Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je Edge LED TV sa slicnim elektronickim mopdulom kao i B650 LCD, s tim da umjesto standardnog CCFL osvijetljenja koristi LED diode koje provode pozadisnko osvijetljenje sa rubova (Edge), pa je i losija uniformnost ekrana jer svijetlost nije ravnomjerno rasporedjena.

Nasao sam nedavno odličan klip i smion podvig tehnicara iz Italije koji uživo prikazuje kako Edge Led osvijetljenje izgleda iznutra;
Obratite paznju kako se svijetlost provodi preko Edge Led dioda preko cijelog panela.

http://www.youtube.com/watch?v=MMP_WLi3 ... r_embedded

U svakom slucaju B6xx i B8xx serija plazmi je bolja skoro us vakom aspektu.

The URL contained a malformed video ID. loshe si linkovao klip...

Kad se ocekuju modeli sa neo pdp panelom? U ekonomskoj klasi, naravno :)

vjerovatno najranije next year :( A i ja bih rado jedan X10 sa PDPom, a da je ispod hiljadarke za 50"

PS Nani je bio brzi :p

Poslednja izmena:
Imam tu srecu i nesrecu da mi je prostor u koji tv ide visine 74cm, tako da sam ogranicen na 42" modele.
Ne zurim sa kupovinom jer imam sony crt trinitron 29" 100hz koji jos uvek radi kao sat, skoro da mu pozelim da crkne i omoguci nasledniku da se ustolici :)
Da li postoji neki 46" model koji je po vertikali nizi od 74cm, panasonicovi su 76,7 cm... :( ili ovakav problem niko do sad nije imao...:)

Pogledaj Samsungove modele, imaju tanje obrube od Panasonicovih.

Imam veliki otpor prema toj ideji :)

Salu na stranu, imaju li oni modele koji mogu da se nose sa npr TX-P42S10ES ili X10, po pitanju performansi ali i cene?

Naravno;

B450 je pandan X10-ki

B550 je pandan S10-ki (50" verzija)

B650/B850 je pandan G10-ki

V10 je sam :) bez konkurencije

Nazalost Samsung nema 42" verija osim B450 koji je HD ready (samo da napomenem). Svi ostali modeli idu od 50" i više i svi su Full HD.

NeoPDP su b650 i b850 serije.

Poslednja izmena:
Imam tu srecu i nesrecu da mi je prostor u koji tv ide visine 74cm, tako da sam ogranicen na 42" modele.
Ne zurim sa kupovinom jer imam sony crt trinitron 29" 100hz koji jos uvek radi kao sat, skoro da mu pozelim da crkne i omoguci nasledniku da se ustolici :)
Da li postoji neki 46" model koji je po vertikali nizi od 74cm, panasonicovi su 76,7 cm... :( ili ovakav problem niko do sad nije imao...:)

Pa ja bih po TV-u pravio kucu,a tebi 27mm prave problem:D

ja bi kacio na plafon, ako ne moze drugacije :D

Dimenzije bez postolja (Š x V x D): 1,132 x 722 x 105 mm

Skineš postolje i zakačiš na zid. Ili malo moduješ orman :)

Ne znam ja :) Uglavnom svi ce se lakse snac nego na engleskom :)

Stigao b450,ali nista nisam probao,jer ga nisam ni video,samo znam da je cale uzivao u fudbalu:)

Ako moze jedno diletantsko pitanje: jel' postoji neki drugi razlog zasto ne treba kupovati plazme od 37" osim cinjenice da za iste pare mogu da se kupe i 42"? Vidim na nekim sajtovima da su preporucene velicine od 42" navise, a cak i kod nas mogu da se nadju modeli od 37". Hvala.

Naravno;

B450 je pandan X10-ki

B550 je pandan S10-ki (50" verzija)

B650/B850 je pandan G10-ki

V10 je sam :) bez konkurencije

Nazalost Samsung nema 42" verija osim B450 koji je HD ready (samo da napomenem). Svi ostali modeli idu od 50" i više i svi su Full HD.

NeoPDP su b650 i b850 serije.

Verovatno si mislio da je Z1 bez konkurencije. V10 i te kako ima konkurenciju u B860 i ne samo konkurenciju vec u nekim aspektima B860 je superiorniji TV.

Stigao b450,ali nista nisam probao,jer ga nisam ni video,samo znam da je cale uzivao u fudbalu:)

Evo ti link o B450 pa probaj da se malo igras sa podesavanjem.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1141096&page=7

da ne otvaram novu temu,da li neko zna kako da spojim zvucnike na b450,ima toliko cinceva iza,da je to strasno?

Preko kompa kad spojim preko hdmi kabla,naravno nema zvuka,e kad spojim kabel koji ima sa jedne strane mali džek,a druge cinceve(tako sam ranije imao zvuk,a sad ne) opet ne znam gde sta treba da ubodem i da li moze direktno zvucnici na tv?

Verovatno si mislio da je Z1 bez konkurencije. V10 i te kako ima konkurenciju u B860 i ne samo konkurenciju vec u nekim aspektima B860 je superiorniji TV.

Tesko da ces naci da grijesim prilikom pisanja postova, pa i dalje stojim iza onoga sto napisem.

Nikakva konkurencija B8xx serija nije V10. Z1 ima identican panel kao V10 i iste performanse ali vanjski bezicni HD receiver.
Ni u jednom aspektu B8xx nije bolji osim u cijeni.

B860 je B850 sa 3-godisnjom garancijom.

Sto se performansi tice, smijesno raspravljati;

http://www.digitalversus.com.hr/duels.php?ty=10&ma1=60&mo1=597&p1=5869&ma2=36&mo2=446&p2=5111&ph=16

Poslednja izmena:
U cemu ga na tom testu panasonic toliko razbija?
Osim na tom prvom testu koji si linkovao "576 izvor", samsung je bolji u skoro svim ostalim testovima(sem sa default podesavanjima tj "zadane postavke").
Evo npr odmah sledeci test sa 1080p signalom, samsung ima vise nego jasnu prednost u ostrini.
Zatim recimo pogledajte test prikaz igara najgori rezultat, vise nego ubedljiva pobeda samsunga.
Panasonic ima jasnu prednost u testovima sa default podesavanjima, ali koga to jos zanima.
Mozda nesto ne tumacim testove kako treba, ali po svemu sto vidim nikako se ne moze reci da je panasonic ubedljiv nad samsungom. Na svim sajtovima koje sam gledao i gde ih porede je mrtva trka, cak vecina daje blagu prednost samsungu.
Meni licno je najzanimljiviji Samsung b650 koji je jako slican sa B850 osim sto nije tako tanak i nema neki antireflektivni filter preko ekrana.

Poslednja izmena:
I ja sam fan Samsunga. Mislim da za dosta manje pare daje vise od Panasonic-a.

U sta gledate momci;

CIE chart ili vam gamut boja, gama, RGB chart, osvijetljenje, nivoi crne boje, maksimalno osvijetljenje, kontrast, prikaz SD signala cak i vidljivi ugao sve na strani V10-ke!

Sto se tice 1080p;

Panasonic V10 za razliku od B850 koristi double-layer AR filter koji ne dozvoljava kamerama da zabilježe oštrinu 1080p. Tu su još i coating slojevi koji se razlikuju kod Panasonica i Samsunga koji vrše na različit način interakciju sa kamerama.

Upscaling SD izvora (lijevo) kao što smo i očekivali od večine današnjih TV-ova. HD izvor (desno) je prikazan perfektno.Moguče je da vidite zamučenje blago na ovim slikama ali to je uzrokovano interakcijom između naše digitalne kamere i plazma tehnologije i nije vidljivo golom oku.

http://www.digitalversus.com.hr/article-764-5869-60.html

Na kraju krajeva, mi smo uraidli prilikom recenziranja HD video test V10 gdje se na vidu vide detalji sa Planet Eartha i ostalih 1080p izvora, ako moze od onoga ostrije slobodno navedite link.

HD televizija usko saradjuje sa testerima iz V. Britanije i Francuske. Konkretno sa oba Vincenta.
Ni jedan ni drugi tester nisu odusevljeni B850-om kao sa V10. Vincent iz Francuske kao i mi sa HD televizije smatramo da je V10 rame uz rame sa Pioneer Kurom u nekim stvarima bolji u nekim losiji, dok Vincent sa hdtvtest-a ne moze da dijeli taj entuzijazam jer britanski modeli nemaju napredne kontrole kao EU modeli, cak i bez toga je V10 sam vrh.
Imao sam prilike da vidim B850 (uskoro i kompletna recenzija) i nema jedne jedine stvari osim slim izgleda da se moze porediti sa V10.

Problem je sto ljudi zele da inferiorniju stvar priblize vrhu i postave gdje joj nije mjesto zbog prihvatljivije cijene.

Mi smo nezavisni testeri koji se nagledamo televizija a ne neki forumasi koji hvale svog kupljenog konja.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno