Cudi me da oni koji vole da sluipaju pare na audi q7 i slicne stvari ne kupuju 6k+ e plazme i sl... nisu culi valjda da i toga ima![]()
SAMSUNG LE-52A656 zaista ima odlicnu sliku i prikaz crne boje,medjutim ne znam da li je do podesavanja ili do neceg drugog slika u realnom radu kao da s'vremena na vreme ima kockice oko nekih objekata ili lica osoba na filmu.
@Gizmor
TV mi nece nikada sluziti kao desktop.Plazma mi se vise svidja za oko,ne umara,mada mislim da i na A656 moze da se smanje boje.Crna je izuzetno dobra(pricam o A656) a za brze scene moram da pogledam bar jos jednom sa nekim filmom.To je jedini model LCD-a koji mi se svideo a da je 50˝ ili 52˝.Stvarno je izuzetan po svim parametrima.Jedino sto me odvraca od kupovine je cena: 160.000 i ono sto sam naveo kao neke smetnje ili sta vec.Kad toga ne bi bilo siguran sam da bi istrpeo zenino gundjanje narednih nedelju dana zasto sam dao tolike pare na tv a ona nema svoj beli asus seashell
Mada opet ne znam da li vredi dati 80.000+ umesto modela PS-50B430 ili PS-50B450koji su oko 85.000 din.Da li je bas toliko bolji realno?
Mislim da mozete da mi pomognete u odabiru ako vam kazem sledece (bez ruganja molim!):
Nije mi bitno
- da li je LCD ili Plazma
- koji je brand
Bitno mi je
- da nema ghostinga
- da dijagonalne linije nisu nazubljene
- da ne bude preko 150-160.000 din.
- da nekako klizi pokret i da boje nisu isprane,da budu kao na PS-50B430 ili jos bolje PS-50B450
Jedino sto me koci kod B430 i B450 je sto nisu full HD.Da li bi primetio razliku sa 3,5m izmedju full HD i ovih modela?Moracu da pogledam definitivno SAMSUNG PS-50P96FD.
@Nani
Hvala za link.Dobro bi mi doslo i tvoje misljenje za gore pomenute modele,a ovih dana te cimam na pm da mi kazes kako da setujem panasonic plazme u radnji da mi daju prikaz kakav mogu da pruze.Znas i sam da nisu kalibrisane pa pokusaj da zanemaris tu cinjenicu.Poz.
Ovde cu ponovo izneti moje misljenje, odnosno da nema plazme koja moze da parira ostrini LCD-a, taj koji kaze suprotno laze.
Takodje ovde iznosim svoje misljenje da je po meni nemuguca perfektna slika na panelima preko 46" u fullhd rezoluciji to je po meni kraj krajeva, mozda u buducnosti kada rezolucije skoce ali sada paneli preko 46" prosto u meni izazivaju smeh poraznosti kvaliteta i gustine slike.
Mozda veci paneli zbog svoje cene donose skuplju elektroniku ali jednostavno kvalitet slike izaziva kiseli osmeh.
Veliki paneli su nuzno zlo ukoliko je neophodno gledati TV sa ogromnih udaljenosti 4.5-12m.
Sta podrazumevas pod dijagonalne nazubljene linije? Nijedna plasma ni lcd ne bi trebalo da imaju taj efekat, sa iskljucenim nepotrebnim image enhance opcijama, koje sam vec pomenuo.
Nema potrebe da na takav nacin iznosis svoja misljenja, tebi ni u djep ni iz djepa.
Za poredbu oštrine uzet cemo Samsung Plazmu 50B850 i Samsung LED LCD B750;
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=36&mo1=446&p1=5111&ma2=36&mo2=444&p2=5109&ph=16
Ovo je prikaz 1080i/p izvora - meni itekako ostrije izgleda na plazmi.
Ovde jos jedna napomena da je tesko uhvatiti ostrinu kod plazme zbog fluktuacije plazma celija za razliku od tranzistora kod LCD-a.
Opet je ostrina bare bare.
Komentari na recenicu da je nemoguca perfektna slika preko 46";
Opet ti, ovo pravilo nije validno za mene, mozda za ne-profesionalnu publiku i za oka koja nisu vicna niti znaju sta i kako da gledaju.-Plazme u 99% slucajeva ce na svim dijagonalama davati istu kvalitetu slike, sto se rezolucije tice 1080p je namjenjena za 60" panele jer tad HD sa neka 2.5 do 3 metra dolazi do potpunog izrazaja. Drugim rijecima gustina pixela po kvadratnom incu na manjim dijagonalama je sabijenija od broja koje ljudsko oko moze da razazna a to je oko 30 pixela po inchu sa 3m.
Pisali smo o ovome i diskutovali u vise navrata.
-LCD-ovi u 99% slucajeva koriste drukcije (losije) panele na 32" i 37" dijagonalama od onih 40" i vecih. Tako da se ovde moze diskutovati o kvaliteti slike kod LCD-.ova manjeih dijagonala nikako vecih.
Ti ili ja imamo pravo da kazemo svoj sud a ne da iznosimo stvari kao cinjenicne.
Naravno da postoji sa 4k kamerama od 20 000 dolara. Sa kamerama koje koriste DV i mi stvari su jasne, dolazi do interakcije plazma tehnologije i kamere.Za sve postoji nacin samo ako se dovoljno potrudi. Suprotno je samo izgovor.
Samo za kraj da dodam Nani na primeru koji si dao i ako je LCD opet bolji, stavio si prikaz za koga si znao da ce plazma kompenzovati barem 20 posto, zbog svog boljeg skaliranja, odnosno ostavio si prikaz 576i, i ukupni nedostatak generalne ostrine usled debljeg grida na plazmi i nepreciznog rasipanja svetlosti (masnoca) koje celije na plazmi prezentuju nasem oku.
Testiram televizore sa profesionalnom opremom ti ih prosudjujes na osnovu subjektivnog dojma.
Tako da itekako mogu reci stvari kao cinjenice dok ti ne mozes. Na isti subjektivni nacin mozes prosudjivati i procesore, graficke kartice->tebi su dovoljno brzi ili spori itd sto nikako nije relevantno! To je barem jasno.
Naravno da postoji sa 4k kamerama od 20 000 dolara. Sa kamerama koje koriste DV i mi stvari su jasne, dolazi do interakcije plazma tehnologije i kamere.
Izgovor je ne napomenu ti ovo
Rekao si da LCD ima ostriju sliku od plazme;
Ne znam koju sliku ti posmatras ali ocigledno da to sto pricas nije istina
Ovo jek ako sam rekao 1080i/p prikaz jer se tu vidi najbolja ostrina a ne na 576p signalu - to je skaliranje i elektronika i to je sasvim druga prica i tematika!
Vidis da plazma ima bolji prikaz 1080p signala
Vidis da plazma ima bolji prikaz 1080p signala
Pitanje za tebe kako LCD moze imati ostriju sliku kad ima isti broj tranzistora-ista rezolucija recimo i 46" plazma i 46" LCD"?
Vuk je potpuno u pravu.
Kada bi covek uporedjivao samo ostrinu slike, prosecan LCD bi bio miljama ispred vrhunskih plazma modela.
To ni milion laziranih tesova ne moze da ospori.
Pricamo na temu Plazma vs LCD a ne sta kupiti u 2009-toj!
@Vuk
Porazen u cemuNa koju temu
Svjetska prvenstva 1930-tih?
Sto spominjes Gizmora kad je ovo izmedju nas
To je psihologija nemocnih, upletanje drugih kad nemas aduta na ono sto ti je prezentirano
Kakav veci grid, kakvo crno ne pogadajanje celija!!!!!???????? Ovo je no comment.
Pa jesi ti vidio slike koje sam ti pokazao
Dakle samo mi matematicki objasni plazma 46" na spram LCD-a 46" obe imaju istu dijagonalu i istu gustinu pixela po kvadratnom incu aka istu rezoluciju. Kako lcd ima ostriju sliku?
Ovo su tvoje rijeci. Ja sam laik i ne znam nista pa me zanima to![]()
Takodje smo pricali o tome da je slika ostrija na panelima od 40-46" nego li na panelima 52-60".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari