Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobiju se bolja ocitanja gamme i ispravnije sekudarne boje (zuta, cyan i magenta) kad se postavi na -4 i -6.

Ako mislis u odnosu na Flatpanels, onda cu danas odmah cim dodjem kuci da ih promenim.

Nista to tvoje oko nece primjetiti, samo colormetar ;)

Kad ce LaserTV? Dosadise vise plazme i lcd. Plazma daje bolju sliku ali se ljudi plase burn in a lcd je bolji za desktop ali nije kao plazma za skaliranje i sl. Kad ce nesto novo?:)

Čisto da napomenemo da će u Srbiji biti izabran DVB-T2 kao standard za digitalno emitovanje tako da je trenutno apsolutno nebitno da li TV koji kupujete ima ili nema digitalni tuner.

Samsuung 42b430 je 2009 model dok je PV80 2008 model

Samsung ima 600Hz subfield (1 frame ima 12 podslika x 50Hz), dok Panasonic nema.

...

Koliko je bitno tih 600Hz kod HD Ready plazmi kada Full HD plazme bez ove funkcije daju 900 linija "pokretne rezolucije".
Logika kaže da će HD Ready plazme i bez 600Hz da prikažu 720 linija "pokretne rezolucije".
Da li negde grešim?

Pozdrav

Nani, cestitam za tekst.... Sjajan review

Sjajan test svaka cast!

hint: permutovao si sirinu/visinu na drugoj strani :)

Zanima me jos kakav je prikaz HD materijala u odnosu na HD ready LCD televizore upravo zbog tog manjka piksela, kao i igara. Igre manje vise, igrace se NBA i Fudbal ali da li ce npr. 720p ripovi izgledati za nijansu ostrije na LCD-u ili ne? :wave:

Najbolje da odes u neku bolje opremljenju radnju i uveris se sam :). Vrte HD demoe, a verovatno mogu i PS3 da povezu, pa da vidis kako se ponasa u igrama, a na PC-u mogu da izgledaju samo isto ili bolje zbog AA i AF.

Poslednja izmena:
Sjajna recenzija, odlicno obavljen posao. Samo tako nastavite. :wave:

Drago mi je da vam se svidjela, cilj nam je bio da na jednom mjestu nadjete sve informacije o jednom TV-u.

Ja ne mogu uopste da otvoti stranicu a ni ceo Hd televizija sajt.

Neko je vjerovatno radio u wordpressu jer nas je malo Vimeo HD zezao.

Samo jedna zamerka, a to je da su slike mogle da budu veceg formata kada se zumiraju. Sveostalo je, kao sto sam rekao, sjajno.

Stvarno odlicna recenzija. Ispunili ste ono sto ste obecali. Svaka cast

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje
Bravo NANI! Sve pohvale za recenziju!

THX!

Imamo ogranicenje wp-a ali smo uspjeli postaviti vece slike kod kalibracije Grayscale da se vide brojevi ;)

Odličan review Nani, svaka čast.

Najbolje da odes u neku bolje opremljenju radnju i uveris se sam :). Vrte HD demoe, a verovatno mogu i PS3 da povezu, pa da vidis kako se ponasa u igrama, a na PC-u mogu da izgledaju samo isto ili bolje zbog AA i AF.

Kupio je drugar danas pa cemo sutra da testiramo :type:

Samo jedna zamerka, a to je da su slike mogle da budu veceg formata kada se zumiraju. Sveostalo je, kao sto sam rekao, sjajno.

Stvarno odlicna recenzija. Ispunili ste ono sto ste obecali. Svaka cast

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje
Bravo NANI! Sve pohvale za recenziju!

Hvala, odlican review!

Odličan review Nani, svaka čast.

Hvala ljudi, zaista mi je drago da vam se dopalo tako. Trudit cemo se da budemo jos bolji!

Kakav je izbor PLASMA TV 42’’ LG 42PQ3000 za 55.000 din (akcija u Metrou)

Dobar je test, sve što treba je tu. Neko ko želi da se informiše o potencijalnoj kupovini može lako sve na jednom mestu da pročita. Čestitke za dobar posao, što bi rekli igrači CS-a GJ!

Ono što je meni ostalo nejasno jesu neke sitnice oko pokretne rezolucije. Nisi okačio video u kome dokazuješ to što si rekao za 1080 linija pokretne rezolucije.
Nije da ti ne verujem nego me čisto interesovalo da vidim kako to izgleda. Priča se dosta o tome ali meni baš nije najjasnije kako se to testira i u čemu je razlika između TV-a koji ima 600 linija PR i G10 koji ima 1080 linija PR.

Takođe me interesuje šta u praksi znači 0.03cd/m²?
Ja na svom monitoru kada stavim apsolutno crno preko celog ekrana i pogasim sva svetla u sobi, znači apsolutni mrak, mogu bez problema da čitam knjigu ispred monitora. Toliko je probijanje pozadinskog osvetljenja da to nema veze sa crnom.
Kako 0.03cd/m² izgleda u apsolutnom mraku? Da li možeš da se krećeš po sobi ili se ništa ne vidi oko tebe? Da li "Infinite Black" znači stvarno mrak? Kolika je potrošnja struje kada se prikazauje apsolutno crna slika?

I za kraj koja se pesma čuje u pozadini tokom input lag videa?

Poz.

Zamisli ljubanve kad bi pokrio svako moguce pitanje, ne bi me zacepila recenzija od 200 stranica :)

Pokretna rezolucija se mjeri pomocu FPD Benchmark Blu-ray software-a koji je razvijen od jedne japanske firme i taj disk nije u slobodnoj prodaji, nego se daju odredjenim recezentskim kucama.

Pokrene se Monoscop a nakon toga Resolution pattern (namjerno sam stavio slike za oba) i gleda se da li se linije preklapaju prilikom pokreta.

Kod Resolution pattern-a slika ide od desna prema lijevo i ako pogledas sliku vidjet ces da pri dnu pise 1080 (linija).

Prilikom pokretanja te scene ni jedna linija se ne poklapa sa susjednom kod G10.

Dok se kod svih LCD-ova cak i sa ukljucenom interpolacijom (100Hz) preklapaju linije i na 720 djelu (o 1080 da ne pricam)

Dakle pri brzim scenama LCD-ovi gube ostrinu i drugim rijecima ne prikazuju cak ni u HD ready rezoluciju pri pokretu.
Neki prikazuju poput Panasonic G10 LCD (IPS alpha panel iz 2009) ili Sony Z serije preko 1000 linija ali tu se stvaraju artefakti i pucanje slike kao i video efekat.

0,03cd/m2 znaci da kad ugasis sve je mrak, ne razaznajes okvir od pozadine, dok u poredbi i to direktnoj bi mogoa reci da je Kuro za nijansu "crnji"

Kod plasme je 100% uniformnost tako da nema pozadinskog izbijanja svijetlosti. Svaki dio ekrana je jednako crn.

Nismo imali potrebe da mjerimo potrosnju struje na potpuno crnom ekranu, jer niko takav ekran nece gledati, zar ne.

Pjesma je Utah Saints - Something Good '08

Poslednja izmena:
Čisto da napomenemo da će u Srbiji biti izabran DVB-T2 kao standard za digitalno emitovanje tako da je trenutno apsolutno nebitno da li TV koji kupujete ima ili nema digitalni tuner.

da li je ovo definitivna odluka i da tjuneri, koji dolaze u, recimo, aktuelnim Panasonikovim modelima za 2009., nece funkcionisati u Srbiji?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno