Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne ako ima crne pruge sa strane

To na plazmi baš i nije preporučljivo zar ne? :)

Pa ko josh gleda program u 4:3 gde fali metar slike. Svi verovatno imaju onaj 16:9 zoom mod kao Samsung, gde zumira malo sliku i razvuche je skroz po shirini, vrlo brzo se na to navikava.

Zoom mod na samsungu je prirodan nakon 5 minuta posedovanja 16:9 TV-a, cak posle nekog vremena CRT TV izgleda kao razvucen u visinu :)
Ko bas hoce pravu 4:3, nije skupo posedovati i "nek se nadje za roditelje" CRT TV na kojem ce Pink izgledati velicanstveno! Kosta ko 4 giga fles memorije i feta sir...

Oce kume, evo sad cu rec Darki da je okaci ;)

Cudi me da niste testirali Panasonic TX-P42C10, u sustini deluje mi kao bolja kupovina od x10, native rezolucija koja se kod nas navodi 1366Х768
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09053736

Deluje mi da lazu da je native 1366Х768 na dosta mesta srecem info o 1024x768.

Vidim na mnogim forumima raspravu da li poseduje filter na staklu ili ne i sta ga tacno odvaja od x10.
Meni deluje da ga odvaja to sto ima skrivene zvucnike.
Pitanje je sta jos.
Sretao sam razne rasprave recimo da Neo paneli krecu tek od g10 modela, a da x10 ima samo eko modul koji shiftuje contrast i brightnes, sto je izuzetno lose taj mod bih zabranio.
Pitanje je sta je sve tu istina, panasonic se malo igra sa krajnjim podacima. Sta je istina a sta ne.
Pitanje je da li iskljucivanjem eco moda x10 uopste stedi u odnosu na prethodne generacije.
A pitanje je da li c10 ima uopste eco modul i da li je u njemu Neo panel i da li ima filtere na staklu.

Jos jedna stvar nigde ama bas nigde se ne navodi da li podrzava 1:1 pixel mapping na bilo kom hdmi-u, kad to kazem mislim na situaciju da li je prikaz preko hdmi-ja u 1:1 bez Overscan-a ili je neophodno komepnzovati Overscan iz servisnog menija.

Testirali smo do sad 5 Panasonicovih televizora, 4 plazme; X10, S10, G10 i V10 i 1 LCD S10.

Kao kod plazme S10, U10 je stepdown model.

Isto je tako i kod C10 serije.

Nista znacajno da bi se radio test zboh beznacajnih razlika. Sve te modele smo pomenuli u recenzijama i koej su razlike u odnosu na testni model.

Overscan se gasi pri 16:9 aspect ratiu u tv izborniku na svakom tv-u preko hdmi-a.

Poslednja izmena:
Testirali smo do sad 5 Panasonicovih televizora, 4 plazme; X10, S10, G10 i V10 i 1 LCD S10.

Kao kod plazme S10, U10 je stepdown model.

Isto je tako i kod C10 serije.

Nista znacajno da bi se radio test zboh beznacajnih razlika. Sve te modele smo pomenuli u recenzijama i koej su razlike u odnosu na testni model.

Overscan se gasi pri 16:9 aspect ratio u tv izborniku na svakom tv-u preko hdmi-a.

Da ali kod njega su neke stvari step-up a neke step-down, stim da se za njega svasta krije.
Najvece pitanje je da li ima uopste 1366Х768 i da li ima filter na staklu i da li uopste ima eco mod i da li je uopste Neo panel.
Takodje c10 bi trebao da je 15k:1 dok je x10 20k:1
Kao sto rekoh mnogi tvrde da Neo pocinje tek od g10 modela.

Nikakvih prednosti nema C10 u odnosu na X10.

G10 je prvi model sa NeoPDP panelom, to se jasno vidi i iz testova u kojima smo mjerili potrosnju testiranih plazmi kao i na prikazu fosfornih tragova.

Ja ne znam da i jedna 42" plazma ima 1366x768 rezoluciju, ta reza je namjenjena HD ready LCD-ovima.

37" plazme imaju 1024x720 dok 42" HD ready plazem imaju 1024x768.

C10 za razliku od X10 nema Natural Vision Filter.

@Nani,Svuda se navodi da je PANASONIC TH-42PV700P ima rezoluciju 1366X768 ,a da nije 1024x768 dok se za PANASONIC TH-42PY70P navodi da je full HD i da nije 1024x768.
Ako uzmemo u obzir da modeli PANASONIC TH-42PV700P i PANASONIC TH-42PY70P i model X-10 slicnih cena gore dole,da li se ovde isplati uzeti PANASONIC TH-42PY70P koji je jeftiniji od X-10 a koji je pri tome FULL HD ..
Kolio si ti Nani siguran da ni jedna 42" plazma nije 1366x768.
Da li bi mogao glavu na panj da staviš ?:)

U 21. veku izbegavamo stavljanje glava na panj. Postoje sofisticiranije metode, hehe....
Uzeti stariji tv zbog rezolucije nije mudro jer da bi uvideo tu FullHD rezoluciju moras biti dosta blizu tv a X10 moze dati dosta bolju sliku. Noviji je, ima vise podrske i bolji je izbor.

Kazem ti ne postoji 1366x768 42" plazma.

Ta rezolucija je namjenjena za HD ready LCD-ove i 50" HD ready plazme.
Moze samo 1366x768 da ima 50PV700 a ne i 42PV700.

Poslednja izmena:
U pravu si, pricamo svakako o HD ready plazama. Ispravljeno

Bile su neke 42` neo-daewoo plazme 1280x768 :)

Da li je neko imao priliku da testira LG 42LH5000? I da li se isplati kupovina ovog tv-a?
Video sam ga u marketu i cini mi se da je slika veoma dobra u poredjenju sa ostalima...sad je pitanje da li je sva ta nova tehnologija vredna toliko....

standardno,dobar test...jos samo da se pojavi kod nas i da vidimo cenu...

Pojavio se odavno (Megastores Electroniki) a cena je negde oko 100 k. Mislim da sam na nekoj od prethodnih strana napisao tačnu cenu...

uhhh pa onda skupo, oko 110 je G10

za koje se otprilike pare u SRB/BiH/CRO moze naci Samsung PS50 A410 (ili slican Samsung model) i odgovarajuci 50" HD Ready Panasonic? Cijene u CG izgledaju maaaalkice visoke, i ne padaju od kraja prosle godine ni centa, pa da znam. Npr. PS50 A410 je najnize 839€, kao i prosle godine...

Kad već poredimo. Izvukao sam cene sa TM-ovog sajta za zemlje u kojima postoje njihove radnje. Cene za Bugarsku sam računao preko Google kalkulatora a za Srbiju sam delio sa 93. Ostale cene su već bile izražene u evrima.

Samsung PS-42B430

Crna Gora..............649 €
Bugarska...............648 €
Slovačka...............649 €
Srbija....................655 €
Slovenija...............750 €

Samsung LE-40B530

Crna Gora...............699 €
Bugarska................848 €
Slovačka................849 €
Srbija.....................827 €
Slovenija................899 €

Samsung UE-40B6000

Crna Gora...............1519 €
Bugarska................1599 €
Slovačka................1599 €
Srbija.....................1720 €
Slovenija................1699 €

Panasonic TX-42X10E

Crna Gora..............nema
Bugarska................613 €
Slovačka................699 €
Srbija....................776 €
Slovenija................849 €

Panasonic TX-42G10

Crna Gora...............nema
Bugarska................1175 €
Slovačka................1199 €
Srbija....................1274 €
Slovenija................1199 €

cudno... Kao da u CG imamo dodatni porez na plazme vece od 42", jer su sve redom skuplje nego u SRB :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno