Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Elem hteo bih postaviti pitanje u vezi ovog Philipsa ako je neko ikada imao priliku da ga vidi ili koristi cini se dobat LCD ima na popustu za 1200$cad a bio je 1800$.
Model je 47PFL5704D/F7 ajde pa se javite: http://www.consumer.philips.com/c/televisions/5000-series-47-inch-class-full-hd-1080p-digital-tv-47pfl5704d_f7/prd/us/
mislim da ti je vec neko objasnio da modele koje ti nalazis u Kanadi i USA mi uopste nemamo u Evropi, tako daaaa...
@joriq

Ja sam uzeo ovaj i odlican je http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9015115

Imas isti takav od 3m. To je ako ti treba dvi-hdmi. Ako ti treba hdmi-hdmi uzmes ovako nesto i vozi http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9000971. Pakomova radnja ima sigurno kod tebe u Podgorici.

zamisli, nemamo Pakom :D Kod nas, AFAIK, Pakom radi samo veleprodaju, ali mogu da se raspitam ko radi maloprodaju. Nadjoh neke c-box ili tako nesto, 15€ 5m, navodno pozlaceni konektori, izgleda pristojno na prvi pogled... Ako TV stigne u petak, kao sto je najavljeno, uzimam taj, ako bude sledeci petak, obici cu jos neke radnje...

"Da dodamo malo zabave kad smo vec kod skupih kablova, procitajte customer reviews za ovaj Denon AKDL1 Dedicated Link Cable http://www.amazon.com/Denon-AKDL1-De...tBy=popularity"

Ima stvarno epic odgovoraovaj sa Al Goreom je najboljii. Al što je najgore ima sigurno ljudi koji će iskrcati 500 usd za ovo.

Poslednja izmena:
@Gizmor

Idi bre,brzo pisete svi.To je bilo za vladavinu.Inace ti vec imas kabl koji ima propusni opseg od 340MHz :p

Ljudi u pravu ste tako je,nema razlike,daj nesto veselo da pricamo.

lose si pejstovao link...

mislim da ti je vec neko objasnio da modele koje ti nalazis u Kanadi i USA mi uopste nemamo u Evropi, tako daaaa...

zamisli, nemamo Pakom :D Kod nas, AFAIK, Pakom radi samo veleprodaju, ali mogu da se raspitam ko radi maloprodaju. Nadjoh neke c-box ili tako nesto, 15€ 5m, navodno pozlaceni konektori, izgleda pristojno na prvi pogled... Ako TV stigne u petak, kao sto je najavljeno, uzimam taj, ako bude sledeci petak, obici cu jos neke radnje...

Prvo se informisi pa onda odgovor. Pitao sam za Philips ovde jer se prave mahom u Evropi svi modeli a u Americi samo 3,4 i 5000 serije i to je neka firma Funai preuzela *** nazalost.A ima ga sigurno i kod nas u Srbiji u nekim prodavnicama.

Izvinjavam se za nepristojnost Zavo mada ne znam zbog cega al' ajde.
Pitanje za tebe posto si testirao tj. uporedjivao SAMSUNG PS-50B430,SAMSUNG PS-50B450 i SAMSUNG PS-50B530 da li si imao sansu da vidis i 550-ku? Ako jesi ima li razlike neke i koje su izmedju ovih navedenih?
Juce sam bio u prodavnici i svidela mi se ta plazma kao i cena od 1300$cad. Na AVS-u kazu da dosta njih ima problem sa zvukom u pozadini kao neko napajanje ili nesto nemam pojma kazu generalno za Samsung plazme.

Pa rekao si mi da lupam,a bio sam prilicno tih na poslu :p
Nisam imao prilike da vidim u radu B550 ali sam video B530.Vec sam pisao o razlikama.Sto se tice zujanja cuje se kad se sve po kuci utisa,nisam siguran sta je ali se cuje negde iza TV-a.Nista narocito ali ako bas pazljivo slusas cuje se sa 3,5m,onako kao pritisak u usima.Ne znam kako da opisem.

mozda se cuje trafo, kao na samsung monitorima (konkretno, moj stari 757 dfx)?

BTW, na koliko herca podesiti g10 50" iz drajvera, da li na 24Hz ili...

BTW, na koliko herca podesiti g10 50" iz drajvera, da li na 24Hz ili...

Mozes da stavis 24hz samo za filmove. Meni je stavljeno na 60hz posto je sve usporeno kad bih drzao na 24hz za rad na desktopu. Uopste nema uticaja , odlicno radi 3:2 pulldown.

Pa rekao si mi da lupam,a bio sam prilicno tih na poslu :p
Nisam imao prilike da vidim u radu B550 ali sam video B530.Vec sam pisao o razlikama.Sto se tice zujanja cuje se kad se sve po kuci utisa,nisam siguran sta je ali se cuje negde iza TV-a.Nista narocito ali ako bas pazljivo slusas cuje se sa 3,5m,onako kao pritisak u usima.Ne znam kako da opisem.

Ma zezanje opusteno nemo se ljutis:D
Znaci i tebi zuji a? Bem mu misha ne znam zasto al' nekima zuji a nekima ne zuji uopste i do cega je to uopste?
Kako kazes nista narocito a cujes sa 3,5 metra?:S:
Ne bih da uzimam pa da vracam jesi ti video kolika je to kutija:d:d:d

Kutija je oogromna:D
Znachi nisam ni provalio da zuji dok niste spomenuli:mad:
he he kao sto rece zava cuje se negde iza ali stvarno ako je potpuna tisina

Na AVS forumu nekih 20-tak % ima zujanje, 20% nema uopste a ostali ili ne cuju ili im ne smeta:d
Rastafarian znaci i ti cujes taj zvuk? Koji je tvoj model Samija zaboravio sam ?

Zuji svaki samo je pitanje koliko si MATOR pa s tim u vezi i kvalitet slusnog aparata. To je visokofrekventni sum a percepcija istog se gubi sa godinama.

Stavi nesto iza tv da upija zvuk (neku sundjernu penu) nist posebno samo da ne odzvanja.

A posto si ti u Kanadi znaci sve je na 60 Hz tebi ce mozda jos vise da zuji :D

Ako gledas samsunga od 50 inca gledaj samo B650!

@Thierry

Ja ti nisam dobar da ti odredim koliko se cuje.Projektujem zvucne kutije i pravim skretnice za iste.Pasivne naravno.Sluhista sam od kako znam za sebe.Meni se uvek negde nesto cuje :D
Zaista nije tako primetno,cim pojacas ton na 2 vise nije primetno.Bukvalno ti je sve rekao annoyer,
svaka mu je na mestu.Ako imas para uzmi B650.Meni taj model licno ne vredi duplo kao B430 kolika mu je i cena mada mislim da ce i on da zuji :)

Pozdrav svima.

Odlucio sam da kupim plazmu od 50'', pa su mi interesantni ovi Samsung modeli od prosle godine. Ali nigde na netu nisam uspeo da nadjem, kakva je razlika izmedju modela A450, A450P, A451 i A457?

Mislim,pazi,mislim da se radi samo o regionu ,za koje je trziste pravljeno.Moguce i da se razlikuju po nekim opcijama koje su negde ukljucene negde nisu,znaci neverujem da je razlika tipa A450P je HD Ready dok je A457 full HD.Sacekaj da se jos neko javi...

ja na kraju uzeh LG 42PQ3000 i ne zalim utrosenih para :D

@Thierry

Ja ti nisam dobar da ti odredim koliko se cuje.Projektujem zvucne kutije i pravim skretnice za iste.Pasivne naravno.Sluhista sam od kako znam za sebe.Meni se uvek negde nesto cuje :D
Zaista nije tako primetno,cim pojacas ton na 2 vise nije primetno.Bukvalno ti je sve rekao annoyer,
svaka mu je na mestu.Ako imas para uzmi B650.Meni taj model licno ne vredi duplo kao B430 kolika mu je i cena mada mislim da ce i on da zuji :)

A ako pojacas TV ne cuje se onda? Pa to je onda OK i odgovara mi mada sam i ja osetljiv sve mi se cuje nesto u pm :D
Hvala na savetu Annoyer ali 650 je preskup u ovom trenutku,mada ne zurim nigde pa cu videti jos ali eto 550 mi zapao za oko kvalitetom a i cenom.
Annoyer ne mora 50" nije iskljucena ni druga velicina sta predlazete?
Hvala na savetima!

Zivis u Kanadi, cena pn 50 b650 je oko 2500 CAD - sto dodje oko 150000 dinara. Mada verujem da moze i jeftinije da se nadje.

Meni jedan deo rodbine i veliki broj prijatelja zivi u Kanadi, tako da nemoj da pogresno shvatis kad ti ja kazem da pogledas b650, jer to je u Kanadi manje od prosecnih mesecnih primanja po osobi! U Srbiji je najjeftiniji od 50 incnih tva vise od tri prosecne plate, pa ljudi kupuju. Ili jesi ili nisi ... lav :d

Ja licno vijam b650 samo sto zelim da sto jeftinije prodjem ( kad pogledam koliko sam vremena potrosio smisljajuci razlicite scenarije i citajuci recenzije / mogao sam nadnicom da KURONJU kupim).

Prostor za koji ja gledam tv je okrenut ka istoku (PUNO SVETLA).

----- od svih plasmi za koje sam se interesovao (panasonic g10, lg ps8000 i samsung b650) samsung je jedini koji ima postojanost slike pri dnevnom svetlu ! (PRocitajte koju god zelite recenziju i uvericete se sami).
Lcd je tu uvek bolji od plasme ali sam odlucio da zbog pristupacnosti vece dijagonale i veceg ugla gledljivosti tva, kao i kontrasta a zatim i boja odlucim se za plasmu. Tu ne treba zaboraviti cinjenicu da je za sd plasma bolja ali kasnije cu o tome.
panasonic g10 u prostoru sa prigusenim svetlima ima smrt sliku ukoliko je HD materijal u pitanju. Ta crna koja mu je plus nije vredna dodatnog novca a i dark night nije film kojeg bih do kraja odgledao. Na dnevnom svetlu je njesra. Ljudi vecinom gledaju tv uvece ali je ne zelim da razbijam glavu oko 1800 evra i spustam roletne kao manijak da bih pogledao vesti. Volim dnevno svetlo i pogled kroz prozor.
------Samsung ima boje do bola dobre. AVFORUMS kaze bolje od g10.
------Samsung je ulozio u razvoj cipa za obradu video materijala 1 milijardu dolara (bilion dolara). Svi znamo da KURO nije bio samo panel nego i elektronika koja je bila u pozadini. Taj cip omogucava mu da ima najbolji SD prikaz od svih full hd i hd ready tva koje je avforums testirao u pomenutoj dijagonali. De interlacing i 3/2 pull down radi bez greske.
Panasonic ovde nije nista spektakularno i zaostaje za pola koplja. Tek od sledece godine uvodi fuga tehnologiju kupljenu od pionira koja ce parirati ovome.
SD je meni 70% onoga sto gledam, pri cemu mislim na sat prijem, obican iptv, dvd itd.
MKV ripovi i blu ray jesu neprikosnoveni ali ko ima zivaca da neprestano trazi nove naslove preko torenta ili da puca lovu na nove filmove da bi samo uzivao u svojoj investiciji.
Rekli bi ste kupi onda hd ready panel, necu jer ne mislim da menjam tv svake godine a i od nove godine krece i kod nas hd program.
Jeste samsung ima problem sa 50hz obradom signala kad je u pitanju obrada bele pozadine ali samo na 50 hz i samo ponekad (nisam freak da bi mogao to da primetim) kao ni 99% ljudi osim avforums recenzenta.

Kanada ti je na 60hz a i svi blu ray su na 60hz.

------ image retention je prisutan ali ne i ubitacan. G10 je bolji u ovome mada za njega kazu da su primetni fosforni tragovi (opet treba traziti dlaku u jajetu da bi se to primetilo )
------Dizajn je meni ubitacan i u moj enterijer ulece kao pesnica u oko. Panasonic je suvise retro, ali o ukusima ne treba raspravljati.
------ media player THE NEXT BEST THING. Veliki plus u odnosu na g10.
------ b550 i b650 razlika je u media playeru i cipu (engine-u) Zato bih ga i uzeo. I ono sto je meni bitno ima unapredjeni filter za svetlost.
------- samsung ima naprednije opcije za podesavanje slike.

Sve u svemu sve ova nije ni bitno jer toliko se vremena potrosi na biranje ovoga onoga trazenje dlake na jeziku jajetu ili gde vec da se na kraju covek toliko iznervira i ode i kupi najeftiniji tv. Jer logicno je da ce mu sutra biti manje zao novca koji je ulozio u nesto sto ce zaostajati olalala. Zato i mislim da pana precenjena i odabiram samsunga.

Lg ps8000 je favorit zbog cene i mogucnosti kokje nudi
ali SD i Postojanost slike na dnevnom svetlu plus zlatna sredina samsunga po kvalitetu i dizajn su stvari zbog kojih on ima moj glas za i da ne izostavim media player.

G10 sam video uzivo i jeste slika ocaravajuca ali isto je ocaravujuca i na b530 ,)

Ove vrline koje sam naveo i uz pomenute mane jeste ono sto sam pokupio sa neta i svi vi mozete da osporite ili potvrdite iste, sve zavisi ko i koliko kom zahtevu od tva pridaje paznje.

Poslednja izmena:
@annoyer

Bio si prilicno tacan u gornjem postu. Ima samo jedna stvar, kako mislis "bluray su 60hz"? . Filmovi se snimaju u 24p a tako su i preneti na bluray disk.

Imas bukvalno dve opcije. Kada gledas bluray filmove preko BD playera, ti mozes da biras kako ce da ih outputuje. Prva i bolja opcija je da ih outputuje u 24hz. Ovo je pod uslovom da televizor koji prima signal ima display koji moze da radi native 24hz ili prevodu da ima "native 24p support". Ako televizor nema native 24p support, ili ti jednostavno neces 24p, ti jednostavno odcekiras tu opciju u podesavanjima playera, i on ce outputovati signal u 60hz ali ce se onda raditi 3:2 pulldown.

Poslednja izmena:
Zivis u Kanadi, cena pn 50 b650 je oko 2500 CAD - sto dodje oko 150000 dinara. Mada verujem da moze i jeftinije da se nadje.

Meni jedan deo rodbine i veliki broj prijatelja zivi u Kanadi, tako da nemoj da pogresno shvatis kad ti ja kazem da pogledas b650, jer to je u Kanadi manje od prosecnih mesecnih primanja po osobi! U Srbiji je najjeftiniji od 50 incnih tva vise od tri prosecne plate, pa ljudi kupuju. Ili jesi ili nisi ... lav :d

Ja licno vijam b650 samo sto zelim da sto jeftinije prodjem ( kad pogledam koliko sam vremena potrosio smisljajuci razlicite scenarije i citajuci recenzije / mogao sam nadnicom da KURONJU kupim).

Prostor za koji ja gledam tv je okrenut ka istoku (PUNO SVETLA).

----- od svih plasmi za koje sam se interesovao (panasonic g10, lg ps8000 i samsung b650) samsung je jedini koji ima postojanost slike pri dnevnom svetlu ! (PRocitajte koju god zelite recenziju i uvericete se sami).
Lcd je tu uvek bolji od plasme ali sam odlucio da zbog pristupacnosti vece dijagonale i veceg ugla gledljivosti tva, kao i kontrasta a zatim i boja odlucim se za plasmu. Tu ne treba zaboraviti cinjenicu da je za sd plasma bolja ali kasnije cu o tome.
panasonic g10 u prostoru sa prigusenim svetlima ima smrt sliku ukoliko je HD materijal u pitanju. Ta crna koja mu je plus nije vredna dodatnog novca a i dark night nije film kojeg bih do kraja odgledao. Na dnevnom svetlu je njesra. Ljudi vecinom gledaju tv uvece ali je ne zelim da razbijam glavu oko 1800 evra i spustam roletne kao manijak da bih pogledao vesti. Volim dnevno svetlo i pogled kroz prozor.
------Samsung ima boje do bola dobre. AVFORUMS kaze bolje od g10.
------Samsung je ulozio u razvoj cipa za obradu video materijala 1 milijardu dolara (bilion dolara). Svi znamo da KURO nije bio samo panel nego i elektronika koja je bila u pozadini. Taj cip omogucava mu da ima najbolji SD prikaz od svih full hd i hd ready tva koje je avforums testirao u pomenutoj dijagonali. De interlacing i 3/2 pull down radi bez greske.
Panasonic ovde nije nista spektakularno i zaostaje za pola koplja. Tek od sledece godine uvodi fuga tehnologiju kupljenu od pionira koja ce parirati ovome.
SD je meni 70% onoga sto gledam, pri cemu mislim na sat prijem, obican iptv, dvd itd.
MKV ripovi i blu ray jesu neprikosnoveni ali ko ima zivaca da neprestano trazi nove naslove preko torenta ili da puca lovu na nove filmove da bi samo uzivao u svojoj investiciji.
Rekli bi ste kupi onda hd ready panel, necu jer ne mislim da menjam tv svake godine a i od nove godine krece i kod nas hd program.
Jeste samsung ima problem sa 50hz obradom signala kad je u pitanju obrada bele pozadine ali samo na 50 hz i samo ponekad (nisam freak da bi mogao to da primetim) kao ni 99% ljudi osim avforums recenzenta.

Kanada ti je na 60hz a i svi blu ray su na 60hz.

------ image retention je prisutan ali ne i ubitacan. G10 je bolji u ovome mada za njega kazu da su primetni fosforni tragovi (opet treba traziti dlaku u jajetu da bi se to primetilo )
------Dizajn je meni ubitacan i u moj enterijer ulece kao pesnica u oko. Panasonic je suvise retro, ali o ukusima ne treba raspravljati.
------ media player THE NEXT BEST THING. Veliki plus u odnosu na g10.
------ b550 i b650 razlika je u media playeru i cipu (engine-u) Zato bih ga i uzeo. I ono sto je meni bitno ima unapredjeni filter za svetlost.
------- samsung ima naprednije opcije za podesavanje slike.

Sve u svemu sve ova nije ni bitno jer toliko se vremena potrosi na biranje ovoga onoga trazenje dlake na jeziku jajetu ili gde vec da se na kraju covek toliko iznervira i ode i kupi najeftiniji tv. Jer logicno je da ce mu sutra biti manje zao novca koji je ulozio u nesto sto ce zaostajati olalala. Zato i mislim da pana precenjena i odabiram samsunga.

Lg ps8000 je favorit zbog cene i mogucnosti kokje nudi
ali SD i Postojanost slike na dnevnom svetlu plus zlatna sredina samsunga po kvalitetu i dizajn su stvari zbog kojih on ima moj glas za i da ne izostavim media player.

G10 sam video uzivo i jeste slika ocaravajuca ali isto je ocaravujuca i na b530 ,)

Ove vrline koje sam naveo i uz pomenute mane jeste ono sto sam pokupio sa neta i svi vi mozete da osporite ili potvrdite iste, sve zavisi ko i koliko kom zahtevu od tva pridaje paznje.

Pa gledaj ovako zavisi gde ti zive prijatelji i rodbina ali daleko je prosecna plata po osobi od 2500$-Ovo govorim za provinciju Quebec i Montreal gde i sam zivim. Ovde je recimo blize cifri od 1500$ average. Pogotovo posle ove krize.
E sada B650 evo sad upravo sam pogledao kosta 2600$ plus tax =2900$ mislim da ovaj TV to nikako ne zasluzuje znaci to je previse para pa cak i za nekoga ko ima 2000$ i visu platu od toga. To je znaci 171000 dinara. Ja znam da to u Srbiji malo ko moze da priusti kao i da ta cifra je za mene ovde takodje velika, ne kao prosecnom stanovniku Srbije ali dajem neku realnu sliku ne bih da ljudi imaju laznu sliku.
Elem da se vratim na temu, za ove pare mogu da kupim Sony LCD KDL52Z5100 koji je za klasu bolji od 650-ke,sto se tice kvaliteta slike,menija, dobro moje laicko misljenje ali stajao sam i pored jednog i pored drugog.Pana 50V10 je 2700$ a 50B850 je 2900$. Gledao sam i uporedjivao, barem moje neko misljenje je da se taj Samsung ne isplati za tu kintu.
B550 me izadje 1500$ sa taxom i razlika izmedju te cifre i 2900 je OGROMNA:S:
Imam budzet za 1500$ plus sto moram da uzmem komodu za TV neku dobru znaci + cirka 200-300$.

@Gizmor, u pravu si mislio sam na dvd (US origin). Im JOS NEKIH SITNIH GRESKICA i PROPUSTA ali sad je kasno ne mogu da ispravim.

Nije tema o platama i zaradama ja sam se unapred ogradio i rekao izvini, to jos jednom mogu da ponovim.

B850 je skoro sve isto sto i b650 plus sto je najtanji! Cena za b650 mi je nerealno visoka i prosto ne mogu da verujem! Nesto tu ne stima. Nemoguce je da je on skuplji od g10 kad je politika Samsunga bila 25 % ispod u trenutku kad je izlazio. pA U USA JE 1300 $, NA AMAZONU.
Cesta je greska da ljudi permutuju kod Samsunga plasmu za lcd, oznake su iste, razlika je u pn i le i u velicini.

B650 i B850 su NEO PDP ekvivalenti.

Poslednja izmena:
@Gizmor

Dobro je sto si me podsetio,nikako da izbistrim do kraja to sa 24p.Moj TV ne bi trebalo da ima native 24p ali ima neku opciju film mode(Cinema progresive).Sa druge strane mi je Popcorn A110 koji salje signal kako hoces 23,976....50hz,60hz itd. bez obzira kakav je mkv/mada su skoro svi 23,976.Kako da namestim TV a kako Popcorn.Da li da stavim ovu opciju na TV-u na Auto(ima off i auto) jer pise u manualu- Automatically adjusts for the best image quality between film and video programs.Aj ako nije tesko tebi ili bilo kome da mi malo objasni oko ovoga generalno da znam i ja.Hvala.

Pozdrav svima.

Odlucio sam da kupim plazmu od 50'', pa su mi interesantni ovi Samsung modeli od prosle godine. Ali nigde na netu nisam uspeo da nadjem, kakva je razlika izmedju modela A450, A450P, A451 i A457?

Razlike su samo kozmeticke - jedan ima kockasto, drugi ovalno postolje, treci ima srebrnu lajsnu ispod ekrana, cetvrti ima crveni lak itd itd...

A svaki se greje 2x više od modela za 2009. i ima lošiju sliku.

^ Tacno.Slika je losija nekih max 10% ali je osetno svetlija na dynamic modu od modela za 2009 na istim setovanjima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno