Zivis u Kanadi, cena pn 50 b650 je oko 2500 CAD - sto dodje oko 150000 dinara. Mada verujem da moze i jeftinije da se nadje.
Meni jedan deo rodbine i veliki broj prijatelja zivi u Kanadi, tako da nemoj da pogresno shvatis kad ti ja kazem da pogledas b650, jer to je u Kanadi manje od prosecnih mesecnih primanja po osobi! U Srbiji je najjeftiniji od 50 incnih tva vise od tri prosecne plate, pa ljudi kupuju. Ili jesi ili nisi ... lav :d
Ja licno vijam b650 samo sto zelim da sto jeftinije prodjem ( kad pogledam koliko sam vremena potrosio smisljajuci razlicite scenarije i citajuci recenzije / mogao sam nadnicom da KURONJU kupim).
Prostor za koji ja gledam tv je okrenut ka istoku (PUNO SVETLA).
----- od svih plasmi za koje sam se interesovao (panasonic g10, lg ps8000 i samsung b650) samsung je jedini koji ima postojanost slike pri dnevnom svetlu ! (PRocitajte koju god zelite recenziju i uvericete se sami).
Lcd je tu uvek bolji od plasme ali sam odlucio da zbog pristupacnosti vece dijagonale i veceg ugla gledljivosti tva, kao i kontrasta a zatim i boja odlucim se za plasmu. Tu ne treba zaboraviti cinjenicu da je za sd plasma bolja ali kasnije cu o tome.
panasonic g10 u prostoru sa prigusenim svetlima ima smrt sliku ukoliko je HD materijal u pitanju. Ta crna koja mu je plus nije vredna dodatnog novca a i dark night nije film kojeg bih do kraja odgledao. Na dnevnom svetlu je njesra. Ljudi vecinom gledaju tv uvece ali je ne zelim da razbijam glavu oko 1800 evra i spustam roletne kao manijak da bih pogledao vesti. Volim dnevno svetlo i pogled kroz prozor.
------Samsung ima boje do bola dobre. AVFORUMS kaze bolje od g10.
------Samsung je ulozio u razvoj cipa za obradu video materijala 1 milijardu dolara (bilion dolara). Svi znamo da KURO nije bio samo panel nego i elektronika koja je bila u pozadini. Taj cip omogucava mu da ima najbolji SD prikaz od svih full hd i hd ready tva koje je avforums testirao u pomenutoj dijagonali. De interlacing i 3/2 pull down radi bez greske.
Panasonic ovde nije nista spektakularno i zaostaje za pola koplja. Tek od sledece godine uvodi fuga tehnologiju kupljenu od pionira koja ce parirati ovome.
SD je meni 70% onoga sto gledam, pri cemu mislim na sat prijem, obican iptv, dvd itd.
MKV ripovi i blu ray jesu neprikosnoveni ali ko ima zivaca da neprestano trazi nove naslove preko torenta ili da puca lovu na nove filmove da bi samo uzivao u svojoj investiciji.
Rekli bi ste kupi onda hd ready panel, necu jer ne mislim da menjam tv svake godine a i od nove godine krece i kod nas hd program.
Jeste samsung ima problem sa 50hz obradom signala kad je u pitanju obrada bele pozadine ali samo na 50 hz i samo ponekad (nisam freak da bi mogao to da primetim) kao ni 99% ljudi osim avforums recenzenta.
Kanada ti je na 60hz a i svi blu ray su na 60hz.
------ image retention je prisutan ali ne i ubitacan. G10 je bolji u ovome mada za njega kazu da su primetni fosforni tragovi (opet treba traziti dlaku u jajetu da bi se to primetilo )
------Dizajn je meni ubitacan i u moj enterijer ulece kao pesnica u oko. Panasonic je suvise retro, ali o ukusima ne treba raspravljati.
------ media player THE NEXT BEST THING. Veliki plus u odnosu na g10.
------ b550 i b650 razlika je u media playeru i cipu (engine-u) Zato bih ga i uzeo. I ono sto je meni bitno ima unapredjeni filter za svetlost.
------- samsung ima naprednije opcije za podesavanje slike.
Sve u svemu sve ova nije ni bitno jer toliko se vremena potrosi na biranje ovoga onoga trazenje dlake na jeziku jajetu ili gde vec da se na kraju covek toliko iznervira i ode i kupi najeftiniji tv. Jer logicno je da ce mu sutra biti manje zao novca koji je ulozio u nesto sto ce zaostajati olalala. Zato i mislim da pana precenjena i odabiram samsunga.
Lg ps8000 je favorit zbog cene i mogucnosti kokje nudi
ali SD i Postojanost slike na dnevnom svetlu plus zlatna sredina samsunga po kvalitetu i dizajn su stvari zbog kojih on ima moj glas za i da ne izostavim media player.
G10 sam video uzivo i jeste slika ocaravajuca ali isto je ocaravujuca i na b530 ,)
Ove vrline koje sam naveo i uz pomenute mane jeste ono sto sam pokupio sa neta i svi vi mozete da osporite ili potvrdite iste, sve zavisi ko i koliko kom zahtevu od tva pridaje paznje.