Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ja sam isto juce koristio internet za steam, i to radi.

Medjutim obicna dinarska transakcija mi ne radi od juce od 17h. Nije mi hitno tako da cu sutra opet probati, ako ne radi onda cu naci neki email gde da im pisem.
Kad si poslednji put plaćao dinarski online na neki račun? Meni je pre isto bilo prazan prozor jer više od 3 meseca nisam koristio plaćanje online pa se blokira. Odeš u banku da ti ponovo aktiviraju mtoken ili sms otp zavisi šta koristiš

Да,сјећам се и ја да је неко имао исти проблем,не знам тачно ко и када,али мислим да је баш то било у питању.Сад да ли је исти узрок,не знам,али може бити.

Moguce, hvala. Nisam placao 5-6 meseci. Moracu da ih pitam preko emaila da li mogu da mi to rese jer nisam u Srb.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

^ Bojim se da ne može. Imao sam isti problem i rekli su samo lično u banku. No, ništa te ne košta da se pismeno obratis banci sa molbom i ličnim podacima. ;)

Javio sam im se ja pre 5-6 meseci kada sam im rekao da ne mogu da dodjem do ekspoziture da aktiviram Intesa Mobi aplikaciju na novom telefonu trenutno a trebam da placam, odgovorili su da ne moze, medjutim 2-3 dana posle toga mi je dosao email da je moguce preko web bankinga jer mi je broj verifikovan.

"Kako ste Vaš broj mobilnog telefona verifikovali, to jest potvrdili u ekspozituri, mogućnost plaćanja na internetu uz pomoć jednokratne lozinke Vam je odmah dostupna."

I tada sam i platio tako. Moracu da im pisem opet da vidim sta se desava. Hvala.

Nadam se da je ovo samo usputno:
Aplikacija je besplatna za klijente AIK Banke

Svi klijenti AIK Banke koji imaju otvoren Start paket tekući račun i koji poseduju telefon sa Android operativnim sistemom i NFC kontrolerom stiču sve neophodne uslove za besplatnu instalaciju i korišćenje aplikacije AIKeWallet.
, a ne da ce se placati za ostale.

Start paket zvuči kao neki najosnovniji paket. ako je njima džabe, pa valjda je i svima ostalima?
Inače, ja moj intesa paywav bukvalno ne koristim. Razmišljam da ga deinstaliram. Na nekoliko mesta nije hteo da radi i umesto da bude brže, ispadne sporije.

Има још један основни рачун који је јефтинији и вјероватно ће се плаћати за њега,а и неких других рачуна. Мало је глупо што не подржава Визу,већ само Мастер картице,колико видим.

Start paket zvuči kao neki najosnovniji paket. ako je njima džabe, pa valjda je i svima ostalima?
Inače, ja moj intesa paywav bukvalno ne koristim. Razmišljam da ga deinstaliram. Na nekoliko mesta nije hteo da radi i umesto da bude brže, ispadne sporije.
Ja imam samo FLEXI trenutno (to je a-vista stedni devizni racun, uz koji se dobija debitna MC), uz njega verovatno nije besplatno, a skroz bi obesmislilo isti da placam eWallet.

Све то спада у неку врсту ел. и моб. банкарства,а онај ко то нема вјероватно ће морати додатно плаћати ако хоће да користи е-новчаник.

eBanking je besplatan trenutno za korisnike i FLEXI racuna, kao i mBanking. Doduse, osim pregleda stanja bukvalno nista drugo ne mozemo da radimo na njemu :)

Drugari evo upravo sam otvorio devizni racun u banci intesa, kakva je procedura da novac koji imam na banka intesa internet kartici prebacim na devizni racun? Jel to oni odrade kad dodjem na salter ili ja to moram putem ebanking-a

Mogu oni sami, ali ako imas Intesa Mobi, uradi taman dok cekas u redu, skratices vreme :)
Mada je cudno da si tek otvorio, koliko znam mora da se otvori cim zatrazis Visa Internet.

Uz karticu se dobija namenski devizni racun, a on je otvorio obican dev. racun

tj sad mora da ima minimum dva ravuna

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Tako je. U Intezi imam 3 devizna a-vista računa:
- obican, nevezani
- vezan za Visu Electron
- vezan za Visu Internet

Imao sam kao karticu deviznog racuna ali su mi rekli da moram otvoriti devizni racun i sad sam dobio jos jedan papiric koji nije ni plastificiran, sve u svemu znaci sad sa internet kartice povlacim na racun pa na ruke :D hvala momci

Banka Intesa uvodi VISA Infinite karticu

Proci ce dosta do tada.

Cudi me da biraju da bude debitna, a ima one pogodnosti. Tesko ce to prodati ovde, kostace verovatno kao RF (10e/mesecno).

^ Za nas sa jeftinijim ulaznicama, sta je Visa Infinite kartica?

^ Bojim se da ne može. Imao sam isti problem i rekli su samo lično u banku. No, ništa te ne košta da se pismeno obratis banci sa molbom i ličnim podacima. ;)

Javio sam im se i bolje da nisam.
Kada sam rekao da ne mogu trenutno da dodjem u ekspozituru onda su mi poslali citavu stranu nekih instrukcija kako kod sudskog tumaca ovlasiti punomocnika za moj racun pa kako punomocnik treba da registruje moj telefon bla bla.

Rekao sam da je previse komplikovano i da ne razumem sto mi blokiraju placanje za nalog za kojiim placam odrzavanje bez ikakvih transakcija poslednjih 6 meseci.
Radije cu preci u neku drugu banku ako nema ovih zezancija...

Интеза убједљиво,највише зеза!:)

Razlog blokade ako nekome zatreba:
Do blokade sredstava autentifikacije je došlo iz razloga što niste izvršili ni jedno plaćanje putem Online naloga duže od 90 dana.

Ne mogu nista uraditi.

Te zastite su skroz normalne i nista posebno, za prosecnog korisnika. Trebalo je da Intesa udje u 21. vek i omoguci barem neke proste stvari preko eBankinga/mBankinga da se uradi, kao sto je promena broja telefona.
Posle Septi kaze Telenor je pokrenula Intesu - za prostije i njima jeftinije stvari ih nije pokrenula eto :)

@Blastoise, a da li imas Intesa Mobi, ili da li mozes da aktiviras? Napravis sam novi nalog i ukucas podatke :)

Ja trenutno da bi se ulogovao na eBanking za WooriBank (J. Koreja) moram da pokrenem poseban pretrazivac i instaliran NJIHOV Anti-virus engine! Znaci moram softver da instaliram :) A onda za login treba da MISEM kucam lozinku, ne dozvoljava da se ukucava rucno.

Poslednja izmena:
Nemam Mobi jer sam menjao ROM.
Sta su menjali oko toga? Da li bi mogao sam da aktiviram mobi preko sms-a?
A pitanjr jr da li bi i onda mogao da koristim placanje jer ne na nivou naloga pretpostavljam bez obzira kako placam.

Mozes aktivirati Mobi preko eBankinga, ako imas registrovan broj mobilnog, a verovatno imas ako si imao Mobi ikada.
Ne postoji ta zabrana za Mobi. Ja ne placam 2 naloga godisnje i nije mi blokirano placanje.

Ја бих промијенио банку без размишљања.Прије тога се распитати,наравно у вези те блокаде због инактивности и ријешити.Мислим,која је то безбједносна мјера да ти блокирају нешто што не користиш?Промјена лозинке и друге смислене мјере су у реду али оваква блокада па онда одлазак у експозитуру,без онлајн деблокаде,провјере идентитета...

Koja je sifra placanja kad uplacujem nekome na privatni ziro racun?

Nazad
Vrh Dno