Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Heh, PV80 je odlican tv za mlatimudija sa kompa ali bas vkozmarov PV80 nema talenta za desktop. Kod drugih to nije slucaj.

Tvoj tv jednostavno nema talenta za desktop.

Da se ne izrazim pogrdnije ... 42 " je Overkill za desktop osim za freakove ;) Nikad nije trebao da ima tu namenu ... Causal Gaming and Movies - No Desktop

ja kad sam kupovao TV vodio sam se licnim afinitetom, potrebama i osecajem za kupovinu ... nije mi " ko nekima " bitna specifikacija, opsti standardi, potrosnja ...

Poslednja izmena:
42" je overkill, 40" je taman :D

Nije problem u veličini uopšte, samo da je rezolucija veća bilo bi idealno.

42" je overkill, 40" je taman :D

Nije problem u veličini uopšte, samo da je rezolucija veća bilo bi idealno.

Meni ni 50inca ne bi smetalo pri 1920x1080.

Tako ja jednoga dana vidim Falconovu sliku kako drzi 40 inch tv za monitor, i pomislih jel je lud ovaj :D Ta slika me je proganjala dok nisam i sam seo na metar ipo od tv-a i rekao, u pa ovo uopste nije lose. Uzeo privukao sto, seo, prosurfovao malo netom, ukljucio par igrica i nikada se nisam vratio na stari monitor :D

Nemate pojma kakav je osecaj igrati na dobro kalibrasnoj A656ici. Bolji monitor ne postoji. Boje, kontrast, crne, ostrina sve sve bukvalno. Evo pogledajte sliku, zar vam ovo izgleda veliko?

Prilozi

• dsc01815rj.jpg
    dsc01815rj.jpg
    371.3 KB · Pregleda: 191
Dugo vremena je ovde previse ljudi govorilo da je plazma pogresan izbor ...

Drago mi je da se pojavio Nani pa lepo potvrdio da je to tumacenje pogresno ... cak stavise ...

Po meni ... ko kupuje treba da zna da LCD nije bolji i da prvo preispita svoje potrebe i na osnovu toga napravi izbor.
Po nekom dosadasnjem iskustvu i potrebama nikad mi ne ce zatrebati veci Monitor od 32 " cak i to mislim da je previse ali ne razmisljam o tome posto mi 22 " radi posao ...

Ko nije probao, može samo da kritikuje ;) Dokaz da nisam jedini, još jednog člana foruma sam zarazio istim virusom kada je kod mene bio, pogotovo dok je vozio na volanu. Sada koristi fenomenalni 40" B650 kao monitor i prezadovoljan je, kao kad je prelazio sa CRT na LCD.

42" sa 1024 rezolucijom je neupotrebljivo za desktop, pa ma kakvog oblika da su mu pikseli. Ta rezolucija je svoj limit dosegla na 17" monitorima.

42" sa 1024 rezolucijom je neupotrebljivo za desktop,
Ko je kupio radi toga verovatno se i zahebo ... Onda opet ako nisi probao ne mozes da tvrdis ...

Zavisi sta ko smatra pod upotrebljivim ... nekom i Jugic sluzi da ga odnese do posla a opet neko misli da se ne vredi voziti bez Audija ... Psiholoski problemi dubokog korena.

Kome je zivot u desktopu i treba mu velika povrsina za zivljenje ... ;)

Sreca je da smo svi sa razlicitim potrebama i htenjima ... inace bi zivot bio dosadan i svi bi pricali o istoj stvari ...

Poslednja izmena:
Pazi, 40-42" sa 1920x1080 je def fenomenalno za desktop. Kako za igre, filmove tako i kuckanje. Mora se sedeti 1-1.5m.
40-42" za desktop je 1280x720 i sa 2m je izuzetno citljivo i upotrebljivo ali meni nezgodno za surf i nekako neprekticno zbog manje rezolucije ipak (manje se vidi na ekranu). S' druge strane za igre i film 720p je sasvim dovoljan. Za igre jos bolji jer ne treba skupa graficka ali ne mozes sedeti na 1m vec je min 170-180cm (makar meni).

THX, gotova je i recenzija S10-ke ali ona dolazi na red poslije recenzije Sharp modela, nakon toga idemo na Samsung i Sony modele.

Manje je bolje u ovom slučaju pošto su ovo vrednosti za nivo osvetljenja kada je prikazana crna boja na ekranu.

Poslednja izmena:
Šta je onda bolje? Da li je kod Kura crna 0.03 ili 0.003?

Ja mislim da kad ljudi krenu da postavljaju ovakva pitanja svaki odgovor je suvišan... :d Pa jel kad gledaš film gledaš u pokretni zarez gde se pomera na levo a gde na desno... Prijatelju, uzmi onaj koji ti ima bolju sliku, jel treba nas XYZ da ti blagosiljamo kupovinu X10 pored Nanija? :d

Naravno da je nebitno u kontekstu koji ću TV kupiti ali me interesuje šta je bolje tj. da li je bolji Kuro ili V10 tj. da li je podatak o nivou crnog tačan.

Ljudi ima oko 5500 rijeci u recenziji, potkrala se greska umjesto 0,0031 cd/m2 napisali smo 0,031cd/m2. Dakle falila je jedna nula.

Naravno crna je bolja na Kuri, dok ga od svih TV-a prati V10 ali te razlike se vide direktnim poredjenjem posto oba TV-a imaju Infinite black algoritam koji odlicno obavlja posao.

S10 plazma ce ici iza recenzija Philispa 8 serije a S10 LCD iza recenzije Sharpa.

Ok, definitivno tu ima nešto i svakako da kvalitet košta, ali ovo sa prikazom crne boje postaje već pomalo smešno, kao ona reklama, samo što je tamo da vam belo bude zaista belo. Bem li ga, meni je crno zaista crno i na ovom LCD monitoru (2032BW).:p

Pa pazi između 0.2 i 0.3 sigurno da nema razlike ali LCD monitor u mraku bukvalno svetli dok prikazuje crno.
Možeš i sam proveriti tako što ćeš pustiti npr. blank screen saver u Win-u i pogasiti sva svetla. Ja kada ovo uradim sa 226 BW mogu bukvalno da čitam ispred monitora.

A ovo za Kura... Zanimljivo, ako je 0.2 do jaja crno kako li tek izgleda 0.003?!?

vec je receno da je 0.003 greska u kucanju, mnim ;)

@joriq
Što bi Ameri rekli: Fail!

0.3 je greška, prava vrednost je 0.003

Samo da se pohvalim! Uzeo sam panasonic X10 i prvi utisci su fenomenomenalni:))
Doduse, za sada sam probao samo analogni signal(kablovski) i drugar koji radi u jednom kablovskom operateru(svaki dan bulji u bar 10-ak TV) mi je rekao da skoro nije video bolju sliku(kada su u pitanju plazme i LCD).
Cak mi je rekao da je pitanje da li bih nesto dobio u kvalitetu kada bih prikljucio D3?!!

Vec sam ja konkurisao za IPTV(jos 31.marta) ali tek juce sam saznao da je uslov da imam njihov internet:wall:
S obzirom da sam pre neki dan uzeo neku Sezampro akciju za ADSL, ne znam sta da radim?
Saznao sam da ako odem iz Sezampro i uzmem Telekomov ADSL, da ce mi se javiti u roku od par dana za IPTV. Do tada, mogu samo da cekam i cekam, ali necu nista dobiti.
Ovo naravno, ne pise nigde zvanicno, ali je tako - potvrdio mi je covek iz Telekoma!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno