U sta gledate momci;
CIE chart ili vam gamut boja, gama, RGB chart, osvijetljenje, nivoi crne boje, maksimalno osvijetljenje, kontrast, prikaz SD signala cak i vidljivi ugao sve na strani V10-ke!
Sto se tice 1080p;
Panasonic V10 za razliku od B850 koristi double-layer AR filter koji ne dozvoljava kamerama da zabilježe oštrinu 1080p. Tu su još i coating slojevi koji se razlikuju kod Panasonica i Samsunga koji vrše na različit način interakciju sa kamerama.
Upscaling SD izvora (lijevo) kao što smo i očekivali od večine današnjih TV-ova. HD izvor (desno) je prikazan perfektno.Moguče je da vidite zamučenje blago na ovim slikama ali to je uzrokovano interakcijom između naše digitalne kamere i plazma tehnologije i nije vidljivo golom oku.
http://www.digitalversus.com.hr/article-764-5869-60.html
Na kraju krajeva, mi smo uraidli prilikom recenziranja HD video test V10 gdje se na vidu vide detalji sa Planet Eartha i ostalih 1080p izvora, ako moze od onoga ostrije slobodno navedite link.
HD televizija usko saradjuje sa testerima iz V. Britanije i Francuske. Konkretno sa oba Vincenta.
Ni jedan ni drugi tester nisu odusevljeni B850-om kao sa V10. Vincent iz Francuske kao i mi sa HD televizije smatramo da je V10 rame uz rame sa Pioneer Kurom u nekim stvarima bolji u nekim losiji, dok Vincent sa hdtvtest-a ne moze da dijeli taj entuzijazam jer britanski modeli nemaju napredne kontrole kao EU modeli, cak i bez toga je V10 sam vrh.
Imao sam prilike da vidim B850 (uskoro i kompletna recenzija) i nema jedne jedine stvari osim slim izgleda da se moze porediti sa V10.
Problem je sto ljudi zele da inferiorniju stvar priblize vrhu i postave gdje joj nije mjesto zbog prihvatljivije cijene.
Mi smo nezavisni testeri koji se nagledamo televizija a ne neki forumasi koji hvale svog kupljenog konja.