Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
PS-50B430 = 30-35C.....a kod mene na poslu SONY KDL-46W4500 = 41,8C , pa vi citajte sta 'ocete :D

Poslednja izmena:
Sve zavisi sta si gledao na njemu, "SVEDSKI AKCIONI" predaju vise toplote okolini :d

Pusti neku sliku sa zivim bojama na plazmi bice toplija.

Nego vidim cene panasonica padaju u svetu, valjda ce i kod nas.

koji sasa, jel to tacan nick? Moderator Sasa? :)

Napolju (zapad) g10 u 50 inca je 1220-1250 evra mada ima i za 1100 evra.

Em racunaju kurs po 110 dinara em uzimaju marzu 30 % a tv se sastavlja u Ceskoj pa bi po tome trebalo da ima samo 10% carine. Da nisu tako alavi vecina bi gledala da uzme mid range tv a ne entry level.

Dodje mi da sam uvezem tv i da ga osiguram kod Dunav osiguranja. Imaju paket Osiguranje aparata i uređaja u domaćinstvu. Izadje njihov diler pogleda uredjaj kazete vrednost uredjaja i on odredi premiju.
Vec sam ih zvao ali tek sledece nedelje mi mogu dati ponudu. Ako je cena sa svim troskovima kao i kod nas necu ni da se zezam sa nasim uvoznicima koji ne mogu da uvezu tv nego valjaju ono sto se ocisti sa lagera u evropi.

ja kupio 50B430 pa sta bude...

a ja porucio G10 50", isto pa sta bude (dodjem po dogovoru da vidim kako izgleda G10 42", jer su rekli da nemaju 50", a zenska mi kaze da samo ima 1 TV u kancelariji, za koji ne zna ni oznaku ni nista, ali panasonic je panasonic, i ne mogu da pogrijesim :p )

Ajde javi utiske...

Pa vec nam je zava preneo utiske za 50 B430, ali ne moze da skodi.

Sasa i joriq obavezno da prenesu utiske kad im stigne 50 G10, lucky bastards :D
Eh da je meni jedan 50 G10 pored ovog A656, da koristim oba, jedan za desktop a drugi samo za filmove hehe, al se cesto osvrnem i shvatim da zivim u srbiji. Pogledajte pobogu sta ljudi imaju sve, kako posle da ne budes u bedaku.

http://www.avforums.com/forums/members-home-cinema-gallery/1044020-my-corner-av-heaven.html

http://www.avforums.com/forums/memb...center-house-loft-lounge-kitchen-bedroom.html

Prosto mi se place kada listam Home Cinema Gallery na avforumu hehe.

meni bi g10 trebalo u petak da stigne, pa javljam :) Nego, sta sve treba podesiti na 50% (contrast, brightnes i da li jos sta?) i u prvih koliko sati? Takodje, da li kalibrirati odmah ili posle tih prvih XXX sati?

Kad smo vec kod kalibrisanja, ima li sanse da na bilo koji nacin kalibrisem moj TV.Ima li neki servis ili firma,pojedinac,program....ako neko zna nek se javi.Hvala.

Namesti onako kako odgovara tvom oku i uzivaj. Nije ti to monitor, pa da treba da ga kalibrises prema skeneru i stampacu.

ja nemam ni skener, ni stampac, pa sam ipak kalibrisao monitor ;)

Cemu to sluzi?

Kako mislis cemu? Dobra kalibracija utice na tacnost boja, dubinu crne i staticni kontrast. Kalibrisan tv i ne kalibrisan su nebo i zemlja. Barem 50% ljudi drzi tv na standard podesavanjima i ne znaju koliko kalibracija utice na ukupan kvalitet slike.

Zbog pravog odnosa boja,ni jedna ne bi trebala da dominira.Meni se cini da ima malo vise zelene na mom TV-u pa sam mislio ako neko zna resenje...

Sta je "pravi odnos"? :)

Kad nije u pitanju priprema za stampu ili neka druga profesionalna primena, "pravi odnos" je ono sto se vama najvise dopada. To je isto kao i kod zvuka - neko voli malo izrazenije visoke, neko jaci bass... Tako je i ovde - nekome vise prijaju malo jarkije boje, nekome malo veci kontrast...

Najjace je kad ljudi uzmu podesavanja sa neta za svoj model, ali sa nekim totalno drugacijim izvorom slike i misle da imaju idealna podesavanja. Tek to je promasaj.

@zava1974
Pa imas podesavanje R/G iliti odnos Red/Green, pa podesi kako ti odgovara.

Kad smo vec kod kalibrisanja, ima li sanse da na bilo koji nacin kalibrisem moj TV.Ima li neki servis ili firma,pojedinac,program....ako neko zna nek se javi.Hvala.

Kalibrisanje nije jeftino,treba ti hardware i software i znanje i iskustvo.Inace uvek se radi kod tebe, nikada u servicima. Licno za tvoj b430 mislim da se ne isplati da radis profesionalnu kalibraciju sobzirom da Samsung generalno ima superiorniju preciznost boja u odnosu na neke druge TVje.To im je uostalom najveca prednost.
Mozes da probas sam da uradis, evo ti linkovi pa citaj i skini programe.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=852536
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

Kako mislis cemu? Dobra kalibracija utice na tacnost boja, dubinu crne i staticni kontrast. Kalibrisan tv i ne kalibrisan su nebo i zemlja. Barem 50% ljudi drzi tv na standard podesavanjima i ne znaju koliko kalibracija utice na ukupan kvalitet slike.

Da je nebo i zemlja je mozda malo preterano, ali da ima ocigledne razlike u parametrima koje si pomenuo i celokupnom kvalitetu slike ,tu dileme nema. Ta razlika takodje zavisi od signala tj. dali je Analogni ili SD ,HD signal, jel svi ulazii bi trebali da imaju nezavisnu kalibraciju za optimalni rezultat.

Zbog pravog odnosa boja,ni jedna ne bi trebala da dominira.Meni se cini da ima malo vise zelene na mom TV-u pa sam mislio ako neko zna resenje...
Odnos boja na B430/450 je vec dosta dobar. Stavi na Movie/Warm2, to je referenca i najbliza kako bi trebalo da bude.
Za jaku zelenu kao sto Delija kaze,probaj TINT podesavanje Desno-crvenija,Levo zelenija.
Ako ti to ne pomogne ima drugih opcija.

Inace mislim da bi mozda bilo korisno, da neko od vas novijih vlasnika B430/450(zava na primer:eyebrows:) digne/otvori novu, nezavisnu temu/thread u vezi podesavanja i iskustva za te modele.

Poslednja izmena:
Sta je "pravi odnos"? :)

Kad nije u pitanju priprema za stampu ili neka druga profesionalna primena, "pravi odnos" je ono sto se vama najvise dopada. To je isto kao i kod zvuka - neko voli malo izrazenije visoke, neko jaci bass... Tako je i ovde - nekome vise prijaju malo jarkije boje, nekome malo veci kontrast...

Najjace je kad ljudi uzmu podesavanja sa neta za svoj model, ali sa nekim totalno drugacijim izvorom slike i misle da imaju idealna podesavanja. Tek to je promasaj.

@zava1974
Pa imas podesavanje R/G iliti odnos Red/Green, pa podesi kako ti odgovara.

Ma znas na sta mislim :p
Da bela bude bela da ne vuce na zuto,roze ili plavo.Da ni jedna boja ne bude prenaglasena,da budu u dobrom odnosu.Sto se tice podesavanja R/G probao sam ali kad namestim malo prema crvenoj i dalje se u nekim tamnijim scenama ipak primeti malo zelenkaste na nekim sivim delovima.Kad odem dalje sa crvenom dobijam malo neprirodne boje lica.Naravno da sam setovao i ostatak parametara onako kako mi se dopada tako da sam uspeo da dobijem to sto sam hteo,mada se i dalje kao sto sam rekao provuce senka zelenkaste boje :)

@asda

Hvala na informacijama,potrudicu se.Ako dodjem do konkretnih rezultata otvaram novu temu obavezno!

@all
Ne mogu da nadjem,mislim da je u ovoj temi neko nasao lika koji radi kalibraciju za 20E.Ili sam se nesto prebacio,mozda je u nekoj drugoj temi.

to za zelenkastu boju u sivim scenama, koliko ja iscitah, nema veze sa kalibracijom, vec je to "feature" plazme, koji vecina ljudi ne primjecuje. Kako se ono zvase taj efekat? :)

to za zelenkastu boju u sivim scenama, koliko ja iscitah, nema veze sa kalibracijom, vec je to "feature" plazme, koji vecina ljudi ne primjecuje. Kako se ono zvase taj efekat? :)

Zove se ''Phosphor Trailing''

''Phosphor trailing is when the green phosphor ages slower than the red and blue, and everything leaves a green trail''

@zava
To zeleno ti je izrazenije dok fosfori ne ''ostare'' tako da verujem posle 200-300 sati nece biti toliko ocigledno. Inace meni se posle 1000-1200 sati kvalitet slike toliko vidljivo poboljsao/promenio, da sam opet morao da podesavam parametre.
Ne bih ti savetao da radis bilo kakvu kalibraciju dok najmanje 300 sati nemas upravo zbog neujednacenog''starenja'' fosfora.

Moj tek prolazi prvih 200 sati...tek sam u fazi privikavanja na velicinu (presao sa 32 lcd-a) i mogu reci da je Ogroman:D
sd signal je dobar (sbb kablovska), neki mkv 720p ripovi su odlicni, ps3 fenomenalan:)
Cak sam se iznenadio (slusajuci komentare ovde) kako desktop izgleda...

Pregurao sam 300 sati :p

Nego asda jeR se zezas za tvoj TV (1000 - 1200) ili stvarno tako radi plazma,mislim ponovo cu podesavati sve?Sinoc sam se zezao do 3:25.Apsolutno sam siguran sada da mi boje na plazmi mnooooogo vise prijaju od LCD-a.

@rastafarian
Mozes li da vidis koji je model panela na tvom TV-u.Hvala.

Kad pre, majke ti? :d

Za 300 sati je potrebno 13 dana po 24 casa, tj. da radi 13 dana bez prestanka.
Pazario si ga 21. septembra, sto znaci da je od tada proslo 14 dana... :)

:) pa ugasen je par puta na po pola sata :).Nocu da ne bi bila staticna slika sa logom televizije odes na fine tuning pa ga malo pokvaris da dodije sneg...i ostavis tako da radi :D Naravno sve je na pola i movie mode.

Poslednja izmena:
Pregurao sam 300 sati :p

Nego asda jeR se zezas za tvoj TV (1000 - 1200) ili stvarno tako radi plazma,mislim ponovo cu podesavati sve?Sinoc sam se zezao do 3:25.Apsolutno sam siguran sada da mi boje na plazmi mnooooogo vise prijaju od LCD-a.
@zava
Da li tako sve plasme rade to nisam siguran, ali ako moras da skines Colour sa 45 na 39 contrast sa 85 na 73 a duibina crne je vidljivo postala dublja, onda sam siguran da se nesto promenilo.(na bolje naravno) Moje jedino logicno objasnjenje je, kao sto sam naveo, je izjednacenost ''starenja'' fosfora tj. zavrsetak ''Break In'' procesa.

Poslednja izmena:
Mmm,pa pazi ovako.Meni je boja na 48,kontrast na 70 a crna je veoma zadovoljavajuca.Iskljucio sam sve sto moze da se iskljuci.Crna je na off,dinamic kontrast na off,edge enhancer off i tako redom.Picture mode je na standard i cell light na 6 za programe i na 7 za filmove HDMI....slika mi je skroz ok.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno