Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Apsolutno se slazem sa Ninoslavom. Imas srece sto prihvataju pasos. meni jednom u MTSu nisu hteli pasos da prihvate. Prosto, pasos je PUTNA isprava za inostranstvo. Kako mislis bez LK ? I nemoj da kukas za procedure, jer si ti taj koji gubi kartice.

Iz licnog iskustva - prihvataju pasos kao id svuda. U pocetku me je samo smaralo (probao par puta da podignem, vaki put posle nekoliko sati odustao, da ne ispadne da se inatim) a onda posle nekoliko godina obavljanja otprilike milion razlicitih administrativnih poslova, shvatio sam a mi ne i treba. U stvari, prvi put kada mi zatreba, uradicu nesto po tom pitanju.

Mozda sam ja kriv sto gubim, ali oni su krivi sto imaju komplikovane i nejasne procedure.

jel radi nekome ovaj novi inteza online potpuno na nekom linuxu? konkretno ne mogu da ga nateram da nadje cd... ostalo radi... dok god ne treba CD...

Imam problem sa online bankingom. Ne radi ni iz jednog browsera. Probao sam i nekoliko puta da reinstaliram Javu ali nepomaze...
OS je Win 7 x64 a imam instalirano ovo:
java.png

A greska koju dobijem je ova:
err.png

A i java mi se uopste nepojavljuje pored sata a mislim da mi je tu pre stajala ikonica... Kako da resim problem ?

Niko?

Sad kad treci put spamujes temu namerno necu da ti pomognem :)

Pokreni ProcMon (posto filemon ne radi na x64) pa vidi koje ti greske javlja sistem tokom pokusaja logina. (mozda ce IE da javi, mozda Java app)

Mislim na file system greske... podesi da ti PM samo file system prati.

Poslednja izmena:
Meni se već nekoliko puta desilo da dobijem "nepoznatu grešku". Kad tu grešku izbacuje, to radi svaki browser. Jutros sam tokom 30min nekoliko puta probao da se logujem, dok nisam uspeo.

Za Visu Inspire sam juče čuo od jednog korisnika iste da je SMS stigao sedmog radnog dana. Ali ista osoba je zahtev za Maestro podnela 1.avgusta, da bi 6.septembra pozivom call centru dobila info da je kartica čeka (nije stigao SMS), da bi u poslovnici saznala da je stigao pin, ali ne i kartica, pa je ubede da podnese zahtev za inspire, da bi 7. saznala da joj račun uopšte nije HIT i....ma jednostavno mučenje...danas je podignut taj inspire, a Maestro kartice nema, pa nema. I verovatno neće ni stići.
Za HIT je obrazloženje da ne može da se aktivira dok se ne donese prosek o 3 mesečne zarade, a to niti je neko rekao, niti piše u Ugovoru o otvaranju HIT računa.

Postali su stvarno ogromni, na šalterima se sve češće osećam kao osamdesetih na šalteru Pošte, kao da sam ja tu zbog radnika, a ne radnik zbog mene.

Prilozi

• Intesa Nepoznata greska.PNG
    Intesa Nepoznata greska.PNG
    7.6 KB · Pregleda: 54
Meni se već nekoliko puta desilo da dobijem "nepoznatu grešku". Kad tu grešku izbacuje, to radi svaki browser. Jutros sam tokom 30min nekoliko puta probao da se logujem, dok nisam uspeo.
I meni se ovo desilo jutros koji put.

Postali su stvarno ogromni, na šalterima se sve češće osećam kao osamdesetih na šalteru Pošte, kao da sam ja tu zbog radnika, a ne radnik zbog mene.
+1 :( Ne kapiram kako slicno pocinje i u RF, koja naplacuje poprilicno za min. proviziju za placanja :(
Kao da je placeno 100 ljudi da dolazi cim nema reda, da ga naprave, da bi ljudi uzimali e-banking :D

Bio danas po Inspire, moja nije stigla vec druga za ovlasceno lice. A nju nisam mogao da podignem jer ne moze ovl.lice pre vlasnika..:)

Inace, ne oduzimaju maestro kad stigne Inspire vec se ukida kad istekne.

Jel' stoji i na Inspire karticama broj tekuceg pa da ne mora da se nosi kartica samog Hit racuna? (kao sto ima na Maestro u najnizem redu)

Nisu joj dali kukuruz tog dana, pa mislila bilo sta da nasecka ;)

Meni su hteli maestro da ukinu kad sam isao da trazim insipre, znaci PRI podnosenju zahteva (10+ dana bez kartice).

Alfa, ima broj računa, ne moraš da cimaš onu plastičnu nikakvu. :)

Bre , ljudi, ne znam šta da vam kažem.

Ja sam imao neku DINA, bez čipa ... onda mi pre nekoliko godina utrapili i maestro sa čipom, nisam tražio. DINA i dalje stizala uredno i obnavljali je. Tako da sam imao dve kartice za isti račun, ali i dalje koristio DINA jer nema čip i PIN, samo potpišem i gotovo....

Sada mi uvaljali ovu, opet nisam tražio, ali nisu mi ukinuli ni DINA ni MAESTRO, jednostavno mi rekla traje dokle traje, i posle ih samo neće obnavljati ... kad istekne, kraj ...

Mada, znajući da se ne zna ni ko pije ni ko plaća, ne bi me čudilo da nastave sve da stižu :) :) :)

Eto, od danas imam 3 debitne kartice vezane za isti račun :) :)

meni je kada sam blokirao dve Maestro kartice (moju i ovlascenu) i kada sam trazio da mi se ponovo naprave - savetnica za stanovnistvo rekla da se Maestro vise ne radi i da mi sleduje Visa.
ajde za moj racun, ali za tu ovlascenu je procedura samo takva - te sam odustao. uzeo sam opet i blokiranu Dinu (ovlascena) koju koristim u kupovini zbog potpisa umesto cipa - i sa njom cu da dizem pare sa bankomata.

ne znam samo koliko dugo traje prenos sa racuna na racun dva fizicka lica u Intesi, ako je nesto kratko - prebacim pare sa racuna na racun i dizem mojom karticom.

e pa super, nisam do sada imao potrebu da prebacujem sa mog na zenin racun i vice versa, ali sada mi to lakse sa android aplikacijom i da nosim samo jednu karticu.

Ne znam da li je bese vec pocelo ili ce poceti ali dosta terminala (oko 80?) bi trebalo da moze da posluzi i kao delimican e-banking Intese! U prevodu najzad ce moci ono sto je vani moglo vec dugo dugo... placanja preko automata, prebacivanja itd.

u kralja milana imas neki komplikovaniji bankomat... koji ima i qwerty tastaturu... verujem da sa tog moze sve :)
meni su interesantniji cash-in automati... to je vec prava stvar :)

inace sinoc, oko 23h nije radio online... 'radi se update sistema, pokusajte kasnije'.. tako da je mozda to odgovor na greske od jutros :)

Da, cash-in bi tek bio pogodak, ali to koliko sam video nije planirano :(

Poslovnica u Delta City-ju je samouslužna. Ja sam jednom platio nekoliko računa, dok sam čekao nešto, ali nažalost, nijedan račun nije imao barkod, što mi zvuči kao super opcija. Loguješ se, staviš bar kod pod čitač i automat sam popuni nalog za plaćanje.

Da li novi online sistem ima mogućnost, kod pravljenja naloga, određivanje datuma kada će nalog biti plaćen, ili mora odmah na realizaciju?
To je još pre nekoliko godina imala Komercijalna, meni je to jako korisno!

Raiffeisen IMA trenutno, cak MISLIM da je imala i ranije - mada moguce da mesam sa ranijim ebankingom za pravna lica.
Intesa nema :(

Gde se sad na Intesa online gleda ko je uplatio novac na moj racun?

Sad kad treci put spamujes temu namerno necu da ti pomognem :)

Pokreni ProcMon (posto filemon ne radi na x64) pa vidi koje ti greske javlja sistem tokom pokusaja logina. (mozda ce IE da javi, mozda Java app)

Mislim na file system greske... podesi da ti PM samo file system prati.

OK podesim da prati samo sistemske greske a sta da uradim sa logom ? I neradi ni u jednom browseru tako da mora biti do Jave.

A kad hocu da odem na Java Cp dobijem gresku:

Untitled_zps52c93cf5.png

@marko, Racuni->Promet.

OK podesim da prati samo sistemske greske a sta da uradim sa logom ? I neradi ni u jednom browseru tako da mora biti do Jave.

A kad hocu da odem na Java Cp dobijem gresku:

Untitled_zps52c93cf5.png

brate mili, digni virtuelnu masinu i iz nje koristi e-banking, nema drugog resenja.
ili nekako ocisti tu java instalaciju potpuno, i instaliraj najobicniju javu i radice ti.

Obrni/okreni, Intesa ne radi bez IE-a :D

Re: Banca Intesa - internet kartica i ostalo..

Za koliko aktiviraju visa inspire? Rekose mi najkasnije 24h.

Juce ujutro podigao i jos nije aktivna. Staru maestro uzeli, ne mogu da koristim kes sa racuna.

Ovlasceno lice moze da uzme karticu tek kad moja postane aktivna pa tek onda ceka svoju aktivaciju.

Napravise mi probleme tek tako :)

Poslednja izmena:
Ja uzeo još onaj dan, i još nije ... a meni ništa nisu uzeli ... Malopre na bankomatu htedoh da dignem i neće ....

Evo proverio sam online, još nije aktivna....

Nazad
Vrh Dno