Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Btw, koristio sam i Visa i MC kartice, za obe je manja rezervacija.
AliBaba izgleda nema SSL za gatewsy! A morao sam da porucum, onda platih debitnom :)

Банка никад неће изгубити.Ако и мање резервише,наплатиће више ако треба.Јесте добитак за мању резервацију,за корисника,али минималан.

Код дознака нема конверзије,ако то корисник не захтијева,изричито.
Kako ce da naplati vise sa debitne kartice??? Posle rezervacije ti sve pare sa kartice mozes da sklonis!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Bices u minusu na debitnoj. A posto je banka u pitanju mogu to naplatiti sada.
Ako nemas trenutno, mozda i ne primetis, ali bude naplaceno kada uplatis na karticu.

Znam da nema smisla, da nisam video, iskreno... ne znam da li bi verovao.

Мени једна банка у моменту трансакције резервише буквално онолико колики је курс Мастеркарда,а послије 2-3 дана,кад дође вријеме књижења дода још своје трошкове(конверзије) и коначно скине већу суму.У случају недостатка новца,стање се води у минусу а наплаћује се од сљедеће уплате.

Dobre su vam te banke [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ranije nisi video takve mogucnosti bas zbog vecih rezervacija. Zato RF nije dozvoljavala da stanje bude ispod 20e (ili 10e?), i da taj novac ne moze biti trosen dok se ne proknjizi transakcija. A Intesa rezervisala prilicno vise.
Imas u temi da je neko postavio screenshot kada je otisao oko 100e u minus na Intesinoj Visa Electron. Nije objasnio kako, ali znam da to moze offline transakcijama da se desi i dodatnim kursnim razlikama. A offline transakcije uopste nisu toliko retke koliko mislimo.

Nije tacno, cak postoje obratne situacije za placanje vani.

Ja mislim na debitne platne kartice, pre svega maestro, ne na internet platne kartice.

Zanima me da li prilikom plaćanja nekog računa maestro karticom u okruženju (Crna Gora, Makedonija, Bosna...) pri samom plaćanju se izvrši konverzija u potrebnu valutu i izvrši se plaćanje bez ikakve provizije? I da li se na bakomatima u okruženju može podizati novac sa bankomata bez provizije?

Po milioniti put: to ne zavisi od brenda kartice, već od banke izdavaoca, i tipa računa koji imaš kod njih. Daj konkretan slučaj, možda neko zna.

Maestro? Mislis MASTER? Maestro kod nas mislim da i ne postoji vise, ne samo da se ne izdaje odavno.
Nijedna banka/kartica iz Srbije ne daje mogucnost da se podigne u okruzenju bez provizije. Mooooozda KomBank na ATMu KomBank Banja Luke, ali proveri u tarifniku.

Sve ostalo sto sam rekao u onom postu vazi.
Za MTSB Master nema konverzije, ako imas EUR na racunu. TJ. ima ali po kursu MCa koji je skoro pa srednji, to je najbolje sto mozes dobiti kao fizicko lice igde.

Maestro se više ne izdaje, ali ima onih koje još nisu istekle. Moja ističe ovog meseca.

Mea culpa. Ja sam zadnje video da su izdavali pre 2013, pa sam mislio da su i sve istekle.

Ja imam smrdljivi maestro, istice u julu/18 .. kupovao sam nekoliko puta preko nekih drugih kartica, koliko sam skapirao da to moze da obavi svaka kartica koja ima cvv broj i pare na racunu logično?

Sent from my SM-J530F using Tapatalk

Da, s' tim sto se Maestro maltene ne prima nigde vise. Ja sam kupovao gomilu karata za letove ove nedelje, gomilu opcija sam video na raznim sajtovima, ali Maestro nigde bukvalno.

Tj. zavisi i od sajta na kome se kupuje, vrlo malo sajtova prihvata Amex. Neki sajtovi prihvataju samo lokalne kartice (jos uvek dobar deo nemackih eTailera npr.), itd.

Na to sam i mislio, sa svojom maestro nisam nikad ništa kupio jer šta god sam kupovao niko nema podršku za maestro. Uvek sam koristio Visa karticu.. Ističe mi u julu valjda mi neće dati neku propalu opet, a ako budem trazio odredjenu karticu ponudiće mi pakete sa nenormalnim mesečnim održavanjem...

Nijedna banka/kartica iz Srbije ne daje mogucnost da se podigne u okruzenju bez provizije. Mooooozda KomBank na ATMu KomBank Banja Luke, ali proveri u tarifniku.

Može bez provizije Intesin Visa Inspire, na bankomatima Intesa grupe. To je jedino čemu ova kartica valja.

Maestro ponegde primaju za avio karte. Na mnogim mestima gde piše Master, može i Maestro. Imam jednu koja uredno prolazi na AirSerbia i Expedia. Booking.com odavno ne prihvata Maestro (ako je ikada i prihvatao). Na POS terminalima prolazi bez problema, ali je svakako kartica u izumiranju.

Da, s' tim sto se Maestro maltene ne prima nigde vise. Ja sam kupovao gomilu karata za letove ove nedelje, gomilu opcija sam video na raznim sajtovima, ali Maestro nigde bukvalno.

Tj. zavisi i od sajta na kome se kupuje, vrlo malo sajtova prihvata Amex. Neki sajtovi prihvataju samo lokalne kartice (jos uvek dobar deo nemackih eTailera npr.), itd.

Maestro je debitna kartica, a više puta sam imao situaciju da avionsku kartu mogu da platim samo kreditnom karticom. Možda i to ima veze što ga ne vidiš kao opciju za plaćanje.

I da li se na bakomatima u okruženju može podizati novac sa bankomata bez provizije?
Може у многим банкама али се у већини наплаћује провизија за конверзију.Мислим да је Интеза прва на том твом списку(без провизије за све)

Na to sam i mislio, sa svojom maestro nisam nikad ništa kupio jer šta god sam kupovao niko nema podršku za maestro. Uvek sam koristio Visa karticu.. Ističe mi u julu valjda mi neće dati neku propalu opet, a ako budem trazio odredjenu karticu ponudiće mi pakete sa nenormalnim mesečnim održavanjem...

Intesa sada daje Visu umesto Maestra za racun. Inspire.

• Like
Reagovanja: M J
Master za sada ne menjaju, onaj sto se dodaje uz racun. Ovi sto idu dodatno naravno da nece menjati.
Ali sve banke nesto idu na Visa kartice vise, nadam se i ja da nece Intesa menjati onu uz racun.

Maestro je debitna kartica, a više puta sam imao situaciju da avionsku kartu mogu da platim samo kreditnom karticom. Možda i to ima veze što ga ne vidiš kao opciju za plaćanje.
Samo kreditnom?

Poslednja izmena:
Da, samo kreditna. Pomislio sam da ima neka fora sa rezervisanjem sredstava, kao kod RentaCar za depozit, ali sam zaključio da sam odveć star da se zamlacujem sa tim.
Kad sam prvi put imao taj problem, pozajmio sam ženinu kreditnu, jer ja nisam imao dovoljan limit, a nisam smeo da čekam da mi povećaju limit kad prebacim sredstva.

Neko probao ovo?

Sber X:Change – jedinstvena multivalutna onlajn menjačnica u Srbiji

U skladu sa svojom strategijom fokusiranom na korisnike u digitalnom okruženju, Sberbank Srbija lansirala je Sber X:Change – jedinstvenu platformu za trgovinu valutama.

Sber X:Change je multivalutna, onlajn menjačnica, putem koje korisnik može da kupuje i prodaje valute 24 časa, sedam dana u nedelji. Klijenti mogu da trguju sa čak deset različitih valuta čije se vrednosti menjaju u realnom vremenu, tako da u svakom trenutku na raspolaganju imaju kurs optimizovan u odnosu na tržišnu vrednost. Sber X:Change prati trenutne kurseve na svetskim tržištima i prilagođava ih korisnicima.

Sber X:Change je sastavni deo servisa elektronskog bankarstva za fizička lica – Sberbank Online, i dostupna je u okviru svih paketa tekućih računa, ali i u okviru posebnog paketa, namenjenog korisnicima koji žele isključivo da se bave kupoprodajom valuta.

Onlajn menjačnice nisu novost na tržištu, ali je proces kupoprodaje prilično statičan i skup, naročito u situacijama kada se vrši konverzija jedne strane valute u drugu. Korisnik u tom slučaju, prodaje stranu valutu za dinare, a onda za dinare kupuje drugu stranu valutu. Lansiranjem napredne multivalutne menjačnice Sber X:Change značajno se olakšava i ubrzava kupoprodaja stranih valuta, obzirom da je proces automatizovan, te iz strane valute, preko dinara, do druge željene strane valute, korisnik stiže u svega par koraka, odnosno odabirom polazne i kranje valute, dok su svi ostali koraci automatizovani.

Dodatna prednost Sber X:Change leži u činjenici da je povoljniji od klasičnih onlajn menjačnica obzirom da prilagođava vrednost kursa u realnom vremenu, dajući mogućnost korisniku da sam odabere trenutak za koji smatra da je najpovoljniji za trgovinu.

Sber X:Change platforma dostupna je i na mobilnim uređajima kroz pretraživač (browser), a u pripremi je i posebna mobilna aplikacija koja će biti dostupna od 2018. godine.

Više informacija o Sber X:Change možete pronaći na sajtu banke http://www.sberbank.rs/stanovnistvo/digitalna_banka/sber-x-change

http://www.gloria.rs/promo/sber-xchange-jedinstvena-multivalutna-onlajn-menjacnica-u-srbiji/

Koliko mogu po uputstvu videti:
http://www.sberbank.rs/upload/documents/Sber_XChange_Uputstvo.pdf
ovo je stvarno FX za fizicka lica, i to prava zamena, ne trading navlakusa.

Ne ocekujem neku posebnu popularnost iste, pogotovu ako se paket racun za nju placa i dinar, jer fizickim licima ne treba toliko cesto zamena deviza.
Ali ko dobija kanadske, australijske, ruske i sl. penzije ili plate recimo, mislim da ce im biti isplativo. Po upustvu su jako dobri kursevi, ali nisam proboa u praksi.

Prvi put malopre dobih sms izvestaj o potrosnji sa Intesa Internet kartice, to izgleda ove novine koje su najavljivali...

Pa to je i pre imalo. Samo ti možda nisi imao uključeno. A i mislim da je po defaultu limit hiljadarka... znam da sam kod mene tražio da me obaveštava za bilo kakvu uplatu i promenio min iznos na 100 din, najviše zbog uplata sa limunda....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Nisam napisao da je u pitanju devizni racun vezan za Internet karticu, i na njemu nije bilo nikakvih obavestenja do sada, niti imam negde na online bankingu opciju da ukljucim, iskljucim...:trust:
Vezan mi je i PayPal na tu karticu, i takodje stize sms o zaduzenju kartice prilikom placanja PayPal-om, do sada to nije bio slucaj, a koristim je bas intezivno...

Kako da aktiviram intesa online aplikaciju? Bio sam u banci,podneo zahtev i dala mi je samo neki papiric na kome pise moj maticni broj i LIB. Zar nisam trebao da dobijem koverat sa QR kodom? Kad odem sa sajt i probam da napravim acc kaze mi da mi LIB nije ispravan.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Да ниси побркао мобилно и ел. банкарство.Имаш на сајту упутства,па покушај.

Nazad
Vrh Dno