Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ako je Visa Electron, vezana za devizni račun, onda to ne sme da se desi, moraju ti skinuti tačno u cent kada plaćaš u EUR.
Verovatno se ipak radi o Visa Inspire, to bolje da ne koristiš u inostranstvu (osim možda za podizanje keša na bankomatima Intesa grupe).

Nije tačno banka uzima do 0,50€ radi sigurnosti transakcije i vrati to u roku od nekoliko dana.

Pod uslovom da nema konverzije valuta

Ne banka ne uzima nego rezerviše nešto više sredstava ako se plaća u nekoj drugoj valuti zbog kasnije konverzije u evro. Ako se plaća u evrima mora da rezerviše a kasnije i skine tačan iznos u evrima!!!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Jao sto volim sto ce vec sutra neko da pita: "a kako su meni skinulo 10e vise?" ili nesto slicno :)

Sto li sam pisao FAQ, treba da ostavim da vas peljese banke :D

Ne banka ne uzima nego rezerviše nešto više sredstava ako se plaća u nekoj drugoj valuti zbog kasnije konverzije u evro. Ako se plaća u evrima mora da rezerviše a kasnije i skine tačan iznos u evrima!!!

Da li si ti uopšte razumeo šta sam ja napisao?

Kada plaćam evrima (devizni račun i kartica vezana za valutu euro) robu čija cena iznosi u evrima preko interneta (nebitno direkno karticom ili preko procesora) bez konverzije da banka na cenu proizvoda dodatno naplaćuje 0,50€ kao sigurnost da je transakcija legalna i da novac direkno ide prodavcu za legalan proizvod. To je kontrolna transakcija koja se vraća kupcu kada banka od druge strane dobije izveštaj da je sve prošlo legalno i da je novac stigao na pravu adresu. Nadam se da sam bio jasan. :)

A kad uz to ima i konverzije valuta onda to treba prebaciti da se radi isključivo preko kartica odnosno kursa koji izdaju kartičarske kuće jer je on najpovoljniji.

Hvala na pažnji :D

Ali nisi u pravu :) (iznos je netacan)

Moj savet ti je da menjaš banku pod hitno [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Društvo, poslednja transakcija preko ebaya, uz PayPal - bez mogućnosti da promenim valutu plaćanja, obračunaše mi u dinarima po suludom kursu.
Nigde nije bilo opcije za promenu, a kada sam otišao na PayPal isto nisam mogao da nađem opciju da to promenim, nema, isparilo.
Tako da konverzija ide 2x, pri čemu PayPal obračunava sumanut kurs, nešto oko 128 RSD za evro.
U pitanju je Banca Intesa, VISA electron.

Placao sam ja nesto na ebay pre nedelju dana, isto mi je licilo da su zakljucali na dinare, ali kliknuo ssm negde, da li na iznos, ili gde vec, i trazio da paypal ne radi konverziju. Nisam zalazio u paypal podesavanja ovaj put, nego samo u okviru onog prozora za placanje na koji me je sam ebay preusmerio.

Znam da ovo sto sam napisao deluje neodredjeno, jer se ne secam tacno gde sam kliknuo, ali tamo prosto nema beskonacno mogucnosti, tj. ima samo par.

A stvarno su ogavni vise sa njihovim vacaroskim glupostima. Namestio sam ranije ono sto su sakrili u budzakovog budzaka budzak, sta bre hoce vise svaki cas.

Uzasna pokvarenost.

Ja sam bas juce koristio PP, imam Internet karticu od Inteze i kad sam trebao da platim ispisao mi je 1USD = ne znam koliko dinara ali sam imao link za conversion options da promenim na card issuer stagod vec pise.

Kliknuo sam na ovo, iako sam mislio da ce biti isto ono sto sam vec namestao ranije, ali nije. Ovde se za svaku pojedinacnu karticu bira kako ce se postupati po pitanju konverzija. Nadam se da je ovim glupava vacaroska prica zavrsena na duze vreme.

Pisem post cisto zbog ljudi koji ce preleteti preko ovoga misleci da je to isto ono sto su vec uradili po istom onom uputstvu po kom sam i ja uradio (sa paypal teme, ako se dobro secam). Bar se ja ne secam da sam to namestao za obe kartice pojedinacno, iako je ista glupost u pitanju, sa iste dve mogucnosti.

Poslednja izmena:
Kliknuo sam na ovo, iako sam mislio da ce biti isto ono sto sam vec namestao ranije, ali nije. Ovde se za svaku pojedinacnu karticu bira kako ce se postupati po pitanju konverzija. Nadam se da je ovim glupava vacaroska prica zavrsena na duze vreme.

Pisem post cisto zbog ljudi koji ce preleteti preko ovoga misleci da je to isto ono sto su vec uradili po istom onom uputstvu po kom sam i ja uradio (sa paypal teme, ako se dobro secam). Bar se ja ne secam da sam to namestao za obe kartice pojedinacno, iako je ista glupost u pitanju, sa iste dve mogucnosti.

Nope, ljudi se zale da se svaki cas ovo promeni i da se maltene pre svake transakcije mora proveravati. Prva stvar - ovo nije slucajno ovoliko zavuceno. Druga stvar - nije slucajno ni da se opcija sama od sebe promeni - svaki put na stetu korisnika.

Posle izvesnog vremena vraca na staro,podesavao sam vise puta ali uvek vrati,na mene to nije uticalo posto sam placao preko paypal balanca i sam namestao valutu u kojoj je bila roba,ali da nisam i mene bi odrali

Hvala za link, staviću ga u bookmarks, pošto u ovom novom okruženju PayPal-a nema šanse da nađem.

Pa to je i poenta, sve je user-friendly osim eto te opcije koja korisniku pravi bespotrebni trosak, a PayPalu cist profit. Slucajnost, nema sumnje.

Intesa ne rezervise 0.5e za "legalnost transakcije". (ali rezervise za kursne razlike)
Meni je recimo rezervisala 3e na 50e za zadnju transakciju. Sto je cak malo kako umeju :)

Uvek imati +10%+5EUR vise od iznosa transakcije. Sve ispod toga olako moze da udari u prekoracenje limita zbog rezervacije i odbijanje placanja.

Intesa ne rezervise 0.5e za "legalnost transakcije". (ali rezervise za kursne razlike)
Meni je recimo rezervisala 3e na 50e za zadnju transakciju. Sto je cak malo kako umeju :)

Uvek imati +10%+5EUR vise od iznosa transakcije. Sve ispod toga olako moze da udari u prekoracenje limita zbog rezervacije i odbijanje placanja.

Koristim ova plaćanja od kad je PP došao kod nas (2013god.) I uvek su isto radili kada nema kursnih razlika (ista valuta plaćanja i cena proizvoda)

Ja koristim od ~2004./5. od kada nase kartice rade van. Isto. Sto i drugi potvrdjuju, nije 0.5e, nema veze koja je valuta.

Uvek je neki random procenat (random za nas, ne za njih). Oko 5% je uglavnom. Sto i ima smisla, toliko je za svaki slucaj da se ne promeni kurs u toku nekoliko radnih dana, koliko treba da se transakcije proknjize medju bankama obicno.

Jednom prilikom, bila je PINNED tema ~2011., kada je franak naglo skocio 10-20% naspram svih valuta, rezervacije su tih dana i po 30% bile.

Користио сам раније кад је сервис дошао западније од вас:D,неколико година и угасио,али ми је чудна та фиксна резервација.Нисам се раније сретао с таквим нечим,ал` раније.:)

Imam paypal i prijavljenu mastercard. Koliko kapiram, mogu da dodam drugu Visa karticu na nalog za prijem novca. Čitao sam temu i preporučuje se Visa Electron.

Je li obavezna (najbolja) Intesina Visa Electron ili su i ostale okej?
Koja je procedura, odem u banku, zatražim Visu Electron i stigne mi u nekom razumnom roku?

Korisnik sam Telenor banke, pa sam se potpuno zaboravio i odvikao od bankarskih administracija :)

Imam paypal i prijavljenu mastercard. Koliko kapiram, mogu da dodam drugu Visa karticu na nalog za prijem novca. Čitao sam temu i preporučuje se Visa Electron.

Je li obavezna (najbolja) Intesina Visa Electron ili su i ostale okej?
Koja je procedura, odem u banku, zatražim Visu Electron i stigne mi u nekom razumnom roku?

Korisnik sam Telenor banke, pa sam se potpuno zaboravio i odvikao od bankarskih administracija :)

Visa je dobra zbog withdrawal opcije ako ti je potrebno prebacivanje novca sa balance PP na račun u banci.

Sa MasterCard to nećeš dobiti.

A može bilo koja Visa ako ima mogućnost plaćanja na internetu.

Što se tiče procedure dobijanja Intesa Visa Electron kartice treba da otvoriš poseban devizni račun neoročen i zatražiš karticu uz njega.

E sad davno sam je uzeo bila je besplatna sad ne znam da li se plaća. Održavanje besplatno. Stigne za 10-15 dana u filijalu banke gde si podneo zahtev.

Poslednja izmena:
Da li je moguće poništiti uplatu izvršenu preko Intesa On-line usluge? Trenutni status naloga je "na čekanju".

Right click pa probaj :)
Kod RFa postoji mogucnost, ima i dugme za otkaz placanja, sve dok nije u externom platnom prometu (sto znaci sve dok nije radno vreme platnog prometa u slucaju RF)

Ne može ništa sa desnim klikom zato sam i pitao ovde :)
Nije velika suma, ali rekoh da znam za sledeći put barem.

Ne može :(
To je jedna od dve velike mane Intesinog sistema. Druga je što se ne može definisati datum plaćanja u budućnosti

Mene ubija u pojam da samo u Raiffeisenu mogu preko eBanking prodati/kupiti/preneti devize sa/na racun ovlascenog lica! :(

ROL je po meni uvek bio ako ne i najbolji e-banking kod nas. I RF kao banka.

Slazem se.

Steta sto bi me kostalo prilicno da sve radim samo iz RF :(

Nazad
Vrh Dno