiNBGD Ovo sa paljenjem pri odabiru inputa nije do konzole, vec tako radi SIMPLINK kao i sa svim drugim uredjajima... Isto vazi i za paljenje, ako ti je to podeseno ako palis i sbb-ov box upalice/ugasice tv.
A prebacivanje na HDR game mode je meni radilo i na ps4pro konzoli, sto kontam da je opet do tv-a :)

Ajde bas cu da probam kasnije da vidim sta ce da se desi :)

A za SIMPLINK/HDMI-CEC znam, tako se mi pali i soundbar uz tv (doduse vezan je optickim kablom, a ne hdmi-em)
Bas me cudi, na internetu sam nasao informaciju da PS4 Pro to ne podrzava, vec samo PS5 i poslednji Xbox 🤔

Imao sam xy puta problema kad brisem prasinu sa dzojpeda (namesteno mi je da se konzola pali na ps dugme) i onda se upali konzola, pa tv, sto me jako nerviralo :) Isti problem imam i sa peticom, zato sada ne brisem prasinu haha :D
A kad hocu samo tv, bez konzole a nisam siguran da li sam ugasio na tom HDMI-u, onda palim na netflix dugme pa biram source :D

Vidis nikad mi nije palo na pamet da palim konzolu u tom smeru, uvek sam prvo palio tv pa onda ps dugme na dzojstiku :D

Samo picnes PS dugme, upali se i konzola i tv i sam se prabaci na taj hdmi :D Meni je to kul fora, i ono, kliknes i odes da sipas vodu i vratis se sve te ceka spremno, samo da uzjases :D

Bilo mi je iskljuceno po defaultu :D

Prilozi

• 20210928_141507.jpg
    20210928_141507.jpg
    147.5 KB · Pregleda: 74
Ugasi potpuno na prvom switch-u za Enable HDMI Device Link ili Power Off Link funkciju.

Pozz da li neko zna kako da aktiviram EA play za 0.99$? Imam novca na racunu, ali mi svaki put trazi paypal (koji nece da mi se uloguje) ili kreditnu karticu koju nece da prihvati jer je iz Srb.

Nikako, potreban je Paypal ili kartica iz zemlje gde si otvorio PSN nalog. Ako je nalog na USA onda mora i paypal/kartica da bude USA

USA nalog. Neka fora sa vpn-om nista? Bzvz znaci ipak 5$ mesec mora da se plati 😅

Prevelika je *******cija, čak nisam ni siguran da će moći. Ali možeš da uzmeš npr. na nekom sajtu code za mesec dana ili kako već, i da ga redeem.

Pa tipa cdkeys, g2a.. Imas na prethodnim stranama jos predloga, ja koristim samo ova dva

Vrh Dno