Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

И шта сад да ти одговорим,ал` да буде културно.:d

Imam ideju, ali necu da je delim ;)

Danas sam uplatio na običan tekući neku lovu.... banka intesa je u pitanju, malo je zamršeno u aplikaciji.... koliko sam razumeo prvo kupim evre... ali kako da ih prebacim na visa elektron? Pri kupovini mi nudi da ih prebacim na obican devizni racun

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Visa Electron je povezana na devizni, samo ih stavi na njega.

Jedan prijatelj uskoro ide na turneju po istoku - Tajland, Vijetnam i sl, ima racun u Intesi. Smestaj i prevoz ce verovatno online placati - dakle tu valjda vazi ovaj savet za Visa Electron?
Da li je uputno uzeti jos neku za dizanje sa bankomata i slicno? U banci ocekivano nisu znali da mu daju koristan savet.

Sve mu je jedno... Master je zgodan da se ima pride, jer mooozda negde ne primaju Visu (i obratno). Amex jedino ako ide u skuplje smestaje i restorane/pozorista i sl. u arapskim zemljama :)

Ali je VE najsigurnija.

A za google walet za placanje npr na gugl plej-u, sta predlazete posto imam i onu obicnu intesa internet karticu i sad ovu electron?

A za google walet za placanje npr na gugl plej-u, sta predlazete posto imam i onu obicnu intesa internet karticu i sad ovu electron?

Pa kakva je razlika, ako vec imas obe. Mislim da je electron svakako bolja. :)

Послато са E2003 уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima, otvorio sam račun u Intesi (hit) na kome ću primati dinare i evre, ok sve je to u redu, ali kada sam pitao za internet plaćanje ona mi je rekla da održavanje kartice od skoro košta 800 dinara, što je ipak malo previše i to ne bih uzimao, pa sam hteo da vas pitam da li mi je ona dala neku pogrešnu informaciju ili je sada tako, zato sto znam da je ovde većina ljudi upravo kod njih. Hvala unapred

Cini mi se da je pre par strana neko spominjao to odrzavanje racuna od 800din. Samo otvori devizni racun i uzmi Visa Electron, nista ne kosta odrzavanje

800 je Visa Internet samo, ne i druge kartice.

Aha ok, imam već devizni rekao sam joj da mi otvori i njega odmah. Koja je razlika između Visa Electron i Visa internet, sem što se ta internet plaća?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nijedna u koristi Visa Internet kartice ;) Imas na nekoj od zadnjih strana bas smo pricali o tome.

Ok znači samo da im tražim Visa Electron i to je to. Zahvaljujem na informacijama

Meni nije jasno kako tako naprave, da ono sto platis bude losije ili isto kao i ono sto je besplatno...

Verovatno su te kartice ljudi manje marili i cesce menjali, pa ih kosta. A Visa Electron je samo reizdavanje na 2-4 godine.

Visa internet je osmišljena zbog sigurnosti, ja je recimo često koristim prilikom kupovine na netu gde nema PP. Koliko treba para za kupovinu, toliko prebacim para na internet karticu. Electron držim vezan za PP i sl.

Sent from my Xperia ZR using Tapatalk

Da, ali isto moze i sa dva devizna, ili ko ima Hit, sa EUR delom.

Imam Visa Electron i ubacio sam 5 evra i napravio sam Skrill i PayPal nalog. Na Skrill su mi oduzeli 1.5 i nesto kako bi aktivirali da sam ja vlasnik karticu i sada kada hocu da podignem pare treba da uradim opet neku verifikaciju kartice za 2 evra... A u medjuvremenu su mi na PayPal skinuli 1.5 evra i nisu vratili... Kakve je to ponovna verifikacija i sta mi je sve potrebno kako bih podizao pare?

Za Skrill, pogledaj u MoneyBookers temi, na zadnje 2-3 stranice je objasnjeno (ukratko - nista ne mozes, vise ne radi nijedna Visa kod nas za withdrawal).

Za Paypal, pogledaj PayPal temu.

Još jedno pitanje samo, da li da mi Visa Electron bude povezana sa deviznom računom na kome ću primati evre na mesečnom nivou ili to nije sigurno? Pošto imam onaj Hit paket na njemu Iman dinarski i devizni račun, da li je moguće otvoriti još jedan devizni samo za Electron ili nije potrebno? Hvala unapred

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Svakako ti je sigurnije da imaš dodatni devizni i da za njega vežeš Visu. Tada imaš dodatni posao da pre svake transakcije prebaciš novac sa starog na novi devizni.

Hvala ti puno na odgovoru, jel uzimaju oni neke provizije/procente na te transakcije? Trebalo bi da ne...

Za setanje izmedju racuna? Ne.

I ne moze se vezati Electron za Hit-EUR, mora za obican devizni. Tebi to bas i treba, prebaci sa Hit-EUR kada zelis, a na deviznom ne cuvaj nista.
I nemoj koristiti Visa inspire ni za sta:)

... Osim za dizanje keša u inostranstvu, sa bankomata Banca Intesa grupe.

Za Skrill, pogledaj u MoneyBookers temi, na zadnje 2-3 stranice je objasnjeno (ukratko - nista ne mozes, vise ne radi nijedna Visa kod nas za withdrawal).

Za Paypal, pogledaj PayPal temu.

Како то више код нас не ради ниједна Виза за повлачење новца?
Како најповољније подићи паре са Webmoney рачуна?

Vrh Dno