Gizmo ne mozes porediti snimak sa kojeg se pauziranjem hvataju slike i pauzirani snimak kojeg naknadno slikas sto si ti uradio. Nadalje ne radi se o istim kamerama, pa i kamere imaju svojstva razlicitog prikaza boja. Usporedba ti nikako nije valjana.
Prvenstveno, nije isto osvijetljenje, ja sam snimao po danu, ti si slikao po noci.
Postavke V10 u THX modu su razlicite od postavkih koje si ti postavio na svom LCD-u. Kako mozes uopste onda postavljati slike i raditi bilo kakvu poredbu? Sta ti je referenca za ove slike? Apsolutno nista.
Prva slika koju si poredio izgleda isto i u zivo i na kameri. Na V10 lisce je zeleno, dok je kod LCD-a zuckasto.
Lisce je zeleno na tom dijelu, bas kao na V10, prikazuje se proljece a ne jesen, bas kao na V10, provjereno sa 10 televizora
Hajmo dalje, poredi 2 zadnje slike;
Pogledaj koliko detalja vise prikazuje V10 od LCD-a, na drugoj slici kora drveta gubi detalje zbog pozadisnkog osvijetljenja LCD-a, na V10 se detalji kore jasno vide, na LCD-u su bijeli i stopili su se u jednu masu. Da se koristio dinamic mod na V10 detalja tu ne bi bilo bas kao na LCD-u.
Pogledaj 3 sliku, ista stvar; prvi veliki kamen u lijevom dnu slike ima 3-4 brazde koje se na V10 jasno vide a na Samsungu su jedva vidljive.
Kad smo kod detalja na vrhu posljednjeg leptira, na V10 mu se vide ticala na LCD-u ih nema.
Na LCD-u slika izgleda isprano i zuto na svakoj slici.
Dakle V10 prikazuje na snimkama ostriju sliku od LCD-a. U zivo kad su u pitanju slike jasno da to nije slucaj. Isto kao sto taj Samsung nema THX mod i na slikama naginje ka zutoj.
Poenta je da ne znam sta zelis meni da dokazes.
Snimak je tu, radi marketinskog prikaza, input laga, prikaza menia, ethernet mogucnosti itd. Nigdje na HD televiziji ne stoji da snimak prikazuje sliku TV-a kakva je ona u zivo.
Trebala bi nam HD kamera od 20 000 eura sa pravilnim osvijetljenjem da to postignemo.
Pogledaj kasnije, kako se na snimku javljaju anomalije kad Trinity juri sa motorom kao da se radi o fosfornim tragovima a ustvari je do editiranja u Vegas studio gdje dolazi do sifhtanja framevoa uzrokovanih preklapanjem videa.
Najbolje od svega sto ti koji se toliko zalazes za pravilne boje, prikazao si slikom a ne videom (sto smo mi uradili), kako Sasmung naginje ka zutoj sto u stvarnosti uopste nije istina
Na kraju, mi smo recezenti a ne profesionalni kamermani niti zaljubljenici profesionalne fotografije.
Ovo je razlog zasto se do sad nisu snimali testirani televizori. Pomakli smo granice i snimali ih HD kamerom, uhvacen je snimak najbolje sto smo mogli, kome to nije dovoljno mi zaista nismo krivi.
O svojstvima slike govore rezultati koje smo dobili kalibracijom u HCFR-u, i u testovima elektronike, sve ostalo je cjepidlacenje ljudi kojima je lakse uhvatiti se za snimak kamere od 700 eura nego procitati rezultate mjerenja.