Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Mozda su zeznuli LIB. Mozes preko eBankinga da aktiviras Intesa Mobi, pod uslovom da je unesen broj mobilnog.
Steta sto druge banke ne prate mogucnosti Telenor Banke, promene mobilnog preko aplikacije/eBankinga i sl.

BTW, uplate na kartice u Intesi pola rade, pola ne.. mora 20x nekad da se ponovi.
Intesa je takodje pocela da naplacuje Hit/Magnifica racune svakog meseca, ukoliko ima sredstava, kao i Osnovni. CIni mi se da nismo pomenuli, promena je od oktobra pocela.

Nisam napisao da je u pitanju devizni racun vezan za Internet karticu, i na njemu nije bilo nikakvih obavestenja do sada, niti imam negde na online bankingu opciju da ukljucim, iskljucim...:trust:
Čini mi se da su od prošle godine sve banke u obavezi da šalju te izveštaje. Potpisivali su se neki novi ugovori ili aneksi ugovora.

Ne znam kako sam mogao da pomesam,rekao sam joj da hocu da koristim online banku preko mobilne aplikacije. Uputstva na njihovom sajtu govore da se skenira Qr kod sa koverte koju ja nisam dobio.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Mozda je mislila da ti je ovako lakse, em mozes sam da aktiviras, em mozes i da reaktiviras posle. Zasto ti ne radi LIB je drugo pitanje. Pozovi call centar i proveri, mozda je trenutno jer rade nesto na sistemu vec 2 nedelje!

То они подразумјевано раде и дају.Пусти моб. банкарство,већ ако си пробао да креираш налог на интернет(онлајн) банкарству а није компликовано и не ваља ЛИБ,онда код њих нешто није у реду и уради као што ти је @Алфа препоручио.

Mozda je mislila da ti je ovako lakse, em mozes sam da aktiviras, em mozes i da reaktiviras posle. Zasto ti ne radi LIB je drugo pitanje. Pozovi call centar i proveri, mozda je trenutno jer rade nesto na sistemu vec 2 nedelje!
Kako se tacno aktivira ebanking na njihovom sajtu? Kad probam da kreiram nalog izbacuje mi da ujucam lib a lib je neispravan.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zovi podrsku, moguce je da zbog izmena eBankinga ne radi trenutno ni kreiranje naloga.
Ako radi samo kucas lib, usermame i lozinmu biras i kucas jmbg. Nista posebno.

Opa, izmenom Visa sistema, BI Visa Internet postala je 3D Secure! Ne samo da sada dobijam info SMS nakon transakcije, već je potrebna i SMS OTP potvrda tamo gde ranije toga nije bilo! :)

BTW, na online-u ne mogu da vidim rezervisana sredstva po ovoj kartici, a Visa radovi su završeni. Zapravo, to više i nema veze sa Višom. Mislim da je pisalo da su sada u toku radovi na BI online sistemu.

Sent from my Z2 Plus using Tapatalk

Visa Electron odavno zahteva SMS OTP, trebalo je sve BIB kartice da traze vec duze vreme (sem Amexa).

Nisu bili nikakvi Visa radovi, Visa kartice su normalno prolazile sve vreme. Samo nisu na BIB terminalima i BIB Visa kartice.
A jos uvek nesto BIB zeza za eBanking i mBanking :( Ako sada naplate ljudima za kasno placanje kartica, pravi su pajseri.

Visa Electron odavno zahteva SMS OTP, trebalo je sve BIB kartice da traze vec duze vreme (sem Amexa).
Za VE znam za POS info SMS, ne znam za net jer tu koristim VI. Za nju nikad nije stizao info SMS, a kamoli OTP SMS! Tražio ranije da mi uključe, jedni rekli - moze SMS info samo za dve kartice, a 1.nov u banci mi rekli da za VI ne postoji SMS info, par dana kasnije - stigne mi SMS prvi put. Ipak je izmena sistema. ;)

VE odavno stize info SMS, a od skora i SMS OTP.

^htedo reci nije to do ove novine, tj. "nerada" ;)

Meni je letos pri kupovini Bonbon kartice za VI stizao sms sa lozinkom, tj. bio je i ranije SMS OTP, a o sms izvestajima za VI sam vec pisao na ovoj i prethodnoj strani...:)

^ Hvala za info, čudo za mene, ništa nisam menjao a dobio VI OTP i SMS info od pre neki dan. Često koristim, na 3D secure sajtovima bih dobijao TB OTP SMS, dok za VI - nista, pisalo 2D Security. Sve u svemu , dobro je da i toga ima posle 10 god.
Inače, Visa Virtuon RF banke na istim sajtovima i dalje je 2D, bez OTP SMS, sad plaćao i njome posle promene.

(VV više nije besplatna ni za stare korisnike, dok VI jeste za one koji su je koristili; oni koji su imali, a nisu koristili - plaćaju reizdavanje, rekoše mi u BIB.)

Cela ova papazjanija oko odabira banke i paypala mi dolazi glave.

Pisala sam već, ukapirala sam da mi se uopšte ne usplati da mi paypal bude povezan preko dinarskog računa.

Dakle palniram da otvorim devizni račun, samo ne mogu da zaključim koja banka je za to najpovoljnija. Vidim da je internet prepun preporuka za banka Intesu, tako da polako (koliko god mi ta ideja nije bila bliska do pre par nedelja) počinjem da se razmišljam da uzmem njihovu Visa Electron karticu i rešim taj problem.
Međutim, polako mi postaju zanimljive Aik i Unicredit banka, jel neko u njima, kakva su vam iskustva?

i da, glavno pitanja, ako preko paypala primam $ a račun je otvoren na E, koliko je to isplativo?

Izgleda da se ovaj posao unapređenja sistema u Intesi poprilično oteo kontroli.
Za poslednja dva izvoda MC stoji da je datum dospeća 01.01.1900.
Danas plaćeni računi (POS) MC-om u dinarima, stoje u nedospelim MC obavezama u EUR iznosu.
Barem su na sajtu istakli informaciju da su rok dospeća po kreditnim karticama pomerili sa 10. na 15.11

Мени фали преглед неких рачуна,и то већ пар дана.Биће то дуже него је планирано.

Kako sam se ja letos u Grckoj ubacio u kolo i blokirao VE karticu BI. Prilikom OnLine placanja banka zahteva SMS OTP kod koji stiže na mobilni telefon.
Međutim postoji kraći vremenski period za koji morate da unesete kod, a SMS poruke kasne.. :d
Kada unesete pristigli kod, obaveštava vas da kod nije validan..i tako u krug
Posle više neuspešnih pokušaja (mislim da ih je bilo 3), kartica se blokirala.

Mislim da SMS OTP način verifikacije nije najbolje rešenje..

Poslednja izmena:
U komercijalnoj su to fino sredili. Pre plaćanja sam definišeš svoj pass.

Ето,Марко ме предухитрио.У праву је.Бољи начин(додатне верификације)је као у Комерцијалној,али стварно не знам која банка још ради на тај начин.

Ovi BIB radovi su doprineli da mnogo transakcija se ne vide kako treba, pa za sada - ignorisite. Bice jos placanja Maxiju u evrima ;)
Sto se izbora banke tice, AIK nije besplatna, i nema puno filijala kao Intesa.
UniCredit pogledaj da li imas njihovu 24 zonu, gde mozes sama da uplacujes/isplacujes evre, u nekim expoziturama moze, pa se onda isplati ici na nju itekako, da ne vidis salter.

• Like
Reagovanja: M J
Ето,Марко ме предухитрио.У праву је.Бољи начин(додатне верификације)је као у Комерцијалној,али стварно не знам која банка још ради на тај начин.
Glavna vest dana BIA upala u komercijalnu [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Da li postoji neka banka ili servis koji nudi virtuelne kartice kod nas?
Ja lično koristim entropay, ali kolega je kod njih nešto zeznuo i sada ne može da ih koristi pa traži alternativu.
Skrill je samo za EU, a za druge ne znam koliko su pouzdani.

Ovi BIB radovi su doprineli da mnogo transakcija se ne vide kako treba, pa za sada - ignorisite. Bice jos placanja Maxiju u evrima ;)
Sto se izbora banke tice, AIK nije besplatna, i nema puno filijala kao Intesa.
UniCredit pogledaj da li imas njihovu 24 zonu, gde mozes sama da uplacujes/isplacujes evre, u nekim expoziturama moze, pa se onda isplati ici na nju itekako, da ne vidis salter.

Imaju pogodnost da možeš da raspolažeš svojim novcem bilo kad, bilo gde. Nije to problem.
Ne mogu da nađem jel se plaća održavanje računa, a izgleda se plaća čim nigde ne piše da je besplatno održavanje. Takođe nema podataka o tome koliko košta izrada Visa Electron kartice, osim da se na nju čeka 2 nedelje. Dakle, za sve to treba odvojiti vremena i otići lično u ekspozituru kojih nema baš puno. Za sada mi je Unicredit favorit tako da ću morati da izdvojim vreme da odem do njih.

Treba mi jedan savet u globalu

Da li na deviznom računu da stavim primarnu valutu $ ili e, isto važi i za paypal?
Ako primam novac na paypal u $, ispada da bar 2-3% od sume odlazi na konverziju iz dolara u evro

Koju banku preporucujete ili "najbolja" iskustva za otvaranje tekuceg da ide plata? Jasno mi je da svakoj nesto fali! Ali da nema naknade za placanje u inostranstvu (to mi je najvaznije) bilo bi super sms servis prilikom placanja.

Urose, Komercijalna.

Badpixel, za Paypal postoji posebna tema koja se bavi i time (obavezno procitaj prva 2 posta).

Poslednja izmena:
Данас БИА оперише по комерцијалној банци. Неке озбиљне проневјере су у питању изгледа.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Vrh Dno