Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Planet Earth na pocetku izgleda sjajno i tu nema dileme.

Joj Nani, pa mislim stvarno :) . Ni tu ne izgleda sjajno.
Reci mi da ceo snimak ne vuce na plavo i da boje na snimku nisu isprane, i u planet earthu i u ostalima.Znaci da interakcija cini svoje. Snimio sam bio ranije danas svojim bednim fotoaparatom klip radi poredbe. Znaci HD kamera protiv Canon A470 lol. Mozda je drugacija interakcija kamere sa lcd-om, ali meni se cini da moj klip vernije prikazuje boje.Napominjem , ne u stvarnosti, vec na klipu. Detalji na snimku su bolji naravno na nanijevom klipu zbog HD kamere.

Znaci da ne bude zabune, edituj opis klipa gde napominjes da boje nisu takve stvarne u prirodi zbog ljudi koji ne znaju o cemu se radi.

Evo mog amaterskog klipa, cisto radi poredbe boja.

http://www.vimeo.com/6162177

Napravio sam i screenove da se vidi koliko nanijev klip vuce na plavo, ali tu razliku ce svako drugacije primetiti zbog vasih podesavanja monitora.

Najbolje je da se otvore oba klipa pa da se vidi tako.

Znaci opet, ne kazem ja da je A656 bolji od V10, to naravno nikako nije slucaj, vec kad bi neko pogledao oba klipa bez dodatnog objasnjenja bilo bi zabune na kome tv-u je bolja slika.

E stvarno Gizmore, svaka cast! :crash: Detaljniji si od Nania :p a ja mislio da je on "sitnicar". Sve pohvale za trud!!!

P.S.

A ti ovo Gizmore imas Ambi-Light ili kako se vec zove ta tehnika na Samsungu pozadi? Mislio sam da samo Philips ima to?

Poslednja izmena:
Mislim da samo ima neki uređaj sa bolesno jakom plavom diodom okrenut ka zidu ili mu curi ta plava boja pozadi pa je zato ima manje na slici u odnosu na nanijev panasonic... :d

Poslednja izmena:
Ju, koliko je bolji 40A656 od V10, sad svi mogu jasno da vide po slikama, ako je do sada i bilo dileme, vise nema :) :) :) :) :)

P.S nisam ozbiljan :)

Poslednja izmena:
Gizmo ne mozes porediti snimak sa kojeg se pauziranjem hvataju slike i pauzirani snimak kojeg naknadno slikas sto si ti uradio. Nadalje ne radi se o istim kamerama, pa i kamere imaju svojstva razlicitog prikaza boja. Usporedba ti nikako nije valjana.
Prvenstveno, nije isto osvijetljenje, ja sam snimao po danu, ti si slikao po noci.
Postavke V10 u THX modu su razlicite od postavkih koje si ti postavio na svom LCD-u. Kako mozes uopste onda postavljati slike i raditi bilo kakvu poredbu? Sta ti je referenca za ove slike? Apsolutno nista.

Prva slika koju si poredio izgleda isto i u zivo i na kameri. Na V10 lisce je zeleno, dok je kod LCD-a zuckasto.
Lisce je zeleno na tom dijelu, bas kao na V10, prikazuje se proljece a ne jesen, bas kao na V10, provjereno sa 10 televizora ;)

Hajmo dalje, poredi 2 zadnje slike;
Pogledaj koliko detalja vise prikazuje V10 od LCD-a, na drugoj slici kora drveta gubi detalje zbog pozadisnkog osvijetljenja LCD-a, na V10 se detalji kore jasno vide, na LCD-u su bijeli i stopili su se u jednu masu. Da se koristio dinamic mod na V10 detalja tu ne bi bilo bas kao na LCD-u.

Pogledaj 3 sliku, ista stvar; prvi veliki kamen u lijevom dnu slike ima 3-4 brazde koje se na V10 jasno vide a na Samsungu su jedva vidljive.

Kad smo kod detalja na vrhu posljednjeg leptira, na V10 mu se vide ticala na LCD-u ih nema.
Na LCD-u slika izgleda isprano i zuto na svakoj slici.

Dakle V10 prikazuje na snimkama ostriju sliku od LCD-a. U zivo kad su u pitanju slike jasno da to nije slucaj. Isto kao sto taj Samsung nema THX mod i na slikama naginje ka zutoj.
Poenta je da ne znam sta zelis meni da dokazes.

Snimak je tu, radi marketinskog prikaza, input laga, prikaza menia, ethernet mogucnosti itd. Nigdje na HD televiziji ne stoji da snimak prikazuje sliku TV-a kakva je ona u zivo.

Trebala bi nam HD kamera od 20 000 eura sa pravilnim osvijetljenjem da to postignemo.

Pogledaj kasnije, kako se na snimku javljaju anomalije kad Trinity juri sa motorom kao da se radi o fosfornim tragovima a ustvari je do editiranja u Vegas studio gdje dolazi do sifhtanja framevoa uzrokovanih preklapanjem videa.

Najbolje od svega sto ti koji se toliko zalazes za pravilne boje, prikazao si slikom a ne videom (sto smo mi uradili), kako Sasmung naginje ka zutoj sto u stvarnosti uopste nije istina ;)

Na kraju, mi smo recezenti a ne profesionalni kamermani niti zaljubljenici profesionalne fotografije.

Ovo je razlog zasto se do sad nisu snimali testirani televizori. Pomakli smo granice i snimali ih HD kamerom, uhvacen je snimak najbolje sto smo mogli, kome to nije dovoljno mi zaista nismo krivi.

O svojstvima slike govore rezultati koje smo dobili kalibracijom u HCFR-u, i u testovima elektronike, sve ostalo je cjepidlacenje ljudi kojima je lakse uhvatiti se za snimak kamere od 700 eura nego procitati rezultate mjerenja.

Poslednja izmena:
Sa kim se ti objasnjavas? :)
Covek lepo stavio te slike samo da pokaze da tvoji snimci vuku jako na plavo, nista vise. Ne priznati da ti snimci vuku na plavo je bezveze.

Ko to tvrdi Laza sreco moja :) Pored toga jos pisem o drugim anomalijama ali jok :smash:

Gizmo ne mozes porediti snimak sa kojeg se pauziranjem hvataju slike i pauzirani snimak kojeg naknadno slikas sto si ti uradio. Nadalje ne radi se o istim kamerama, pa i kamere imaju svojstva razlicitog prikaza boja. Usporedba ti nikako nije valjana.
Prvenstveno, nije isto osvijetljenje, ja sam snimao po danu, ti si slikao po noci.
Postavke V10 u THX modu su razlicite od postavkih koje si ti postavio na svom LCD-u. Kako mozes uopste onda postavljati slike i raditi bilo kakvu poredbu? Sta ti je referenca za ove slike? Apsolutno nista.

Prva slika koju si poredio izgleda isto i u zivo i na kameri. Na V10 lisce je zeleno, dok je kod LCD-a zuckasto.
Lisce je zeleno na tom dijelu, bas kao na V10, prikazuje se proljece a ne jesen, bas kao na V10, provjereno sa 10 televizora ;)

Hajmo dalje, poredi 2 zadnje slike;
Pogledaj koliko detalja vise prikazuje V10 od LCD-a, na drugoj slici kora drveta gubi detalje zbog pozadisnkog osvijetljenja LCD-a, na V10 se detalji kore jasno vide, na LCD-u su bijeli i stopili su se u jednu masu. Da se koristio dinamic mod na V10 detalja tu ne bi bilo bas kao na LCD-u.

Pogledaj 3 sliku, ista stvar; prvi veliki kamen u lijevom dnu slike ima 3-4 brazde koje se na V10 jasno vide a na Samsungu su jedva vidljive.

Kad smo kod detalja na vrhu posljednjeg leptira, na V10 mu se vide ticala na LCD-u ih nema.
Na LCD-u slika izgleda isprano i zuto na svakoj slici.

Dakle V10 prikazuje na snimkama ostriju sliku od LCD-a. U zivo kad su u pitanju slike jasno da to nije slucaj. Isto kao sto taj Samsung nema THX mod i na slikama naginje ka zutoj.
Poenta je da ne znam sta zelis meni da dokazes.

Snimak je tu, radi marketinskog prikaza, input laga, prikaza menia, ethernet mogucnosti itd. Nigdje na HD televiziji ne stoji da snimak prikazuje sliku TV-a kakva je ona u zivo.

Trebala bi nam HD kamera od 20 000 eura sa pravilnim osvijetljenjem da to postignemo.

Pogledaj kasnije, kako se na snimku javljaju anomalije kad Trinity juri sa motorom kao da se radi o fosfornim tragovima a ustvari je do editiranja u Vegas studio gdje dolazi do sifhtanja framevoa uzrokovanih preklapanjem videa.

Najbolje od svega sto ti koji se toliko zalazes za pravilne boje, prikazao si slikom a ne videom (sto smo mi uradili), kako Sasmung naginje ka zutoj sto u stvarnosti uopste nije istina ;)

Na kraju, mi smo recezenti a ne profesionalni kamermani niti zaljubljenici profesionalne fotografije.

Ovo je razlog zasto se do sad nisu snimali testirani televizori. Pomakli smo granice i snimali ih HD kamerom, uhvacen je snimak najbolje sto smo mogli, kome to nije dovoljno mi zaista nismo krivi.

O svojstvima slike govore rezultati koje smo dobili kalibracijom u HCFR-u, i u testovima elektronike, sve ostalo je cjepidlacenje ljudi kojima je lakse uhvatiti se za snimak kamere od 700 eura nego procitati rezultate mjerenja.

Odlicno hehe. Sad sam stvarno ubedjen da mora da bude po tvome ili nikako.
Prvo, nisam snimao po mraku : ‎Yesterday, ‎August ‎18, ‎2009, ‏‎4:39:45 PM. Tada je napravljen klip i imalo je dosta svetla napolju. Prozori mi nisu bili zamraceni. Moj fotoaparat je pokupio toliko svetlosti u sobi, jer ne moze bolje. Ne radi se o istim kamerama, moj fotoaparat kosta 90 evra a vasa ko zna koliko. Ti mislis da je slika ovakva kakva sam je uhvatio sa digitalcem u 640x480? Ti LCD onda u zivotu nisi video i pricas napamet o njima.

Ja sam ti lepo rekao zasto sam stavio snimak, da bi pokazao koliko je vama snimak los, kada sam ja napravio lepsi prikaz slike sa prokletim digitalcem haha.

Idemo dalje. Lisce zuckasto haha. Moj fotoaparat ne pravi interakciju sa lcdom jeli? Boja sigurno nije takva u stvarnosti, ko god oce moze da dodje do mene da proveri. Boja lisca je sigurno bliza nego kakva je tebi na snimku a to je isprano zelena. Ko god ima planet earth neka pusti da vidi kakva je boja lisca zapravo i da proceni koji je snimak bio vise priblizan haha.

Da li me zezas za detalje? Ocigledno nemas pojma da fotoaparat koji imam u toj rezoluciji nema sanse da zabelezi te detalje kao vasa HD kamera tako da ti ovo pada u vodu, mada ni neznam zasto si pomenuo ovakvu stvar kad je ocigledna. Opet ko misli da su detalji sa snimka takvi u stvarnosti neka dodje kod mene pa da prenese utiske.

Kora drveta ne gubi detalje i sigurno nije zbog pozadinskog osvetljenja nego zbog fotoaparata, to sto si rekao je glupost i V10 sigurno nije toliko drasticno bolji u detaljima od A656, tako da vidim i tu da lcd nisi nikad video uzivo. Ista stvar sa leptirima..

Prikazao sam slikom a ne videom? Da li vidis moj link ka vimeu u postu?

Razocaran sam. Pokusavas da na jeftin nacin ubedis kako je plasma bolja od lcd-a, poredjujuci boje i detalje na mom snimku koji je napravljen fotoaparatom. Pun si informacija o lcd i plasmi ali si toliko zaslepljen superiornoscu plasme, narocito panasonicom da ne razmisljas kako treba. Tvoja kredibilnost mi je od sad 0.

Evo kratak klip da se vidi koliko moja kamera skuplja svetlosti kada je napolju prilicno suncano, razlika je minimalna.

http://www.youtube.com/watch?v=w7lo4_uyxco

Složite se da se ne slažete jer jedan drugoga ubediti nećete očigledno.

Ti LCD onda u zivotu nisi video i pricas napamet o njima.

Naravno, vidis iz prilozenog ;)

Ja sam ti lepo rekao zasto sam stavio snimak, da bi pokazao koliko je vama snimak los, kada sam ja napravio lepsi prikaz slike sa prokletim digitalcem haha.

Kontradiktorno sa sljedecom recenicom;

Ti mislis da je slika ovakva kakva sam je uhvatio sa digitalcem u 640x480?

Imas Canon A470 sa 7.1Mp koji hvata slike u 3072 x 2304 rezoluciji dok je snimak kojim smo mi prikazali video napravljen u 1280x720p!!!!!!!!!!!

Pa si slikao u 640 rezoluciji, to ne bi ni pocetnik koji tek kupi kameru uradio.

Postoji image resize u svim picture editorima ako ti je slika bila velika, ni to ocigledno ne znas.

Idemo dalje. Lisce zuckasto haha. Moj fotoaparat ne pravi interakciju sa lcdom jeli? Boja sigurno nije takva u stvarnosti, ko god oce moze da dodje do mene da proveri. Boja lisca je sigurno bliza nego kakva je tebi na snimku a to je isprano zelena. Ko god ima planet earth neka pusti da vidi kakva je boja lisca zapravo i da proceni koji je snimak bio vise priblizan haha.
Uradili smo recenziju S10 LCD-a gdje nikakve interakcije nije bilo sa LCD-om kao sa plazmom, tako da te tvoje nebuloze kako su svijetli dijelovi jer imas interakciju sa LCD-om ne piju vode ;)
Plazma celije fluktuiraju dok su tranzistori kod LCD-a uvijek stabilni, da znas to ne bi izvaljivao gluposti.

Kora drveta ne gubi detalje
Hej momak, ti si postavio slike da bi meni nesto dokazao, svako vidi da kora na drvetu kod tebe itekako gubi detalje. To se zove blendig ;)
Slikao si sa 7.1Mp kamerom dok si uzimao screenshotove iz videa koji je 1280x720 i opet ostrije snimak sa nase kamere izgleda i ti ces nekog u nesta uvjeravati. Iduci put kad se zelis sa mnom prepucavati nadji nekog profesionalngo fotografa sa SLR-om i objektivom od 2000e da ti uslika to da bi imao argumente ovako sam sebi uskaces usta.

Razocaran sam. Pokusavas da na jeftin nacin ubedis kako je plasma bolja od lcd-a, poredjujuci boje i detalje na mom snimku koji je napravljen fotoaparatom. Pun si informacija o lcd i plasmi ali si toliko zaslepljen superiornoscu plasme, narocito panasonicom da ne razmisljas kako treba. Tvoja kredibilnost mi je od sad 0.

Da bi rasrpavljao o mom kredibilitetu trebas imati znanja kojeg nazalost nemas ;)

Poslednja izmena:
Naravno, vidis iz prilozenog ;)

Kontradiktorno sa sljedecom recenicom;

Imas Canon A470 sa 7.1Mp koji hvata slike u 3072 x 2304 rezoluciji dok je snimak kojim smo mi prikazali video napravljen u 1280x720p!!!!!!!!!!!

Pa si slikao u 640 rezoluciji, to ne bi ni pocetnik koji tek kupi kameru uradio.

Postoji image resize u svim picture editorima ako ti je slika bila velika, ni to ocigledno ne znas.

Uradili smo recenziju S10 LCD-a gdje nikakve interakcije nije bilo sa LCD-om kao sa plazmom, tako da te tvoje nebuloze kako su svijetli dijelovi jer imas interakciju sa LCD-om ne piju vode ;)
Plazma celije fluktuiraju dok su tranzistori kod LCD-a uvijek stabilni, da znas to ne bi izvaljivao gluposti.

Hej momak, ti si postavio slike da bi meni nesto dokazao, svako vidi da kora na drvetu kod tebe itekako gubi detalje. To se zove blendig ;)
Slikao si sa 7.1Mp kamerom dok si uzimao screenshotove iz videa koji je 1280x720 i opet ostrije snimak sa nase kamere izgleda i ti ces nekog u nesta uvjeravati. Iduci put kad se zelis sa mnom prepucavati nadji nekog profesionalngo fotografa sa SLR-om i objektivom od 2000e da ti uslika to da bi imao argumente ovako sam sebi uskaces usta.

Da bi rasrpavljao o mom kredibilitetu trebas imati znanja kojeg nazalost nemas ;)

Vidi neznalicu lol. Jel ti znas sta je slikanje a sta je snimanje? Covece pogledaj moj klip ako ga do sada nisi video. Maksimalna rezolucija SNIMAKA na canon A470 je 640x480. To sto si ti rekao 3072x2304 je rezolucija FOTOGRAFIJE. Toliko o tome ko je neznalica. Ove slike u spoileru su print screenovi!!!. Ocigledno da nemas pojma ni o tome.

Mozes ti kome hoces da prodajes pricu lol, meni ne mozes. Ne zanima me sto si ti recezent za hdteleviziju kada nemas pojma o LCD-u. Ti si svoje za plasmu nabubao i to ti je to. Dalja rasprava sa tobom o plasma vs lcd ne vazi jer ne znas ni o fotoaparatima a kamoli o LCD-u

Ti si pokazao fotografije kao poredbu sa snimkom, zavrsena prica!

Ti si Nani ubedljivo najtvrdoglaviji i najneobjektivniji covek koga mogu da zamislim :)
Ajd, nastavite, bas je zabavno :) Ja navijam za Gizmora!!!
Naprad Gizmor!!!

Ti si Nani ubedljivo najtvrdoglaviji i najneobjektivniji covek koga mogu da zamislim :)
Ajd, nastavite, bas je zabavno :) Ja navijam za Gizmora!!!
Naprad Gizmor!!!

Nema ovde navijanja! Ja lepo objasnjavam coveku kako su bezveze odradili snimak na V10 a on je napravio ovo u plasma vs lcd duel. Ocigledno dobija pare od reklamiranja plasme ovde, i nema sta sa njim dalje da se prica.

Nema ovde navijanja! Ja lepo objasnjavam coveku kako su bezveze odradili snimak na V10 a on je napravio ovo u plasma vs lcd duel. Ocigledno dobija pare od reklamiranja plasme ovde, i nema sta sa njim dalje da se prica.

Ja tebe potpuno razumem i slazem se sa tobom, ali sa njim se ne vredi raspravljati :)

Reklamiranja Panasonica konkretno :)

Poslednja izmena:
Spustite malo loptu i nastavite preko PM.

Navedi mi jedan jedini link da se igdje prica da postoji konzorcij koji potplacuje da se plazma tehnologija reklamira.

Pogledaj tvojeg neznanja;

Panasonic, Samsung, LG do prije nekog vremena i Philips i Pioneer su proizvodili LCD-ove i Plazme, pa bi potplacivanjem "ljudi poput mene" namjerno diskreditovali sopstvene LCD odjele.

Informiraj se prije nego nesto napises molim te.

Navedi mi jedan jedini link da se igdje prica da postoji konzorcij koji potplacuje da se plazma tehnologija reklamira.

Pogledaj tvojeg neznanja;

Panasonic, Samsung, LG do prije nekog vremena i Philips i Pioneer su proizvodili LCD-ove i Plazme, pa bi potplacivanjem "ljudi poput mene" namjerno diskreditovali sopstvene LCD odjele.

Informiraj se prije nego nesto napises molim te.

Dosta sam cuo od tebe, izgubio si me kod mesanja video klipa i fotografije.

Nego sta nego da reklamiras. LCD se bolje prodaje u ovim krajevima od plasme pa pokusavas da izravnas te sanse. Nemoj da me shvatis pogresno, Plasma jeste svakako bolja tehnologija od lcd-a, ali nacin na koji je ti predstavljas kao poredbu sa lcd-om je jadan.

Bilo kakovo uporedjivanje kvaliteta slike TVa preko fotografija ili video klipova je najblaze receno neozbiljno.

Oboica imate znanje i interesuje me vase misljenje kakva je slika kod B550 u odnosu na B650 dakle interesuje me kvalitet slike a ne dodatne opcije u vidu interneta i mogucnosti gledanja video fajlova preko USBa jer mi to uopste ne treba. Moram da napomenem da mi se B550 fizicki vise svidja. Razlika u ceni je 26000 sto nije malo.

:wave:

Poslednja izmena:
B650 je NeoPDP dok B550 nije, samim tim razlika je velika i verujem da itekako vredi te razlike.
B650 je po kvalitetu slike, jako jako blizu sa B850, u sustini isti panel al nije slim dizajn i fali mu neki antireflektivni filter... Drugim recima B650 pruza otprilike skoro najbolju sliku danasnjice, tik iza V10 i B850 za mnogo manje para, po meni bez dileme best buy.
Mislim da si trazio da kupis 40" TV, svestan si da B650 ne postoji ispod 50.
Inace ne sumnjam da ce ti nani reci da bolje uzmes G10, ali drzi se Samsunga.

Mislim na Samsung LE40B550 i LE40B650

Poslednja izmena:
Bilo kakovo uporedjivanje kvaliteta slike TVa preko fotografija ili video klipova je najblaze receno neozbiljno.

Oboica imate znanje i interesuje me vase misljenje kakva je slika kod B550 u odnosu na B650 dakle interesuje me kvalitet slike a ne dodatne opcije u vidu interneta i mogucnosti gledanja video fajlova preko USBa jer mi to uopste ne treba. Moram da napomenem da mi se B550 fizicki vise svidja. Razlika u ceni je 26000 sto nije malo.

:wave:

Relativno je i potpuno zavisi od tebe. Na papiru je B650 bolji od B550 sto se tice kvaliteta slike,veci kontrast 100000:1 vs 70000:1, dublje crne, bolji processing slike, tacnije boje, bolji odziv 4ms u odnosu na 6ms.

Znaci ja sad necu da te ubedjujem da uzmes B650, bio si kod mene i video si kakva je slika bez 100hz opcije i sam si mi rekao da ti uopste ne smeta. Rekao sam ti i da B650 ima 100hz sa ICFM podesavanjem koja kada se ukljuci ne stvara izgled slike snimanom amaterskom kamerom i davace pokretnu rezoluciju 650 u odnosu na 300 koliko daje B550 koji i nema 100hz motion plus opciju. Koliko ces primeti taj manji blur u brzim scenama sa 100hz opcijom ukljucenom opet isto zavisi od tebe.

B550 ima mat panel , B650 glossy. Video si kako izgleda glossy kod mene.

Vidim da ti nije lako da das tih 26k, ali ne mozemo da odlucimo umesto tebe. Ako ti ista znaci ja bi isao na B650 da sam u dilemi kao ti jer sam bio u slicnoj dilemi kada sam uzimao tv, jer sam mislio da idem na seriju 5 i prodjem jeftinije ali sam ipak prelomio na seriju 6.

Posto sam vas lepo zamolio a vi ste uspeli da i posle toga navucete po (zasluzeni) warn, postove koji su ispod nivoa na kome smo navikli da diskutujete sam obrisao.
Molim da se diskusija nastavi na dostojanstven nacin.

Kakav je LE-46A656. Koliko ga vredi platiti? (ima jedan izlozeni model po nizoj ceni).

A da li sam napisao: zelim da kupim lcd, ja za sebe licno? :)
Ja bih sebi kupio odmah neki neopdp plazma tv ali me sprecavaju neke trenutn sitne teskoce :D
Stvar je u tome da u jednoj radnji ima navedeni model za oko 99k din, a ima ljudi koje znam a koje zanima lcd.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno