wiz011
Guest
- Učlanjen(a)
- 18.12.2004
- Poena
- 440
Jel' to bila konstatacija ili savet za rešavanje problema? :dI onda dodje treci sa "sve su to g**na, muka mi je od svega, pobicu sve njih, pa sebe" (kao ultimate resenje).
Jel' to bila konstatacija ili savet za rešavanje problema? :dI onda dodje treci sa "sve su to g**na, muka mi je od svega, pobicu sve njih, pa sebe" (kao ultimate resenje).
Mislim da odavde nije otisao samo onaj ko ili nije imao mogucnosti i hrabrosti, ili je bio ludo vezan za nesto i pored svega ostalog...a sto ne odete preko svi vi strucnjaci pa unovcite svoje znanje, tamo preko je sve bolje, tamo preko svi vas vole. Afirmacija i sve ostalo ceka vas. Pa nadjes posao lepo i odlozis govnjive motke i drugi alat za okopavanje i manes se prepucavanja i odete tamo gde ce vase potencijale iskoristiti do maksimuma.
kolike prosecne plate imaju "najobicniji" serviseri u ns-u i bg-u?
hoces da kazes kako svako moze dobiti green card, samo da trazi. tako nas svi vole da nas prihvataju oberuckeNe mislim da ti treba nesto od mogucnosti, vize i put ne kostaju toliko da nisu moguci.
Pre ce biti da ljudima fali hrabrosti i vere u sebe, a kako je najteze priznati da je nesto "do tebe" onda ostaje samo da se se preklinje sudbina, kritikuje i samosazaljeva. Naravno, uz obavezno pljuvanje po onima koji su uspeli, preko veze naravno, drugacije nije moguce.
hoces da kazes kako svako moze dobiti green card, samo da trazi. tako nas svi vole da nas prihvataju oberucke
zasto svaka internacionalna kompanija ima fabrike u zemljama treceg sveta?
Uh sto bih voleo da je zaista tako lako.Ne mislim da ti treba nesto od mogucnosti, vize i put ne kostaju toliko da nisu moguci.
Pre ce biti da ljudima fali hrabrosti i vere u sebe, a kako je najteze priznati da je nesto "do tebe" onda ostaje samo da se se preklinje sudbina, kritikuje i samosazaljeva. Naravno, uz obavezno pljuvanje po onima koji su uspeli, preko veze naravno, drugacije nije moguce.
Vidi ovako Dukso... Pre svega, ja veoma dugo nisam mogao nigde da odem. Duga je priča zašto je bilo tako, a i nije za ovaj forum. Sad sa svojih 40+ stvarno nemam želju da bilo gde idem "trbuhom za kruhom" (ne znači d ane bih otišao ako bi iskrsla neka povoljna prilika).a sto ne odete preko svi vi strucnjaci pa unovcite svoje znanje, tamo preko je sve bolje, tamo preko svi vas vole.
Šta bre da ispliva ako je od 600 zaposlenih žena koja je najveći ***** postala šef jednog od najvažnijih sektora, o čemu ti pričaš?znanje mora da ispliva ako je praceno ambicijom
hoces da kazes kako svako moze dobiti green card, samo da trazi. tako nas svi vole da nas prihvataju oberucke
zasto svaka internacionalna kompanija ima fabrike u zemljama treceg sveta?
nije, ali zasto ako vec biram ne izabrati Ameriku. zar nije bolje (lupam cifre) 10k$ za isti posao u Americi nego 5k$ u Holandiji ?A amerika je jedina opcija i to bas preko lutrije ?
http://www.engineersalary.com/nije, ali zasto ako vec biram ne izabrati Ameriku. zar nije bolje (lupam cifre) 10k$ za isti posao u Americi nego 5k$ u Holandiji ?
a sto ne odete preko svi vi strucnjaci pa unovcite svoje znanje, tamo preko je sve bolje, tamo preko svi vas vole. Afirmacija i sve ostalo ceka vas.
Ne mislim da ti treba nesto od mogucnosti, vize i put ne kostaju toliko da nisu moguci.
idi na sajt recimo FBI-a pa vidi kolike su plate.
Koji crni 10k
Nije sve u plati.nije, ali zasto ako vec biram ne izabrati Ameriku. zar nije bolje (lupam cifre) 10k$ za isti posao u Americi nego 5k$ u Holandiji ?
Ajde konkretno pitanje, da li moze da se uspe u zemljama EU samo sa znanjem engleskog, recimo ode neko u Austriju a ne zna rec nemackog?
Ja ne kontam, pa zar niko nije provalio da je covek sarkastican? I potpuno u pravu! Jedna zemlja ne reshava problem svoje nezaposlenosti (u ma koliko malom broju ona bila), tako sto zaposljava stranu radnu snagu. Vec sam ranije u ovoj temi rekao kako u canadi zovu istocno-evropske doshljake.
da ali nije posao IT strucnjaka da objasnjava vlasniku firme (direktoru) zasto ga je ovaj zaposlio, firma zaposljava IT strucnjake valjda zbog bolje produktivosti, a ne zato sto to vide u susednoj firmi, pa kao sto i mi ne bi imali kompjutere. Valjda direktor firme zna neke osnovne stvari o biznisu i pomoci IT u svakodnevnom poslovanju firme, koja ce dovesti do veceg prihoda. I ako zna da ce taj sektor pomoci u boljem poslovanju, to treba da se i plati.
Nije sve u plati.
U Evropi su porezi na plate veci nego u USA, ali su zato veca i zdravstvena i socijalna zastita. Zatim nacin zivota, mentalitet,... Postoji dosta razloga zasto bi neko odabrao manju platu u Evropi nego vecu u USA. I obrnuto, naravno. Sve zavisi od osobe do osobe.
Ajde konkretno pitanje, da li moze da se uspe u zemljama EU samo sa znanjem engleskog, recimo ode neko u Austriju a ne zna rec nemackog?
I da mozete slobodno da promenite naziv teme u kako uspeti u IT-u... o platama skoro i nije bilo reci...
Sad mi dodje krivo sto smo u osnovnoj imali neku glupacu, koja je pola vremena provela na porodljskom, pa su zamene dolazile svakih par meseci sve gore od gore... mogao sam bar tu da naucim Nemčki... ako nista... samo još jedan prilog tome kako nam je glup obrazovni sistem...Može se preživeti pod uslovom da priroda posla zahteva komunikaciju sa malim brojem osoba koje se isto tako pristojno koriste engleskim (kao što je npr. pisanje koda za računarom 8h dnevno).A veoma je preporučljivo znati,jer ako ne razumeš šta oko tebe pričaju,ako si strašno ograničen u komunikaciji,ti si samo 1 vanzemaljac,a vazemaljcu je, između ostalog, strašno teško da se predstavi u najboljem svetlu i bori za svoja prava. Ako te zadesi da se zaposliš u zemlji čiji jezik ne poznaš,svakako je učenje istog prvi prioritet.
Obrazovni sistem nam je grozan... Ja sam formalno nemački učio 14 godina. Ej, trebalo bi da pričam bezmalo kao Nemac. A u praksi je bilo: ove godine jedan program, one godine drugi... Pa većina škola u Bg nije imala nemački, pa polažeš ispit na kraju (i puste te), pa na faksu pretežak program za nekoga ko de facto u srednjoj školi uopšte nije imao nastavu nemačkog...pa su zamene dolazile svakih par meseci sve gore od gore... mogao sam bar tu da naucim Nemčki... ako nista... samo još jedan prilog tome kako nam je glup obrazovni sistem...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari