Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Niko to ne moze znati. Samsungovi SSDovi su jedni od boljih. On gleda broj upisa, sto nije nikakvo mjerilo. Po tome su ova dva bolja. Ali po tehnickim specifikacijama ne moze se nista znati. Stave zvjezdicu na kraju, ako to ne pogledas ajde znaj sta je.

Najrelevantnije su testovi ssd-ova pravo na PS5. Sve sa temperaturom, kako se ponasa ako je ispunjen iznad 70-80%. Ako ikad budem uzimao, time cu se voditi.

Kingston ima top periferiju za cijenu, ram memoriju, itd. Ali im je npr A400 ssd najgori na planeti ikad proizveden. Tako da bih dobro provjerio sve testove tog ssd-a na YT. Kao i recenzije naravno.

Meni je na 90 posto WD 850 SN i sporiji je za sekundu nego kad je bio prazniniji i to ne bih ni primetio nego kad ugasim soni d abih ga prebacio u dugu sobu pa kad ucitava Ragnarok inace kad je u stand by modu.

185e sa shippingom I carinom za AT.
Isto je toliko bio za BF na nemačkom Amazonu

Poslednja izmena:
Ja gledam shipping za Portugal, 149$ + nepunih 5$ za shipping

Ko voli sinteticke testove moze da baci pogled na m.2 SSD recenzije tweaktown-a i sam neka proceni sta mu odgovara za PS5

Nežno sa svojim kontolerima :) Baterija nije zalepljena, pa ukoliko kontroler ispadne cimne i otkine konektor baterije.IMG_20221211_212558.jpg

Meni je na jednom kontroleru otisao right trigger, a na drugom se pojavio drift... jedan je verzija sa ! na kraju, drugi sa A na kraju...

Nežno sa svojim kontolerima :) Baterija nije zalepljena, pa ukoliko kontroler ispadne cimne i otkine konektor baterije.Pogledajte prilog 367481
Ovo nikako ne moze od ispadanja/ cimanja da se desi jer preko ploce ima plastika (koja je zasrafljena za gornji cover kroz plocu) u kojoj stoji baterija koja joj dozvoljava da se seta sobodno. Pritom baterija iako nije zalepljena je pritisnuta donjim coverom joysticka koji na sebi ima penastu gumu zalepljenu tako da baterija ne moze da mrda . Da li si kupio polovan dzojstik ili si ga tresno o zid/pod :p

Meni je na jednom kontroleru otisao right trigger, a na drugom se pojavio drift... jedan je verzija sa ! na kraju, drugi sa A na kraju...
sta ti se desava sa right triggerom? Ne radi, ili radi ali propada ili nesto trece?

Zanimljivo mi je koliko su "nezni" ovi novi konntroleri kad ih uporedim sa npr onima koji su dolazili uz PS2 :) One si mogao i o zid da rokas i da ih nahranis i radili su , ovim novim smeta od igle do lokomotive

pa smeksao skroz, i detektuje pritisak kada samo naslonim prst na njega...

da, da
reklamirao sam ga, sredili su to...

ovaj koji ima drift, vratili, kao ocistili ali i dalje ima drift... mora opet da se cimam...

da, da
reklamirao sam ga, sredili su to...

ovaj koji ima drift, vratili, kao ocistili ali i dalje ima drift... mora opet da se cimam...
Nazalost oprugice su prenapregnute u odnosu na DS (DualShock PS4) kontrolere da bi imao bolji osecaj ali to ima svoju cenu.
Sto se tice drugog sto driftuje ili nisu ocistili kako treba ili mora da se zameni potenciometar.

Zanimljivo mi je koliko su "nezni" ovi novi konntroleri kad ih uporedim sa npr onima koji su dolazili uz PS2 :) One si mogao i o zid da rokas i da ih nahranis i radili su , ovim novim smeta od igle do lokomotive
Ne isplati im se da prave kvalitetne kao nekad. 😉
Čak i PS3 kontroleri su izdržljiviji. 2 komada i dan danas šljakaju.

^
Upravo.
Imam recimo Xbox Elite 2 kontroler , kod kojeg su mogli da adresiraju probleme koji su se javljali kod prve verzije i navodno jesu ali i dalje rikavaju cim prodje garancija.
Ako se pazari kod MS-a dolazi samo sa 1g garancije, zato sam uzeo preko Amazona sa dodatnom 2+1g garancije, pa sta mu bude. Steta jer je inace odlican kontroler.
Stari 360 za PC (koji radi i na Xboxu) sam dao burazeru od ujaka pre neku godinu jer su mu vrisnuli njegovi za 360, eno ga jos uvek radi a ima sigurno 10g.
Takodje u Srbiji imam 2 Logitech rumblepada (F310), korisceni za xyz partija PES-a 6ice, rade i dan danas...

Ista prica ce biti i sa onim "nabudzenim" dualsense sto Sony treba da objavi za 200e, nisu bez razloga ugradili pecurke koje mogu da se zamene... :)

Mislim da bitan faktor kod tih pecurka i bampera ima i kako se koriste, ako neko voli da "zapinje" dok pritiska bampere recimo ili da igra sa "flickom" na pecurkama (od cega se jezim kada vidim) umesto da ne podize palceve, sigurno je da ce da vrisnu ranije... Ali svakako to nije na nivou kvaliteta starih periferija.

Da li imate skin neki za dual sense ili ne? Ovo je verovatno najklizaviji kontroler koji sam ikada koristio. I neverovatno se prlja. Gledam nešto ovako

Sta fali digitalnoj?
Ma nista ne fali, ja bih isto licno sebi radije uzeo digitalnu... ali koliko sam shvatio ti ni ne zivis u Srbiji pa se na to odnosilo, jer digitalne nema u zvanicnoj prodaji kod nas uopste.

EDIT: A mozda sam te pomesao sa nekim drugim clanom, sto se zivota u/van Srbiji tice. :)

Yep.
Ja sam se dvoumio oko disc verzije i digital, hteo sam u zadnjem momentu da kontaktiram Amazon i pitam da promene na disc, sto bi verovatno rezultiralo i pomeranjem datuma isporuke na januar.. Ali kada sam prebrojao koliko sam diskova kupio i koliko digitalnih imam na nalogu od PS4 ere (90-10% odnos za digitalne), skapirao da mi je digitalna bolja opcija...
Pritom imam i par serija i filmova na BR-u, koje sam se lozio i uzeo dok sam imao PS4, otpakovao i odgledao svega (slovima) jedan film... Ostatatak jos u celofanu stoji... :ROFLMAO:
Bitan faktor je bio i Gamestop koji se zatvara od januara u AT, tako da vise nemam "motivacije" da odradim "bring-in" 2 igre+doplata za neki nov naslov na launch-u kao sto sam radio sa PS4 igrama... A jezim interakcije sa svakvakim likovima na second-hand oglasima gde te zickaju i obaraju cenu za par evra iako si je vec stavio za korektnu cenu...

Na kraju krajeva ni cene za digitalne nisu problem ako se ne juri d1 kupovina, moze sa nekim da se share-uje nalog, videh ovde na forumu da su igre povoljnije ako se "letuje" u Turskoj... :D

Poslednja izmena:
Digital ne fali nista, ali mislim da kod nas ne moze vise da se kupi. Tj moglo je prvih 3,4 meseca kad je krenula prodaja.
Vise ne prodaju digital jer ne mogu da uvale disk igre (moje misljenje).

Navodno je i Sony tu umešao prste, kao nema poente nuditi Digital verziju u državi u kojoj ne postoji zvanična podrška za kupovinu digitalnih igara na Store-u...

Sećam se te priče još sa početka generacije, tad je već rečeno, da će se ispoštovati ljudi koji su uradili preorder, ali da se naknadne Digital konzole neće uvoziti.

Moguće da i naši prodavci prodaju tu priču, kako bi sebe zaštitili....

Sama proizvodnja ako se ne varam bila info odnos 10 na prema 1 u korist disk verzije, verovatno nije bas taj odnos ali vise disk verzije proizvode.

Ja sam kupio digital u CL. I to medju zadnjima, bukvalno posle 15 dana nisu vise prodavali digital.
Svako bira sta mu odgovara ali iako mozda Sony ima udela imaju i nase prodavnice. Jer kako da prodaju disk igre...

Ne znam kako prezivljavate samo sa internim ssd-om od 660gb, sada bas upalio konzolu i stavio da se skidaju GoW 1&2, RDR2, GTA5, AC Origins, Hitman i Uncharted... Hteo i HZD + TW3 i iskocila poruka da sam vec popunio ssd, ostalo "samo" 30gb...
Barem 1tb dodatnog storage je must-have, tacno sam zano da cu da sa 10ak vecih naslova da "spalim" slobodan prostor konzole. Mogu da mislim CoD sa svojih 175gb ili kada budu dolazili novi punokrvni PS5 naslovi sa hi-res teksturama...

Btw novi dual sense mi se ne svidja nesto preterano na prvu, ne znam cemu toliki hvalospevi, deluje dosta jeftino u odnosu na PS4, videcu kako se ponasa u igrama.
Ovo je nesto na nivou onog Xbox S controllera od prethodne generacije... Xbox elite daleko bolji utisak ostavlja od njega, bas onako pravog "premium" proizvoda.

Nazad
Vrh Dno