Šta je novo?

PlayStation 5 - Šta treba znati o prvom uključivanju, korišćenju i održavanju

nisam. ajd da probam na drugom ps5, ko će da se zeza ponovo sa skidanjem igara.

Juče sam kupio svoj prvi PS5, u pitanju je slim verzija. Pitanje, da li može da stoji verikalno bez postolja ili moram da kupim postolje?

Fizicki moze, da li je pametno vreme ce pokazati.

Ako stoji bez postolja onda je tezina konzole na zabicama koje drze plasticne stranice a pitanje je koliko dugo ce one da izdrze tezinu konzole.

Na kom storu je najjeftiniji da se kupi ps plus essential?

Jel zna neko proceduru kako kupit ps essential preko turskog stora uz Revolut?

Moraš ininal karticu da otvoriš, pa njom da kupiš. Revolutom dopunjuješ ininal karticu.

Ininal karticu moram da otvorim u turskoj licno ili moze online?Moram li biti tur drzavljanin kako bi otvorio tu ininal karticu?

Jel treba neki turski mobilni broj za neku verifikaciju?

Da li je moguca kupovina preko Turskog regiona na samoj konzoli kao sto je pre bilo moguce na Xbox-u?
Ako je moguce koliko je komplikovano u smislu da li mogu samo kodovi i vpn, ili je moguce dodati karticu/Tursku adresu preko konzole i kupovati bez ikakvog problema?

Kupio sam FC25, fizičku kopiju od lokalnog distributera uz koju ide i preorder bonus kod (valjda je ultimate verzija igre). Kod su mi poslali ali kad krenem da ga reedemujem dobijem poruku da nije podržan moj region? Kad probam preko PS app, javlja da kod više nije validan ili da je nepostojeći. Šta mi je raditi?

Prilozi

• 20240928_125813.jpg
    20240928_125813.jpg
    171.9 KB · Pregleda: 49
Treba ti EU nalog da bi redeem-ovao kodove sa diskova koji se prodaju kod nas

Stiže mi PS5 pa me interesuje PlayStation Plus Extra pretplata. E sad cena je $135 online, a ovde preko KP vidim da se primarni nalog prodaje po tipa 8.000 dinara i sad stvarno ne znam šta mi je činiti. Da li neko ima konkretnu preporuku jer se prvi put susrećem sa PS5 i svim tim začkoljicama?
Koliko sam inače razumeo, najbolje da se naprave dva naloga, jedan US a jedan UK, ali mi opet nije jasno onda za koji nalog radi PlayStation Plus Extra pretplata, odnosno da li radi na oba naloga (što bi mi bilo malo čudno) ili da se držim samo jednog?
Hvala!

Uskoro ce Crni petak, mocices Extra pretplatu da uzmes za oko 100$. Najbolji nacin je da kupis kod od 100$ ili koliko zelis, na CDKeys i slicnim sajtovima, ubacis na PS nalog i kupis sta zelis.
Na ovaj nacin uzimas i igre digitalno, bilo da je UK nalog ili US. Nema razlike, cena je uglavnom ista, mada vise preferiram US zbog popusta, deluju mi za nijansu jeftinije. Prednost UK naloga je sto se svi diskovi kotiraju kao UK disk, pa mozes na disk da dokupis DLC, koji ce raditi. Sa USA nalogom to ne mozes.

Ovo sa KP-a ne preferiram, uglavnom dobijes nalog sa vec aktiviranom pretplatom. Sto se tice share-a, mozes svoju Extra pretplatu da delis sa primarnog na sekundarni nalog. Oba su ti aktivirana na nalogu, na sekundarnom stavis da ti je konzola primarna u podesavanjima, i to je to. Udjes na nalog sa pretplatom, stavis da se skida, posle udjes na sekundarni i igras. Mozda deluje konfuzno ali je veoma prosto. Tako mozes bilo koju kupljenu igru digitalno da podelis sa rodjakom, drugom itd.

Hvala puno na savetima. Gledao sam aktuelne cene i mene trenutno (sa stranom karticom) ispada jeftinija godisnja pretplata u UK nego u USA. Jedino sto kazes ovi popusti za igre da su bolji u USA, ali opet sa druge strane vidim da EU diskovi mogu na UK, a ne mogu na USA.
Ako nije problem jos jedno pitanje, cisto da razjasnim - stize PS5 za vikend pa ce klinci naravno hteti pretplatu odmah (kao da ja necu 😉 ) i sad je pitanje kako da cekam Crni petak. Da li mi se isplati da uzmem odmah za 100 funti godisnju ili da uzmem mesecnu do Crnog petka pa onda godisnju? Imam jos jedno mozda glupo pitanje - ako uzmem sad godisnju na Crnom petku da li mogu da je produzim po nekom popustu za godinu dana ili svakako moram da placam punu cenu posle toga?

Kartica mora biti ili UK ili USA da bi radila, sve druge ne prihvata. Ako imas takvu, onda super, ako ne, moraces preko dopuna kao svi mi.
Pretplatu mozes mesecnu, jer je crni petak za mesec dana, bice vrv akcija polovinom novembra. Mozes ti da uzmes sad obicnu, pa za par nedelja da se upgrade na Extra uz doplatu.
Mislim da mozes da uzmes nesto na disku da se igrate par nedelja, dok ne bude akcije. E sad da li ti je bitno da ustedis sada tih 30$ ili funti, ako nije, onda uzimaj sada. Ti ako sada uzmes za crni petak, uvek ces moci da je uzmes po nizoj ceni, meni se tako namestilo da sam uzeo za crni petak jer sam tada i konzolu uzeo i evo vec par godina placam extra po nizoj ceni.

Fizicki moze, da li je pametno vreme ce pokazati.

Ako stoji bez postolja onda je tezina konzole na zabicama koje drze plasticne stranice a pitanje je koliko dugo ce one da izdrze tezinu konzole.

Dve godine bez vertical stand-a na cetiri prve verzije konzole bez problema. Mrzelo me da non stop skidam vertical stand kada cistim konzole (jednom mesecno) pa sam ih tako i ostavio od starta. Obzirom da skidam obe stranice uvek kada cistim, nije bilo deformacija da bi pravilo problem za vertikalan polozaj konzole.

Pozdrav svima. Kupili smo PS5 slim, namestili US nalog, kupio gift karticu, ubacio u wallet 10$,...
Kada pokušam da napravim dečji nalog ne mogu da prođem deo plaćanja 0.5$. Ne vidim mogućnost da iskoristim novac u wallet-u.
Šta mi promiče? Gde grešim?

Mislim da to ne može da se plati iz wallet-a jer to plaćanje od 0.5$ mora da ide preko kartice čime dokazuješ da si odrasla punoletna osoba tj. roditelj. Gift kartice mogu da dobiju ili kupe i deca. Pošto nisam 100% siguran, možda može neko da potvrdi.

Pozdrav ljudi, kupio sam PS5 Slim pre par nedelja. Imam tv LG 65NANO82T3B, i povezao sam ih HDMI kablom koji sam dobio uz Soni.
Sad sta me zanima, u specifikaciji televizora pise da ima eARC, ali koliko vidim nije naglaseno da li je HDMI slot 2.0 ili 2.1? Pretpostavljam da je 2.0.

Svakako ne dozvoljava da ukljucim VRR, kaze da TV ne podrzava, pa sam malo guglao vezano za HDMI koji ide uz konzolu, neki pisu da jeste HDMI 2.1, neki pisu da je 2.0.
Ako bih uzeo neki drugi HDMI koji je zasigurno 2.1 , da li bi mozda mogao da otkljucam VRR? Da ne bacam pare bezveze na kabl...

PS5 ima HDMI 2.1 i kabl koji dolazi uz njega je takodje 2.1, tako da moras da vidis da li TV ima takav slot uopste, i ako ima ubodes u njega

Edit: cim je tv od 60hz nema ni hdmi 2.1, tako da to sto ti zelis ne moze ***.

Ja sa kablom od Sonija (prvo izdanje) bez problema imam VRR, ali na drugom tv-u.

PS5 ima HDMI 2.1 i kabl koji dolazi uz njega je takodje 2.1, tako da moras da vidis da li TV ima takav slot uopste, i ako ima ubodes u njega
Pise na slotu eARC, ali ne pise 4k 120hz. Verovatno je 2.0, sta je tu je. Svakako kad sam uzimao TV nisam planirao da kupim soni.

Zaboravih jos nesto, hoce li skoro biti popusta na PS Plus? Ne bih da placam punu cenu, zakasnio sam za onaj popust od 25-30%, konzola mi stigla 3 dana nakon sto se zavrsio.

Pozdrav...molim vas za pomoc ... nismo do sada kupovali dopune tj gift kartice za Sony (petica je u pitanju) ..posle vise dana guglanja kako i sta , napokon smo sad kupili dopunu preko nekog sajta, dobili kod ali kad pokusamo da unesemo u redeem code ne prihvata ga.Na samoj konzoli ne daje nikakvo objasnjenje a preko laptopa kad unosimo u nalog taj kod , pise da ne moze jer je deciji nalog u pitanju.Imamo otvorena dva naloga jedan deciji koji mali koristi i drugi koji se ne koristi.Kada smo kupovali Sony aktivirali ga , kao drzavu regiju smo naveli Hrvatsku (nismo znali da ce to kasnije biti bitno) tako da smo i sad pri kupovini dopune obratili paznju i kupili je za tu regiju. Gde gresimo ? Bas smo razocarani sto posle toliko truda nismo uspeli prebaciti novac na nalog 🙁 ... Zna li neko u cemu je caka?

Nazad
Vrh Dno