Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Uz PS plus je dzaba ovaj mesec, zato su je i oni toliko skinuli :)

Немам претплату, не играм он-лине игрице. Ни мултипејер.
А и Sackboy је исто 2999, има и за мање.

Све три стварчице сам узео са неким попустом. Још увек их не користим а узео пре месец дана и више. Једино ћу контролер користити, али ми ни он тренутно "не треба". 😀
Što bi rekli
"ništa ne prodajem, samo se hvalim"

🤣

Pozdrav. Šta može da bude uzrok tome da, dok igram igricu, postoji veliko kašnjenje između mog okretanja prstom pečurkica i pomeranja lika u igrici? Baš primećujem koliko zakasni lik da se pomeri ili da krene nišanom da cilja protivnika, ali mi se čini da kada pomerim prst sa pečurkica, lik iste sekunde prestaje da se kreće ili da nišani. Je li to do pinga, koji mi je, kako pokazuje igrica, između 25 i 35? Ili treba nešto u podešavanjima odraditi? Ukoliko je do podešavanja, da li podešavati u igrici ili u podešavanjima konzole? "Stick deadzone" u podešavanjima igrice mi je na minimum dozvoljenog (5 od mogućih 100).

Sta igras? Jel.instalirano na konzoli ili strimujes? Jel neki MP naslov?

Fortnite. Instalirano na konzoli, ne strimujem (ako na yt, trovo, twitch misliš).

Ne igraju dzaba svi profesionalci na kablu. Za competitive igre mora tako

Probaj na monitoru ako mozes. Inace nije svaki TV za FPS. Mora imati dedicated game mod da bi igrao.

shomiNBGD

Preko kabla, je u nekim testovima, cak i veci input lag.

image.png

Mislim da i sa kablom konzola koristi BT kao vezu. Nije to kao na racunaru. Ali nije za svaku igru isto, na PS5 RDR2 zna da ima input lag i do 150ms.

Ukratko, na playstationu konekcija preko kabla je cisto..

image.png

A drugi kontroler ili da probas dok je spojen sa kablom
Imam samo jedan kontroler, ali pamtim da je od početka tako. I spojen je kablom, zato me još više čudi lag.
Možda na TV mora da uključi Game mod ako televizor to ima
Preko monitora igram.
_______
Mislim da će morati tako ili da istumbam sva podešavanja u igri. Ne znam da li na samoj konzoli ima neki kutak za podešavanje tih sensitivity-ja ili stick deadzone!?

Probaj na monitoru ako mozes. Inace nije svaki TV za FPS. Mora imati dedicated game mod da bi igrao.

shomiNBGD

Preko kabla, je u nekim testovima, cak i veci input lag.

image.png

Mislim da i sa kablom konzola koristi BT kao vezu. Nije to kao na racunaru. Ali nije za svaku igru isto, na PS5 RDR2 zna da ima input lag i do 150ms.

Ukratko, na playstationu konekcija preko kabla je cisto..

image.png

U *** nikad ne bih rekao da je ovako.

Znam da ima u opcijama da se izabere da li koristi kabl ili bt 🤔

Ali opet, da je losije ne bi svi competitive igraci koristili kabl. I to ne mislim na ove streamere kojima treba 50h baterija dnevno, vec kad gledas one lan turnire i to...

Drugari mislim da je ovo najbolje mesto za ovu vrstu pitanja, hoće drugar da uzme 5icu novu, ovu slim, ali kod nas niko više ne peodaje Digital ( ili barem tako pričaju ) što sam mu ja savetovao da uzme.
Da li može da uzme i disk verziju a komotno da koristi konzolu kao Digital i to ? Tako je većina nas koristila PS4 ali naravno tu nije bilo "ove" i "one" opcije. Znači samo da kupi konzolu i batali disk slot i kupuje igre online i iz kataloga da igra.
Unapred hvala svima :)

Naravno. Niko ga ne uslovljava da koristi optički uređaj, već igre može da kupuje i skida direktno sa PS Store.

Продаја дигитал верзије како сам ја разумео није дозвољена у званичним радњама.
Диск верзија је и диск и дигитал.
Предност дигитал је што не мораш да мењаш дискове ако играш више игара, али диск увек можеш да продаш, некад и за више пара. 😀А често је диск јефтинији од дигитал верзије.

Продаја дигитал верзије како сам ја разумео није дозвољена у званичним радњама.
Što bi prodaja digital verzije bila nedozvoljena. I sa slim varijantom PS5 postoje i dalje odvojene disk i digital verzije. Evo direkt od Sonija:

To što digital verzije nema kod nas u radnjama, to je iz nekog drugog razloga.

У ГамеС су ми рекли да по "закону" није дозвољено.
Да, знам да звучи глупо, али су ми тако су рекли. Ни телевизори који нису DVB-Т2 се не смеју продавати.
Зато се нигде ни не може легално купити.

А и нашим картицама не можеш директно купити игрице, можда има везе и са тим.

Poslednja izmena:
У ГамеС су ми рекли да по "закону" није дозвољено.
Да, знам да звучи глупо, али су ми тако су рекли. Ни телевизори који нису DVB-Т2 се не смеју продавати.
Зато се нигде ни не може легално купити.
Ne treba praviti od ovoga neku mistifikaciju, ne prodaju digital i slim bez diska, jer u tom slučaju ne mogu kupcu da uvale još dve-tri igre pride, i dignu cenu za 20k.

Sony za naše tržište nije namenio konzole bez diska, jer ne postoji PSN store za naše tržište.

Ne mogu prodavati nešto za čega ni ne mogu legalno da ti prodaju igre.

Sony za naše tržište nije namenio konzole bez diska, jer ne postoji PSN store za naše tržište.

Ne mogu prodavati nešto za čega ni ne mogu legalno da ti prodaju igre.
To deluje kao logično objašnjenje. Ali iste te prodavnice prodaju Xbox koji nema čitač. A isto tako ne postoji MS store za Srbiju. A i kao što kaže kolega iznad mislim da ih je bilo za vreme preorder faze

Тако сам и претпоставио, због Sony store нема дигиталне верзије.

Bilo je u preorderu i kasnije Digital konzola, imam 1 kući 😊 hvala svima na info svakako 😊

Ništa ne znam o konzolama, nisam imao vremena u životu da igram igrice. Sada imam pauzu, pa sam razmišljao da uzmem PS5 Slim, ali odgledah
ovu recenziju , nema tu nekog unapređenja, veća cena za 200GB više prostora na SSDu. Hteo sam da pitam, jer ne volim pucačine, kao ni vožnje, mada bih probao Dirt zbog grafike.. ,igrao bih Anno, WCIII i eventualno da probam par aktuelnih naslova čisto zbog grafike..pa me zanima gde se kupuju ti originali, gde vi to kupujete? Takođe, gde da kupim PS5 Slim ? Vidim da ih ima svuda, ali čitajući ovo što pišete, dakle mi smo osuđeni na disk verziju,jer se dobro prodaje na našem tržištu :D. I na kraju, šta se više isplati, disk verzija ili digital, uz pretplatu ?

Ono što ne razumem, vezano za priču o tome da se kod nas ne prodaje Digital verzija, jeste..kako je moguće da kreirate account na SonyPlayStore-u i da se pretplatite da igrate online igre, a Digital verzija nije podržana za naše tržište..Mislim, razumem, ali ne razumem. Dakle, da biste igrali online preko SonyPlayStore, morate kupiti Disk verziju konzole?
Lepo.
Koliko vidim Mađari prodaju i disk i digital i standard i slim , tj. sve verzije konzole..

Акаунт правиш на Америку или Велику Британију.
Из неког разлога Србија није подржана тако да дигиталне игрице не можеш да купиш "легално". Купујеш дигитални новац на другом сајту са нашом картицом, па тај код укуцаш у Sony и тако купујеш или игрице или претплату. Ништа компликовано.
Из тог разлога се код нас "забрањена" продаја дигитал верзије.
Диск верзија је по мени боља јер је и диск и дигитал, увек можеш да "добијеш" диск, буде и јефтиније, може и да се прода или проследи другом.
Ја немам претплату јер не играм он-лине и мултипејер, ја баш волим пуцсчине, стратегије не знам да играм јер не знам ни енглески.
На диск можеш да гледаш и Bluray филмове.

Nazad
Vrh Dno