Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Kupili su laptopove za mining, šta ih sprečava da kupe PS5? Još je odličan odnos cena/MH/s.
Mada izgleda da je PS5 mining slika fake.
Mislis... kupili su laptopove jer im trebaju laptopovi pa usput kao ajd da majnujem to je sad kao kul.
Ja prosto ne mogu zamisliti "majning farmu" sa sredjenom strujom, ventilacijom itd... a unutra 1000 laptopova ili ps5.
Zna se ko majnuje profesionalno i sta kupuje od komponentni sa namerom za rudarenje.
Ove klince ne racunam sto im roditelji kupe laptop od 500e za skolu pa oni kao nesto rudare da budu kul. Taj laptop nije kupljen sa namerom za rudarenje kao sto ni ps5 nece biti kupljen za rudarenje no to ne sprecava vlasnika da se malo igra rudara.

Mislis... kupili su laptopove jer im trebaju laptopovi pa usput kao ajd da majnujem to je sad kao kul.
Ja prosto ne mogu zamisliti "majning farmu" sa sredjenom strujom, ventilacijom itd... a unutra 1000 laptopova ili ps5.
Zna se ko majnuje profesionalno i sta kupuje od komponentni sa namerom za rudarenje.
Ove klince ne racunam sto im roditelji kupe laptop od 500e za skolu pa oni kao nesto rudare da budu kul. Taj laptop nije kupljen sa namerom za rudarenje kao sto ni ps5 nece biti kupljen za rudarenje no to ne sprecava vlasnika da se malo igra rudara.
mining-farm-710x458.jpeg

Idu logikom daj šta daš. Kad nema 3080 grafičkih dobar je i laptop sa njom.

Kupili su laptopove za mining, šta ih sprečava da kupe PS5? Još je odličan odnos cena/MH/s.
Mada izgleda da je PS5 mining slika fake.
Naravno da je fake. Da bi mining radio, neophodan je softver koji ne moze da se instalira na PS5.

Pozdrav narode. Bih da povežem slusalice Sony wf 1000xm3 sa PS5. Zna li ko koji mi BT dongle treba za to..... da ne narucujem nešto što ne pije vodu.

Pogledaj moje postove na strani 2 u ovoj temi, uspesno sam povezao sluske preko jeftinog adaptera :

Hvala ti puno....uzeću i ja to. Ima neki Olixar iz VB, za 20 eura....al bolje ovaj onda...a trebaće im slično vreme da stignu :rolleyes:

Preteraste. Offtopic očišćen.

Bio sam pratio, ali sam zaboravio.

Recimo ubacim PS4 disk u PS5, nek bude neka igra sto je za PS4 radila u 30 fps (RDR2 npr, nije ni bitno) i skine se patch i onda ta igra radi u 60 fps ?

Ako ima patch :) Mora developer da odradi sa svoje strane, nije dovoljna samo sirova snaga konzole

Koliko ja znam, developeri su to omogucili za igre.. nije automatizovano kao sto kazes.

Posto, za oko dve godine koliko imam PS4 konzolu, ukljucio sam je jednom i napravio USA nalog i to je to :D
Ja jos planiram da prelazim neke PS3 igre, poceo skoro RDR1 da igram :D

Generalno sam sve igre sa PS3 prebacio u PS4 verziju.
Malteene svaka dobra igra sa PS3 je posle izasla za PS4.

Ali greota mi RDR1 i Metal Gear Solid igara (imam celu kolekciju na jednom disku) - 2, 3, 3' i 4. deo.
Da nema toga, resio bih se PS3-ke odavno.

Poslednja izmena:
Poboljsanje kod PS4 igara je moguce u sledecim situacijama:
  • Ako PS4 igra nije mogla da dodje do svog softverskog framerate lock-a [koji je stavljen na 30 ili 60], jaci PS5 hardver ce moci da dostigne taj limit.
  • Ako PS4 igra ima dinamicku rezoluciju, na zbog jakog PS5 hardvera nece biti padova rezolucije.
  • PS4 igra moze raditi bolje na PS5 ako dobije softversku zakrpu od developera [God of War, Tsushima, Days Gone]
  • PS4 igra moze da radi bolje na PS5 ako jedna od njenih verzija nije imala 30fps lock [kao na primer ne-patchovana disk verzija The Last Guardiana]
  • Ako izadje remaster/nativni PS5 port

Anyhow, evo ogromnog spiska kako PS4 igre rade na PS4base/Pro/PS5 BC

Ja se sve nadam da ce izaci kontroler u drugoj boji, neon plava bi mi legao samo tako... ali je sva prilika da to nece uskoro.

Gde je najpovoljnije otvoriti naloge i kupovati igrice?

Sina je drug naložio da investira u nekoliko disk konzola koje će iznajmljivati, kupili su ih od scalpera u DE a obojica pojma nemaju o PS-u.

Konzole su stigle, ovaj moj ne zna da li imaju svu dodatnu opremu, da li je moguće dodatne kontrolere, punjače kupiti kod nas u prodavnicama?

Zanimljiv video

Jedno pitanje, da li je neko ovde imao slican problem....
Naime, upaljen PS5 i igras PS4 igru na svom nalogu... Sin upali PS4 i hoce da igra drugu igru.... Ti automatski bivas izbacen iz igre sa PS5, kaze da sam startovao neku aplikaciju na drugoj konzoli i vice versa ako ti ponovo pokusas da startujes igru... Ako igram PS5 igru, onda me ne izbacuje....
Da li je moguce da ne mogu da igramo 2 igre na 2 konzole u isto vreme???
WTF??????

Ako sam dobro razumeo, samo pretumbaj gde je koji nalog aktiviran.

Igra koje je kupljena na nalogu1 moze da se igra istovremeno na dve konzole.

Na konzoli1 se nalog1 aktivira radi deljenja svih licenci na sve naloge na toj konzoli, i onda se udje u bilo koji drugi nalog i moze se pristupiti igri. Na konzoli2 se loguje u nalog1 kao guest, tj, ta konzola mora uvek biti konektovana na net radi verifikacije kupljenih licenci. Znaci jedna kupljena igra, igra se istovremeno na dva razlicita naloga. Ne moze se istovremeno igrati na dve konzole, koristeci ISTI nalog.

To je family share koji Sony podrzava jos od PS3, i isto zongliranje radi na xbox/switch.

Naime, upaljen PS5 i igras PS4 igru na svom nalogu... Sin upali PS4 i hoce da igra drugu igru.... Ti automatski bivas izbacen iz igre sa PS5, kaze da sam startovao neku aplikaciju na drugoj konzoli i vice versa ako ti ponovo pokusas da startujes igru... Ako igram PS5 igru, onda me ne izbacuje....
Da li je moguce da ne mogu da igramo 2 igre na 2 konzole u isto vreme???
WTF??????
Sa istog naloga se igra istovremeno na dve konzole? Pa klasičan nosilac/gost problem, onaj drugi mora da igra igre sa tog naloga na nekom drugom nalogu, praktično bivajući nosilac a ti igraš sa tog naloga kao gost

Ako sam dobro razumeo, samo pretumbaj gde je koji nalog aktiviran.

Igra koje je kupljena na nalogu1 moze da se igra istovremeno na dve konzole.

Na konzoli1 se nalog1 aktivira radi deljenja svih licenci na sve naloge na toj konzoli, i onda se udje u bilo koji drugi nalog i moze se pristupiti igri. Na konzoli2 se loguje u nalog1 kao guest, tj, ta konzola mora uvek biti konektovana na net radi verifikacije kupljenih licenci. Znaci jedna kupljena igra, igra se istovremeno na dva razlicita naloga. Ne moze se istovremeno igrati na dve konzole, koristeci ISTI nalog.

To je family share koji Sony podrzava jos od PS3, i isto zongliranje radi na xbox/switch.
Ma to je klasican share, nije to problem.....
Na PS4 smo igrali sin i ja, on svoje, ja svoje.... Ja sam sad prebacio moje igre na PS5 a njegove su ostale tamo.....Svi savegame su nam na istom nalogu i to je problem... Mozemo da igramo sa razlicitih naloga, ali tako gubimo sve ove godine.....
Znaci, sta im je problem da vide na kojoj masini se igra?
Pri cemu pricam o 2 razlicite igre....

Preteraste ponovo. Offtopic obrisan.

Ulogovani smo sa istim nalogom, i nemamo prob dokle god ja igram PS5 igru ili stagod....
Problem krece da on samo izbacuje iz igre kad se startuje druga PS4 igra, ne izbacuje sa naloga.....

Narucio sam PS5 u Tehnomaniji juce oko 10:30. Kasnije u toku dana sam zvao call centar da vidim sto me niko ne zove da potvrdi i rekli su mi da ni ne treba niko da zove. Dao sam broj porudzbine i rekla je da je sve ok i da je isporuka za 2-7 radnih dana. Nekako i dalje imam trip da je sve to bila neka greska zbog glitcha na sajtu :D

@pilac U tvom slučaju moraš da koristiš dva naloga kako ne bi bilo problema sa izbacivanjem tokom igranja.

Ovako:
Na PS5 koristiš nalog A za skidanje i igranje igara. Na nalogu A kupuješ igre.

Na PS4 staviš da je nalog A primarni za konzolu. Taj nalog koristiš samo za skidanje igara na tu konzolu i kada pustiš da se skida igra, izloguješ se sa tog naloga i prebaciš na nalog B. Igraš isključivo na nalogu B.

Aman, ljudi, znam kako funkcionise share, nije to uopste poenta pitanja.....
Poenta je da sada mozes da se ulogujes na 2 masine ( PS4 i PS5 ) sa istim nalogom u isto vreme ( iliti prevedeno 2 nosioca u isto vreme ).
Jedan moze da igra PS5 igre ili sta god drugo, dok drugi igra PS4 igru i tada nije problem....
Problem je kada se na PS5 upali PS4 igra, onda ovog drugog izbaci iz bilo koje druge igre ( znaci nije ista ).
Ako su vec razmisljali da ce biti korisnika PS5 i PS4 pa omogucili istovremeno logovanje, omogucili da su ti igre kompatibilne na oba sistema, ne vidim zasto bi branili da se igraju dve PS4 igre na dve razlicite konzole.....
Kao sto rekoh, nije prob igrati na drugom nalogu nego u dugogodisnjim savegame-ovima....

Nazad
Vrh Dno