Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Mislim da ne mozes na salteru sa kreditnom. A uz karticu racuna uvek traze i licnu kartu...

3-6 plata je limit, zavisi za koju karticu i za koga. Uglavnom je 3 plate. Amex iz nekog razloga ima veci limit obicno tj. bar je tako moje iskustvo.

Intesa ponekad ima akciju podizanja gotovine na bankomatima bez provizije po mesec dana.

slatkisi , covek je pitao za kreditnu karticu, a sa njom ne može. A tek ovo na šalteru druge banke ... mislim ...

9.12. u tarifniku - sa svim mogucim karticama BIB moze izgleda. Nikad nisam probao jer zasto da placam ali kazu da moze :) Nije to nista cudno.

Zato što ako zovem može se desiti da mi ne kažu sve detalje.
Zato što ovde mogu dobiti odgovor na osnovu iskustva.
Zato što se ova tema zove ...internet kartica i ostalo.
Zato što mi je ovako lakše.
Zato što nemam vremena, ni volje da čekam na operatera/slobodan šalter u banci za par pitanja.

Naprotiv, moje iskustvo je da kad im posaljes pitanje ili primedbu preko forme sa sajta, odgovaraju u jako kratkom roku i poprilicno se potrude da ti bude jasno to sto si pitao.
Takodje nema razlike izmedju onoga sto su mi tu rekli i stvarnosti :)

Koliko god da su im poslovnice poslovicno pretrpane, ovaj deo support-a im funkcionise ok.

To u inostranstvu? A ovde?

Moze, mada ne znaju izgleda salteruse to. Uvek cimnu da se ide na bankomat. (koji barem u 5 poslovnica u km oko mene su uvek sa manje guzve nego salter)
Inace, druge banke naplacuju SVOJU proviziju obicno, nezavisno od ove koju Intesa naplati. Na bankomatima je to ponegde ukljuceno ali negde ima dodatni trosak.
U Dubaju recimo bankomat City Bank-a naplacuje 1.5$ fixno po podizanju.

Poslednja izmena:
Zbog cega ne mogu preko menjacnice u okviru intesa online, da prebacim sa internet kartice par evra na tekuci racun? :S:
Izbacuje mi Greška!!! Nije dozvoljen menjač između ovih partija!

Moraš prvo da prebaciš evre na tekući, na EUR partiju ... pa onda kad su na tom računu, sa EUR partije na DIN partiju kroz menjačnicu. Ako imaš HIT.

Kako da prebacim eure sa EUR tekuceg racuna na internet karticu??

Ovde neki očito niti čitaju o čemu se pisalo niti znaju koju karticu koriste.

Dovoljno je otičo na sakt i pogledati šta piše http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=451

Banca Intesa Internet kartica je debitna platna kartica iz Visa programa platnih kartica, namenjena za plaćanje roba i usluga putem interneta. Ovu karticu nije moguće koristiti na POS teminalima i bankomatima i iz tog razloga se izdaje bez PIN koda

Pa čekaj,imam Hit tekući račun i Inteza internet karticu,na tekućem imam dinarski i devizni račun,kako sada sa deviznog da prebacim pare na internet karticu,da li je to uopšte moguće ili moram da idem u banku i direktno da uplaćujem eure na internet karticu?

Ako tebe mrzi da uradis search kako treba, nas jos vise mrzi da ponavljamo na svakoj strani.
Ako ne umes da uradis search kako treba, nauci. Nas jos vise mrzi da te ucimo :)
Ako nije nijedno od ova dva... ja sam se onda vratio iz buducnosti i znam sta je bilo napisano na svih 131 strana koje jos uvek ne postoje :D

Mogao bi neki MOD ove FAQ (fak ju bas :D) da stavi u prvi post :D

Vala baš :D da se ne mučimo ovako :))))

Razumem i vas koji stalno pitate isto, jer Search foruma je neprilagodjen potrebama - u stvari ja nikad ne nadjem preko search-a sta mi treba osim kad trazim po korisniku (username).
Za pravu pretragu Google: "treba mi OVO site:forum.benchmark.rs"

Ali shvatite i nas koji cesto pratimo neke teme, trebamo biti roboti da ne popi*dimo koliko puta se nesto ponovu u roku od 24h cak :(

Pivce za živce?:bottle:

Izbacuje mi grešku kad hoću sa deviznog da prebacim na rč visa int kartice.

Postavicu svoje pitanje ovde posto ne mogu da pronadjem odgovarajucu temu.....

Da li je neko upucen da li se prilikom online placanja racuna putem Internet homeb@nking servisa Postanske stedionice, koristeci njihov token, placa provizija na te racune?

Poštanska štedionica je odmah iza ugla ;)
Šalu na stranu, ne znam stvarno.

Ja kad plaćam sa MobiBanka poštanske, 10 dinara je provizija .... za račune i to .... Juče sam prebacio 22000 dinara, 55 dinara provizija .. nije mnogo.

visina provizija zavisi od vrste racuna: Hit ili obican.
ako je Hit - provizija se placa 30din posle 5og racuna (ovako je bilo ranije, vec duze vreme nemam miniCD pa placam preko Intesa Mobi)
ako je obican - provizija je 50 din ili 1% od racuna, vec sta je vece
Intesa Mobi - provizija se placa 30din posle 5og racuna (posto je HIT racun)

Onda prebacite MOJ post u temu o poštanskoj :D

ne radi prebacivanje sa deviznog na račun visa internet kartice:

1. Plaćanja -> Prenos -> Greška!!! Nije dozvoljen prenos između ovih partija!
2. Kartice -> Uplata na karticu -> Prenos na: Izaberite... -> nema šta da se izabere

može li neko da potvrdi?

Nazad
Vrh Dno