Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Meni ona nikako, ni paypal ni direktno. Mastercard prolazi i za vece sume ali ona :(

Pa suprotno proporcionalno tome koliko je zgodna ;)
Ako je zgodna - onda je stvar protokola :D

Mene nije pitala za bracno stanje, al za broj mobilnog jeste, tako da ima tu nesto .....

Sta treba tacno od podataka za vadjenje ove kartice (Intesa internet)?
Kako se vrsi uplata na devizni racun i samim tim na karticu?
Da li je moguce bilo ko da izvrsi uplatu na moj racun i karticu osim mene (ovlasteni i vlasnik kartice)?

Za otvaranje kartice potrebno je da otvoris poseban tip deviznog racuna, uz licnu kartu. Kada otvoris taj racun, za njega se vezuje ta Visa Internet kartica koja ti po otvaranju racuna stize u ekspozituru u roku od 2-3 nedelje. Dodjes, podignes i koristis! Koliko para imas, toliko trosis i samo ti kao vlasnik mozes u svakom trenutku da uplacujes na taj devizni i da podizes novac.
Sto se podataka tice, postoji posebna pristupnica koja se popunjava, tako da izmedju ostalih spominje se i pitanje bracnog stanja :)

Hvala na odgovorima.
Da li je moguce da neko drugi uplati novac na taj moj racun?
Na primer brat da izvrsi uplatu za mene kad ja nisam u mogucnosti licno da odem.
Neka punomoc ili slicno?

Sta treba da uradim da mi deblokiraju sredstva. Otkazao sam kupovinu, i prodavac je prihvatio, a novac mi je jos uvek na stanju, ali nije raspoloziv!

Zanima me posto sam maloletan(17 godina) i ocu da otvorim onaj racun za mlade u erste banci... Sta mi je potrebno od dokumenata imam biometrijsku licnu kartu i da li treba da staratelj(keva ili cale) budu prisutni pri otvaranju racuna???

unapred zahvalan, molio bih za brz odgovor....

Najbrži odgovor ćeš da dobiješ u Erste banci.
Čak imaju i besplatan, 0800 broj....

Samo licna karta, jedan od staratalja mada meni nisu trazili nista sem JMBG-a jednog od roditelja i ne prave mi probleme kod dizanja i uplata deviza.

Kad smo vec kod Intesa internet kartice, hteo sam da pitam, da li vas zovu iz banke da potpisete izjavu o poreklu novca koji je dospeo na internet karticu, kao sto to rade ukoliko vam neko uplati novac na devizni racun?

Citajuci po raznim forumima na internetu, dosao sam do zabune.

Naime u nekim postovima se tvrdi da se sa Moneybookersa ne moze prebaciti novac na Intesa internet karticu, jer se sa nje mogu samo trositi sredstva i da samo ja kao vlasnik kartice mogu u banci da uplatim na tu karticu. Nego se sa Moneybookersa novac prebacuje na osnovni devizni racun (302) koji nije vezan za internet karticu.

Sta je tacno?

Hmmm tacno je da mozes sa moneybookersom da radis sta hoces, jer se ljudi toliko trude da pariraju paypalu, al dzabe im :D

Mozes da povuces pare na karticu naravno, a mozes i na devizni ili dinarski racun... Devizni racun ti je vezan za karticu tako da tu nema druge opcije nego da te pare ponovo budu dostupne na kartici :D

Hvala :D

Toliko postova na internetu, pa svak vuce na svoju stranu :D Salim se svako isprica svoj slucaj :D

BTW: u Intesi imas devizni racun koji je vezan za karticu (310) i "obican" devizni racun (302) pa zato neko tvrdi da ne moze da se povlace pare sa Moneybookersa na internet karticu.

U svakom slucaju sad sam dobio odgovor da moze ;)

Meni redovono leze novac sa moneybookers-a i paypal-a na visu internet, posle toga samo online-om prebacim na obican devizni racun.

Ne placa se, odes u banku popunis zahtev za online i dodje ti lib na kucnu adresu posle 10-tak dana.

Otvorio sam u erste banci omladinski racun i rekli su mi da je to dinarski racun i da moze da se placa preko interneta ali se vrsi konevrzacije valuta naravano, e sada me zanima mogu li sa paypal racuna prebaciti pare na tu karticu?

Ne dobija se barem u Sapcu i drugar u BG-u nije dobio. Kada ti dodje na kucnu adresu takodje dobijas i login podatke.

Druze, bez uvrede ili nekakve ljutnje ali veliki broj intesinih "strucnjaka" je nepismen. Svako ima neku drugu informaciju, a LIB se dobija postom.

Nazad
Vrh Dno