Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Falcon
Hvala na uputu za ovu temu, ali nakon iscitane 42 strane i komentara koji idu od "plazma je vrhunac ljudske tehnologije" do "ja sam video da je lcd mnogo bolji" mislim da nisam nasao ama bas nista korisno.
Ali priznajem da sam i sam kriv, te da sam previse ocekivao.
Tako da cu se osloniti iskljucivo na sopstvene snage u kupovini novog TV-a, sto i svima ostalima preporucujem.

posle 43 strane nisi nasao nista korisno, bravo! :d

A sta ti mislis da je korisno ? Neki "kupite plazmu bolja je" ili "kupite lcd bolji je" komentar ?
Ovo je isto kao ATI/nVidia prepucavanje. Jel i u tim flame ratovima mozes da nadjes nesto korisno ?

Ne slazem se da je ovo Intel/AMD nVidia /ATI prepucavanje. Ovde postoje cinjenice koje su vise nego vidljive i dokazane ne subjektivnim dojmovima vec testovima. To sto neki ljudi odbijaju to da vide jer se identifikuju sa LCD-ovima koje posjeduju to je njihov problem.
Testiramo trenutno 42S10 LCD (42S10 plzamu smo zavrsili) i oba modela su od Panasonica, prikaz slike u poredbi sa plazmom (S10 oba modela) je zaista ne malo vec dosta losiji. 900 linija pokretne rezolucije u odnosu na 300, vidljivi ugao, 0,04cd/m2 kod plazme u odnosu na 0,21cd/m2 kod LCD, deltaE kod LCD skoro svuda prelazi 10 a kod plazme prosjek oko 6...o prikazu SD signala da i ne govorim.

U zadnje vrijeme se pojavljuju po forumima ljudi koji reklamiraju LG na sva zvona, ista stvar je bila i na hdtelevizija forumu;

Koliko je ovaj post koji cu citirati slican prethodnom prosudite sami;
Ljudi…već petnaestak godina radim u prodaji tehnike i mislim da se dovoljno razumem u av uređaje.
Sobzirom da je rubrici pomoć pri kupovini izneto dosta gluposti i neistina,morao sam da ostavim svoj komentar…
Kao prvo,tačno je da Pioneer ima najbolje plazme ali je tačno da posle njefa dolaze Panasonic,LG pa tek onda Samsung.Kada je reč o LCD televizorima,tu je br.1 Sharp,slede Philips,LG,Toshiba,JVC(koji ima najbolji kvačlitet slike pri Full HD rezoluciji)ali je, s obzirom da svaki deo nabavlja sa strane,ništa on neproizvodi veoma skup).Inače najbolje panele za televizore imaju Sharp(i dalje se pravi samo u Japanu) i Toshiba.Najbolji zvuk od svih televizora koji se mogu naći na tržištu,ima LG koga je lično podešavao Mark Levinson,br.1 u toj sveri.Samsun i Sony imaju isre panele ali i najlošije(Samsung paneli)
Sve u svemu,moj savet vam je da kupite LG televizor koji ima veoma pristupačnu cenu i odličan kvalitet,2 godine garancije,za razliku od Samsunga i Sony koji su te pre par mesweci počeli da daju 2 godine garancije(da se približe LG koji ih je pojeo na tržištu).[/B]
Preuzeto sa komentara na ;
http://hdtelevizija.com/2008/12/06/pomoc-pri-kupnji-novog-hdtv-a/

Jel treba uopste ovo komentarisati...

Poslednja izmena:
Ne znam da li je neko to pomenuo, ali kad na LCD-u gledam neki film, izgleda mi kao materijal snimljen video kamerom za potrebe televizije. Dakle kao da je neka serija ili dokumentarac. Moguce da je to malo bolje reseno na nekim skupljim i kvalitetnijim LCD-ovima.

Da nije ukljucen 100Hz mod? Tada se interpoliraju frejmovi pa sve deluje fluidnije.

Poslednja izmena:
Da, upravo to, 100Hz MCFI daje amaterski izgled slike.

@Falcon
Hvala na uputu za ovu temu, ali nakon iscitane 42 strane i komentara koji idu od "plazma je vrhunac ljudske tehnologije" do "ja sam video da je lcd mnogo bolji" mislim da nisam nasao ama bas nista korisno.
Ali priznajem da sam i sam kriv, te da sam previse ocekivao.
Tako da cu se osloniti iskljucivo na sopstvene snage u kupovini novog TV-a, sto i svima ostalima preporucujem.

Ne mozes sad kad kupis TV da kazes kako si ga sam kupio AKO si iscitao svih 42 strane ... nesto od svega toga je moralo ostati u glavi ... zao mi sto moram da ti kazem ali vec si subjektivan i svaka naredna tvoja odluka u kupovini jeste necija sa ovog foruma zakljucak ;)

Vidis, mislio bi covek da je tako :) Ali ja sam ostao pri tacno onom modelu koji sam hteo da kupim jos pre nego sto sam pokusao da se konsultujem ovde. Sva kolicina prepucavanja me je navela da zapravo cvrsto zanemarim sve sto neko drugi kaze i da teram po svome.
Mozda pametno, mozda glupo, ali znas kako je ono, najgori je osecaj kad uradis kako neko drugi kaze pa se zeznes. Ovako ako sam sebe zeznes... pa znacu bolje za sledeci put :)

Eto vidis da nisi u pravu ... da nisi iscitao ovih 42 posta ko zna gde bi bio :d

Ne ozbiljno sad, koji model si odabrao ? Namena samog TV najvise i doredjuje koji ces odabrati ...

Poslednja izmena:
Sta je bilo sa onom nenormalno niskom cenom za 46 A686 u tehnomarketu i megastores-u? Jel video neko skoro jel ima to jos?

Meni je odma pala ideja da uvaljam ovaj moj za ~80k i da uzmem 6 inca veci tv za male pare :)

To je Stav dobio nisku nabavnu cenu...
Megastore je bio dobar preko 15000 po TVu, pa ti vidi koje su to zarade!
Steta sto su dobili 5, 6 televizora..
Smejurija!

Sta je bilo sa onom nenormalno niskom cenom za 46 A686 u tehnomarketu i megastores-u? Jel video neko skoro jel ima to jos?

Meni je odma pala ideja da uvaljam ovaj moj za ~80k i da uzmem 6 inca veci tv za male pare :)

Ja sam bio tamo pre koji dan, ali ga nisam video . Mozda sam ga prosao ne znajuci da je to taj :). Mada na kraju krajeva mozes da ih pozoves.

poz :wave: .

Sto se Tehnomarketa u NS tice, imali su ukupno samo 3 kom na popustu po ceni od 88K. Poslednji otisao mislim jos prosli cetvrtak.

pozovimo razbijace mitova u pomoc oko odgovora.

da li je neko imao prilike da gleda normalnu kopiju australije na hd lcd-u ?

ako jeste znace da li je mit tipa " kao kad gledas dokumentarni snimak kamerom za tv "
( predpostavljam da to znaci lose ) istinit ili ne.

ja sam gledao "losu" kopiju od 700 mb na full hd 40 inch lcd, i mogu vam reci da mi nije padalo na pamet nista tipa - kakav je ovo dokumentarac, nego nesto kao - velicanstveno, predivno, odlicno , da li je ovo moguce, fantasticno, neverovatno, joj kako sam pametan sto sam uzeo ovaj tv i slicne stvari,
a ljudi kojima hd snimci istoga filma na hd lcd lice na dokumentarac verovatno treba da posete lekara hitno, sto bi im bilo u interesu

Blago tebi kad ti DivX od 700MB deluje velicanstveno na FullHD 40" :)

4qu, ako si gledao sa 4 metra, onda i jes` tako kao shto opisujes :)

ja gledo sa 2 metra, a jel gledo jos neko ?

pozovimo razbijace mitova u pomoc oko odgovora.

da li je neko imao prilike da gleda normalnu kopiju australije na hd lcd-u ?

ako jeste znace da li je mit tipa " kao kad gledas dokumentarni snimak kamerom za tv "
( predpostavljam da to znaci lose ) istinit ili ne.

ja sam gledao "losu" kopiju od 700 mb na full hd 40 inch lcd, i mogu vam reci da mi nije padalo na pamet nista tipa - kakav je ovo dokumentarac, nego nesto kao - velicanstveno, predivno, odlicno , da li je ovo moguce, fantasticno, neverovatno, joj kako sam pametan sto sam uzeo ovaj tv i slicne stvari,
a ljudi kojima hd snimci istoga filma na hd lcd lice na dokumentarac verovatno treba da posete lekara hitno, sto bi im bilo u interesu

He,he,he,kako ces se tek oduseviti(progledati)kad budes odgledao svoj prvi HD snimak:p ,posle toga sumnjam da ces ikada skinuti ista u divx formatu,mada ono, opet kada razmislim mozda si i u pravu,divx i mkv u 1080 p na lcd-u izgledaju skoro indenticno :d NHF:wave:

Zavrsene su recenzije S10 plazme i S10 LCD-a, prije nego pobjegnemo na more, da imate o cemu citati i kalkulisat sta cete kupiti, postavit cemo ih iduce sedmice.

Nani koja bi tvoja preporuka bila za TV koji bi 70% vremena sluzio igranju Sony PS3 a 30% vremena kablovske SBB televizije za klinca od 14godina na razdaljini 2metra?

Okvir cene max 500eur pozeljno 400eur...

Panasonic 32LE8 iz prosle godine ili ovogodisnji 32C10.

Panasonic 32LE8 iz prosle godine ili ovogodisnji 32C10.

Ovde u BG u cenovnicima sam nashao jedino 32C10 pishe da ima IPS Alpha displej ,DC 30000:1, 2HDMI garancija 2god cena 500eur.

Za te pare se moze pazariti nova Samsung plazma 42A410,ipak ne savetujesh plazmu za PS3?

Ako si nasao tu plazmu za te novce uzmi je u svakom slucaju.

Korigovane cene u TM u DCu, danas obiđoh usput pošto opet upadam u limit na kartici. :d

42G10 118k, 46S10 125,5k, 37X10 70k ako sam dobro zapamtio ovaj poslednji.

a kako to da plazma ima rezoluciju 1024x768 (dakle 4:3) a format 16:9?

planiram da koristim TV uglavnom za SD televiziju, da kacim stare kompjutere (Amiga, Spectrum..) preko skarta i poneki film.

Da si iščitao ovu temu pročitao bi da plazme sa 1024 rezolucijom imaju pravougaone piksele.

Da je pera na vreme otisao u policiju ... :d

i sta to znaci kad ocu 4:3 sliku na npr. Panasonic TX-P42X10E?
jel moze da se prikaze normalno, bez deformacija/sabijanja i tako to?

4:3 slika će uvek izgledati razvučeno na 16:9 ekranu ma kakvi da su pikseli, logično.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno