Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

jel se inteza online banking usluga naplacuje ili je besplatna? i da li je potreban onaj disk u citacu kompa prilikom koriscenja usluge posto ja optiku nemam...? znacilo bi mi da vidim koliko mi je stanje na racunu, eventualno za neki izvog itd...?

Ne mora disk, dovoljno je da imas fajl sa sertifikatom negde na racunaru. To ionako treba samo za placanja.

I besplatno je.

Nisam siguran, ali cini mi se da vise ne vazi 90 dana odlozeno u Maxi-u za BIB kartice :)
Najzad mi ne bleje tri meseca nedospele obaveze :)

jel se inteza online banking usluga naplacuje ili je besplatna? i da li je potreban onaj disk u citacu kompa prilikom koriscenja usluge posto ja optiku nemam...? znacilo bi mi da vidim koliko mi je stanje na racunu, eventualno za neki izvog itd...?

ja nemam disk ni tokin ili nesto slicno :D jer nemam ni dinarske racune :p tako da za samo gledanje i prebacivanje sa svog na svoj racun ti ne treba.
PS
Meni nije jasno kako vi koristite Intezinu internet karticu bez ebankinga??? Sav novac uplacujete na racun kartice ili svaki put kad kupujete idete da uplatite?
potpuno je logicno da se otvore devizni racun i namenski devizni racun (za internet karticu) na prvi uplatite pare sa ebankingom prebacujete kad hocete da kupujete. Ja prebacim 100€ i trosim dok na razna gluposti dok ima a onda opet jovo nanovo :guitar:

Meni nije jasno kako vi koristite Intezinu internet karticu bez ebankinga??? Sav novac uplacujete na racun kartice ili svaki put kad kupujete idete da uplatite?

Sa svog dinarskog kod njih preko e-bankinga samo odradim menjanje novca u evre i "gurnem" ih na VISA Internet. Tako je najlakse. Drugacije samo licno da uplacujes na salteru il kako vec.

retko kupujem i svaki put idem da uplatim i cekam u redovima, to mi i nije toliki problem koliki je neznanje koliko mi je ostalo na racunu i trcanje da kad nece da mi sajt primi visu electron, trcim da prebacim na visu internet i obrnuto...mada kad sam aktivno kupovao na steamu i placao/podizao sa bet-at-home sto je bilo pre 3-4 god, online banking nije ni postojao cini mi se...sad sam se opet zaludeo sa kupovinama, pa reko ajde da otvorim kad sam vec bio u banci da trazim izvod na kome pise brojka za potvrdjivanje paypal naloga...potpisao sam sta je trebalo, dobio sam lib, ali nisam dobio disk...cekam 24 sata da se aktivira usluga pa ce da vidimo na sta to lici :D a kad smo kod izvoda, video sam da mi je za telefon sa merimobiles koji kosta 112eur skinuto 117eur...kontam da je tih 5eur provizija banke ili menjanje u dolare pa kursna razlika...ili pak ono sto skinu vise za svaki slucaj pa posle vrate na racun?

Poslednja izmena:
Sa svog dinarskog kod njih preko e-bankinga samo odradim menjanje novca u evre i "gurnem" ih na VISA Internet. Tako je najlakse. Drugacije samo licno da uplacujes na salteru il kako vec.

pitanje
Meni nije jasno kako vi koristite Intezinu internet karticu bez ebankinga???
:d

@bora bora
ima inteza ebanking odavno vise od 4 godine ga ja koristim :banana:

Pa ok, odgovorio sam.. Ili salter ili e-banking, kako ces drugacije :)

Inace ne prihvata mi karticu na QuietPC :mad: Jel se desava jos nekom ?

http://www.bancaintesa.rs/upload/Tarifa__SRB__UO_26.09.2013.pdf
Sada se i za Hit/Magnifica racun naplacuje odrzavanje ako ima raspolozivih sredstava, cak i kad nije bilo promena!

Kod:
* * Naknada za vođenje Intesa Hit/Intesa Magnifica tekućih računa, naplaćuje se u celosti i to: Ukoliko na računu nije bilo finansijskih promena u toku meseca, naknada se naplaćuje iz raspoloživih sredstava Ukoliko je na računu bilo finansijskih promena u toku meseca, naknada se naplaćuje bez obzira da li postoje raspoloživa sredstva ili ne
Pod finansijskom promenom se podrazumeva bilo koja gotovinska ili bezgotovinska uplata ili isplata u iznosu preko 300 RSD.
Za Intesa Magnifica tekući račun pod finansijskim promenama se posmatraju i finansijske transakcije obavljene kreditnim karticama

To što su pukli pare onom liku, pa da nadomeste tih milion evra?!?
Šta im je cilj, da smanje broj računa?

Ja ne znam sta planiraju da mu nakace? Kakav je to kriminal? Kad njihov softver imao gresku?

Samo neka vrati šta je podigao, a nije njegovo. Uz pripadajuće kamate, naravno.
Kada su uvideli grešku, zadužili su mu račun za svu tu lovu, on se pravi lud, to već jeste kriminal, I to ozbiljan

Pa sad... njihove pare su osigurane. I njihova je greska. Da sam na njihovom mestu, tj. Najveca i najjaca banka otprilike kod nas, ja bi cutao, i ne bi u javnost iznosio takav propust u svom softveru, jer isto tako znaci neko sutra moze da ostane bez para?
On je ***** jer je za tako kratko vreme digao toliko para. Da je manje, ne bi nikad ni primetili .... i danas bi dizao .. :)

Po 500-,1000 meaecno i da uziva ...

Meni ta prica iz medija nema smisla, kako je on mogao da podigne 900.000 EUR preko bankomata za mesec dana?

Ne mora da samo diže, već potroši tako što provuče karticu, a onda na bankomatu "dopuni" račun. Tako sam ja skontao da može da se potroši tolika lova.

Imam Intesa internet karticu. Za porudzbinu od ponedeljka od SportsDirect dobio sam poruku : Order number SD*** Refund . Šta da radim ?

Uplacene su mi neke pare preko wire transfer-a na racun u banci intesi. Koliko je vremena potrebno da legnu na racun?

Pa minimum je obicno 7 dana, pa moze ici i do 14 ili 21 dan. Sad moje pitanje. :) Pricalo se ovde o tome, zaboravio sam, sta se desava sa ovom Maestro karticom koja je bila vezana za tekuci racun u banci kada joj istekne rok vazenja? Vidim da je nema vise na sajtu. Pretpostavljam da je menjaju sa ovom Visa Inspire? I jos jedno pitanje, obzirom da vec imam otvoren devizni racun, za njega mogu da vezem ovu Visa Electron karticu, jer nema ni jedne kartice vezane za njega?

EDIT: Zaboravih :D Jel mogu da otvorim novi dolarski racun i da na njega vezem tu Visu Electron da nema nikakvih konverzija ako prebacujem dolare na njega?

Poslednja izmena:
Da menja se u inspire. Da mozes da vezes electron za taj devizni ako je obican devizni.

Zahvaljujem, jeste obican devizni. A ovo drugo pitanje, tj. trece, koje god :D Jel moguce otvoriti dolarski racun i uzeti Visu Electron za njega?

Koliko znam ne direktno. Tj. bice duple promene kroz evro.

Hmm, bedak. Bas cu da vidim sa njihovim sluzbenikom ovog dana.

sta raditi ukoliko se zaborave podaci naloga za ebanking? msm imam 2 korisnicka koja koristim na forumima/mailovima, i 3-4 sifre koje vrtim, i sve sam probao i nece... da li da idem u banku posto nema da se resetuje sifra preko maila kao kad zaboravis podatke za forum...?

Odes u banku, resetuju lib na licu mesta.

ako znas lib onda samo napravis novi nalog. ako si njega zaboravio onda u banku sa zahtevom za drugi LIB

sta raditi ukoliko se zaborave podaci naloga za ebanking? msm imam 2 korisnicka koja koristim na forumima/mailovima, i 3-4 sifre koje vrtim, i sve sam probao i nece... da li da idem u banku posto nema da se resetuje sifra preko maila kao kad zaboravis podatke za forum...?

Meni se desilo da sam zbog previse pokusaja blokirao nalog :D Poslao sam odmah mail na online.bancaintesa sa imenom i prezimenom, maticnim brojem i opisao situaciju..Sutradan su me pozvali da potvrde samo i rekli mi da su obrisali stare podatke i da kreiram novi user i pass :)

znam lib, probao sam da kreiram novi nalog, ne moze...poslacu mail pa ce da vidimo hoce li obrisati pa da napravim novi...ne kazu dzaba "pametan pise, budala pamti" xD

to kad kaze sistem da nema vise pokusaja sta-ti-ja-znam nije tacno... meni se to pojavi kada ukucam pogresno po prvi put, a onda ukucam kako treba i sve funkcionise ;)

Vrh Dno