Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta bi na kraju?

Ja cu izgleda da pazarim 42-ku, za jedno 2g, dok sredim razne stvari koje treba da se poprave po kuci i da ostane para za TV...

Cudi me da oni koji vole da sluipaju pare na audi q7 i slicne stvari ne kupuju 6k+ e plazme i sl... nisu culi valjda da i toga ima :)

Vidi - da pokusam da ti objasnim...

Kada vozis dobra kola, onda privuces paznju onih ciju paznju neces privuci sa dobrim TV-om. A kada pomenuta individua dodje na gajbu, vlasnika kola, onda je izvesno da je TV i ne zanima... :D

Ma jasno :)

Nego, Delija, sta bi?

Ako sve bude OK u ponedeljak pisem utiske... :,,:

p.s. Stigao je u NS, ali imaju neku foru oko placanja na 6 rata bez kamate, pa hocu tako da izvedem - sto da im dajem kesh kad ne moram :)

Poslednja izmena:
Pa dao sad ili u 6 mesecnih rata, isto ce ti uticati na godisnji budzet :)

Ali nece na mesecni :)

Tacnije, nece ni na godisnji ako se obracunaju kamate itd.

Trebalo mi je tri dana po par sati da procitam sve sto ste napisali,kao i da proverim svaki sajt.Trudio sam se da citam sa razumevanjem :)

LM,bio sam danas u TM zajedno sa kolegama naoruzan TV WD-om i mkv filmovima i gledajuci neke od televizora koje imaju u ponudi zakljucio sledece:

SAMSUNG LE-52A656 zaista ima odlicnu sliku i prikaz crne boje,medjutim ne znam da li je do podesavanja ili do neceg drugog slika u realnom radu kao da s'vremena na vreme ima kockice oko nekih objekata ili lica osoba na filmu.Recimo da toga nema na Yamahinoj plazmi i na Sony W4500 koji imamo u firmi.Koristio sam naravno isti film za poredjenje.Odmah posle toga smo probali plazmu SAMSUNG PS-50A552S1 i slika je bila katastrofa.Mutna,bela nikakva,boje vise nego isprane i sve je nekako vuklo na zutu.Palo nam je na pamet da pogledamo podesavanja na svim plazmama.E sad ako se dobro secam ovako nekako:kontraast 100,brightnes 55,sharpnes 55,color55 i Standard(probali smo i dynamic).Kod LCD modela se ne secam.Otisli smo i do dela gde su panasonic plazme.Nas utisak da svaka panasonic plazma vuce malo na zelenu i da crna definitivno nije crna.Boje su recimo dobre.Ostrina slike prosecna.Znaci ostalo nam je da se vratimo do Samsunga A656.Tu boje prosto seku oci,crna je izuzetno dobra.Malo sam obrisao prasinu sa postolja i uporedio tu crnu i na panelu,skoro da su iste!Medjutim subjektivan utisak je da kod brzih scena nisam bio zadovoljan.Daleko od toga da je kasnjenje ogromno ali je primetno.i naravno i dalje ono zamucenje o kome sam rekao na pocetku.
Sasvim slucajno do A656 sam primetio i Samsung PS-50B430.Mogu vam reci da sam bio prijatno iznenadjen.Bela nije bela kao na prakticno bilo kojem lcd-u u radnji ali je sasvim prirodna i ne vristi.Ostale boje su jako dobre.
Prebacili smo HDMI sa A656 na B430 i pustili isti materijal u 1080p.Za moj pojam slika je odlicna cak i kad pridjete na pola metra.Nema traga od kockastih ivica,sve tece glatko bez kasnjenja u brzim scenama,boje su veoma dobre i prirodne.Slika uopste ne umara kao kod samsungovih lcd-ova.Pogledam cenu- 85.000.Super TV za te pare.Nije full HD,jedino mi je to zasmetalo,posto planiram da 90% onoga sto cu gledati na njemu bude BR Rip ili BR.Posto nismo imali vremena puno krenemo kuci i na izlasku vidimo 50B450 identicno setovan kao i 430 ali su mu boje jos bolje kao i bela koja se ovoga puta veoma priblizila lcd beloj.I tu smo pustili isti film i bio sam odusevljen gotovo sa svim aspektima slike kao i na B430 sem naravno sa cinjenicom da ni on nije full HD,cena mu je 89.000.Na brzinu sam otrcao do serije 5 koja je full HD, pogledao i nekako nije ostavila neki utisak kao B450.Isto su setovane ali mi slika deluje malo losije u odnosu na B450.Moracu da odvojim jos neki slobodan dan da ih malo posetim pa delim sa vama ponovo utiske.
U medjuvremenu bio bih zaista zahvalah onima koji su ovo razumeli kao moje utiske i kao pomoc drugima pri odabiru a ne kao razlog za prepirku sa nekim.
Takodje bih zamolio sve upucene i one koji su videli/probali neku full HD samsungovu/xxxx plazmu od 50˝ da napisu svoje utiske i podele sa nama ako im nije tesko:p ili da predloze mozda neki lcd koji ima brz odziv ostalo moze da se podesi :)...samo da se ne prelazi 150-160.000 din.Hvala.Pozz

SAMSUNG LE-52A656 zaista ima odlicnu sliku i prikaz crne boje,medjutim ne znam da li je do podesavanja ili do neceg drugog slika u realnom radu kao da s'vremena na vreme ima kockice oko nekih objekata ili lica osoba na filmu.

Hmm kockice oko lica na A656. To mi nekako zvuci kao da je ukljucen Edge enhancement i da je Sharpness bio veci od 0 u opcijama, na HD materijalu. Pogledaj sledeci put kad budes isao da iskljucis to, ne bi trebalo nikakve kockice da postoje, definitivno je do podesavanja. Ne zelim ni da pomislim kakva su ostala podesavanja slike bila, dynamic i backlight 10 pa si stekao utisak da slika na samsungu umara.

Jel si gledao Panasonic G10 u vecoj dijagonali? Plasma je definitivno bolja opcija ako neces da koristis lcd kao monitor, kao u mom slucaju.

Dodao bih jednu stvar da se licno ne slazem sa zamkama izlozbenog prostora, jeste u izlozbenim prostorima cesto setovanja nisu dobra ili su podesena na demo mode,
nekad se desava da su reflektori upereni direktno u neke modele pa im performanse padaju drasticno, ali ako procenimo da su uslovi jednaki, i ako dobijete remote i ako u radnji predjete u kalibraciju RGB-a magentu cyan yellow, ne vidim nikakav razlog da vam neko kaze da postoji zamka u izlozbenim prostorima.

Sta vise vidim to kao jedan vrhunski test gde na jednom mestu mozete poredjati 12 modela jedan pored drugog u ultimativnom testu.

Takodje smatram da je test u mrklom mraku beznacajan, pogotovo sto takvi uslovi nisu normalni za gledanje, uslovi poput bioskopa ili slicno.

Ili recimo mozete traziti da vam u radnji poredjaju 6 modela jedan pored drugog za koji ste zainteresovani kako bi uporedili sve sto vas zanima.

Naravno ako ste mutavi i nemi posmatrac u radnji koja nema sluha, onda bi eventualno mogli da kazemo da postoje sanse da nasednete na zamke izlozbenih prostora odnosno da su sanse 50% da nasednete na nesto sto nije dovoljno dobro.

Medjutim kad donesete TV kuci tada je kraj u ocenjivanju, ocenjivanje se iskljucivo moze testirati ukoliko je minimalno 3 modela jedan pored drugog. Kad vam je TV u kuci tada ide faza prilagodjavanja.

Nikakav drugaciji test ne priznajem.
Samo test gde je prisutno minimum 3 TV-a jedan pored drugog.

Jos jedna stvar, kod kalibrisanja, uzmite u obzir da ljudi koji kalibrisu ili hw kalibratori cesto posezu za svojim setovanjima odnosno neki calibratori ganjaju RGB 94 neki 96, 98 neki 99.8, neki 100 a neki 102 pa i preko.
Ja licno ne priznajem mrtvi RGB (moj opis tmulog RGB-a),
takodje mnogi filmovi se nisu radili u mrtvom RGB-u, vec se mahom rade preko 100, takodje razliciti reditelji umeju da ispotenciraju odredjen scope ili pojedine boje tako da na nekim filmovima mozemo imati ili pojacanu G ili pojacanu B ili pojacanu R u odnosu na standard, takodje nekada mozemo imati ispotenciranu magentu ili neku od ostalih komponenti.

Iz tog razloga se koriste video materijali za kalibraciju koji su radjeni u standardima koga se drzala firma koja je izbacila video za kalibraciju.

Jos jedna stvar izlazi na grafickim karticama kao i na samim uredjaima poput tog mini WD-a nisu apsolutno pod nekim striktnim standardom i jako cesto su razlike cak i primetne.

Ovde cu ponovo izneti moje misljenje, odnosno da nema plazme koja moze da parira ostrini LCD-a, taj koji kaze suprotno laze.
Takodje ovde iznosim svoje misljenje da je po meni nemuguca perfektna slika na panelima preko 46" u fullhd rezoluciji to je po meni kraj krajeva, mozda u buducnosti kada rezolucije skoce ali sada paneli preko 46" prosto u meni izazivaju smeh poraznosti kvaliteta i gustine slike.
Mozda veci paneli zbog svoje cene donose skuplju elektroniku ali jednostavno kvalitet slike izaziva kiseli osmeh.
Veliki paneli su nuzno zlo ukoliko je neophodno gledati TV sa ogromnih udaljenosti 4.5-12m.

@Gizmor

TV mi nece nikada sluziti kao desktop.Plazma mi se vise svidja za oko,ne umara,mada mislim da i na A656 moze da se smanje boje.Crna je izuzetno dobra(pricam o A656) a za brze scene moram da pogledam bar jos jednom sa nekim filmom.To je jedini model LCD-a koji mi se svideo a da je 50˝ ili 52˝.Stvarno je izuzetan po svim parametrima.Jedino sto me odvraca od kupovine je cena: 160.000 i ono sto sam naveo kao neke smetnje ili sta vec.Kad toga ne bi bilo siguran sam da bi istrpeo zenino gundjanje narednih nedelju dana zasto sam dao tolike pare na tv a ona nema svoj beli asus seashell :D
Mada opet ne znam da li vredi dati 80.000+ umesto modela PS-50B430 ili PS-50B450koji su oko 85.000 din.Da li je bas toliko bolji realno?
Mislim da mozete da mi pomognete u odabiru ako vam kazem sledece (bez ruganja molim!):

Nije mi bitno
- da li je LCD ili Plazma
- koji je brand
Bitno mi je
- da nema ghostinga
- da dijagonalne linije nisu nazubljene
- da ne bude preko 150-160.000 din.
- da nekako klizi pokret i da boje nisu isprane,da budu kao na PS-50B430 ili jos bolje PS-50B450

Jedino sto me koci kod B430 i B450 je sto nisu full HD.Da li bi primetio razliku sa 3,5m izmedju full HD i ovih modela?Moracu da pogledam definitivno SAMSUNG PS-50P96FD.

@Nani

Hvala za link.Dobro bi mi doslo i tvoje misljenje za gore pomenute modele,a ovih dana te cimam na pm da mi kazes kako da setujem panasonic plazme u radnji da mi daju prikaz kakav mogu da pruze.Znas i sam da nisu kalibrisane pa pokusaj da zanemaris tu cinjenicu.Poz.

@Gizmor

TV mi nece nikada sluziti kao desktop.Plazma mi se vise svidja za oko,ne umara,mada mislim da i na A656 moze da se smanje boje.Crna je izuzetno dobra(pricam o A656) a za brze scene moram da pogledam bar jos jednom sa nekim filmom.To je jedini model LCD-a koji mi se svideo a da je 50˝ ili 52˝.Stvarno je izuzetan po svim parametrima.Jedino sto me odvraca od kupovine je cena: 160.000 i ono sto sam naveo kao neke smetnje ili sta vec.Kad toga ne bi bilo siguran sam da bi istrpeo zenino gundjanje narednih nedelju dana zasto sam dao tolike pare na tv a ona nema svoj beli asus seashell :D
Mada opet ne znam da li vredi dati 80.000+ umesto modela PS-50B430 ili PS-50B450koji su oko 85.000 din.Da li je bas toliko bolji realno?
Mislim da mozete da mi pomognete u odabiru ako vam kazem sledece (bez ruganja molim!):

Nije mi bitno
- da li je LCD ili Plazma
- koji je brand
Bitno mi je
- da nema ghostinga
- da dijagonalne linije nisu nazubljene
- da ne bude preko 150-160.000 din.
- da nekako klizi pokret i da boje nisu isprane,da budu kao na PS-50B430 ili jos bolje PS-50B450

Jedino sto me koci kod B430 i B450 je sto nisu full HD.Da li bi primetio razliku sa 3,5m izmedju full HD i ovih modela?Moracu da pogledam definitivno SAMSUNG PS-50P96FD.

@Nani

Hvala za link.Dobro bi mi doslo i tvoje misljenje za gore pomenute modele,a ovih dana te cimam na pm da mi kazes kako da setujem panasonic plazme u radnji da mi daju prikaz kakav mogu da pruze.Znas i sam da nisu kalibrisane pa pokusaj da zanemaris tu cinjenicu.Poz.

Pa pazi A656 jeste fenomenalan televizor, ali dati 80k vise u odnosu na 50 B430 ili B450 po meni nije bas opravdano. Poredjenje jeste malo teze jer poredis entry level hdready plasmu sa high end class FullHD lcd-om. Po onome sto sam mogao da zakljucim iz review-a http://www.televisioninfo.com/content/Samsung-PN50B430-Plasma-HDTV-Review-1124.htm, iako je za americko trziste, ova plasma nije bas najbolja sto se tice dubine crne, staticnog kontrasta i tacnosti boja, ali to je i ocekivano sa obzirom da je entry level model i kada se pogleda njena niska cena. B450 bi bio nesto bolji ali ne drasticno.

Budzet ti je super i mozes da kupis odlicnu Full hd plasmu za te pare ali ne vidim da ima na primer Panasonic G10 u tolikoj dijagonali u Tehnomarketu i koja bi bila cena.
Pominjali smo skoro i Samsung 50 B550 plasmu , ovde http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=208435&highlight=b550
i ovde http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=208551&highlight=b550, tu imas i informacije na kojoj udaljenosti ces videti razliku izmedju full hd i hdready.

Sta podrazumevas pod dijagonalne nazubljene linije? Nijedna plasma ni lcd ne bi trebalo da imaju taj efekat, sa iskljucenim nepotrebnim image enhance opcijama, koje sam vec pomenuo.

Ovde cu ponovo izneti moje misljenje, odnosno da nema plazme koja moze da parira ostrini LCD-a, taj koji kaze suprotno laze.
Takodje ovde iznosim svoje misljenje da je po meni nemuguca perfektna slika na panelima preko 46" u fullhd rezoluciji to je po meni kraj krajeva, mozda u buducnosti kada rezolucije skoce ali sada paneli preko 46" prosto u meni izazivaju smeh poraznosti kvaliteta i gustine slike.
Mozda veci paneli zbog svoje cene donose skuplju elektroniku ali jednostavno kvalitet slike izaziva kiseli osmeh.
Veliki paneli su nuzno zlo ukoliko je neophodno gledati TV sa ogromnih udaljenosti 4.5-12m.

Nema potrebe da na takav nacin iznosis svoja misljenja, tebi ni u djep ni iz djepa.

Za poredbu oštrine uzet cemo Samsung Plazmu 50B850 i Samsung LED LCD B750;

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=36&mo1=446&p1=5111&ma2=36&mo2=444&p2=5109&ph=16

Ovo je prikaz 1080i/p izvora - meni itekako ostrije izgleda na plazmi.

Ovde jos jedna napomena da je tesko uhvatiti ostrinu kod plazme zbog fluktuacije plazma celija za razliku od tranzistora kod LCD-a.

Opet je ostrina bare bare.

Komentari na recenicu da je nemoguca perfektna slika preko 46";

-Plazme u 99% slucajeva ce na svim dijagonalama davati istu kvalitetu slike, sto se rezolucije tice 1080p je namjenjena za 60" panele jer tad HD sa neka 2.5 do 3 metra dolazi do potpunog izrazaja. Drugim rijecima gustina pixela po kvadratnom incu na manjim dijagonalama je sabijenija od broja koje ljudsko oko moze da razazna a to je oko 30 pixela po inchu sa 3m.
Pisali smo o ovome i diskutovali u vise navrata.

-LCD-ovi u 99% slucajeva koriste drukcije (losije) panele na 32" i 37" dijagonalama od onih 40" i vecih. Tako da se ovde moze diskutovati o kvaliteti slike kod LCD-.ova manjeih dijagonala nikako vecih.

Poslednja izmena:
Sta podrazumevas pod dijagonalne nazubljene linije? Nijedna plasma ni lcd ne bi trebalo da imaju taj efekat, sa iskljucenim nepotrebnim image enhance opcijama, koje sam vec pomenuo.

Verovatno su neke opcije bile ukljucene na odredjenim modelima koje sam gledao pa sam i to naveo kao nezeljeni efekat.Sve nekako naginjem ka B450 jer ne verujem da cu videti razliku full HD/non full HD sa 3,5m a i cena mi odgovara samo tako :p
Definitivno treba da vidim SAMSUNG PS-50P96FD u radu pa da onda lagano sumiram...

So?

Nije provokacija,samo neznanje!

Nema potrebe da na takav nacin iznosis svoja misljenja, tebi ni u djep ni iz djepa.

Za poredbu oštrine uzet cemo Samsung Plazmu 50B850 i Samsung LED LCD B750;

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=36&mo1=446&p1=5111&ma2=36&mo2=444&p2=5109&ph=16

Ovo je prikaz 1080i/p izvora - meni itekako ostrije izgleda na plazmi.

Ok ali meni ne izgleda da je na plazmi bolja ostrina barem na tom primeru , ali ja taj primer ne priznajem, priznajem sud svog oka kao i sud moga testa.
Ovde tvrdim da je razlika u ostrini na strani LCD-a.
Ja kad kazem ovo je moj stav, ne zelim da ispadne kao recimo kad ti (mislim na tebe kao Nanija) to uradis ili na testu da je tvoj ili neciji sud neko opste pravilo.

Ti ili ja imamo pravo da kazemo svoj sud a ne da iznosimo stvari kao cinjenicne.

Ovde jos jedna napomena da je tesko uhvatiti ostrinu kod plazme zbog fluktuacije plazma celija za razliku od tranzistora kod LCD-a.
Opet je ostrina bare bare.

Za sve postoji nacin samo ako se dovoljno potrudi. Suprotno je samo izgovor.
Opet da ponovim cak i na onim komparativnim slikama se vidi da je plazma barem 30% mutnija, vidi se da su proredi neuverljivi, oko svakog objekta obitava masnoca, naravno takve stvari se nece primetiti sa razdaljina preko 3m, medjutim to nikome ne daje za pravo da kaze neistinu, ja samo ne volim neistinu. Toga se gnusam.
U stvarnosti je ostrina jos manja a smanjuje se povecanjem dijagonale.
Povecanjem dijagonale se kod plazme smanjuje kvalitet bele boje.
Mene jednostavno ne zanima prepirka moje misljenje je takvo, tvoje je suprotno i tu je kraj.

Komentari na recenicu da je nemoguca perfektna slika preko 46";

nema sta tu da se raspravlja moj stav je takav tvoj suprotan taj koji ne vidi razliku je srecan covek, moze za manje para da kupi vecu kantu.

-Plazme u 99% slucajeva ce na svim dijagonalama davati istu kvalitetu slike, sto se rezolucije tice 1080p je namjenjena za 60" panele jer tad HD sa neka 2.5 do 3 metra dolazi do potpunog izrazaja. Drugim rijecima gustina pixela po kvadratnom incu na manjim dijagonalama je sabijenija od broja koje ljudsko oko moze da razazna a to je oko 30 pixela po inchu sa 3m.
Pisali smo o ovome i diskutovali u vise navrata.
Opet ti, ovo pravilo nije validno za mene, mozda za ne-profesionalnu publiku i za oka koja nisu vicna niti znaju sta i kako da gledaju.

-LCD-ovi u 99% slucajeva koriste drukcije (losije) panele na 32" i 37" dijagonalama od onih 40" i vecih. Tako da se ovde moze diskutovati o kvaliteti slike kod LCD-.ova manjeih dijagonala nikako vecih.

Opet ti izvrces, Mislio sam na dijagonale od 40" do 46" kao maximum.
Ne spadam u manijake koji pate od velikih panela niti uzivam da gledam sa velike razdaljine, takav sam sta da se radi.

Samo za kraj da dodam Nani na primeru koji si dao i ako je LCD opet bolji, stavio si prikaz za koga si znao da ce plazma kompenzovati barem 20 posto, zbog svog boljeg skaliranja, odnosno ostavio si prikaz 576i, i ukupni nedostatak generalne ostrine usled debljeg grida na plazmi i nepreciznog rasipanja svetlosti (masnoca) koje celije na plazmi prezentuju nasem oku.

Ja ovde ne kazem da plazma nije upotrebljiva, naprotiv ona ima svojih prednosti, ali Nani zaboga ne prikazuj cak i mane kao osobine koje su bolje.

Imas "Choose a test". Tu ima 1080i/p source.

Ti ili ja imamo pravo da kazemo svoj sud a ne da iznosimo stvari kao cinjenicne.

Testiram televizore sa profesionalnom opremom ti ih prosudjujes na osnovu subjektivnog dojma.
Tako da itekako mogu reci stvari kao cinjenice dok ti ne mozes. Na isti subjektivni nacin mozes prosudjivati i procesore, graficke kartice->tebi su dovoljno brzi ili spori itd sto nikako nije relevantno! To je barem jasno.

Za sve postoji nacin samo ako se dovoljno potrudi. Suprotno je samo izgovor.
Naravno da postoji sa 4k kamerama od 20 000 dolara. Sa kamerama koje koriste DV i mi stvari su jasne, dolazi do interakcije plazma tehnologije i kamere.
Izgovor je ne napomenu ti ovo ;)

Samo za kraj da dodam Nani na primeru koji si dao i ako je LCD opet bolji, stavio si prikaz za koga si znao da ce plazma kompenzovati barem 20 posto, zbog svog boljeg skaliranja, odnosno ostavio si prikaz 576i, i ukupni nedostatak generalne ostrine usled debljeg grida na plazmi i nepreciznog rasipanja svetlosti (masnoca) koje celije na plazmi prezentuju nasem oku.

Rekao si da LCD ima ostriju sliku od plazme;

Ne znam koju sliku ti posmatras ali ocigledno da to sto pricas nije istina ;)
Ovo jek ako sam rekao 1080i/p prikaz jer se tu vidi najbolja ostrina a ne na 576p signalu - to je skaliranje i elektronika i to je sasvim druga prica i tematika!
Vidis da plazma ima bolji prikaz 1080p signala ;)

Pitanje za tebe kako LCD moze imati ostriju sliku kad ima isti broj tranzistora-ista rezolucija recimo i 46" plazma i 46" LCD"?

Poslednja izmena:
Testiram televizore sa profesionalnom opremom ti ih prosudjujes na osnovu subjektivnog dojma.
Tako da itekako mogu reci stvari kao cinjenice dok ti ne mozes. Na isti subjektivni nacin mozes prosudjivati i procesore, graficke kartice->tebi su dovoljno brzi ili spori itd sto nikako nije relevantno! To je barem jasno.

Naravno da postoji sa 4k kamerama od 20 000 dolara. Sa kamerama koje koriste DV i mi stvari su jasne, dolazi do interakcije plazma tehnologije i kamere.
Izgovor je ne napomenu ti ovo ;)

Rekao si da LCD ima ostriju sliku od plazme;

Ne znam koju sliku ti posmatras ali ocigledno da to sto pricas nije istina ;)
Ovo jek ako sam rekao 1080i/p prikaz jer se tu vidi najbolja ostrina a ne na 576p signalu - to je skaliranje i elektronika i to je sasvim druga prica i tematika!

Pitanje za tebe kako LCD moze imati ostriju sliku kad ima isti broj tranzistora-ista rezolucija recimo i 46" plazma i 46" LCD"?

Nani ajde posto si vec bezobrazan i posto vec brkas babe i zabe, procesore i koje-kakve gluposti.

Opremu za testiranje sam imao jos iz dana NOB-a, salim se ali barem kad se radi o kolormetrima, gomlie su mi bile natankovane po kuci jos pre 12-13 godina. Tone panela i crt monitora sam istestirao.
Tako da bih te zamolio da me se manes sa tvojom strucnoscu i tvojim testiranjem.

Za prikaz ostrine priznajem jedino ljudsko oko i fotoaparat slikano u istim uslovima i pazljivim fokusom.

Sajt na koji se pozivas moze biti kao osnovica za ljude bez znanja ili mogucnosti da testiraju, kao dobra polazna osnova. Za ostale poput mene i tebe je apsolutno beznacajan.

Jeste na 1080p deluje da je ta plazma ostrija ali pokazacu na slici da je ta slika na plazmi prozmana ogromnim defektima.

Medjutim rekao bih jos ovo, premali je izbor Samsung plazmi na njihovom sajtu kao i to da su na nekim fokus slikama za starije modele prikazane slike one biste, dok su na nekim novijim test gridovi.
Recimo idemo na malo starije generacije koje imaju slike biste:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=36&mo1=372&p1=4385&ma2=36&mo2=237&p2=3499&ph=18
ps52a756 vs 52a676
Osim cinjenice da su na a676 jasno koristili Cool mode i da je plava napucana, sto dokazuje koliko je sajt nepouzdan i povrsan, sto svi znamo vec od ranije.
Na ovim komparacijama se jasno vidi da plazma ne prikazuje ni jedan sitniji detalj, ovde necemo da sudimo da ni jedan ni drugi nisu iskalibrisani , niti verujem njihovim kalibracijama, ps52a756 koji vuce na yellow i 52a676 koji vuce na blue, ne govorimo o ni jednom parametru osim o fokusu i ostrini.

Tvoj primer Nani koji si dao je tendenciozan, vec sam ti rekao.

Evo i drugi primer:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=36&mo1=535&p1=5522&ma2=36&mo2=550&p2=5550&ph=16 (izabrati u meniju 1080i/p source)

Ocigledan pokazatelj kako je LCD pojeo za dorucak fokus na b550, ok LCD je manji brat odnosno dijagonale od samo 46".

jednostavno sajt nema istovetne slike za komparaciju, ja bih bas zeleo da iskomperujemo one modele koji imaju slike biste sa onim plazmama koje imaju slike test gridova.

I Nani ne znam kako se usudjujes da meni prebacis da sam ja izabrao 576p kao prikaz to si upravo ti uradio.
Ja sam samo rekao da je takav izbor izuzetno los. A ti sad kao da si pao sa Marsa meni prebacujes 576p.

Daj Nani uozbilji se.

Moj odgovor na tvoje pitanje je veci grid i nepreciznost pogadjanja celija.

Nani previse imas neprijateljski stav, previse napadas, nisi uopste opusten kao covek.
nemoj da navaljujes i da insinuiras, pa cemo se lepse objasnjavati.

Ovakvim odgovorima me navodis da te zestoko napadnem i da pokvarim atmosferu u ovom threadu, ja cu pokusati da se suzdrzavam, savetovao bih i tebi da se malo vise suzdrzis!

Poslednja izmena:
Ok da ne idemo u dodatni sukob, tvoj link kao i moji i ako su stavljeni kao iz 1080p po defaultu otvaraju 576p, mozda ti nisi hteo ali tako radi sajt.
Evo na mojim prikazima ja sam hteo da ih prikazem u 1080p ali ih on po defaultu otvara u 576p

Tako da verovatno nisi kriv u tome sto je tvoj link po defaultu otvarao 576p.

Poslednja izmena:
Vuk je potpuno u pravu.

Kada bi covek uporedjivao samo ostrinu slike, prosecan LCD bi bio miljama ispred vrhunskih plazma modela.

To ni milion laziranih tesova ne moze da ospori.

Da, ali iskljucivo kada je staticna slika u pitanju... :(

Pricamo na temu Plazma vs LCD a ne sta kupiti u 2009-toj!¨

Razlika je smao u nacinu razgovora ;)

Ma daj uozbilji se,znam da mozes.Nije to tvoj nacin razgovora.Reci mi da nije tako?

Pricamo na temu Plazma vs LCD a ne sta kupiti u 2009-toj!

Naravno ali plazme iz 2005 nisu iste kao i ove u 2009,tako da ipak pricamo indirektno i o tome sta kupiti u 2009.:p,)

Poslednja izmena:
u pravu je zava...smarate malo
chill,)

Poslednja izmena:
Posto si vec dva puta editovao post a ja sam ti previse kulturno odgovorio, ti si vec navikao da se oloski ponasas i da mislis da se agresijom i agresivnim ponasanjem mozes tako ponasati, pa da ti odgovorim na tvoj editovani deo

@Vuk

Porazen u cemu :D Na koju temu :D Svjetska prvenstva 1930-tih? ;)

Sto spominjes Gizmora kad je ovo izmedju nas :)

To je psihologija nemocnih, upletanje drugih kad nemas aduta na ono sto ti je prezentirano ;)

Kakav veci grid, kakvo crno ne pogadajanje celija!!!!!???????? Ovo je no comment.

Pa jesi ti vidio slike koje sam ti pokazao :D

Dakle samo mi matematicki objasni plazma 46" na spram LCD-a 46" obe imaju istu dijagonalu i istu gustinu pixela po kvadratnom incu aka istu rezoluciju. Kako lcd ima ostriju sliku?

Ovo su tvoje rijeci. Ja sam laik i ne znam nista pa me zanima to ;)

Osobo agresivna, porazen si na svakom aspektu ove prepirke, vrati se pa procitaj pazljivo jos jednom sta sam ti napisao u postu koji objasnjava detaljno, stim da sam ti ukazao na toj slici koja pokazuje vecu ostrinu 1080p tog plazma modela u odnosu na onaj LCD ogromne defekte , ajde da ti nacrtam jos jasnije, linije bi trebale da su popunjene pogledaj kako izgledaju na plazmi a kako izgledaju na lcd-u, lcd cini popunjeniji niz dok je on na plazmi drsticno neartikulisan odnosno imas velika nazubljenja i supljine usled veceg razmaka u gridu kod plazme u odnosu na lcd odnosno kod LCD-a razmak izmedju tranzistora i praznog prostora (prazan prostor koji je na plazmi grid koga fakticki nema kod LCD-a) e taj prostor izmedju faktickih pixela je veci kod plazme.
Ako tebi nesto fali ili tvoje oci to ne vide to je samo tvoj problem. Druga stvar pogodak prikaza kod LCD-a je staticki i mnogo je precizniji nego li kod plazme.
Upravo je to jedna od mana LCD tehologije koja plazmama daje bolje skaliranje ali osetni nedostatak u ostrini.

Ponavljam ovde ne pricamo o nikakvom merenju ostrine u pokretnoj rezoluciji.

Takodje smo pricali o tome da je slika ostrija na panelima od 40-46" nego li na panelima 52-60".

Tako da smo sada zavrsilo ovo za zauvek.

Medjutim opet ti po starom obicaju ja ti pokazujem relevantnije slike koje si eto preskocio, tamo mozemo da izvucemo jos 7 takvih primera, posto nam razlicitost onih slika ne daje mogucnost da uporedimo druge modele.
Ti meni jednu ja tebi dve, stim da sam ti ukazao na kriminalan prikaz kada se fokusira prikazana slika.
Ona slika jeste ostrija opet ponavljam ali ona nije reprezent situacije, ja je osporavam, i cak ako izuzmemo one dve druge komparacije koje itekako pokazuju razliku na stranu LCD-a, ja opet kazem sajt im je BS.

Vuk, ozbiljno bez dijecije price, svak ziv na forumu vidi da je slika ostrija na plazmi nego na LCD-u sa tog linka a sa drugih linkova da su izjednaceni.

Takodjer nigdje ne stoji to sto ti tvrdis da je slika puna anomalija. Pokazi mi referetnu sliku kao dokaz.

Takodje smo pricali o tome da je slika ostrija na panelima od 40-46" nego li na panelima 52-60".

Ovo proizilazi iz cinjenice da je gustina pixela veca na manjim panelima sa 1080p rezolucijom.

Opet i sa tvojom kontatacijom Pioneer LX6090 prikazuje najbolje detalje ikad vidjene koje je blu.ray u stanju da isporuci. Imas testove po netu i alko je provjeriti tako da tvrdnja kako LCD na manjim dijagonalama ima ostriju sliku opet ne stoje.

Takodjer postoji cinejnica da ljudsko oko razaznaje 30 pixela po kvadratnom incu, tj 1080p rezolucija dolazi tek do izrazaja na i iznad 50" dijagonale.

Nema potrebe se raspravljati oko ocitog.

Prestani sa vrijedjanjima i pricaj striktno tehnicki ako mislis da te bilo ko ozbiljno shvati.

Poslednja izmena:
Bravo,back to the topic.
Ti si prevrnuo mnogo panela preko ruku.Aj sad iskreno onako sazeto ako mozes reci nam svoje utiske o recimo nekim modelima plazmi koje mogu da se nadju na nasem trzistu a koje si ti licno video,testirao.I da,zaboravi na sve cifre,testove,rezultate.Tvoj licni utisak i tvoje oko!Sta ti se najvise svidelo kod gledanja hd materijala?

Poslednja izmena:
Evo slike koja nije prikazana iz nekog razloga u proslom postu iz one sporne nanijeve komparacije u kojoj sam ja ukazivao na artifaktni prikaz kod plazme:

linija jedan je plazma, linija dva je lcd a linija tri bi eto trebao da je prikaz u stvarnosti.

Sada pogledajte koliki je razmak izmedju pixela, i kolika je supljina izmedju svakog prelaza koji deluje kao nazubljena klackalica.

Nani tek sad pokazujes kako igras prljavu i pokvarenu igru, napravis post kojim prekidas raspravu, kao necemo vise, onda sacekas da ja odgovorim, a onda editujes post,
gde napravis napad i ovo radis vec treci put!

Od sad hvatam screenshotove kad te uhvatim, ovo su prekrsaji za opomenu.

Nemas prava da na taj nacin menjas kompletan tok rasprave.

Opominjem te da se uzdrzis od kvalifikacija poput dete(decija rasprava) od tebe nisam video vece dete (svaki put kad pokusas uvredom uvredom cu ti vratiti), ponasas se istovetno kao kad detetu u kolicima oduzmes lizalicu, odnosno, vristis posto si izgubio argumente, Nani odvratno se ponasas, stvarno zagadjujes forum.

Stvarno ne znam sto se sa tobom nastavljam ali ne zelim da tvoja ostane zadnja posto ti dozivljavas zadnji udarac kao pobedu.

Unormali ton predji na nekoga drugoga, vidis ocigledno da ti taktika samnom ne uspeva.

Sta dobijas sa sukobima, samo kaljas svoje ime i pokazujes ko si kao osoba.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno