Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Pa to mi treba.
:)
Znaci kada svucem novac sa kartice na devizni racun, to je kao "interna" transakcija i nista ne pitaju.

Можеш,повуци с Пејпала на картицу(одмах ти је и на рачуну који је везан за баш ту картицу:))Плаћај том картицом,дижи с банкомата или дигни с рачуна(без електрон картице:)?)Троши само...

Pa to mi treba.
:)
Znaci kada svucem novac sa kartice na devizni racun, to je kao "interna" transakcija i nista ne pitaju.

Ja tek sada vidim da sam permutovao redosled povlacenja novca ali su ti u medjuvremenu objasnili drugi clanovi.
Prebacis na devizni koji ti je otvoren a onda ti od kuce prebacis na karticu i povlacis bez izjava i kojestarija.
Meni su sume do 650evra prolazile bez pitanja ali jedna od 760e je trazila da pojasnim poreklo novca a koji mesec kasnije i poziv u banku (mada to mislim da je vise "cisto onako" a razlog tipav do bola,da li finasirate al kaidu fazon???
Naravno pazis da celokupna suma na godisnjem nivou ne predje neki limit (ako bas,bas dobro zaradjujes) zbog dodatnog poreza/
Ako dobro i cesto zaradjujes vece sume mozes i preko bankomata (uz razumne provizije,mora ipak negde da platis nesto),mozes da trosis novac i shopingom online svuda po svetu (sto da ne) a mozes i stranim karticama pa podizes i po drugim zemljama u regionu.Opet ponavljam obim posla.zarade i stil zivota.;)

Povukao si 760evra na Visa karticu, i to je naravno leglo na devizni racun vezan sa tom karticom. Onda si prebacio tih 760 evra na odvojen devizni preko ebankinga, i kada si otisao da podignes, pitali su te za poreklo novca?

Da li sam dobro razumeo?

Da li sam ja dobro skontao sta se desava sa ovom Visa Electron karticom, kada pokusas da platis preko Pay Pala nesto a nemas dovoljno sredstava na racunu za to, neka sila ti skine 1 $ za ''pokusaj placanja'' ili sta god i taj 1 $ dolar nestane i nista pojeo vuk magarca ?

Imao sam na kartici 1 e i 0.18 $ i na PP nalogu 0.82 e, proizvod koji sam kupovao kosta 1.37 $ i sada znam da na kartici nema za toliko, ali sam racunao da ce ostatak da povuce sa PP naloga jer je kartica povezana na njega, epilog je bio da me izbacilo za PP trazeci da dodam novu karticu ''To pay for this purchase right now, link a debit or credit card to your PayPal account.'', stigao sms da mi je PP skinuo 1 $ i to je to ?

Povukao si 760evra na Visa karticu, i to je naravno leglo na devizni racun vezan sa tom karticom. Onda si prebacio tih 760 evra na odvojen devizni preko ebankinga, i kada si otisao da podignes, pitali su te za poreklo novca?

Da li sam dobro razumeo?

Povukao sam direktno na devizni-racun jer sam hteo da verifujem racun.Do tada sam uvek povlacio na karticu (visa internet) pa onda prebacim na devizni i podizem sa njega.I sume su bile kazem najvise do neke granice 600-650 i nisu nista pitali.Onda sam uradio ovako i platio sam neke transakcije banka? - intesa banka plus pitanje o poreklu novca ali bez zavrzlama,kratko ali dosadno i imas utisak da se pravdas za tvoj sopstveni novac.Uvedi lepo zakon,placaj porez na tu i tu sumu,ali da i ja imam nesto od toga a ne Jorgovanaka i slicni
To je bilo pre pay-pala i drugih solucija.Sada mi ne pada na pamet da idem tim putem i pricam sa susterima.Bolje provizija gde treba a da ne gledam one njihove njuske.

Imam jedno pitanje.
Naime,vec par godina koristim Intesa internet karticu,koja je uredni bila vezana,i za paypal.
E,sada,do pre par dana,mogao sam
,konkretno govorim za servis Origin,da kupujem,bez ikakvih problema.
Ali,to vise nije moguce,niti unosenjem,direktno podataka sa kartice,niti sa paypal-a.
Kontaktirao sam EA,oni kazu da vode,kao strogu politiku,i da ne mogu da mi verifikuju karticu,mislim, o cemu vi pricate.
Kako god,da se to poravi,nema sanse.
Zasto je doslo do toga,ne znam.
E sada,pitanje,da li da vadim novu karticu,gde se najbrze dobija,kakva je internet kartica Vojvodjanske Banke(posto tamo imam otvoren firmin racun)...?
Ako bih izvadio novu,da li bi,mozda opet imao problema,posto se vezuje za isti mail?

Podigao sam internet karticu i aktivirana je, sada bih hteo da otvorim profil na lynda.com. Da li je potrebno da se ima odredjena suma na kartici, s obzirom da se prijavljujem za trial period koji je besplatan? Izvinjavam se ako sam ponovio pitanje.

Povukao sam direktno na devizni-racun jer sam hteo da verifujem racun.Do tada sam uvek povlacio na karticu (visa internet) pa onda prebacim na devizni i podizem sa njega

potpisivanje o poreklu novca sam imao i ja,kada sam slao sumu od oko 300$ sa mog nekog racuna iz neke Americke banke na racun u Banca Intesa kod nas... pitali su me odakle mi taj novac,odnosno da potpisem nesto i zaokruzim dace i ubuduce na ovaj nacin stizati . To sam odradio jos davno davno i od tada pa do danas nemam problema

Gradjani Srbije ne smeju imati racune izvan Srbije. Kako su gledali na taj račun u USA ?

pa posto radim na brodu,karticu koju koristimo da bi primali platu,izdaje neka Americka banka... pa ne gledaju nikako... pare koje ja prebacim sa racuna te kartice na neki od racuna ovde,posle tog potpisivanja ,svaka naredna transakcija je normalna

Gradjani Srbije ne smeju imati racune izvan Srbije. Kako su gledali na taj račun u USA ?
1. Nije na bankama da to proveravaju, niti proveravaju.
2. Nije zabranjeno imati racun van zemlje, vec drzati novac na tom racunu.

Могу имати рачун у иностранству(под одређеним условима и одређене врсте рачуна),како би радили и примали плате.

Nama je bitno za one koji nemaju boravisne/radne dozvole zemalja u kojima imaju racun. Racun nije zabranjen, ali novac na njemu drzati jeste.

За шта им служи тај рачун и зашто је битно?

*nama je bitno = bitno za raspravu ;) U smislu da oni koji imaju radnu/boravisnu imaju i razlog i prava na racun. Pitanje je za one koji nemaju.

Tako isto i naše banke rado otvaraju nerezidentne račune strancima koji, po propisima svojih zemalja, isto ne bi eli sa drže novac na njima.
Drugim rečima, banke zabole, njima je do profita, poreznici neka jure ljude.
Bila pre nekoliko godina afera sa objavljivanjem spiska nemačkih građana koji imaju račune u šcajcarskim bankama.

Не вјерујем да Швабе не могу имати рачуне у Швајцарској.Мислим да је то повезано с утајом пореза и разним нелегалним радњама у многим европским банкама.Зато кад Американци притисну,банке плаћају огромне казне(скоро нема веће банке која није кажњена),од америчких до европских. Хипо је један од примјера прљавог пословања банака у ратна времена.

Naravno da je utaja poreza. Suština afere je i bila u tome da je nekoliko stotina hiljada Nemaca imalo novac na računima u CH koji nije prijavljen nemačkim poreskim organima.
Slabo se sećam afere, znam da se radilo o računima u Švajcarskoj i Lihtenštajnu. Na spisku je bilo mnogo poznatih Nemaca.

Ljudi otvorio sam paypal nalog sa internet karticom i sada mi trazi cetvorocifreni broj za verifikaciju. Gde se nalazi taj broj?

To je broj pod kojim je transakcija izvršena kad PayPal naplati za registraciju, posle oni vraćaju novac. Od banke zatražiš izvod o promenama na tekućem računu i za tu transakciju biće prikazan četvorocifreni broj.

Poslednja izmena:
Jel se još mora u banku po kod za Intesu Mobi ako menjam ROM iako sam je vec jednom aktivirao?

Klasican ebank na kompu neces placati. Ako hoces app onda moraš da otvoris i din racun, mesečno odrzavanje 300 rsd.

Klasican ebank na kompu neces placati. Ako hoces app onda moraš da otvoris i din racun, mesečno odrzavanje 300 rsd.
Не мора 300,може и 125 дин. основни а нека пита можда може и без текућег јер у Тарифама пише да је 50 дин. за остале клијенте(могуће да је он тај)

refundirana mi je neka suma jer mi predmet kupljen (intesa internet kartica,paypal) na Ebay-u nije stigao...

ali refundirano mi je jos proslog petka 25 septembra,a te pare jos uvek,6 dana kasnije ne vidim na svom tek racunu....(?!)....da li neko ima ideju sta se desava?......koliko je obicno "rok" da se refundirane pare zaista vrate kupcu,tj da budu raspolozive na mom tekucem racunu?

imao sam par puta i ranije refundiranje,ali mislim da su mi pare stizale za 3-4 dana,a ovi ga sada bas preterase...

Nazad
Vrh Dno