Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Stigla mi kazna neka za prekoracenje brzine pa me sad zanima kako mogu da je platim preko Intesa Mobi aplikacije?

Kada odaberem sifru 289 - transakcije po nalogu gradjana i promenim svrhu uplate na ono sto mi pise na uplatnici, izbacuje mi gresku kako nije moguce odabrati tu sifru za transakciju.

Da li izabrati 253 - Uplata javnih prihoda izuzev poreza i doprinosa po odbitku ili jednostavno izabrati 289 i ne promeniti svrhu uplate? Kapiram da je poziv na broj ono sto je bitno, a ne sta stoji kao svrha uplate

253 sve takse mupu pa i kazne verovatno

Sent from my MI 5s using Tapatalk

u komercijalnoj može i 289, doduše ne prekoračenje nego upotreba mob. telefona tokom vožnje, 2500rsd u prvih 8dana...

Proslo sa 253

Kako da saznam IBAN za intesa karticu? Pise da treba da ima 22 cifre a intesa inspiron racun ima samo 6-7 cifara.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Пре пар дана сам регистровао картицу на пејонир али сам откуцао број рачуна са оне папирне картице што је дају пре инспирон картице. Да ли је то исти рачун,повукао сам одмах са пејонир рачуна паре на тај рачун али их нигде нема.

Kad si dobio karticu morao si dobiti i papir gde ti pisu IBAN, SWIFT itd.

Нисам добио. Је л је на оној жутој безвезној картици што дају док не стигне нормална картица исти рачун као и рачун када стигне картица? На пејониру ми се завршава рачун 0679 а на интеса рачуну пише 7406

IBAN ti RS35<BRRC>, gde je <BRRC> broj racuna u CELOSTI (dakle 160-xx...xx-yy u slucaju Intese).
Mislim da Hit racun nije devizni za prilive, tako da ne znam dali mozes na Hit racun (na tekuci sigurno ne mozes :)).

Pozovi call centar i proveri.

IBAN ti je na kartici deviznog racuna (onaj plastificirani kartoncic).

Imaš na plastificiranoj kartici za devizni račun a i alfa ti je rekao RS35-pa broj deviznog računa

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Са те пластифициране сам и унео,али кад уђем на интеза налог мени пише да ми је други број рачуна. Није ми исти број рачуна на тој пластифицираној и на интеза сајту.

Koji racun ti imas uopste?:) Koji si dao, koji si upisao?
Koje su ti pocetnih 7 cifara? Prve tri su sigurno 160 (to je Intesin kod banke), i 4. ti je skoro sigurno 5.
Ako je 160-5100 to je Hit racun (mozda ima i nekih drugih kodova za Hit)
A onda imas 5130, 5430 (1 - Beograd, 3 - Nis, 30 - devizni avista racuna)
5133 - orocen devizni, Beograd.
Mislim da samo 5x30 mogu da primaju doznake (SWIFT). Ne verujem da Hit moze, ali bolje pozovi call centar i pitaj.

Otvorio sam devizni racun i uzeo visa Inspiron karticu. Jeste,pocinje sa 160 a 4 broj je broj 5. Broj racuna sam uneo sa one plastificirane kartice.
Inace sta god pokusam da uradim ba sajtu inteze javlja mi gresku da nemam autorizaciju. Tako da ne mogu da aktiviram ni inteza mobi.

Inspiron ne postoje, Inspire je kartica.
Devizni i Inspire kartica nemaju veze jedno sa drugim. Devizni je (a-vista) devizni, samo za valute. Inspire je za tekuce racune. Ako je obican tekuci, onda nema EUR partiju i nikakvi prilivi sigurno nisu moguci.

Ako je HIT racun, mozda mogu prilivi u EUR, ali u ostalim valutama nisu moguci sigurno.

Ako si upisao iban kao RS351605100xxxxxxxxxxxxxxx, a nemas Hit racun, ili ne primas EUR, sigurno nece proci. Ako je Hit racun, mooozda prodje, bolje zovi call centar da proveris.

Ako si upisao RS351605x30xxxxxxxxxxxxxxxx (nisam tacan x-eva napisao mozda), na taj racun mozes primiti sigurno novac. Moze se desiti da si pogresio intermediary banku, ili je nema, ali to nece praviti problem da novac ne stigne, mogu samo drugaciji troskovi biti, ili duze da traje.

Ako si upisao sa ZUCKASTE plastificirane kartice, to je obican/hit racun, NIJE devizni. Za devizni su PLAVE plastificirane kartice.

Ako nisi upisao RS35 pre broja racuna, onda nece proci.

Izvinjavam se,kartica je Visa Electron,racun je devizni. Ukucao sam Iban rs35160513xxxxxxxxxxxx.

A ciji PP imas? Posto nas PP ne mozes povezati sa nasim deviznim.

Zezas me? Srpski PP. Svi pisu da koriste visa electron za podizanje novca sa PP.

Visa Electron - ali ne devizni racun od Vise Electron :)

Znaci vezujes tu kreditnu karticu (16 cifara, zelena) na PayPal. Obavezno imaj 20-ak eur na racunu tokom povezivanja. A barem +5%+10e vise od iznosa koji placas.

Povlacenje ide lako.

BTW, procitajte od njegove prve poruke na ovu temu do ovde - takvi su prosecni razgovori u call centru banaka :)

Ja cu da spojim zelenu karticu na PP, Iban sam otkucao sa one plastificirane na Payoneer da vih povukao 50$ na karticu da imam da je aktiviram na PP. Ali proslo ne 6 dana a pare nisu legle.

Aha, to nije pedugo. Sa Payomeera moze. Ali neisplativo je na racun.

Tu karticu hocu za PP,povukao sam sa payoneera neki novac da bih mogao da je aktiviram. Za payoneer koristim njihovu karticu.

Imam problem sa placanjem viza internet electron karticom na aliexpresu,ne znam u cemu je problem?Para ima na racunu kartice duplo vise nego sto treba 53 evra ukinuo sam limit za visinu racuna prilikom placanja.Do sad sam kupio gomilu stvari i nisam imao problema prilikom placanja,da li ko zna u cemu je problem?

Znaci banka je postanska stedionica,placao do sad skoro bez problema ovom karticom http://www.posted.co.rs/visa_internet.html,i sad nece.Para ima i limit je 0, tako pokazuje na mobibank aplikaciji.Pare sa bankomata skidam bez problema kao i placanje karticom po radnjama samo sad nece na aliekspresu,nece ni na gearbestu itd kaze problem je u banci 4 dana proslo i dalje ne mogu da izvrsim placanje?Tema je bas duga a preko google-a ne mogu da nadjem odgovor na isto pitanje.

Poslednja izmena od urednika:
Verovatno ces morati da kontaktiras banku da oni utvrde u cemu je problem, ako uopste postoji neko strucan u toj PS.

Imam problem sa placanjem viza internet electron karticom na aliexpresu,ne znam u cemu je problem?Para ima na racunu kartice duplo vise nego sto treba 53 evra ukinuo sam limit za visinu racuna prilikom placanja.Do sad sam kupio gomilu stvari i nisam imao problema prilikom placanja,da li ko zna u cemu je problem?

Znaci banka je postanska stedionica,placao do sad skoro bez problema ovom karticom http://www.posted.co.rs/visa_internet.html,i sad nece.Para ima i limit je 0, tako pokazuje na mobibank aplikaciji.Pare sa bankomata skidam bez problema kao i placanje karticom po radnjama samo sad nece na aliekspresu,nece ni na gearbestu itd kaze problem je u banci 4 dana proslo i dalje ne mogu da izvrsim placanje?Tema je bas duga a preko google-a ne mogu da nadjem odgovor na isto pitanje.
Знаш да мораш имати минимум 20 евра на рачуну послије плаћања?Можда ти је деактивирана картица,а можда је нешто око овог увођења 3Д плаћања од 15. јануара.Јеси ли ишта плаћао послије промјене лимита(можда 0 није неограничено)
Можда имаш резервисана средста итд.Све је можда али тешко је рећи тачно.

Sumljam da je opet u pitanju limit ili ova zaj..ancija placanja od 15.01.18.Nista hvala na odgovorima...reko da nije imao neko slican problem.Nema mi druge nego da opet smaram ove u poslovnici ps a i oni mene jer se ceka po sat vremena u redu.

U poslovnici nijedne banke ne ocekuje pametan odgovor za takva pitanja :( To jedino u RFu sam imao iskustvo da iako ne znaju nesto komplikovano, znaju koga da pozovu i saznaju. Ali to je izuzetak vredan, a ne pravilo.

Bolje pozovi call centar, pre ce oni nesto znati. I probaj da podignes limit na 100.000 recimo, cisto da probas. Dalje od toga - niko ovde ne koristi PoSted ako nije osudjen na nju :(

Narode, koja je kartica najpovoljnija za internet placanja tipa ebay aliexpress? Kakvu su troskovi same kartice?
Raiffeisen sam korisnik, video sam njihovu karticum nesto Visa Virtuon, ali mi se ne svidja to sto moram da stavim 20e na nju koje ce da krte ko buva na q...

Hvala unapred..

Intesina Visa Electron ili Internet (po meni zgodnija Electron, ali uz Internet odmah dobijas 2 racuna da odvajas novac), ako ti je bitno da bude Visa (za povlacenje sa PayPala i slicno).
MTS ili Telenor Banka MasterCard ako ti je nebitna viza. Jeste da kostaju 500 din da se izdaju, ali je to na 4 godine, i imas najbolji moguci kurs kada drzis evre na racunu. uz TB MC mozes i da uplacujes na bankomatima, i taj komfor je pravi komfor kada treba sitno da uplacujes samo za online placanja ponekad.

Nazad
Vrh Dno