astan
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.04.2006
- Poena
- 349
Vidim da ovde mnogi brkaju babe i zabe!
Plata je tolika kolika je!
Ako ti se ne svidja, idi u drugu firmu, u inostranstvo, vrati se u Srbiju, ili zapali cigaretu.Ma radi sta oces, bre!te price, "It je podcenjen" ovo - ono, nemaju veze s mozgom.To se odnosi na sve grane ne samo na IT.
A takav (socijalni sistem razmisljanja) je ostao od "Juge", s...erem se na jugu i Tita i sve ostalo sto nam usadi takav sistem razmisljanja!
Zato sada postoji armija onih koji cekaju da im drzava ili firma ili lutrija pruzi nesto!Nezadovoljni, apaticni, opstruirajuce nastrojene individue kojima je plata nije dovoljna a obzirom na vrednost smatram i preplaceni su!
Nema sanse da neko ima manju platu nego sto zasluzuje!
Svi ovde imaju onoliko para koliko zasluzuju, jer ako su podplaceni, a i dalje rade za tako malo, onda i ne zasluzuju vise iz drugih razloga (karakternih) i obrnutni koji su vezom dobili lovu su se izborili za takvu kombinaciju dok si ti gulio knjige i ucio on je radio na necem drugom (uvlacenje u b...ulju) i on je stekao lovu ti nisi!
Moje iskustvo:
Ja sam poceo da radim za 19.000, pa sam rekao sefu:Sefe meni daju 32.000, glupo je da idem jel ja vise trebam vama nego vi meni.On da 32.000.Posle par meseci novi posao, ko ce -niko nece, evo ja cu!Odradim posao.Sve vreme bez obzira na posao koji imam idem na razgovore i javljam se na konkurse (i sada posle pet godina na sve se javljam). Dobijem ponudu za 45.000 da predjem odem opet kod njega i kazem mu (i jos gomilu drugih stvari) on da 50.000. Sada sam na 70.000 i do kraja godine moram doci do 1000€:Moram!
Nikavu vezu nisam imao!
Nikakva poznastva!
Nista!
samo zelju da se borim i da dokazem da mogu i da sam najbolji izbor za poslodavca!
I dosta kukanja o tome kako je ovde lose!
Pa jel vama jasno da se ovde formira trziste:Sada je sansa za sve da u nedostaku kadrova i mladih sposobnih ljudi uz isti napor ostvarite duplo brzi napredak nego bilo gde u EU!
Rad bre, herc, udri u vugla, padni ustani obrisi prasinu, kreci ne osvrci se!
Svidja mi se kako razmisljas samo nemoj da preteras, nije bas sve tako crno belo. Ti si u principu suprotnost od vecine kojoj je uvek drugi kriv za sve, po tebi sam si zasluzan za sve sto postignes i sam si kriv za sve sto ne uspes da postignes. Istina je negde u sredini. Zelim ti puno uspeha u zivotu, samo napred.