Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Menjao sam sifru za Intesa online banking zato sto je sistem trazio i posle nisam mogao da se ulogujem sa tom sifrom.
Blokiran mi je nalog i sad za deblokadu mi trazi LIB koji nemam pojma gde se nalazi?
Pregledao sam papire i nigde ne vidim taj LIB?
Sta da radim, moram u banku da mi izdaju novi LIB ili deblokiraju nalog?
Ja sam skoro menjao, problem je ako se stavi specijalan znak.lib se lako dobija u poslovnici.

Sent from my x600 using Tapatalk

U izradi je ako nije dobio SMS obaveštenje da je pokupi.
Ako je njemu datum isteka novembar 2017 kako kaže zašto uopšte rade novu 3 meseca ranije???

Ja sam skoro menjao, problem je ako se stavi specijalan znak.lib se lako dobija u poslovnici.

Pa kako si to resio?
Evo ja sam uzeo novi LIB, isao da kreiraj novi nalog, deblokirao ga i opet nece da mi prihvati login, 100% sa istom sifrom, Lastpass ubacuje (pogledao sam koja je i dobra je).
Ne znam sta da radim kog vraga vise i oni???

U izradi je ako nije dobio SMS obaveštenje da je pokupi.
Ako je njemu datum isteka novembar 2017 kako kaže zašto uopšte rade novu 3 meseca ranije???
Leto je, verovatno ima mesta da se urade kartice neke sada, da ne bi posle doslo do zagusenja. Desilo mi se jednom da sam bukvalno zadnjeg dana isteka trenutne dobio novu :)

Pa kako si to resio?
Evo ja sam uzeo novi LIB, isao da kreiraj novi nalog, deblokirao ga i opet nece da mi prihvati login, 100% sa istom sifrom, Lastpass ubacuje (pogledao sam koja je i dobra je).
Ne znam sta da radim kog vraga vise i oni???
Napravio si novi nalog sa istom šifrom kao što je bila stara? Probaj da otkucaš šifru, a ne da je neko automatski ubaci.
Ja koristim KeePass i na nekim sajtovima moram da dodam još jedan znak na automatski ubačenu šifru, pa da ga obrišem i onda prođe.

Probao sam da kucam, znam da ranije nije radilo sa Lastpass autofill. Deblokadu dam uradio sa istim nalogom uz novi LIB. Jedino da probam nove podatke? Novi user name i password.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Zavisi za koju i kada. Da mi u sred leta ne stigne novi Amex, ne bi im se isplatilo :)

Velika glupost kod Intese što kartica stiže u ekspozituru gde si potpisao zahtev. I onda dok su je prebacili tamo gde sam ja prošlo 20 dana. Cirkus [emoji57]

Zar ne može da se promeni matična ekspozitura?

Nema to veze sa maticnom, vec mozes u bilo kojoj ekspozituri traziti karticu i tu dolazi.
Ja setam izmedju tri koje su mi blizu, u zavisnosti od toga gde budem usput i nema guzve. Vrlo malo stvari u Intesi mora u maticnoj filijali odavno, u stvari ja se ne secam sta mora osim valjda gasenja deviznog :)

Da li neko možda ako je moguće plaćanje VIP Mobile računa sa Intesa Inspire karticom za tekući račun ili mora VISA Electron (devizni račun)? Totalno nisam upućen u priču, a račun za VIP još uvek nije stigao pa rekoh da pitam. :)

Zar ne može da se promeni matična ekspozitura?

Promenjena i jeste ekspozitura zato je i nastalo čekanje ovoliko

Ja setam izmedju tri koje su mi blizu, u zavisnosti od toga gde budem usput i nema guzve.
O tome i pričam isto šetam između nekoliko i trebalo im je 20 dana da prebace iz jedne u drugu. Posle 5-tog dana čekanja mi došlo da odem u ekspozituru na adresu gde je javljeno da se nalazi međutim neće moći jer je procedura startovala.[emoji4]

Da li neko možda ako je moguće plaćanje VIP Mobile računa sa Intesa Inspire karticom za tekući račun ili mora VISA Electron (devizni račun)? Totalno nisam upućen u priču, a račun za VIP još uvek nije stigao pa rekoh da pitam. :)
Imam Visa Electron I tu karticu izbaci iz te priče za koju je tebi potrebna, jer je to kartica sa deviznim računom. Možeš je koristiti i kao dinarsku platnu karticu, ali će ti banka Intesa obračunavati konverziju valute po Hit deviznom kursu, na dan prioknjiženja, ne na dan kupovine (ako ti to nešto znači).

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Samo da ti neko potvrdi da sada mozes dobiti SMS OTP za 3D Secure preko Visa Inspire i znaci da mozes. Ranije je za nju trebao onaj glupi citac, ali valjda su i nju izmenilli :)
Slabo je koriste ljudi, nije bila sigurna (za devizna placanja) na pocetku, pa zasto riskirati :)

Probao sam da kucam, znam da ranije nije radilo sa Lastpass autofill. Deblokadu dam uradio sa istim nalogom uz novi LIB. Jedino da probam nove podatke? Novi user name i password.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Prošli put kad sam morao da koristim lib, morao sam i novi user name da stavim, ovog puta je prihvaćen postojeći, za pass2ord, mala i velika slova i brojevi.

Intesinu VISA Inspire koristim vec duze vreme za placanje na VIP, MTS, Telenor i slicnim domacim sajtovima koji podrzavaju placanje karticom, da bi je koristio treba samo da ti je broj mobilnog prijavljen u banci i na njemu ces dobiti SMS kod prilikom placanja.

Nisi je probao za placanje vani mozda?:)

Nisi je probao za placanje vani mozda?:)

Ako mislis preko interneta - nisam jer imam Intesinu VISA Internet karticu i uglavnom je svuda prolazila. VISA Inspire sam koristio preko po prodavnicama i nikada nisam imao problema - Hrvatska, Slovenija, Rumunija. I kurs je dosta fer, naprimer pre 2 nedelje u Hrvatskoj na moru po menjacnicama kurs 7.20 Kuna za 1 eur, a kada platim preko kartice odnos bude 7.36 kuna za 1 eur.

Mislim da nema razloga da kartica ne radi za online placanje u inostranstvu isto kao i ovde samo sto se uvek konvertuju dinari u EUR ili koju valutu vec placate. Kada sam zvao Intesin call centar rekli su mi da se prema napolju uvek koristi EUR, tako da je najbolje imati EUR na deviznoj kartici. Ako placate nesto u dolarima i imate dolare, opet se oni konvertuju u EUR, pa onda ponovo u USD pa se tu nesto izgubi na razlici u kursu...

To jeste zvanicno, nego me je bas zanimalo kako se ponasa kada imas EUR na racunu. Posto kada je izasla imala je bug da konvertuje EUR u RSD pa RSD u EUR opet :) I tek onda placa po Visa kursu.
Niko je do sada nije koristio za placanje vani, a da ima EUR, pa zato pitam.

Ja je nisam koristio vani, jer nije povoljna. To vidimo iz iz ovog primera sa HRK, uzeli su par procenata provizije.
Podizao sam keš na Intesa bankomatima. Recimo, u Mađarskoj. To mi je bio najpovoljniji način da dođem do forinti.

To jeste zvanicno, nego me je bas zanimalo kako se ponasa kada imas EUR na racunu. Posto kada je izasla imala je bug da konvertuje EUR u RSD pa RSD u EUR opet :) I tek onda placa po Visa kursu.
Niko je do sada nije koristio za placanje vani, a da ima EUR, pa zato pitam.

Imao sam takodje i EUR na Inspire kartici i evo nekoliko transakcija (dinarske iznose sam dobio na Wave2Pay aplikaciji odmah nakon provlacenja kartice):

29. Jul: na POS-u 777,85 dinara - proknjizeno 6,51 EUR (Hrvatska)
30. Jul: 3463,99 dinara - proknjizeno 28,91 EUR (Hrvatska)

To si imao znaci dovoljno EUR za te transakcije u HRK? Koliko HRK su bile same transakcije ako se secas?
Jesu tih dana PROKNJIZENE ili izvrsene transakcije?

Poslednja izmena:
Sada sam nasao, taj info stigne na SMS-u:

29. Jul: na POS-u 47,83 HRK (Wave2Pay = 777,85 dinara) - na kraju bilo proknjizeno 6,51 EUR (Hrvatska)
30. Jul: na POS-u 213,00 KRK (Wave2Pay = 3463,99 dinara) - na kraju proknjizeno 28,91 EUR (Hrvatska)

Na dan kupovine bila su rezervisana sredstva a konacno izvrsena 04. Avgusta.

Nisam jos siguran kada ce povuci dinare a kada EUR ako imas obe valute na kartici... Na primer 29. Jula platio sam putarinu u Hrvatskoj 135 kuna i posle mi je bilo proknjizeno 2195,49 dinara i to 11. Avgusta.

Ove dve transakcije su otprilike Visa kurs, 7.35-37. Imao si i evre i dinare 29/30 jula i 4. avgusta ili ne?
Popravili su barem malo znaci.

Sve vreme sam imao i dinare i eure, kada sam se vratio 7. avgusta preostale evre sam vratio na devizni racun, verovatno su zbog toga preostale transakcije proknjizene na kraju u dinarima jer su samo dinari ostali na VISA kartici, koliko se secam sva ta zaduzenja su se na sajtu videla u eurima.

Prosle godine takodje sam imao i dinare i eure na istoj kartici, kupovao nesto po Sloveniji i na kraju skinuti samo dinari.

Imam Visa Electron I tu karticu izbaci iz te priče za koju je tebi potrebna, jer je to kartica sa deviznim računom. Možeš je koristiti i kao dinarsku platnu karticu, ali će ti banka Intesa obračunavati konverziju valute po Hit deviznom kursu, na dan prioknjiženja, ne na dan kupovine (ako ti to nešto znači).

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Da da, znam da se radi konverzija po Hit deviznom kursu i da je generalno neisplativo na duže staze.

Samo da ti neko potvrdi da sada mozes dobiti SMS OTP za 3D Secure preko Visa Inspire i znaci da mozes. Ranije je za nju trebao onaj glupi citac, ali valjda su i nju izmenilli :)
Slabo je koriste ljudi, nije bila sigurna (za devizna placanja) na pocetku, pa zasto riskirati :)

Uf, kada se setim onih peripetija na početku... Bukvalno ti se više isplatilo da ideš u poslovnicu i čekaš u redu nego da pokušaš da platiš nešto online. Čitač, pa oni mini diskovi za pristup online softveru, pa samo pristup preko IE-a... Užas.

Intesinu VISA Inspire koristim vec duze vreme za placanje na VIP, MTS, Telenor i slicnim domacim sajtovima koji podrzavaju placanje karticom, da bi je koristio treba samo da ti je broj mobilnog prijavljen u banci i na njemu ces dobiti SMS kod prilikom placanja.

E super, hvala ti na informaciji. :)

Није то баш одавно,тј. задњи су увели овај вид ауторизације за ову дебитну картицу што је за сваку осуду,али су одмах то надокнадили кроз повећање одржавања основног рачуна(ускоро)

Citat Citiram korisnika: Th3Z0r4n Pogledaj poruku

Da da, znam da se radi konverzija po Hit deviznom kursu i da je generalno neisplativo na duže staze.

..da li je moguće plaćanje VIP Mobile računa sa Intesa Inspire karticom za tekući račun ili mora VISA Electron (devizni račun)? Totalno nisam upućen u priču.

Vrh Dno