hummingbird
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 24.11.2014
- Poena
- 59
Da li je nisko ili nije može da se diskutuje, ali to je uslovno rečeno "standardan sistem" za prodaju nečega na mala vrata. Ne kaže se tek tako "Always read the small prints".
LC, prokomentarisacu sta si rekao, samo sa namerom da dam precizne informacije i savete, ne branim Intesu nista posebno, niti napadam tebe, da se razumemo
Prihvati ili probaj drugde, videces da je Intesa i dalje najbolja. Uz to nije 6%. Ja sam lepo rekao u svakoj temi da treba imati +5% +10EUR. To sto kod Intese prodje i manje cesto je drugo. Negde MORA stvarno +5%+20EUR (ne salim se, ima mesta gde 20EUR mora stajati na racunu uvek, kao rezervisana sredstva tokom zivota tog racuna).
Za koju karticu? Na MasterCard ja primetim da za dan-dva se proknjizi skoro uvek. Dok evo za Visa Electron (za fizicka lica) 6 dana jos stoje, sto je vec cudno.
Ne kapiram te? Da li je ovo isto sto si mislio gore (zasto zastita od kursne razlike u EUR) ili ti oni ne vrate ceo iznos za placanje u evrima?
Dodji u Beograd, nadju se filijale gde se ne ceka preko 10 minuta nikada
Mada, sem Raiffeisena ja ne znam da ima banke gde nema suludih guzvi![]()
A meni uzmu po nekoliko evra vise od toga, tako da na ispod 20e ispadne +200% ponekad. (1.41EUR po srednjem, rezervisano 6EUR - go figure!)Znam da nije uvek 6%, to je za manje sume (recimo do 50-ak € je uvek bilo oko 6%) a za vece sume je padalo skoro na 5% ali posto mi je 90% placanja do 50-ak € meni je 6% najcesca provizija!
Ne znam, ali ovo rade sve banke, sem unutar maticne zemlje. Kao onaj primer sa nemackom karticom (u EUR znaci), placanje u Austriji (u EUR isto), ima rezervacije. Ko ima dinarske kartice, primetice da nema nikakve dodatne rezervacije za dinare.DA, bas na to mislim da je nepotrebna zastita od kursnih fluktuacija ako ja nesto platim preko PP-a u € sa kartice na kojoj mi stoje €, nek je lepo krste kao proviziju, a da se za $ i ostale valute zove zastita od fluktuacija, ionako nikad ne vrate koliko su uzeli ni kad ima konverzije, uvek manje!!
Haha, ja bas na Aliju bi primarno koristio PayPalVisa Internet kartica je inace u pitanju, i lepo bi bilo da moze to tako da kupujem preko kartice i ne moram da platim tu kursnu zastitu cak i kad mi je valuta kupovine drugacija od €, ali problem je sto sam ja jedva cekao PP slucajuci horor price o prevarama preko neta preko grane (nismo mi najgori uopste) i karticom placam samo na Aliju.
To sam se salioBG mi je 130km dalekoi ne isplati mi se
Pao je odlukom centralne banke, i nakon toga je ostao 25-30% jači nego pre krize u odnosu na dolar i euro.CHF je za jedan dan 20% pao pre koju godinu. U skorijih godinu dana nisam video da je ista sem rublje toliko palo u kratkom roku. A rublja je pala recimo na pola vrednosti za koji dan.
Evro i australijski dolar sa pali po 10% cesto, mada ne secam da je to bilo zadnjih godinu dana. A dinar je pao 5% za nekoliko dana
To je samo ono sto se secam u sred noci of the top of my heada sigurno ima jos primera.
Koliko se ja sećam kod je u nazivu transakcije koju vidiš na onlineu.Koliko treba otprilike PayPalu da mi pošalje taj četvorocifreni kod kojim ću potvrditi moju karticu. 13. januara sam otvorio nalog na PayPalu.
Ipak stara važi do kraja februara, a ovo što piše neaktivna je za novu karticu, rezervisana sredstva od refunda mi drži Paypal , kažu 30 dana!Sad sam baš gledao, piše 2/15, moguće da su uradili novu, ali i ova bi trebalo da je važeća.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari