sori za mali off, ali za koliko se sad u Srbiji moze naci Pana G10 od 50"? Ovdje ga ne vidim:
http://ser.kkelectronics.com/products.php?page=1&klasaswe=001&grupaswe=038
(a ni mnoge druge aktuelne modele), u CG ima samo na jednom mjestu, i to da cekam 10-15 dana (nemaju ni jednu 50" oanasonic plazmu, a neki su kao zastupnici!), i to za preko 1550€...
a ja se i dalje pitam koliko je to kod nas/vas?![]()
koji sasa, jel to tacan nick? Moderator Sasa?![]()
ja kupio 50B430 pa sta bude...
Ajde javi utiske...
Cemu to sluzi?
Kad smo vec kod kalibrisanja, ima li sanse da na bilo koji nacin kalibrisem moj TV.Ima li neki servis ili firma,pojedinac,program....ako neko zna nek se javi.Hvala.
Kako mislis cemu? Dobra kalibracija utice na tacnost boja, dubinu crne i staticni kontrast. Kalibrisan tv i ne kalibrisan su nebo i zemlja. Barem 50% ljudi drzi tv na standard podesavanjima i ne znaju koliko kalibracija utice na ukupan kvalitet slike.
Odnos boja na B430/450 je vec dosta dobar. Stavi na Movie/Warm2, to je referenca i najbliza kako bi trebalo da bude.Zbog pravog odnosa boja,ni jedna ne bi trebala da dominira.Meni se cini da ima malo vise zelene na mom TV-u pa sam mislio ako neko zna resenje...
Sta je "pravi odnos"?
Kad nije u pitanju priprema za stampu ili neka druga profesionalna primena, "pravi odnos" je ono sto se vama najvise dopada. To je isto kao i kod zvuka - neko voli malo izrazenije visoke, neko jaci bass... Tako je i ovde - nekome vise prijaju malo jarkije boje, nekome malo veci kontrast...
Najjace je kad ljudi uzmu podesavanja sa neta za svoj model, ali sa nekim totalno drugacijim izvorom slike i misle da imaju idealna podesavanja. Tek to je promasaj.
@zava1974
Pa imas podesavanje R/G iliti odnos Red/Green, pa podesi kako ti odgovara.
to za zelenkastu boju u sivim scenama, koliko ja iscitah, nema veze sa kalibracijom, vec je to "feature" plazme, koji vecina ljudi ne primjecuje. Kako se ono zvase taj efekat?![]()
Pregurao sam 300 sati
Nego asda jeR se zezas za tvoj TV (1000 - 1200) ili stvarno tako radi plazma,mislim ponovo cu podesavati sve?Sinoc sam se zezao do 3:25.Apsolutno sam siguran sada da mi boje na plazmi mnooooogo vise prijaju od LCD-a.
@zava
Da li tako sve plasme rade to nisam siguran, ali ako moras da skines Colour sa 45 na 39 contrast sa 85 na 73 a duibina crne je vidljivo postala dublja, onda sam siguran da se nesto promenilo.(na bolje naravno) Moje jedino logicno objasnjenje je, kao sto sam naveo, je izjednacenost ''starenja'' fosfora tj. zavrsetak ''Break In'' procesa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari