Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Mozes aktivirati Mobi preko eBankinga, ako imas registrovan broj mobilnog, a verovatno imas ako si imao Mobi ikada.
Ne postoji ta zabrana za Mobi. Ja ne placam 2 naloga godisnje i nije mi blokirano placanje.

intesa.PNG

Jedino ovako sa daljine da im trazim da prestanu da mi naplacuju odrzavanje 125 dinara mesecno kad mi je nalog beskoristan :)

@Protos
289 - Transakcije po nalogu gradjana

Јеси сигуран да је 125 дин.?Једино да потрошиш све с рачуна,картицом ако ради:)
Ја исто користим увијек 289,сем пореза.

^ Uf vidi i to su povecali na 195 majku im.
Ma da potrosim pa mi onda ide u minus zbog odrzavanja.

Videcu sta cu. Koristim povremeno njihovu Visa Internet karticu. Kad odem u Srb ugasicu racun, i tako to placanje sto sam hteo mogu da zamolim nekoga da odradi samo sto sam ****** rekao drugu da mi uplati pre par dana pare na taj racun, a nisam znao da necu moci placati.

Наплаћују само из расположивих средстава,тј.ући ћеш можда у минус највише 195,плус можда затезна камата(у принципу није велика)па ти израчунај ,шта ти се више исплати,а можеш их мејлом и питати како и да ли ти наплаћују одржавање кад немаш средстава на рачуну.Да не буде рекла-казала.:)

Moguce, usao sam u minus 100+ dinara pre par dana pre nego sto sam uplatio pare preko druga.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

U tarifniku pise da se i za Osnovni sada naplacuje ako ima raspolozivih i/ili ako ima prometa, tj. naplacuje se uvek ako je jedan od ta dva uslova ispunjen.

Bas me interesuje da li Inteza naplacuje kamatu na minus po odrzavanju na Osnovnom racunu, jer ako je tako onda to nije za onog ciji racun postoji tek tako da postoji :)

Mene su smarali u poslovnici da predjem na HIT racun jer kao, imam brojne pogodnosti.

Ja pitam koje, kaze ona, pa mozete placati karticom na odlozeno bez kamate, cekovi, dozvoljen minus bla bla. Reko, ja ako kupujem nesto, kupujem u kesu, tj ako imam para, ako nemam, ne kupim. Rate ne uzimam, a sto se tice minusa, samo mi to jos fali. Kaze ona, pa dobro, vidim da koristite Intesa mobi aplikaciju, imate da platite ne znam ni ja koliko racuna bez provizije. Reko placam 2 racuna meseno sa tom aplikacijom i uvek mi je 0din provizija.

Nakon toga, sutradan su me zvali iz banke i opet mi nudili isti racun, reko ljudi, ne zelim to i svakako nisam primio 3 plate preko vas tako da i da hocu, ne mogu da aktiviram. Ja ne znam sta su zapeli da mi nude taj HIT racun, kao da daju ne znam ni ja sta.

A sto se tice ove visa infinite kartice, pa i nisu im neke pogodnosti :D

Zavisi koliko bude kostala. Ja sam hteo da platim Amex Gold (ali ne daju pausalcima, niti daju Gold sa depozitom) samo zbog boljeg pokrica osiguranja (a Amex iskoristim ponekad za nemacke sajtove koji prihvataju samo nemacke kartice). Dalje od toga (~6000 godisnje) vec ne bi.

Ako putujes koji put godisnje (avionom), jesu to dobre pogodnosti (Priority Pass i osiguranje). Ja se nadao da se dobija Priority Pass u Kombank, uz Visa Platinum, ali samo VIP worldwide osiguranje preko Dunava :(
A da se odmoris u PP lounge, cak i za letove tipa Beograd-Bec nije lose. Nije nesto sto bi platio ikako, ali kao benefit koji ne bi kostao nesto, da. (da je kartica do 50e, meni bi se samo na osiguranje isplatilo)

U tarifniku pise da se i za Osnovni sada naplacuje ako ima raspolozivih i/ili ako ima prometa, tj. naplacuje se uvek ako je jedan od ta dva uslova ispunjen.
Naknada za vođenje Osnovnog tekućeg računa se naplaćuje iz raspoloživih sredstava, bez obzira da li je po računu u toku
meseca bilo finansijskih promena
Ово друго је цитат из Тарифа.Није тако Алфа.
Bas me interesuje da li Inteza naplacuje kamatu na minus po odrzavanju na Osnovnom racunu,
Комерцијална наплаћује,е сад да ли има везе врста рачуна не знам.

Poslednja izmena:
jel ima tema za raiffausen banku.dobro je sto su u piramidi na novom beogradu uveli visenamenske bankomate tamo samo uplacujem dinare i evre.dobro je sto se zakljucava banka kada ulazim da uplatim na bankomatu niko mi nemoze videti sta radim na bankomatu.

Има још један основни рачун који је јефтинији и вјероватно ће се плаћати за њега,а и неких других рачуна. Мало је глупо што не подржава Визу,већ само Мастер картице,колико видим.

A kod Intese je samo Visa :d
Plaćanje telefonom vidim kao pogodnost da lakše i brže potrošiš više novca, a naše banke izgleda ne žive od prometa, već od naplaćivanja provizija. Kako više banka bude dodavalo uslugu, biće besplatno.

Pokušao sam opet da platim u Maksiju telefonom, ali bez uspeha. Lepo je što postoji, ali dok ne bude široko prihvaćeno, džaba.

A kod Intese je samo Visa
Па АИК има и једну и другу,па не знам што су се одлучили за само једну.
Plaćanje telefonom vidim kao pogodnost da lakše i brže potrošiš više novca, a naše banke izgleda ne žive od prometa, već od naplaćivanja provizija. Kako više banka bude dodavalo uslugu, biće besplatno.
Слажем се,али предуслов је ел. банкарство које се плаћа,ако није у пакету.

http://www.bancaintesa.rs/medija-centar/vesti.367.html?newsId=1469
:D

Poslednja izmena:
Da li Visa (debitna) Raiffeisen banke podrzava beskontaktno placanje?

Debitnost i beskontakntnost nisu povezani.
PJ, moguce da je zbog problema sa Visom nije radilo u Maxiju? Ako je od oktobra.

Debitnost i beskontakntnost nisu povezani.
PJ, moguce da je zbog problema sa Visom nije radilo u Maxiju? Ako je od oktobra.

Radilo je prvih nekoliko sedmica, baš u Maksiju mi je jednom dobro došlo, jer mi je ostao novčanik u kolima.
Onda je prestalo da radi. Mesecima ga nisam uopšte koristio, jer mi je lakše da izvadim karticu, nego da pokušavam telefonom, pa da na kraju ipak vadim karticu. Za sada nepouzdan sistem.

Jericho, lepo me nasmeja :d :d :d

Kontam da se ova Visa Infinite isplati ako si poslom vezan da putujes cesto ili eto, imas dovoljno pa mozes da putujes vise puta godisnje avionom. Za nas prosecne, sto odu jedanput godisnje avionom na odmor(vecina ide busem) i eto mozda na zimovanje(opet busem ili kolima), svakako nam nista ne znaci ta Infinite varijanta.

Šta bi sa onim ProCredit "rebrandingom"? Da li ProCredit izdaje konačno Visa debitne kartice sa PayPassom?

Tako je. U Intezi imam 3 devizna a-vista računa:
- obican, nevezani
- vezan za Visu Electron
- vezan za Visu Internet
Ja kada sam uzimao visu Internet, otvorena su 2 racuna, devizni i namenski, kasnije kad sam uzimao visu electron, vezali su je za devizni, zbog dodatne sigurnostivrv bi trebalo da otvorim i treći za uplate i držanje novca.

Sent from my x600 using Tapatalk

Da li se placa izrada Visa Electron kartice posto mi je stara istekla isto kad i ova obicna kartica, samo sto su me za nju automatski pozvali da je pokupim, a za Electron nisu nista javili.

Ne placa se, ali ima vecih zastoja oko izrade kartica trenutno.
Meni jos uvek nije stigla MC Flexi nova u AIK-u, a stara mi je vec istekla :(

Imajte na umu da da moze doci do gresaka oko filijale u Intesi sada. Sestri su javili da je u jednoj, a ona je u drugoj filijali. Dok ne srede neke glavonje, ne moze da preuzme karticu ni u pravoj filijali :) (nasli su je, fizicki, ali ne moze da je preuzme :D)

Нешто пуно грешака које дуго трају.Нису ту чиста посла.

Ako na primer infostan tvrdi da nisam platio neki racun, da li u banci Inteza mogu da izvadim neki dokaz o uplati koju sam obavio preko online bankinga? da li postoji neki rok za to? posto vidim online da mogu da vidim samo placanja u zadnjih 6 meseci, ne i ona starija.

Може се извадити потврда о плаћању.За рок не знам,не би требало да постоји неки кратак,ако уопште постоји.

Nisam u Intesi, ali sigurno se i daleko starije transakcije mogu izlistati na salteru (i naravno overiti).

Nazad
Vrh Dno