Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Zanimljiva ponuda Mts banke, a taman sam podigao novu visu, a treba i ostale kartice.
U mts je i kamata na štednju viša.

Sent from my x600 using Tapatalk

Јесте,ја ћу отворити рачун у МТС банци у неко скорије вријеме и то као други,додатни рачун као што је био случај и са ТБ(гдје сам послије угасио)Нек се још мало ухода и стабилизује.Основни имам у Комерцијалној,девизни у Интези.:)

sad sam bio... inteza vise ne daje ispod 1000 din sa automata, gospoda :)

Da li je neko skoro uzimao debitnu karticu kod Raiffeisen banke - interesuje me da li su poceli da stampaju broj tekuceg racuna na karticu i kompletan broj kartice ili jos uvek ne zele? (navodno ovako je bezbednije sto u neku ruku jeste tacno ali je i neprakticno iz nekih razloga)

Немам тамо рачун али према сликама са сајта има број картице без броја рачуна.:( У Комерцијалној није тако.

A kako je u komercijalnoj ? Ima oba ? :)

Да,Мастеркард дебитна.

Јесте бате:D

Ja nemam na debitnoj oba ...

Не знам или ти је старија или новија картица од моје.Ја извадио у априлу прошле године.Можда су престали ако је твоја новија или су почели ако је старија,мени то и не значи ништа.

Немам тамо рачун али према сликама са сајта има број картице без броја рачуна.:( У Комерцијалној није тако.
Doduse, sada kad RF uvodi uplatne bankomate onda i nije toliko vazan broj racuna na kartici. Na salteru su smarali da se nosi plasticna legitimacija sa brojem racuna, mogu da pronadju korisnika i preko JMBG i kao cimanje im je al' ajde.
:)

Bilo je ranije, vise nije. Sada ubace novu LK u citac i lakse kliknu na racun, nego sto ga ukucaju sa one kartice. Meni ne traze vec 5+ godina tu plastiku, niti znam gde mi je isrkeno. A 7-8 godina nisam morao da je nosim, samo su pitali ponekad.

Poslednja izmena:
Pu bre, ja juče baš probao i prošlo. Možda nisu imali novčanica od 500rsd.

Na vidikovcu sam probao.

Meni Intesa ne vraca nesto iz Idea online vec mesec dana! U Piraeus su vratili za 2 dana, u Intesi i dalje stoji na nedospele obaveze, a nece biti naplaceno, stornirano je.

Sad shvatam sto se ljudi zale da Intesa drzi novac :) Nije mi do novca, na kreditnoj je, ne koristim je nesto puno pa ima limit. Ali me smara sto moram da proveravam :)

Da, ali Visa Internet se placa, i ne moze na POS/ATM terminalima da se koristi. Visa Electron je besplatna i moze na terminalima, a identicna je po svemu drugom.

Jedino sto nema dodatni racun po defaultu, pa ko hoce da skloni sa njenog racuna, mora dva devizna da otvori, ali sto da ne.

Od kad se to Visa Internet placa, sta se placa nisam u toku jel to nesto novo do sad nije.

Placa se izdavanje novih VI kartica. I to nije malo, 800din.

Da li je primetio ko od vas na Intesinoj Visa Electron kartici prilikom online deviznih placanja cudna desavanja.
Naime pre je imala ta izvesna rezervacija novca koja se uvek vracala kada nedospele obaveze prispeju u dospele i koliko se rezervise toliko se vraca.
Sada sam primetio da se rezervise ili sto god dosta vise nego pre a vraca se manje, ima neko prestavu sta se desava ?

Manje je važno koliko su rezervisali, i to će zavisiti od valute plaćanja. Važno je koliko su konačno naplatili, to mora biti gotovo u dlaku po Visa kursu

Imam negde zapisano na papiru u cent ali mi nije sada tu, no, placano u eurima, na kartici euri, 30 i nesto e, rezervisali ili sto god 3 koma nesto, vraceno 1 koma nesto kad su dospele obaveze, i dva puta slicna situacija.

Ako je Visa Electron, vezana za devizni račun, onda to ne sme da se desi, moraju ti skinuti tačno u cent kada plaćaš u EUR.
Verovatno se ipak radi o Visa Inspire, to bolje da ne koristiš u inostranstvu (osim možda za podizanje keša na bankomatima Intesa grupe).

Ma jok, Visa Electron imam je godinama unazad, i uvek je bila ta rezervacija preko, medjutim sada se skida vise a vraca se manje.
Konkretno na dve kupovine 3.2e nije vraceno, znaci nekih 400 din je nestalo, da sam placao u dolarima a na kartici euri ne bi mi ni bilo cudno da nestane negde u procesu lopovske konverzacije i slicno, medjutim buduci da sam placao na PP u eurima a na kartici euri, hmmm.

Inace kada sam bio u banci zadnji put pitam radnika sta se desava i da mi je sada rezervacija malo veca itd, kaze mi da banka uopste nema veze sa tom rezervacijom i da ona zavisi od sajta na kome se placa a ne od banke. A ja sam bio ubedjen godinama da banka odredjuje i uzima rezervaciju ?

Ti si siguran da si na PP plaćao u valuti a ne u dinarima??? Pošto su svi dosad problemi takve vrste za epilog imali da na PP nije dobro postavljeno kako se plaća i naravno da PP to menja sam veoma često naravno na dinarsko plačanje

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Pa nisam nikada to ni podesavao od kako sam otvorio PP cini mi se, koliko vidim na kraju mi pise ''You sent a payment of €37.19 EUR''. Ajde bas cu da probrljam po nalogu da vidim gde se to nalazi.

PP namerno cesto promeni da se radi u dinarima, pa doda nekih 5%. Ali to nije dovoljno da na 6e imas manjak od 3e. Ako je 37e suma koju si placao, to je taman toliko onda za tu konverziju :)
Ili ako si slao kao gift, pa ti je PP dodao i svoj trosak, +konverzija kroz dinare.

Imaš srpski PP???

Onda si propustio veom važno upozorenje koje se ovde pojavljivalo mnogo puta. Trebalo bi da ima i na prvoj strani

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Bilo je ''Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.''

Promenio sam sada pa cemo da vidimo sta se desava, samo znam da mi je pre bilo isto a da je bila manja rezervacija, doduse sajtovi nisu isti ko ce ga znati.

Nazad
Vrh Dno