Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

dobro si razumeo quality nema odrzavanja samo mora polog 20 eura,ja imam vezan devizni racun za primanja iz inostranstva i mogu reci da su azurniji sto se tice izrade od Intese iako sam ja baksuz cekao 12 dana za karticu :(

Da zaboravio sam da napisem i za tih 20 eura koje sam odmah uplatio.

E sad mene interesuje da li je moguce da se on-line prebacuju pare sa jednog deviznog na drugi devizni racun (sa obicnog na ovaj od kartice)? zaboravio sam da ih pitam za ovo...

Ja tako radim,drzim pare na ovom pa samo kad mi treba prebacim na Virtuon radi sigurnosti.

da li je bre moguce da vi na osnovu kladjenja odredjujete koju karticu cete uzeti? blam...

Da li Viza internet kartica Banke Intese radi na AlertPay-u ? da li je neko uspeo da doda novac sa kartice na AlertPay ? meni izbacuje gresku prilokom pokusaja transakcije :wave:

Podizem temu iz mrtvih vidim da je ovde bilo razgovora o tome pa da pitam.

Interesuje me dali neko od vas zna za ovu viza internet karticu iz banke inteze mogu da vam uplacuju pare.

Recimo odgras neku kocku na internetu platis gore navedenom karticom i daj Boze zaradis nesto dali tu zaradu mogu da ti prebace na ovu karticu ili sa njom moze samo da se placa. tj kupuje.

Sve od navedenog moze ;)

Da li si siguran? ;) Na karticu ne moze niko da ti uplati, pa ni ti sam, vec iskljucivo na devizni racun za koji se ona veze. A i na taj mozes samo ti da uplacujes ili ovlasceno lice po tom deviznom racunu (po zakonu o deviznom poslovanju NBS). Sto se tice uplata iz inostranstva preko loro priliva to nije moguce, jer to je poseban tip deviznog racuna (tip 310) koji ne podrzava tu opciju, vec je potrebno otvoriti klasican avista devizni racun (tip 302) po kom ces moci da primas novac iz inostrastva. Pa onda, kada novac stigne na 302 moci ces, elektronski ili u bilo kojoj ekspozituri, da izvrsis prebacivanje sa 302 na 310.

Siguran, mozes da uplatis sam bez problema i preko online i da skidas novac takodje. Novac leze preko interneta bez problema oko 400-500 eura mesecno i regularno se skida sa kartice ;) (PayPal i moneybookers)

Da li si siguran? ;) Na karticu ne moze niko da ti uplati, pa ni ti sam, vec iskljucivo na devizni racun za koji se ona veze.

Moguće je uplatiti pare na karticu (tj. na račun koji je vezan na nju).

Uplata sredstava se vrši chargeback transakcijama i one do banke stižu kao i obične transakcije kupovine, isplate keša itd... samo što umesto da ti zaduži račun, banka ti uplati iznos iz transakcije.

Transakciju je moguće izvršiti sa bilo kog POS terminala ili payment gateway-a.

To je što se tiče tehničke strane. Moguće je da banka ne dozvoli ovakve transakcije, ako postoji neka zakonska regulativa kojom je to zabranjeno.

Nisam bas siguran da sam sve lepo razumeo, el je neko od vas probao da se kocka preko neta i na koji nacin je moguce da novac koji se zaradi prebaci na neki racun kod nas, ili mozda postoji neka druga kartica ili neki drugi bolji sistem.

Moguce je bez problema skinuti novac, vecina sajtova radi sa moneybookers-om.

Znaci, napravi moneybookers nalog, dodaj karticu odradi verfikaciju kartice i posle samo isplati na taj moneybookers nalog i withdraw :)

Da li si siguran? ;) Na karticu ne moze niko da ti uplati, pa ni ti sam, vec iskljucivo na devizni racun za koji se ona veze. A i na taj mozes samo ti da uplacujes ili ovlasceno lice po tom deviznom racunu (po zakonu o deviznom poslovanju NBS). Sto se tice uplata iz inostranstva preko loro priliva to nije moguce, jer to je poseban tip deviznog racuna (tip 310) koji ne podrzava tu opciju, vec je potrebno otvoriti klasican avista devizni racun (tip 302) po kom ces moci da primas novac iz inostrastva. Pa onda, kada novac stigne na 302 moci ces, elektronski ili u bilo kojoj ekspozituri, da izvrsis prebacivanje sa 302 na 310.
Covjek ti je dobro odgovorio.Ja sam otvorio visa internet karticu kod intese u svrhu kladjenja i morao sam otvoriti poseban devizni racun uz koji sam dobio uputstvo za uplatu na njega jer ti se na devizni racun koji dobijes uz karticu nemoze uplacivati.odrzavanje oba racuna je besplatno_Ovo mozes da provjeris u banci intesa ili probaj na sajtu kladionice da udjes u meni za isplatu pa ces da vidis podatke koje ti traze.

Banka Intesa internet kartica VS Raiffeisen Visa Virtuon
Treba mi za povremenu kupovinu online, nikakve druge mogucnosti me ne interesuju. Bitno je da je prihvataju i da me ista kosta sto manje. Za Raiffeisenovu Visu se placa 20 din mesecno + 20€ pologa, za Intesinu nisam nasao cenovnik. Koju mi savetujete?

Intesa se dobije za 15ak dana i sve je dz samo treba lk.

Da li je bitno da li na racunu imas $ ili €, u zavisnosti da li kupujes u USA ili EU? Mislim, da provizija bude niza :)

nije bitno sta imas na racunu intesa i pp rade konverziju u zavisnosti u kojoj valuti placas

Meni juce rekose u banci, da je bolje da imam $, ako istim placam na netu.

Najbolje držati pare u Evrima a plaćati u Dolarima, zbog razlike u kursevima, tako najbolje prođeš. :smoke:

Ovo mogu samo da potvrdim.Kada god sam plaćao u dolarima bolje sam prolazio nego u evrima (što zbog cene, što zbog konverzije-ali uglavnom zbog oba).

Bez obzira u kojoj valuti uplacujete novac na vas racun,automatski se prebacuje u eur
po aktuelnom kursu,tako da ako uplatite $ bice vam konvertovano u eur.

Ne bih se složio sa ovim. Nemam karticu o kojoj je ovde reč, ali imam više deviznih računa i svi imaju i EUR i USD particiju. Ne znam da li bi se pojavili i GBP da sam uplaćivao funte, ali ove dve valute sam uplaćivao i te particije imam...

U Intezi se ne bi pojavile GPB jer se račun vodi samo po EUR i USD. Ostale valute se konvertuju u navedene.

U intezi imam racun gde su "otvorene" sledece valute

EUR
USD
CHF
GBP

Tako da Gargoyle nije tacno to sto si rekao da je moguce samo USD i EUR

Da, na moje ime i caletov. Ostaju otvorene partije i kada se isplati novac.

Nazad
Vrh Dno