Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene zanima kada Panasonic izbacuje modele za sledeću godinu.

Mozda naslednik x10 dobije neopdp panel?

Samsung 50B650 kosta 144.999 dinara zvanican cenovnik STAV uvoznik. Mada mislim da moze da se nadje za 120000 ali se treba jako potruditi i isto ide preko narucivanja.

Da li postoji nacin da se ukloni banding sa LCDa? Pojavio se posle nekih godinu dana na mom Samsung LCDTVu, jako je izrazen i prilicno me nervira... Verovatno je odgovor negativan ali rekoh da pitam za svaki slucaj. Inace, posle nekog vremena je takodje krenuo da se javlja i IR nakon bukvalno dva minuta staticne slike pa TV vise ne koristim kao monitor.

Sto se teme tice, sa druge strane sam prezadovoljan proslogodisnjom 720p Panasonic plazmom. Malo mi smeta phosphor lag ali osim toga je fenomenalna, ironicno za razliku od LCDa ne dobija IR i slika je daleko bolja koji god materijal da se pusta.

i ja sam kod jednog drugara gledao VIVAX LCD TV sa gomilom image retentiona, pravougaonici neki (vjerovatno prozori iz win-a). Toliko o LCD-ima :)

Samsung ima u ponudi od low end do high end uredjaja.
Koji je tvoj LCD konkretno model?

HITNO HITNO HITNO! :)

ok, stigao mi G10, woo hoo! Nego, prije nego sto zaista sjednem i odgledam neki film, primijetio sam da je page tearing jako izrazen, narocito na brzim scenama... Koji je fix, probao sam MPC i KM Player, ne pomaze. Cini mi se da je neko pomenuo MPC home theatre edition, tako nesto, ali kad sam ga bio ubacio na lap top, poremetio mi je sva podesavanja za obicni MPC, izgubio sam titl, a nema ga u add/remove programs, pa ne mogu da ga deinstaliram :(

Dakle, ovo mi je, naravno, bas HITNO HITNO HITNO! :cigar:

Poslednja izmena:
До пре 2 дана сам имао Samsung 37A656,купио сам га још у фебруару,од тада је трипут био на поправци и однео сам га и четврти.На сервису је до сада био два и по месеца.Отишла му је нека тахо плоча или тако нешто.Знам само да неће да ми замене па то ти је.Купљен је у Техномаркету.Тако да сам мало гледао по форуму и данас ишао да видим плазму Samsung 42B430 и могу рећи да сам одушевљен приказом боје у односу на лцд,али ми онда приђе продавац и рече да јесте он добар али за пет година има да ми избледи слика.Наравно,само се надам да ће ми дати да заменим тв и да узмем ову плазму без обзира шта прича овај. :banana: :banana:

Koliko se secam, zakonski imaju odredjeni rok da poprave ili moraju da ti vrate novac ili zamene za nov uredjaj.

Да али је први пут био 15 дана,други пут 40 дана и трећи пут 15 дана.Сада не знам још колико ће га држати четврти пут.

Imaš 2 godine garancije, na sreću.

Не него једну.Због тога сам и писао рекламацију и они су се потписали на тај папир па чекам мало па да одем у тржишну,јер задњи пут када су преузели тв вратили су га без гаранције и фискалног којег сам им дао и кабла за струју.Гаранцију и рачун су вратили после 10 дана а кабл сам морао сам да купим јер ми они нису вратили.Наравно да сам се бунио и тражио да ми замене уређај али они из BG electronic-ка неће ни да чују.Само ми је криво што када сам га купио у фебруару цена му је била 94000 а после три месеца је пала на 80000 колико је и даље.

Тако да сам мало гледао по форуму и данас ишао да видим плазму Samsung 42B430 и могу рећи да сам одушевљен приказом боје у односу на лцд,али ми онда приђе продавац и рече да јесте он добар али за пет година има да ми избледи слика.

Ko jos obraca paznju na to sta pricaju prodavci..

Samsung ima u ponudi od low end do high end uredjaja.
Koji je tvoj LCD konkretno model?

Model je 27S71B i low end je, kupljen je u martu 2007 jer sam zeleo HDTV uz PS3 od prvog dana. Veci i bolji televizori (32" 720p) su tada bili preko 100k.

Nisam znao da se pod low end podrazumeva da ce posle godinu dana koriscenja biti neupotrebljiv. I Panasonic PV8P plazma je entry model pa i dalje radi kako treba.

Znaci, ne postoji nacin da se ukloni banding?

Na žalost to je jedan od najgorih modela ikada napraveljnih.

Pa zato što to svi kažu. A i po servisima je bilo najviše tog modela (nevezano za dijagonalu)

elem, bas danas od svih dana sam imao gomilu poslica da pozavrsavam, ali sam se uvece pozabavio sa mojom novom G10 50" plazmicom :D Kakav monstrum, pa jos uparen sa z5500 (ko sto mi neko rece, sad kad imam pravi kucni bioskop, mogu i ulaznice da naplacujem :) ). Sredio sam i onaj problem sa picture tearingom: po Nanijevoj preporuci, odmah sam ga stavio na 24Hz (moguce da je automatika prvo to postavila na 50Hz), ali tek na 60Hz je slika bila kako treba i ni traga od tearinga... Gledao sam neke HDTV i Blu Ray ripove, i veceras ono sto sam cuvao vec neko vrijeme za prvi dan kupovine plazme: novi Star Trek u 1080p i HD koncert Depeche Mode :)

Zamjerke? Slika je drasticno bolja kad se zamraci soba, ili (za pesimiste) prilicno losija u osvijetljenoj sobi. Ali, i CRT i LCD izgledaju bolje u mraku, samo G10 zbog ogromne dijagonale prije svega ima mali problem sa refleksijom...

elem, bas danas od svih dana sam imao gomilu poslica da pozavrsavam, ali sam se uvece pozabavio sa mojom novom G10 50" plazmicom :D Kakav monstrum, pa jos uparen sa z5500 (ko sto mi neko rece, sad kad imam pravi kucni bioskop, mogu i ulaznice da naplacujem :) ). Sredio sam i onaj problem sa picture tearingom: po Nanijevoj preporuci, odmah sam ga stavio na 24Hz (moguce da je automatika prvo to postavila na 50Hz), ali tek na 60Hz je slika bila kako treba i ni traga od tearinga... Gledao sam neke HDTV i Blu Ray ripove, i veceras ono sto sam cuvao vec neko vrijeme za prvi dan kupovine plazme: novi Star Trek u 1080p i HD koncert Depeche Mode :)

Zamjerke? Slika je drasticno bolja kad se zamraci soba, ili (za pesimiste) prilicno losija u osvijetljenoj sobi. Ali, i CRT i LCD izgledaju bolje u mraku, samo G10 zbog ogromne dijagonale prije svega ima mali problem sa refleksijom...

hvala na utiscima... kada prodje jos koji dan podeli jos kakvu info sa nama... :D

DM u HD!!! qllll!!! je l' to onaj snimak koncerta iz milana koji je isao na HBO ili neki noviji? Novi Star Trek je qlll too! ;)

to sto ti je slika trenutno mnogo losa u osvetljenoj sobi jeste zato sto verovatno drzis kontrast i brightness na pola kako bi se plazma razradila(prvih 200 sati)... kasnije ce biti malo bolje, ali da je poznato da su plazme bolje u tami to svi znamo. :D

Poslednja izmena:
A sta ces, kad sam sa tog koncerta odslusao "Home" na G10 i Logi Z5500, u mojoj novoj kucici slobodici, malo me steglo i zamaglile se ochi :d To je taj koncert iz Milana, ne znam da ima neki drugi, a da je HD. I odlican je koncert! :) A novi Star Trek, pa 'nako, nisam se nesto odusevio, ali trazio sam za prvi dan nesto sa dosta spec. efekata i eksplozija i sl (zbog zvuka, koji se naravno malo navije) :)
BTW, nisam ga ni gledao nesto mnogo u osvijetljenoj sobi. A mogu da postavim slike poredjenja 2232BW i G10 u clone mode, da se vidi razlika u velicini, ali i u samoj slici. Boje su sasvim drugacije, sto se vidi jos od windows logon screen-a :)
Za brightness i contrast, podesio sam ih po preporukama sa hdtelevizija...

A sta ces, kad sam sa tog koncerta odslusao "Home" na G10 i Logi Z5500, u mojoj novoj kucici slobodici, malo me steglo i zamaglile se ochi :d To je taj koncert iz Milana, ne znam da ima neki drugi, a da je HD. I odlican je koncert! :) A novi Star Trek, pa 'nako, nisam se nesto odusevio, ali trazio sam za prvi dan nesto sa dosta spec. efekata i eksplozija i sl (zbog zvuka, koji se naravno malo navije) :)
BTW, nisam ga ni gledao nesto mnogo u osvijetljenoj sobi. A mogu da postavim slike poredjenja 2232BW i G10 u clone mode, da se vidi razlika u velicini, ali i u samoj slici. Boje su sasvim drugacije, sto se vidi jos od windows logon screen-a :)
Za brightness i contrast, podesio sam ih po preporukama sa hdtelevizija...

samo uzivaj... zato si to sve i nabavio :beer::beer::beer::beer::beer:

slike i jos utisaka kada stignes...

evo ja sam vec na 165 radnih sati i vidno se primecuje da je prikaz slike malo bolji nego u pocetku,ne zna sta je ali bolje je :)

@nucleuswizard

Jesi ti platio taj tv ili dobio za dzabe? Odmah im preti inspekcijom da ti daju novi tv, ako nece prvo procitas ovde na forumu malo o zakonu, nadji preko search-a, zatim zovi trzisnu i sa njima sredi za novi tv, a ovi neka placu posle kada pored novog tv-a, budu morali i kaznu da plate.

@gvlada

Koliko se secam, zakonski imaju odredjeni rok da poprave ili moraju da ti vrate novac ili zamene za nov uredjaj.

Nema tu ili, imaju 7 dana da utvrde kvar, posle toga ide novi uredjaj, pare ili popravka po zelji. Au bre pa stoti put vec isto mora da se pise...

Na to sam i mislio, po zelji popravka, zamena ili novac.

Dobro je, ja sam onda lose protumacio tvoj tekst, sorry.

Ali super su ovi prodavci, kako oni misle da sa najavljenim novim zakonom rade kad ne mogu ni u ovaj da se uklope meni nije jasno uopste.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno