Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Исправљам се,на сајту пише да може и једнократна лозинка,након 20.4. али мало је конфузно,па ко има искуства...Ако буде тако Интеза уводи нешто с неколико година кашњења.

Poslednja izmena:
Na sajtu ne pise nista za OTP/Citac kao obavezan za druge kartice ili ne nalazim?

Нема ништа конкретно за које картице важи.Мислим, ко ће купити читач ако има другу бесплатну и једноставнију опцију.

Imam internet intesa karticu koju koristim za placanje na net-u....Posto mi je istekla stara (period vazenja od dve godine),uzeo sam iz banke novu....i sada trebam na PAYPAL stranici potvrdim (cofirm) karticu....

Na PP sajtu predam taj zahtev za potvrdom kartice,oni mi skinu 1,5 eura i dobijem imejl sa porukom:

"To make sure the card is yours, we made a small charge to your card that will show on your card statement along with a unique 4-digit code.
Once you have the code, you just need to enter it into your PayPal account to complete the process and get the small charge refunded.
It usually takes a couple of days before you can see the 4-digit code on your online card statement. If you can't check your statement online, you may need to wait for your monthly card statement from your card issuer."

I sada meni nije jasno gde da nadjem taj 4-digit code kako bi potvrdio karticu?......ocekivao sam da ce mi poslati neki imejl,ali nista nema vec 3 dana.......sta je to card statement i gde to mogu da proverim da li se tamo nalazi taj kod od 4 broja?.....na mom intesa.online nalogu nema nista.....

Poslednja izmena:
Kako nema, zar nemaš tu transakciju ?

Imas na intesa online "dugme" za prikaz nedospelih transakcija, i tamo ces videti rezervaciju i kod.

haaa, za sve kartice je Intesa aktivirali SMS OTP ili Citac, ako je sajt 3D Secure ;)
Sad bas platih nesto u Idei online, prvi put mi je trazio potvrdu kartice.

Moguce da i Inspire sada moze preko OTP, umesto citaca, da li je neko probao ovih dana??

Ja sam danas sa Visa Inspire (naravno, u dinarima) platio u Idei Online i to preko OTP. Ranije mi je trazio citac, tako da sam se prijatno iznenadio!

Extra! Hvala za info.

Jos da neko ima hrabrosti da proba placanje vani, kada ima i dinare i evre na racunu, ali nedovoljno dinara... da vidimo da li su resili onaj conversion bug, koji me je skroz odvratio od Inspire kartice :)

Pre par dana plaćao Intesinim Masterom na sajtu mts. Isto ide OTP, prvi put to videh.

Да,поред Визе инспајер сад је и Мастеркард аутоматски пријављена за 3Д.

Nemam gde da probam Amex, da li i on ima :) Ne znam nijedan nas sajt koji ga prihvata!
(Amex valjda nema uopste nista slicno ni 3DS, a usput ni PayPassu)

Sutra cu do Intese da uzmem neku karticu za internet placanje. Vidim da je neko spomenuo da je bolja Visa Electron od Visa Internet kartice? :) Jel kartice funkcionisu na isti nacin ili ipak ima razlika?

Visa electron je najbolja nju uzmi i ne brini. Dzaba je a mozes sve, svakoj drugoj nesto fali.

Ja koristim Visu Internet vec dve godine i nemam nikakvih zamerki. Sluzi upravo onome cemu je namenjena, ne moram da imam depozit na njoj, samo iznos koji je potreban za placanje, i ponekad kojo evro vise zbog obračuna. Posle knjiženja samo vratim ostatak na devizni račun ako hoću.

Da, ali Visa Internet se placa, i ne moze na POS/ATM terminalima da se koristi. Visa Electron je besplatna i moze na terminalima, a identicna je po svemu drugom.

Jedino sto nema dodatni racun po defaultu, pa ko hoce da skloni sa njenog racuna, mora dva devizna da otvori, ali sto da ne.

Smrc, sto ne kazu koje banke, "blizu Bajlonija" ih ima 10 :)

Ali zabrinuo si me. Doduse jedino Telenorov koristim tu a za njega se ne brinem :)

"Zbog redovnog održavanja Banca Intesa On line servis je privremeno nedostupan
Hvala na razumevanju
Banca Intesa"
Prvi put vidim da Intesin eBanking nije dostupan, ako me secanje ne vara.

Nesto bitno pripremaju, garant.

Da je nešto ozbiljnije to bi radili za vikend. Ovo je verovatno stvarno nešto što se redovnije radi. Ali videćemo uskoro [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ukoliko uplatim evre na devizni racun u Intesi, da li mogu da ih podignem bez provizije na bankomatu u CG?

Ciji bankomat? Proveri ali na intezinom bankomatu bi trebalo da bude bez provizije

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Pa da, na intezinom bankomatu

10.2. Isplata gotovine u inostranstvu
Vrsta kartice Iznos naknade
10.2.1. Maestro kartice 2% (Min. EUR 2)
10.2.2. Maestro Affinity Isic-Banca Intesa 2% (Min. EUR 2)
10.2.3. Maestro Co Brand BIB-MTS 2% (Min. EUR 2)
10.2.4. Maestro Pre-paid 2% (Min. EUR 2)
10.2.5. MC u okviru paketa tekućeg računa (Standard i Gold) 3% (Min. EUR 3)
10.2.6. MC Standard 3% (Min. EUR 3)
10.2.7. MC Standard Co Brand BIB-MTS 3% (Min. EUR 3)
10.2.8. MC Gold 3% (Min. EUR 3)
10.2.9. Visa Inspire* 2% (Min. EUR 2)
10.2.10. Visa Electron Affinity ETC 2% (Min. EUR 2)
10.2.11. Visa Electron 2% (Min. EUR 3)
10.2.12. Visa Electron Affinity Paraolimpik 2% (Min. EUR 3)
10.2.13. Visa Classic 3% (Min. EUR 3)
10.2.14. Visa Classic Affinity Paraolimpik 3% (Min. EUR 3)
10.2.15. Visa Gold 3% (Min. EUR 3)
10.2.16. AMEX Green 3% (Min. EUR 5)
10.2.17. AMEX Green Affinity LK 3% (Min. EUR 5)
10.2.18. AMEX Gold 3% (Min. EUR 5)
10.2.19. AMEX Blue 3% (Min. EUR 5)
10.2.20. AMEX Green uz 100% depozita 3% (Min. EUR 5)
10.2.21. AMEX Blue u okviru paketa tekućeg računa 3% (Min. EUR 5)
* Isplata gotovine na bankomatima u okviru Intesa Sanpaolo Grupacije bez naknade

Jel probao neko da pošalje pare sa tekućeg računa u Banci Intesi na tekući račun u Telenor banci..fizičko lice - fizičko lice.. Moj je račun u Banci Intesi, a sestrin u Telenor banci? Jel može ili moram u banku da idem pa tamo da se drndam sa tim?

Radi bez problema preko online i mobilnog bankinga, radio sam puno puta.

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Odlično, hvala na odgovoru :)

Nesto su zeznuli opasno ovi iz Intese sa Mastercard-om, nigde mi vise ne prolazi placanje ni PayPal,Steam,Play Store,Entropay itd. Znam da su uvodili onu zastitu u smislu da dolazi SMS sa kodom na mobilni koji se kuca posle pri placanju ali cak ni tako ne radi(probao na Entropay posto oni imaju tu opciju jedini od ovih sto sam nabrojao). Sreca pa AMEX radi inace ne bi imao od 3 kartice iz Intese da platim online...

Njihova glupava Internet kartica prolazi bez problema svugde.

Mogu li normalno da placam racune preko aplikacije iz inostranstva ako imam sredstava? Mislim da ne bi trebalo da remeti to sto sam u inostranstvu ali ajde da proverim

Ako imas sredstava sve ok [emoji3]

Nazad
Vrh Dno