Šta je novo?

Playstation 5 - Gde kupiti?

Narucite online ako vam dodje tako kao 3 stavke na racunu, 2 vratite online uz raskid ugovora pa nek mami svojoj prodaju igre.
 
Narucite online ako vam dodje tako kao 3 stavke na racunu, 2 vratite online uz raskid ugovora pa nek mami svojoj prodaju igre.
Koliko ja znam porucivanje online nije ni moguće... već šalješ mejl sa upitom ili pozoveš. Oni te stave na listu čekanja i kada dobiju zovu te da dodjes da preuzmeš ako si zainteresovan za ponudu tj bundle... pritom uplata avansa koliko sam shvatio.
 
Da ide uplata avansa, ali evo npr ja sam izabrao da mi stigne na kucnu adresu. Sad dal ce to da se vodi kao kupovina na daljinu ili postoji neka fora pojma nemam
 
GC dobio 60 standard edition konzola ,navodno ovi iz Sony-ja naredili " bundle"sa dve sigre kako bi zaštitili redovne kupce od scalpera.Sledeca isporuka 150 komada ....ako lažu mene ...slagah i ja vas.
 
bilo bi lepo da bar mogu da se biraju igre, a ne sta oni odluce..
 
GC dobio 60 standard edition konzola ,navodno ovi iz Sony-ja naredili " bundle"sa dve sigre kako bi zaštitili redovne kupce od scalpera.Sledeca isporuka 150 komada ....ako lažu mene ...slagah i ja vas.
Ma da kriv je zli Sony...
Bundle pod moranjem samo u Srbiji...
Preko, možeš da biraš, hoćeš li klot konzolu ili bundle, i to sam kreiraš, hoćeš džojstik, punjač, igru neku, a ne da ti oni uvaljuju...
 
Moguće da ih je Sony uslovio. Gledam geizhals nigde nema konzola da se kupi. Samo neke ponude na ebay-u.
 
Danas zapuco drugar do radnje u Bg da pokupi, kažu danas stigle konzole u NS danas, a u Utorak će u BG. On ode do NS i pokupi. Svaka mu čast na cimanju xD
 
Sony se u Evropi protiv skalpera bori sa bundlovim u vidu konzola i dve igre. Koje igre idu u bundle odlučuje Sony i niko više. Skalperima igre ne trebaju pa te bundlove ni ne kupuju. Na žalost Sony nema drugo rešenje za skalpere.
Na još veću žalost to znači da digitalne verzije još neko vreme neće se naći u prodaji.
 
Pa mislim da izuzetno razmišlja o skalperima - skalperi kupe konzolu koja čuči negde i Sony tu nema ono što mu donosi najviše para, to je prodaja igara i PS+.
 
I te kako im je bitno da konzole dodju do potrosaca, to se vidi i po tome sto ce igre ( GOW, HFW i GT ) biti dostupne i za ps4 i za ps5 ... Od jednom su se setili da im je ps 4 bitan, ili ce pre biti da znaju da ce im prodaja biti mala ako su samo ps5 ekskluzive zbog dostupnosti konzola.
 
Sony se u Evropi protiv skalpera bori sa bundlovim u vidu konzola i dve igre. Koje igre idu u bundle odlučuje Sony i niko više. Skalperima igre ne trebaju pa te bundlove ni ne kupuju. Na žalost Sony nema drugo rešenje za skalpere.
Na još veću žalost to znači da digitalne verzije još neko vreme neće se naći u prodaji.
Zašto bi bundle-ovi sprečili skalpere? Kupi 5 komada za tipa 650... konzolu proda za 700-800, već je u dobitku. Igre može da proda za 40-50 umesto 70-80 i bas ga briga.
Zato ne mislim da je to Sonijeva politika uopšte... i ako jeste ne znam kako može biti preterano efikasna.

Taman smo dobili konzole u Srbiji po normalnim cenama, zvanicne cene koje se razlikuju 30-40 evra od zvanicne cene po EU. Beše digital je 400 evra a kod nas je 52k, sto je skroz ok.
Sad druga je priča sto opet kao i uvek drugi žele da iskoriste cinjenicu da je nestašica konzola, pa onda prodaju tako sto uvaljuju bundle-ove.

A da ne pričamo o tome da digital vrv neće ni da nabavljaju jer krastavac, tu ne mogu da uvaljuju igre pa umesto da kupis PS5 za 62k, ti moraš da das 80k zbog bundle-a.
 
^ Da je taj bundle Sony politika bilo bi rešeno kao bundle za PS4, dakli fabrički bundle, bundle promocija odštampana na samoj kutiji.
Ovako nekako:
71yY000yt7L.jpg


Takođe istih bundle-ova bi bilo još negde, a ne samo u Srbistanu.
Treće, kad imaš zvaničnu bundle akciju uvek imaš opciju da kupiš i osnovnu ponudu tipa samo konzolu i jedan džojstik.

Ovi naši što sve nabave konzolu i igre obaška, pa onda kreiraju neki veštački bundle čija je jedina namera ekstra profit, a cena bundle ustvari makcimalna cena sve tri stavke, što kod bundle-ova nikad nije slučaj, jer kad kupiš bundle uvek dobiješ neki popust tj. krajnja cena je niža nego da si te iste stavke kupio svaku ponaosob (tipa na ovoj slici 4 disk besplatno i sl.).

EDIT:
A ovako to izgleda kod naših stručnjaka...
SONY-PlayStation-5-Konzola-Demon-Souls-Marvels-SpiderMan-49.png

Napravili bundle u fotošopu...

EDIT2:
A ovde su dokazi da u okviru lažnog bundle prodaju igre po punoj ceni, bez popusta:
 
Poslednja izmena:
Postoji samo dve opcije:
1)kupis tako kako je
2) ne kupis i cekas dalje
Slažem se, ovaj post je reakcija na ubeđivanja da je ovo zvanični Sony bundle, tj. da je Sony ovaj bundle nametnuo prodavcima radi suzbijanja skalpera, što nema veze sa logikom i mozgom, jer su kod nas skalperi baš oni koji imaju veze sa prodavcima i (verovatno) dele ekstra profit sa njima...

Mada moguće da im je Sony naložio da smanje doživljaj sa prodajom konzola svojim rođacima koji te konzole potom preprodaju, pa su osmisli ovaj lažni bundle, kasko bi nastavili sa sakupljanjem kajmaka...
 
Mislim da je to malo složenija priča. Ja ovako posmatram situaciju. Sony ne mora ništa da ozvaniči. Moguće je da su naši nabavili konzole pod ovim uslovima s obzirom da ih sad odjednom ima. Drugo je kad je pravi bundle u pitanju sa slikom na kutiji. I još nešto. Da ovi naši sami odlučuju ne bi pakovali iste igre. Koliko sam primetio u GC i u Gigatronu su iste igre.
To je samo neko moje pozitivno vidjenje.
 
Takođe istih bundle-ova bi bilo još negde, a ne samo u Srbistanu.
Takvih bundle-ova je bilo i u Nemačkoj, dok sam pratio ponudu. U početku je bilo sa jednom igrom, Sackboy ili Miles Morales Spiderman. Nisu to naši izmislili, ali nebitno.

Lepo rečeno iznad - kome odgovara, kupiće. Kome ne odgovara, sačekaće dok se ne normalizuje tržište. I to je okej, jer nisu ni te igre jeftine, niti su svi zainteresovani baš za njih.
 
Meni jedino smeta, sto se na uštrb ovih bundle-ova generalno ne nabavlja ili minimalno nabavljaju digitalne verzije konzola.

Ne znam, možda i kod nas nisu popularne dok je za mene to idealna opcija. Plus pritom ako bih kupio, uz PS+ dobijam onu kolekciju igara i miran sam neko vreme dok ne izađe nešto sto moram day one da uzmem.
Ali zato kažem, ovim našima se vrv ne isplati da uzimaju digitalnu verziju jer samim tim ja im neću biti mušterija na duge staze.
 
@Marko-Dj mislim da je većini kupaca primamljivija digitalna verzija i funkcionalno i estetski i cenovno...
Ja iz moje okoline znam samo jednog drugara koji ima fetiš prema igrama na diskovima, ostali su svi uveliko na digitalnim.
 
Mislim da ste malo pogubili konce. Odavno je receno da na globalnom nivou digitala nece biti, odnosno da ce se vise proizvoditi disk verzija, nije do politike nabavke ili sta god kao sto se ovde prica.
Sto se tice bundlova, nema veze sa sonijem sigurno, jer nema nikakve logike da je to nacin "zastite" krajnjih kupaca, samim rasturanjem bundla preprodavci su opetu dobrom plusu pa makar i igre prodavali duplo manje. Logicno je da samo zele da se otarase zaliha jer ocigledno nema mnogo konzola u zemlji a ko zna koliko su igara nabavili, sigurno vise nego konzola. Ovako se otarase lagera i svi srecni.
 
Ne radi se u o ceni, problem je izbor. I neka je taj bundle. Ali recimo mene ne zanima taj spajdermen , ne zanima me ni demons souls a ne zanima me ni disk verzija konzole. I sto bih sada ja to uzeo ? Opet kazem neka je bundle daj mi da izaberem sta hocu daj mi digital kontroler i punjac, daj mi digital slusalice i daljinki, ili kameru, da ja napravim kombinaciju ? Ovo je za mene izivljavanje.
 
Pa razlog je meni logican, otarasiti se lagera necega sto potencijalno nikada nece otici a to su igre. Dodatna oprema je tu dokle god bude aktuelna verzija konzole tako da iz njihove perspektive je logicno sve ovo.
I apsolutno se slazem da su ovi izmisljeni bundlovi nametanje i klasicno iskoriscavanje trenutne situacije, ali to nam je sto nam je. Ja sam prvi rekao da bih odbio, ali... Obzirom da se situacija nije menjala mesecima u nazad, mnogi su poklekli. Ja sam isto preorderovao day 1 digital verziju, ali od toga nista nema vec evo 8 meseci... Nemam jednu igru na disku i digital mi je bio logicna opcija... Ali...
BTW ovom prilikom da se zahvalim @Aksi na prosledjenoj rezervaciji :)
 
Zašto bi bundle-ovi sprečili skalpere? Kupi 5 komada za tipa 650... konzolu proda za 700-800, već je u dobitku. Igre može da proda za 40-50 umesto 70-80 i bas ga briga.

Čisto sumnjam da će se naprodavati tih igara za 50e, a ni konzola za 800, dosad ko je hteo da kupi preko oglasa kupio je, ostali će čekati
 
ko ne zeli ja cu uzeti bundle umesto.... meni odgovara.
Necu da potpirujem nikakve teorije zvere, jednu kionzolu sam sinu uzeo za rodj, juce je raspakovao, i to preko drugara koji je imao mogucnost da nabavi. Na racunu su PS5 + igra (1 i to returnal) igra 7000 konzola 64000, pojedinacne stavke.
Kome je puno, razumem, ko nece zbog principa, takodje razumem, al eto, meni odgovara, hvala ako neko ustupi.
 
Nazad
Vrh Dno